Jump to content

Μείωση εγγυήσεων σε οθόνες

vagsk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή τηλεφώνημα από γνωστή αντιπροσωπεία οθονών/τηλεοράσεων που μου πρότεινε επέκταση εγγύησης σε μια υπάρχουσα οθόνη συνειδητοποίησα ότι μετά τους σκληρούς δίσκους ήρθε η ώρα των οθονών. Πλέον και αφού έκανα ένα γρήγορο έλεγχο με μερικά γνωστά eshop της αγοράς επιβεβαίωσα το ένοχο μυστικό ... όλες οι οθόνες έρχονται με 2 χρόνια εγγύηση και ανάλογα με τον κατασκευαστή δυνατότητα επέκτασης στα 3 ή και παραπάνω χρόνια(5).

Αν διαβάσεις πιο προσεχτικά την υπογραφή μου θα την βρεις :p

Αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη δεν είναι μόνο αυτή αλλά όλες. Ίσως καμιά EIZO ταράξει τα νερά αλλά εκεί ούτως ή άλλως η τιμή είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες :p

Βασικά δε νομίζω ότι έχω ακούσει να έχει χαλάσει οθόνη στα 2 με 3 χρόνια. Εκτός και αν σκαρφαλώνει πάνω η γάτα ή εκτός κι αν γίνουν όλες οι εταιρίες καρτέλ και τις κάνουν αυτοκαταστρεφόμενες στα 2 χρόνια και 1 μήνα. Όχι ότι μας χαλάει η μεγαλύτερη εγγύηση βέβαια... Πάντως η Dell έχει 3 χρόνια ακόμα.

Βασικά δε νομίζω ότι έχω ακούσει να έχει χαλάσει οθόνη στα 2 με 3 χρόνια. Εκτός και αν σκαρφαλώνει πάνω η γάτα ή εκτός κι αν γίνουν όλες οι εταιρίες καρτέλ και τις κάνουν αυτοκαταστρεφόμενες στα 2 χρόνια και 1 μήνα. Όχι ότι μας χαλάει η μεγαλύτερη εγγύηση βέβαια... Πάντως η Dell έχει 3 χρόνια ακόμα.

Ανατιναγμενο panel στο ZR30w στον 1 χρονο και 10 μηνες http://www.thelab.gr/othones-kai-panels/lekedes-sto-monitor-117498.html

Ολα φτιαχνονται στην κινα και ολα χαλανε!

Βασικά δε νομίζω ότι έχω ακούσει να έχει χαλάσει οθόνη στα 2 με 3 χρόνια.

Πολλές. Η δικιά μου Samsung 24" ψόφησε λίγες εβδομάδες μετά το τέλος της τριετούς εγγύησης. Και δεν ήταν οι πυκνωτές στην πλακέτα. Μάλλον από inverter πήγε...

Την αντικατέστησα με την DELL U2412m και ελπίζω μετά το πέρας της τριετίας να είμαι πιο τυχερός.

Όσο για το θέμα του thread, ελπίζω οι συνειδητοποιημένοι αγοραστές να διαγράψουν την LG από τη λίστα των επιλογών τους, μέχρι να επανέλθει στα τουλάχιστον 3 χρόνια εγγύηση. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να προτείνω LG σε κανένα, από το γεγονός και μόνο της μείωσης της εγγύησης.

Πάντως η Eizo δίνει ακόμα 5 χρόνια και στα καινούρια της μοντέλα.

Ναι καλά... Για να πάρεις IPS 24άρι EIZO θες ένα 1000αρικο... Αγοράζω σχεδόν 4 DELL στα ίδια χρήματα (μόλις ψοφάει το ένα αγοράζω άλλο) και έχω 4x3=12 χρόνια εγγύηση.

Εμενα η προηγουμενη μου lg 24αρα τιναξε πυκνωτες μετα τα 3 χρονια. Βεβαια με 50 ευρω την εφτιαξα σε μαστορα αλλα ενταξει. Ειχα παρει ηδη την U2410 την οποια και εχω ακομα.

Όσο για το θέμα του thread, ελπίζω οι συνειδητοποιημένοι αγοραστές να διαγράψουν την LG από τη λίστα των επιλογών τους, μέχρι να επανέλθει στα τουλάχιστον 3 χρόνια εγγύηση. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να προτείνω LG σε κανένα, από το γεγονός και μόνο της μείωσης της εγγύησης.

Μα δεν είναι η LG το θέμα. Σου παραθέτω μερικούς όπως τους βρίσκω σε eshop.

Samsung

AOC

ASUS

BenQ

Philips

HP

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αλλαγή ή δεν έχουν ανανεώσει τα περί εγγύησης σε eshop οι:

HP

Dell

NEC

Viewsonic

Ας ελπίζουμε ότι οι τελευταίοι απλά δεν καθυστέρησαν να ενημερώσουν σχετικά με τις αλλαγές.

EDIT: Τελικά η HP μείωσε και αυτή εγγύηση σε 2 χρόνια σε κάποια τουλάχιστον μοντέλα (π.χ. Hewlett Packard 2311X 23'' )

Πόσοι από αυτούς που μείωσαν τις εγγυήσεις χρησιμοποιούν LG panels; :p

(Και προφανώς δεν εννοούσα ότι οι οθόνες δε χαλάνε στα 3 χρόνια, αλλά ότι νομίζω ότι το ποσοστό αυτό είναι μικρό.)

Πόσοι από αυτούς που μείωσαν τις εγγυήσεις χρησιμοποιούν LG panels; :p

(Και προφανώς δεν εννοούσα ότι οι οθόνες δε χαλάνε στα 3 χρόνια, αλλά ότι νομίζω ότι το ποσοστό αυτό είναι μικρό.)

Μπορεί να είναι και αυτό που λες ... μπορεί να είναι και αυτό ...

http://www.thelab.gr/eidiseis/prostimo-1-47-dis-eyro-apo-tin-116805.html

Μήπως επειδή είναι για CRT; To 2033 θα σου βγάλει το thelab πάλι την αντίστοιχη για τα TFT panel και το αντίστοιχο πρόστιμο της E.E ή όπως θα λέγετε τότε :p

Μήπως επειδή είναι για CRT; To 2033 θα σου βγάλει το thelab πάλι την αντίστοιχη για τα TFT panel και το αντίστοιχο πρόστιμο της E.E ή όπως θα λέγετε τότε :p
:D Δεν το είδα αυτό, μόλις έπεσα στο όνομα Αλμούνια, την έκανα. :p
Πόσοι από αυτούς που μείωσαν τις εγγυήσεις χρησιμοποιούν LG panels;

Συνήθως τα panels δεν παθαίνουν τίποτα. Κατά συντριπτική πλειοψηφία οι TFT ψοφάνε από πλακέτα τροφοδοσίας. Αν είσαι τυχερός, απλά σκάνε οι πυκνωτές και με μικρό κόστος το επισκευάζεις σε ηλεκτρονικό (όχι αντιπροσωπεία εννοείται... ). Αν ψοφήσει το inverter συνήθως δεν συμφέρει η αντικατάσταση και πας για καινούρια.

inverter έχουν οι CCFL. Οι LED λογικά πρέπει να είναι πιο ανθεκτικές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.