Jump to content

SATA-3 PCI-EX Controller για Samsung 840Pro

JOHNX2

Recommended Posts

Θα έχεις μικρότερες επιδόσεις αλλά με το μάτι μπορεί να μην είναι καν αντιλληπτες μην ανησυχείς..

Αύριο μεθαύριο θα κάνεις αναβάθμιση

*S2

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Στα sequential θα έχεις διαφορά λόγω διαύλου, αλλά πρακτικά σε αίσθηση θα είναι το ίδιο....

..δές ότι κάνεις μία επένδυση για το μέλλον..

Οχι ολοι οι sata3 ειναι συμβατοι και με sata 2 οποτε δεν αξιζει να βρεις παλαιοτερο μοντελο.

Απο διαφορες σιγουρα θα εχει με το αν τον ειχες σε sata 3 θυρα αλλα και παλι σε σχεση με μηχανικο θα εχει τεραστια διαφορα.

Θα έχεις μικρότερες επιδόσεις αλλά με το μάτι μπορεί να μην είναι καν αντιλληπτες μην ανησυχείς..

Αύριο μεθαύριο θα κάνεις αναβάθμιση

*S2

Χαχαχα! Μου άρεσε η χρονική πρόβλεψη...

Λέω να πεταχτώ το απογευματάκι.

Πρέπει να προσέξω κάτι κατά την εγκατάσταση;

Φορμάρω κανονικά σε NTFS όπως σε κανονικό μηχανικό δίσκο, ή ερχονται έτοιμα και formatted;

Δεν έχω ακούσει κάτι για φορματ.

Νομίζω δεν τον πειράζεις.. γυρνάς την μητρική σε ahci κάνεις εγκατάσταση τα windows και μετά βάζεις τον τελευταίο Intel driver και τέλος..

Τρόπος του λέγειν ήταν το αύριο μεθαύριο :D

*S2

Αν κάνεις μέσα από την εγκατάσταση των 7 partition ή φορμάρεις θα σου δημιουργήσει και το System Partition των 100MB...

Αν δεν το θές αυτό, μπορείς να έχεις φορμαρει από πρίν το δίσκο, προσοχή όμως παντα Quick Format, ποτέ κανονικό σε SSD γιατί τον σκίζει στις εγγραφές...

oπότε εντός Win 7 κάνεις φορμάρισμα quick σε NTFS και θα έχεις έτοιμο το partition εγκατάστασης, χωρίς όμως το System Partition...

Δεν έχω ακούσει κάτι για φορματ.

Νομίζω δεν τον πειράζεις.. γυρνάς την μητρική σε ahci κάνεις εγκατάσταση τα windows και μετά βάζεις τον τελευταίο Intel driver και τέλος..

Τρόπος του λέγειν ήταν το αύριο μεθαύριο :D

*S2

Ποιόν τελευταίο intel driver; Για τον controller λες; Δεν θα έχει τον τελευταίο το σύστημα; Windows 8 Pro θα του περάσω... Έχεις κανένα link;

Αν κάνεις μέσα από την εγκατάσταση των 7 partition ή φορμάρεις θα σου δημιουργήσει και το System Partition των 100MB...

Αν δεν το θές αυτό, μπορείς να έχεις φορμαρει από πρίν το δίσκο, προσοχή όμως παντα Quick Format, ποτέ κανονικό σε SSD γιατί τον σκίζει στις εγγραφές...

oπότε εντός Win 7 κάνεις φορμάρισμα quick σε NTFS και θα έχεις έτοιμο το partition εγκατάστασης, χωρίς όμως το System Partition...

Το system partition τι ακριβώς είναι; Σε μηχανικούς δίσκους δεν το έχω συναντήσει αυτό...

Και γιατί 100ΜΒ; Αν κάνω quick format δεν θα κάνει ένα μόνο κενό partition των 256Gb;

Ρώτησα στο πλαίσιο και δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος. Νέες παραλαβές από 16/1/2013...

Ζήσε Μάη μου... Κανένα άλλο μαγαζί που να το έχει διαθέσιμο;

Ποιόν τελευταίο intel driver; Για τον controller λες; Δεν θα έχει τον τελευταίο το σύστημα; Windows 8 Pro θα του περάσω... Έχεις κανένα link;

Το system partition τι ακριβώς είναι; Σε μηχανικούς δίσκους δεν το έχω συναντήσει αυτό...

Και γιατί 100ΜΒ; Αν κάνω quick format δεν θα κάνει ένα μόνο κενό partition των 256Gb;

Ρώτησα στο πλαίσιο και δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος. Νέες παραλαβές από 16/1/2013...

Ζήσε Μάη μου... Κανένα άλλο μαγαζί που να το έχει διαθέσιμο;

Αύριο έχουμε 16 :D

*S2

Edit: αυτή είναι η τελευταία έκδοση για driver

iata_enu 11.7.0.1013

Οι απαντήσεις εδώ :

Understand (and Get Rid of) the Mysterious Small Partition

Aν κάνεις quick format από την υπάρχουσα εγκατάστασή σου στον καινούριο δίσκο, θα κάνεις ένα partition στο δίσκο με όλη τη χωρητικότητα...

Αν δεν πειράξεις το δίσκο και τον συνδέσεις για να εγκαταστήσεις 7 απευθείας ( στα 8 δεν ξέρω αν γίνεται) κατά την εγκατάσταση δημιουργείται αυτόματα ένα System Reserved Partition των 100ΜΒ, που περιέχει τον Boot Manager Code και το Boot Configuration Database, καθώς και αρχεία Startup για το Bitlocker.

Παιδιά και εγώ σκέφτομαι να πάρω έναν Samsung 840 pro για το σύστημα της υπογραφής μου(Θα του περάσω Windows 8 Pro).

Επειδή είναι αρχαίο το motherboard δεν υποστηρίζει Sata 6Gb/s αλλά μόνο 3Gb/s. Θα έχω ικανοποιητικές επιδόσεις ή θα είναι πεσμένες λόγω controller; Επίσης έχω το disk mode σε IDE αν αλλάξω σε AHCI θα μπορώ να bootαρω με τον μηχανικό δίσκο στα Windows 7 ultimate 64bit που έχω ή θα πρέπει να μπαίνω BIOS και να αλλάζω κάθε φορά το mode ανάλογα με ποιόν δίσκο θα bootaρω;

Σημείωση δεν έχω ενεργοποιήσει ποτέ το AHCI mode...

Στο web βρήκα μια αλλαγή που πρέπει να κάνω στη registry μετά reboot , bios αλλαγή mode σε AHCI και μετά μπαίνω κανονικά στα Windows 7 Ultimate 64bit (Ιf you want to change windows 7 from IDE to AHCI, all you need to do before you change the BIOS setting is look in the registry at HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci and change the 'Start' key to 0. (If an AHCI driver has never run on this machine it's probably 3.) The first time the machine boots in an AHCI controller mode it should load the default AHCI driver properly and prompt for a reboot).

Ισχύει αυτό;

Έκανα τη διαδικασία και ενεργοποίησα το AHCI στον controller αλλά μετά την επανεκίνηση μου βλέπει τον controller σαν Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller. Πριν αν θυμάμαι καλά μου έλεγε κανονικά την μάρκα του χωρίς AHCI δηλαδή Intel ICH10R. Ξέρει κανείς κανένα link να κατεβάσω από την Intel drivers για ICH10R που να υποστηρίζουν AHCI ή δεν αξίζει να ασχοληθώ;

Eχεις τον msahci driver δηλαδή τον ΑΗCI driver της microsoft που είναι ενσωματωμένος στο λειτουργικό.

Kατεβάζεις κανονικά τους drivers της Intel, καθώς θα έχεις βελτιωμένες επιδόσεις.

Έχεις μήπως κανένα link; Έψαξα λίγο στο site της intel κατέβασα έναν που ήταν για πολλούς controller και μαζί και ο ICH10R αλλά μόλις έτρεχα το .exe της εγκατάστασης μου έλεγε ότι δεν είναι συμβατός με το σύστημα μου και δεν ξεκίναγε καν...

Δηλαδή σε σχέση με της ms πόσο πιο πάνω θα δω με τον driver της intel(αν τον βρω);

Ευχαριστώ για την βοήθεια felix...

Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην εχεις την καταλληλη εκδοση Raid Rom γιαυτο σου βγαζει ασυμβατοτητα...

Δες μήπως υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο BIOS με updated RAID ROM, ώστε να μπορεσεις να βάλεις τους τελευταίους ή αλλιώς βάλε την αμέσως προηγούμενη έκδοση drivers.

Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην εχεις την καταλληλη εκδοση Raid Rom γιαυτο σου βγαζει ασυμβατοτητα...

Δες μήπως υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο BIOS με updated RAID ROM, ώστε να μπορεσεις να βάλεις τους τελευταίους ή αλλιώς βάλε την αμέσως προηγούμενη έκδοση drivers.

Έχω περάσει το τελευταίο official bios που υποστηρίζει το motherboard μου. Μήπως έχεις κανένα link με σειρά όλων των drivers για τον ICH10R;

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Ο δισκος Samsung 840Pro 128GB συνδιαστηκε με την μητρικη Asus P5Q και καναμε εκ νεου μετρησεις για να δουμε εαν ξεκολησαμε απο τα 120ΜΒ/Sec Read.

Στα Seq επιασε τα 276MB/Sec Read και 132MB/Sec Write.

Στα 4Κ επιασε 39MB/Sec Read και 98MB/Sec Write.

Καθολου ασχημα για μια μητρικη με S-ATA2 Controller, τουλαχιστον ξεχασαμε τις πολυ πεσμενες επιδοσεις (120ΜΒ/Sec Read και 95MB/Sec Write στα Seq) που ειχαμε με την μητρικη Asus P5N-E SLI.

Έχω περάσει το τελευταίο official bios που υποστηρίζει το motherboard μου. Μήπως έχεις κανένα link με σειρά όλων των drivers για τον ICH10R;

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Κάνε search στο Intel Download Center με keyword "Intel Rapid Storage Technology (Intel RST)"

και εγκατέστησε το Rapid Storage technology που είναι ένα κλίκ παλαιότερο από την έκδοση που έβαλες.

Αν δεν βγαίνει άκρη πάλι, δες εδώ, αλλά μόνο τα official :

intel drivers pour Raid/Sata/Ata/Ahci

Κάνε το αντίστοιχο.

Κάνε search στο Intel Download Center με keyword "Intel Rapid Storage Technology (Intel RST)"

και εγκατέστησε το Rapid Storage technology που είναι ένα κλίκ παλαιότερο από την έκδοση που έβαλες.

Αν δεν βγαίνει άκρη πάλι, δες εδώ, αλλά μόνο τα official :

intel drivers pour Raid/Sata/Ata/Ahci

Κάνε το αντίστοιχο.

Δεν είχα κατεβάσει αυτό. Κάτι άλλο, άσχετο μάλλον είχα κατεβάσει. Αυτό που λες είναι 20.7MB. Εγώ είχα κατεβάσει ένα με μικρό μέγεθος της τάξης 4ΜΒ. Λογικά για αυτό δεν το πέρασε.

Το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα το περάσω...

Ευχαριστώ και πάλι...

Στο link που έστειλες λέει και για firmware. Μπορώ να αναβαθμίσω και το firmware του controller; Έχεις ιδέα πώς γίνεται;

Τώρα που ξανακοιτάω έχει και αυτό που είναι το πιό καινούργιο με μέγεθος μόλις 0.34ΜΒ.

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=3449&DwnldID=22194&keyword=intel+rapid+storage+Technology+%28Intel+RST%29〈=eng

Αυτό που είδα πριν είναι αυτό:

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=3449&DwnldID=22137&keyword=intel+rapid+storage+Technology+%28Intel+RST%29〈=eng

και είναι η έκδοση enterprise και για αυτό έχει μεγάλο μέγεθος.

Ποιό από τα 2 πρέπει να περάσω;

Καλύτερα να βρείς έτοιμο Βios για τη μητρική σου με το τελευταίο RAID/AHCI ROM.

Αν θες να δοκιμάσεις, καλύτερα να πάρεις απο ebay κι ένα bios chip φλασαρισμένο με το τελευταίο official της ASUS, για να το έχεις για backup σε περίπτωση που γίνει κάτι.

Καλύτερα να βρείς έτοιμο Βios για τη μητρική σου με το τελευταίο RAID/AHCI ROM.

Για το άλλο ερώτημα έχεις καμία ιδέα;

Από intel rst ποιό να περάσω; Την απλή εκδοση ή την enterprise;

Εντωμεταξύ όλα λένε raid. Στο σύστημα μου δεν έχω συστοιχία raid. Θα παίξει στο σύστημά μου;

Οι απλές έχουν καλύτερο performance τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι enterprise είναι κανονικά για C600 series chipset. Ασχολήσου με 11.2 ή αν δεν μπαίνει βάλε την 10.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.