Jump to content

προβλημα με το psu?

Heir of a dying day

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα και παλι!

Εχω το corsair TX850w το οποιο το πηρα απο RMA και το εχω δουλεψει μονο λιγες ημερες.

(το προηγουμενο που ειχα μου εκανε report το BIOS για το 3.3v rail στα 2.8v)

(μου εκανε το pc random restarts χωρις λογο)

παει αυτο.

Τωρα το TX850 μπηκα στο BIOS και ειδα το 3.3v rail report στα 2.9,εκανα restart και το δειχνει στα 3.15,εκανα ξανα 2-3 restarts και συνεχειζει να το δειχνει στα 3.1+.

Το μετρησα με ψηφιακο πολυμετρο και το δειχνει στα 3.55!

(εβαλα το πολυμετρο στα 20v,το κοκινο βησμα στο πορτοκαλι καλωδιο του ATX 24pin και το μαυρο βησμα στο μαυρο καλωδιο του ATX 24 pin. συμφωνα με τα "how to" που εχει το internet το εκανα σωστα.)

Τι γινετε ρε παιδια???

Αν δεν κάνω λάθος για το 3.3V rail έχεις μέγιστη ανοχή +-10% και μια τυπική(πιο σφιχτή) ανοχή είναι στο +-5%. Δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει πρόβλημα. Είναι εντός αποδεκτών ορίων για το πρότυπο ATX αλλά σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για το σύστημα σου.

Με 10% η τάση μπορεί να παίζει από 2.97V έως 3.63V ενώ με 5% από 3.135V έως 3.465V.

Υ.Γ. Πιο πολύ θα εμπιστευόμουν το πολύμετρο αντί των μετρήσεων της μητρικής που έχει οπωσδήποτε μεγαλύτερη ακρίβεια.

Θα εμπιστευόμουν περισσότερο το πολύμετρο από οποιοδήποτε πρόγραμμα που διαβάζει τους αισθητήρες της μητρικής. Προυπόθεση βέβαια να είναι κάποιο αξιόπιστο και με καλή μπαταρία - οι ξελιγωμένες μπαταρίες δίνουν λάθος ενδείξεις.

το εχω πανο το πολυμετρο τωρα 9 ωρες στο pc και διχνει σταθερα 3.34-3.36

διχνει να δουλευει αψογα.

το μονο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι οταν συνδεσα το πολυμετρο για πρωτη φορα μου εδειξε 3.55. αυτο πως εξηγητε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.