Jump to content

GPU lightwave 3d?

Rage

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαλημερα.

Οπως ειχα πει σε αλλο τοπικ εχω παω για νεο pc και ηδη εχω αρχισει τις παραγγελιες.

Πλατφορμα LGA2011 με i7 3820.

Θα ηθελα να ρωτησω σε τι καρτα αξιζει να επενδυσω ωστε να εχει καποιο οφελος στο 3d design - rendering μιας και με το gaming στο pc δεν θα ασχοληθω.

Budget 250ε.

Eυχαριστω.

υ.γ. Συγχωρεστε αν γραψω καποια βλακεια ε. :hm:

Κοιτάς είτε σε nvidia quadro ή amd firepro.

Υπάρχουν κάρτες αυτων των σειρών στα λεφτά που δίνεις αλλά δεν ξέρω πόσο δυνατές είναι.

Απ΄ό,τι γνωρίζω για σχεδιαστικά προγράμματα είναι σίγουρα οι κάρτες που πρέπει να επιλέξεις ακόμα και οι φθηνότερες.Ξεχνάς το gaming όμως :hm:

Εαν δεν κάνω λάθος είναι ακριβό και το αντίστοιχο software, κάτι που φαντάζομαι θα γνωρίζεις.

Ειναι λιγα τα λεφτά που δίνεις! Θα ασχολhθείς επαγγελματικά ή για την ώρα σου??? Εαν το κανεις για την πλακα σου μπορεις να βρείς μια ατι 3870 ή 4870 και να την φλασαρεις σε firepro!

Ωραίος!!! Τοτε ψάξε να βρείς μια 3870 4870 και να την φλασάρεις! Από θέμα cpu είσαι πολύ καλά για part time!Αν και ολη την δουλεία την κανει το cpu και φυσικά να έχεις μεγάλη ραμ! Ti προγράμματα δουλεύεις???

Η 3870 φλασαρετε σε http://www.sapphirepgs.com/presentation/product/product_detail.aspx?psn=000103&pid=14&lid=1 .!!

Ωραίος!!! Τοτε ψάξε να βρείς μια 3870 4870 και να την φλασάρεις! Από θέμα cpu είσαι πολύ καλά για part time!Αν και ολη την δουλεία την κανει το cpu και φυσικά να έχεις μεγάλη ραμ! Ti προγράμματα δουλεύεις???

Η 3870 φλασαρετε σε Sapphire PGS .!!

Autocad ειναι η δουλεια μου. Σε τεχνικη εταιρεια εργαζομαι και κανω τις αρχιτεκτονικες μελετες.(δεν εχω σπουδασει τπτ ομως)

Το 3d ηταν απλα ''παθος'' και λιγο internet λιγο βιβλια κατεληξα καποτε στο lightwave και κουτσα στραβα κατι καταφερνουμε.

Budget 250ε.

Διάβασε ευλαβικά αυτό: PNY nVIDIA Quadro FX 580 Review - ( HWBOX ) O/C on first boot

Αν τελικά αποφασίσεις πως σου κάνει η Quadro, επειδή η FX 580 είναι παλιό μοντέλο,

ψάξε να βρεις άμα υπάρχει κάτι παρόμοιο πιο καινούριο. Διαφορετικά, αμα τη θες και

για gaming, κοιτάς σε GTX 560 ή 570 (με custom ψύχτρα όμως) άμα βρει κάποια να

αξίζει μεταχειρισμένη. Επίσης checkάρεις: http://www3.pny.com/QuadroPDFs/PNY_ISV_ApplicationOverview.pdf

Εσυ είσαι άλλη κατηγορία! Εγώ δουλεύω πιο πολυ με creo. Βασικά δεν το δουλεύω απλα μου στέλνουν σχέδια και τα βλέπω, ε και redering το κάνω στο pc μου! Το SolidWorks που και που! Το προγραμμα που έχεις εσύ και δουλεύεις ειναι για 3d animation αν δεν κάνω λάθος!

Διάβασε ευλαβικά αυτό: PNY nVIDIA Quadro FX 580 Review - ( HWBOX ) O/C on first boot

Αν τελικά αποφασίσεις πως σου κάνει η Quadro, επειδή η FX 580 είναι παλιό μοντέλο,

ψάξε να βρεις άμα υπάρχει κάτι παρόμοιο πιο καινούριο. Διαφορετικά, αμα τη θες και

για gaming, κοιτάς σε GTX 560 ή 570 (με custom ψύχτρα όμως) άμα βρει κάποια να

αξίζει μεταχειρισμένη. Επίσης checkάρεις: http://www3.pny.com/QuadroPDFs/PNY_ISV_ApplicationOverview.pdf

Απο το πρωι που διαβαζω τελικα μαλλον μπερδευτικα παραπανω!!!

Στα ιδια χρηματα με τιν quadro 600 υπαρχουν και μοντελα Firepro.

http://www.msystems.gr/index.php?category=1620&product=13062

http://www.msystems.gr/index.php?category=1650&product=14876

Aπλα υπαρχει μια συγχυση στα forum για το ποια αποδιδει καλυτερα σε LW.

Nα παρω μια καλη παιχνιδιαρα να τελειωνει το πανηγυρι?

Εσυ είσαι άλλη κατηγορία! Εγώ δουλεύω πιο πολυ με creo. Βασικά δεν το δουλεύω απλα μου στέλνουν σχέδια και τα βλέπω, ε και redering το κάνω στο pc μου! Το SolidWorks που και που! Το προγραμμα που έχεις εσύ και δουλεύεις ειναι για 3d animation αν δεν κάνω λάθος!

Πιο πολυ για σχεδιασμο το δουλευω. :)

KeyShot 3D Rendering Competition - GrabCAD Τσεκαρε εδώ να δεις τι κάνουμε με τον φίλο μου, εχω και άλλα....αλλά δεν μπορω να τα δείξω!!! Που το pc toy είναι ι7 960 και μια νβιδια 460! Σκεφτόμαστε να σε apu workstation για να δούμε τι παίζει και εκει!
KeyShot 3D Rendering Competition - GrabCAD Τσεκαρε εδώ να δεις τι κάνουμε με τον φίλο μου, εχω και άλλα....αλλά δεν μπορω να τα δείξω!!! Που το pc toy είναι ι7 960 και μια νβιδια 460! Σκεφτόμαστε να σε apu workstation για να δούμε τι παίζει και εκει!

Δικες σας δουλειες? :nada: :worship:

Μετα απο αυτο : Benchmark Results: LightWave : FirePro V3900: Entry-Level Workstation Graphics

με βλεπω να κανω αγορα της firepro 4900.

Ναι.Το εχει σπουδασει το παιδι, εγω ειμαι μηχανικος.Σχεδιαζουμε τα παντα, αυτο με το προγραμμα και εγω στο χαρτι!!!Αυτα δεν ειναι τπτ!

κοιτα εδω Sapphire PGS

Είναι προτιμοτερο να δωσεις εμφαση στο cpu....καθαρα θεμα cpu ειναι! Αν μου περισεβαν τωρα χρηματα θα πηγενα ανετα σε opteron:daisy:

Ειναι δυσαναλογα ακριβες οι Quadro/FireGL. Δεν εχει νοημα. Ειμαι απο τους δυστηχεις κατοχους αρκετων Quadro και μιας (μονο) FireGL.

Παρε μια καλη καρτα οπως Radeon 7870/7950 ή GTX 660 και εισαι μια χαρα.

Λιγα προγραμματα τις αξιοποιουν και οι διαφορες ειναι μεγαλες μονο σε προτζεκτ που δε θα κανεις ποτε. Αν δεις σε φορουμ με digital artists (evermotion πχ), ακομα και οι καλυτεροι απο αυτους renderαρουν με κατι υπολογιστες τραγικους κ καρτες γραφικων ακομα χειροτερες.

Μονο στην ειδικη περιπτωση που κανεις render με gpu rendering machine θα δεις μεγαλη διαφορα. Με τις κοινες μηχανες φωτορεαλισμου μονο το CPU και η μνημη μετραει. Μονο.

Είναι προτιμοτερο να δωσεις εμφαση στο cpu....καθαρα θεμα cpu ειναι! Αν μου περισεβαν τωρα χρηματα θα πηγενα ανετα σε opteron:daisy:

Cpu εχει ηδη φτασει στο σπιτι μου :). Πηρα εναν i7 3820 και απο δευτερα περιμενω και ενα θηριο για ψυξη και να παραγγειλω μητρικη, μνημες κλπ.

Ειναι δυσαναλογα ακριβες οι Quadro/FireGL. Δεν εχει νοημα. Ειμαι απο τους δυστηχεις κατοχους αρκετων Quadro και μιας (μονο) FireGL.

Παρε μια καλη καρτα οπως Radeon 7870/7950 ή GTX 660 και εισαι μια χαρα.

Λιγα προγραμματα τις αξιοποιουν και οι διαφορες ειναι μεγαλες μονο σε προτζεκτ που δε θα κανεις ποτε. Αν δεις σε φορουμ με digital artists (evermotion πχ), ακομα και οι καλυτεροι απο αυτους renderαρουν με κατι υπολογιστες τραγικους κ καρτες γραφικων ακομα χειροτερες.

Μονο στην ειδικη περιπτωση που κανεις render με gpu rendering machine θα δεις μεγαλη διαφορα. Με τις κοινες μηχανες φωτορεαλισμου μονο το CPU και η μνημη μετραει. Μονο.

Eιχα καταληξει στην FirePro v4900 αλλα μου τα χαλας τωρα :hehe:

Σε παιχνιδιαρα καρτα ειχα επιλεξει την 7870 σε υλοποιηση της gigabyte.

Oλη μερα reviews και benchmark διαβαζω...:yawn:

Εγω ειχα μια Elsa Gloria II για αρκετο καιρο. Ο πατερας μου αλλαζε σχετικα συχνα (quadro, quadro 2 , NVS, 3200 κλπ) κ γω τις δοκιμαζα για να δω διαφορες. Τωρα ολες οι quadro που εχω ειναι για ανακυκλωση. Μονο μια παλια FireGL χρησιμοποιει ο πατερας μου η οποια τον βολεψε.

[MENTION=28933]Rage[/MENTION]: Δεν ειναι κακες οι καρτες αυτες, απλα χρησιμοποιουν μικρα ή παλια τσιπακια γραφικων τα οποια ειναι αισχρα σε οτιδηποτε εχει σχεση με multimedia κ gaming, ειναι αυστηρα κατασκευασμενες για λειτουργιες opengl (κ αλλους εξειδικευμενους υπολογισμους) που λιγα προγραμματα το αξιοποιουν σε επιπεδο hardware, και σε συνδυασμο με τις πολυ μικρες διαφορες που βλεπουν οι κατοχοι αυτων γιατι ΔΕΝ μπορουν να τις αξιοποιησουν (δε φταινε τοσο οι ανθρωποι, οσο το λογισμικο) τις εχω σε μικρη εκτιμηση.

Ολα αυτα προφανως γιατι οι απαιτησεις του μεσου χρηστη ειναι συγκεκριμενες κ τις υπερβαινει ακομα κ μια καρτα των 30€.

Απλα οταν βλεπω καλλιτεχνες τυπου Marek Denko k Peter Sanitra να ρενταρουν σε λαπτοπ, ή κατι τετραπυρηνους της κακιας ωρας με 2 Pentium 4 και καρτες γραφικων FX5700 με αποτελεσματα που σε ζαλιζουν τοτε για ποιες απαιτησεις μιλαμε....

Οπως κ να χει αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις με αυτο κ τιποτε αλλο παρε τη FireGL.

[MENTION=5186]GFFermari[/MENTION], τι μέγεθος έχουν τα μοντέλα που χρησιμοποιείς/αναπτύσσεις ?

[MENTION=28933]Rage[/MENTION]

Όπως είπαν και πιο πάνω...CPU/Cores δουλεύουν οι περισσότεροι Renderers, αλλά αν έχεις δυνατή κάρτα μπορείς να την αξιοποιήσεις με έναν που να χρησιμοποιεί CPU&GPU.

Σε ευκολία πλοήγησης/απεικόνισης real-time θα σε βοηθήσει περισσότερο μια Quadro/FirePro, καθώς οι drivers είναι βελτιστοποιημένοι για τις κάρτες αυτές και χρησιμοποιούν μεγαλύτερο ποσοστό δυνατοτήτων του GPU από την Gaming εκδοχή της ίδιας γενιάς GPU.

Είχα 3870 και με driver mod έγινε FireGL V7700. Σε μικρά σε μέγεθος/πολυκπλοκότητα μοντέλα ήταν αξιοπρεπής. Στα μεγάλα έχανε καρέ, όπως μπορεί να κάνει σε Video ΗD μία παμπάλαια κάρτα γραφικών, αργούσε δηλαδή.

Στα ίδια συστήματα χρησιμοποίησα την V7900 FirePro και οι διαφορές ήταν χαοτικές στα μεγάλα μοντέλα. Μιλάμε για display Rhino3D, SolidWorks, CATIA περι τα 300-400ΜΒ, ακόμη και 1.1~1.2GB. Eκεί ήταν αξιοπρεπές το viewing και η κάρτα χειριζόταν άριστα οποιαδήποτε κίνηση και να ήθελα, με διευκόλυνε κοινώς.

Ανακεφαλαιώνοντας...Cores για Render, άρα δυνατό CPU και μια μικρή/μεσαία Quadro/FirePro για ευκολία χειρισμού/θέασης. Με 250€ ίσως να έπαιρνες μια μεταχειρη μεσαία...ή αν θές μια Quadro 600 me 180-190€ αλλά ίσως εκεί να μην δεις την διαφορά που θα περίμενες...είναι entry-level...

Ψάξτο λίγο πρώτα με τα προγράμματα που θες να χρησιμοποιήσεις (εκτός από Lightwave) και δες τι λύσεις υπάρχουν από renderers καθώς και τι χρησιμοποιέι καλύτερα το κάθε πρόγραμμα από resources (CPU-GPU). Κατόπιν βλέπεις τι σε συμφέρει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.