Jump to content

SATA-3 PCI-EX Controller για Samsung 840Pro

JOHNX2

Recommended Posts

Οι απλές έχουν καλύτερο performance τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι enterprise είναι κανονικά για C600 series chipset. Ασχολήσου με 11.2 ή αν δεν μπαίνει βάλε την 10.

H 11.2 δεν αναφέρει πουθενά windows 7. Η 11.7 λέει windows7 και windows8.

Θα παίξει η 11.2 που είναι για vista και στα 7; Λογικά όταν περάσω τα 8 στον SSD θα πρέπει να περνιέται η 11.7 μόνο...

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Η rom που έχει το Bios σου αυτή τη στιγμή, είναι η 8.0.0.1038, υπάρχει περίπτωση να μην σε αφήσει να περάσεις τόσο καινούρια έκδοση drivers.

Δοκίμασε και βλέπεις.

Η rom που έχει το Bios σου αυτή τη στιγμή, είναι η 8.0.0.1038, υπάρχει περίπτωση να μην σε αφήσει να περάσεις τόσο καινούρια έκδοση drivers.

Δοκίμασε και βλέπεις.

Πού γράφει την έκδοση της rom του controller; Το βγάζει όταν κάνει POST το σύστημα, πριν φορτώσει το λειτουργικό;

Μπορει να το γράφει κι εκεί, εγώ το έκανα extract...

Πριν δοκιμάσεις τίποτε άλλο, δοκίμασε αυτόν τον driver :

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=20768

Δεν λέει για windows7...

Το έκανες εψτραψε από το BIOS της P6T Deluce v2;

Και εσύ το ίδιο motherboard έχεις;

Δεν έχω το ίδιο, κατέβασα το 1202 και το έκανα extract για να δώ τί έκδοση έχει.

Πού δεν λέει για Windows 7 ?

File name:

10.8.0.1003_f6flpy-x64.zip

Version:10.8.0.1003

Download

Date:01/02/2012 Status:Latest

Size:0.31 MB Language:English

Operating Systems:Windows 7 (64-bit)*, Windows Vista 64*, Windows XP Professional x64 Edition*

File name:

10.8.0.1003_f6flpy-x86.zip

Version:10.8.0.1003

Download

Date:01/02/2012 Status:Latest

Size:0.28 MB Language:English

Operating Systems:Windows 7 (32-bit)*, Windows Vista 32*, Windows XP Home Edition*, Windows XP Media Center Edition*, Windows XP Professional*

Στο device manager έχεις Intel Sata μπλα-μπλα ?

Κάνε μία στα pproperties του να επιβεβαιώσεις και το 11.7

Αν μπορείς τρέξε και το AS-SSD να δούμε τί ψάρια πιάνει ο Samsung

Χθες δεν μπόρεσα να απαντήσω έμπλεξα με προβλήματα που είχα με το σύστημα.

Πριν ακόμα περάσω τους 11.7 της intel παρατήρησα αστάθεια και κόλλαγαν οι κάρτες γραφικών.Πέρασα τους intel 11.7 και έκανα επανεκίνηση. Στην επανεκίνηση μπήκα κανονικά windows αλλά παρατήρησα αστάθεια και freeze λόγω κάρτων γραφικών σίγουρα. Ανέβαινε η μία σε 3D mode στο desktop και freezare το σύστημα. Reset και μετά πάλι τα ίδια. Σκέφτηκα ότι φταίνε οι drivers της κάρτας γραφικών. Αφάιρεσα με atiman uninstaller και πέρασα τους 12.11beta11 και τα cap2. Στην επανεκίνηση αφού τελείωσε η εγκατάσταση δεν μπήκε καν στα windows. Reset και μπήκε στα windows αλλά με τη γνωστή αστάθεια των καρτών γραφικών. Μπήκα bios έκλεισα ahci και έβαλα ide μπήκε στα windows αλλά η αστάθεια παρέμενε. Έκανα και διάφορες άλλες προσπάθιες αλλά δεν κατάφερα να βρω τι φταίει. Νομίζω μπορεί να φταίει το BIOS της μητρικής. Πριν είχα ένα παλιότερο (6ΧΧ) και δεν είχα τέτοιο θέμα.

Τον 840 pro δεν τον έχω ακόμα. Μάλλον σήμερα θα έρθει από ότι μου είπαν αλλά αν δεν λύσω το πρόβλημα, δεν βλέπω να τον αγοράζω...

Σε κάτι άλλες δοκιμές που έκανα έκανε και κάτι κουφά με τις usb έχανε και έβρισκε συνέχεια το πληκτρολόγιο και το ποντίκι που ήταν σε μια θύρα usb και τα 2...Βγάλε άκρη...

Μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό, μήπως δεν δίνει σωστά ρεύμα στις κάρτες και στο Motherboard...

Μπορεί να μην πατάει και κάποιο καλώδιο τροφοδοσίας σωστά. Θα ανοίξω σήμερα το απόγευμα το κουτί να ξαναπατήσω τα βύσματα μήπως έχει φύγει από τη θέση του κανένα...

Το περίεργο είναι ότι προχθές δεν είχα κανένα τέτοιο θέμα, και είχα τους AHCI της micrοsoft πάνω, δεν ήμουν σε IDE mode. Οπότε λογικά δεν φταίει το AHCI... Κάτι που έκανα ή έγινε χθες το δημιούργησε το πρόβλημα...

[MENTION=5217]felix[/MENTION]

Ξέρεις πως μπορώ να αφαιρέσω τους drivers της intel για να ξαναγυρίσει ο controller στους drivers της ms;

Αν περάσω άλλον driver της intel από πάνω παλιότερο, αφαιρεί τον πιο νέο και βάζει τον παλιό;

Τελικά το SSD έρχεται αύριο. Αν βγάλω άκρη θα το πάρω, αλλιώς βλέπω...

Απο device manager με δεξι κλικ πανω στον controller κανεις uninstall με επιλογη delete driver.

Μετα την επανεκκινηση θα μπει ο msahci.

Τελικά ήρθε το 850pro SSD.

Ένα crystaldiskmark μετά το πρώτο του quick format:

samsung840pro256crystal.jpg

Με κόβει πολύ ο sataII 3Gb/s controller μου...

Είμαι με τον τελευταίο intel AHCI driver 11.7.0.1013...

Βρήκα ποιό ήταν το πρόβλημα που κόλλαγε το σύστημα. Το τροφοδοτικό ήταν οριακό πριν βάλω τον 2 δίσκο και δεν έδινε σωστά amperes και για αυτό κόλλαγαν οι κάρτες γραφικών και σερνόταν στα games και benches...

Super είσαι για SATA II. Τρέξε ένα AS-SSD αν μπορείς για να δούμε και αυτό.

Όπως διατάξατε...:

:p

samsung840pro256asssdbe.jpg

Χάλια ε; Εντωμεταξύ μου έβγαλε το SSD Magician ότι έχει βγει καινούργιο firmware. To κατέβασα αλλά δεν το έχω περάσει ακόμα...

Υπάρχει περίπτωση να βελτιώνει επιδόσεις;

• 9 months later...

Ξέθαμα. Μιας κι έχουν περάσει 9 μήνες από το αρχικό post, μπας κι έχει πετύχει κανείς κάποιον pci-e controller της προκοπής για sata3;

Δεν αξιζει τον κόπο εκτός και αν κάνεις επεξεργασία βίντεο στον SSD η κάτι άλλο που δουλέυει με sequential read/write. Στην πλειοψήφια των περιπτώσεων χρειάζεσαι random read/write που είναι κάτω και από το bandwidth του SATA I.

Ξέθαμα. Μιας κι έχουν περάσει 9 μήνες από το αρχικό post, μπας κι έχει πετύχει κανείς κάποιον pci-e controller της προκοπής για sata3;

Eχω πετυχει τον τελευταιο της ιντελ :p

Πουλα αυτα που εχεις και δωσε ενα 100αρικο για η87-ζ87+4670κ.

Ουτως η αλλως μεγαλο κομματι του 100ευρου θα το εδινες για τον controller:p

Το θέλω για ένα home server (dual xeon, 36gb ram) όχι για gaming ή κάτι άλλο. Με τον controller που έχει παίρνω χοντρικά 250mb read/write (με τον Perc 6/i ακόμα χειρότερα 120 έπιανα) οπότε θέλω κάτι που να αξιοποιήσει τους SSD.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.