adpanos Φεβρουάριος 10, 2013 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Τα 5Ghz δεν τα πιανω με τιποτα (οχι σε IBT), σκέφτομαι μήπως φταίνε οι μνήμες για αυτό (1600mhz).Παιζοντας όμως με τα ρευματα (βαζοντας λιγάκι παραπάνω) και τρέχοντας IBT βλέπω διαφορές θερμοκρασιας μεταξύ Socket (cpu) και package (cores) ακόμα και 18-20 βαθμους, είναι νορμαλ αυτο? Πόση τάση δίνεις για 5Ghz ! Εγώ είμαι εδώ με 1,45 ! Αρχικά έδινα πολύ τάση στο cpu και τρελαινόμουν στις θερμοκρασίες ! Είδα πως το cpu-v core μπορεί να είναι χαμηλότερο αρκεί να ψάξεις την ευστάθεια αλλού ! Πχ. Για να ανέβεις από μια τιμή και επάνω πρέπει να δώσει λίγο τάση σε CPU/NORTH VOLTAGE, PLL κ.λ.π. !! Η ΑMD πάντως αναφέρει τα παρακάτω : Μέχρι 1,55v στον επεξεργαστή θεωρείται safe ! Το 1,45V είναι πολύ λίγο για αυτό το cpu !!! Πχ. με 1,465 τρέχει το turbo του FX στα 4,2Ghz .... Θα μου πεις υπερβολική τάση για 4,2Ghz , ναι θα συμφωνήσω, αλλά είναι τάση που την τρώει το cpu στο κεφάλι για μια ζωή και δεν παθαίνει τίποτα ! Για να ανέβεις από μια τιμή και επάνω πρέπει να δώσει λίγο τάση σε CPU/NORTH VOLTAGE !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 10, 2013 #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Και επειδή άρχισα και εγώ να ψάχνω για υδρόψυξη έχει να προτείνει κανείς κάτι καλύτερο ? :P:P Δεν έχω περιορισμούς σε κουτιά κ.λ.π. μιας και έχω αφαιρέσει τα πάντα από το κουτί και φτιάχνω δικό μου σκελετό από την αρχή κάτι σαν το : To θέμα είναι πως θέλω να το φτιάξω σωστά ώστε να δεχτεί μια πολύ καλή υδρόψυξη ! Από υδρόψυξη είμαι άσχετος !!! παρεμπιπτόντως ! Τι έχετε να προτείνετε λοιπόν ? Για αρχή μόνο για την CPU ! Αργότερα θα μπει και στην κάρτα μόλις αγοραστεί μια καινούρια ! edit: 135€ για αυτή την παπάτζα δεν δίνω πάνως , ξεχάστε το .... Ενα τέτοιο θα έκανε δουλειά ? Phobya Xtreme SUPERNOVA 1260 Radiator Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Φεβρουάριος 10, 2013 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Αν δε μπείς που θα τα βάλεις όλα δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Γιατί να σου πούμε πχ ψυγείο 14άρι και να μη χωράει στο κουτί είτε να τα έχεις χύμα στερεωμένα πάνω στο γραφείο, πάλι δεν λέει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 10, 2013 #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Δεν θα τα βάλω σε κουτί ! Θα φτιάξω κάτι σαν το AEROCOOL STRIKE X AIR στο οποίο αντί για τον ανεμιστήρα στο πάνω μέρος θα έχει το ψυγείο σε σταθερή βάση ή στην πλάτη ... θα δούμε...Από εκεί και πέρα λέω να χρησιμοποιήσω 2x 250mm ανεμιστήρες σε push-pull για την ψύξη του !Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα parts βλέποντας τι θα μου προτείνετε θα κινηθώ αναλόγως στην κατασκευή για να τα χωρεσω !Αρα δεν υπάρχει περιορισμός !:jump1:Τώρα αν κάτι από αυτά που σκέφτομαι είναι υπερβολή σε απόδοση/τιμή κ.λ.π. ή δεν προσφέρει το κάτι παραπάνω σε σχέση με μια πιο απλή λύση, απλά μπορείτε να προτείνετε κάτι άλλο ... που να με καλύπτει .Είπα πως από υδρόψυξη είμαι άσχετος !Γενικά ΔΕΝ έχω κουτί αυτή την περίοδο ... Είμαι με τα πράγματα χύμα πάνω στο γραφείο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 10, 2013 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Κανείς ?Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.... Εστω ότι θέλω να κλοκάρω όσο περισσότερο γίνεται ! Από που ξεκινώ να ψάχνω για την ψύξη ? Από την αντλία , από το ψυγείο , από το block, από την δεξαμενή ...? Τι διατομή πρέπει να είναι οι σωληνώσεις , παίζει ανάλογα το ψυγείο και την αντλία ? Είναι συγκεκριμένη η διατομή για κάθε part που ψύχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Φεβρουάριος 10, 2013 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Κανείς ?Ποσα χρηματα εχεις σκοπο να δωσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 10, 2013 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Από την στιγμή που δεν ξέρω τι μπορεί να καλύψει αυτό που ζητώ, δεν ξέρω και πόσα χρήματα πρέπει να δώσω ... Πόσα θα χρειαστούν περίπου για μια καλή υδρόψυξη ? Ενδεικτικά ας πούμε κάτι τέτοιο θα έπαιζε ? Ποσότητες για ρακόρ κ.λ.π. μην κοιτάτε ενδεικτικά το έβαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Φεβρουάριος 10, 2013 #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Από την στιγμή που δεν ξέρω τι μπορεί να καλύψει αυτό που ζητώ, δεν ξέρω και πόσα χρήματα πρέπει να δώσω ...Πόσα θα χρειαστούν περίπου για μια καλή υδρόψυξη ? Ναι αλλα αν δεν ξερεις ποσα χρηματα διαθετεις και ουτε ξερεις ακριβως που θα τοποθετηθουν, δεν γινεται σου κανει καποιος μια συγκεκριμενη προταση Ολα ξεκινουν απο το τι θες να βαλεις στο νερο... Αν θες μονο cpu, με ενα διπλο ψυγειο και με μια τετοια αντλια-ρεζερβουαρ για παραδειγμα,κανεις μια χαρα την δουλεια σου ας πουμε... Αν ομως αργοτερα υπαρχει περιπτωση να βαλεις και καρτα γραφικων στο νερο θα χρειαστεις δυνατοτερη αντλια(αρα παραπανω χρηματα) και ενα δευτερο ψυγειο (αρα και αλλα χρηματα)... Γενικα και αφηρημενα, για να φτιαξεις μια ποιοτικη costum υδροψυξη, με δυνατη αντλια(για να εισαι καλυμμενος μελλοντικα σε περιπτωση που θελεις να βαλεις και καμια gpu στο νερο), με ενα διπλο η τριπλο ψυγειο, με τανκ, με cpu block, με ρακορ και σωληνες θα σου παει χοντρικα γυρω στο 300αρι χωρις να εχεις βαλει ακομη gpu στο νερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 10, 2013 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Οκ 300€ λοιπόν ώστε να μπορώ να βρέξω και την κάρτα μελλοντικά !Για ψυγείο κάτι τέτοιο θα έκανε ?Phobya Xtreme NOVA 1080 Radiator Bundle mit 9x Phobya G-Silent 12 1500rpm Red LEDAquatuning - Der WasserkΕίναι μεγάλο αλλά θα το χωρέσω σαν καπάκι στον σκελετό που θα φτιάξω ...Είναι καλύτερο ένα τέτοιο ψυγείο ή δυο μικρότερα ? Πρώτα απ`όλα φτάνει ?Αν έχεις να προτείνεις κάτι δώσε στοιχεία ! Το σκπεπτικό της κατασκευής που θα κάνω είναι κάπως σαν το AEROCOOL παραπάνω , χωρίς σπαστό πάνω μέρος. Θα βιδώνει και θα ξεβιδώνει ... Ετσι κι αλλιώς μέρα παρά μέρα αλλάζω και κάτι στο pc οπότε τα κουτιά μου είναι άχρηστα με τα άνοιξε κλείσε. Θέλω άμεση επαφή . Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Φεβρουάριος 10, 2013 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Οκ 300€ λοιπόν ώστε να μπορώ να βρέξω και την κάρτα μελλοντικά !Για ψυγείο κάτι τέτοιο θα έκανε ? Phobya Xtreme NOVA 1080 Radiator Bundle mit 9x Phobya G-Silent 12 1500rpm Red LED Aquatuning - Der Wasserk Είναι μεγάλο αλλά θα το χωρέσω σαν καπάκι στον σκελετό που θα φτιάξω ... Είναι καλύτερο ένα τέτοιο ψυγείο ή δυο μικρότερα ? Πρώτα απ`όλα φτάνει ? Αν έχεις να προτείνεις κάτι δώσε στοιχεία ! Το σκπεπτικό της κατασκευής που θα κάνω είναι κάπως σαν το AEROCOOL παραπάνω , χωρίς σπαστό πάνω μέρος. Θα βιδώνει και θα ξεβιδώνει ... Ετσι κι αλλιώς μέρα παρά μέρα αλλάζω και κάτι στο pc οπότε τα κουτιά μου είναι άχρηστα με τα άνοιξε κλείσε. Θέλω άμεση επαφή . Το ψυγειο που διχνεις πιθανοτατα και να σου κανει την δουλεια σου για cpu-gpu, αλλα δεν το γνωριζω κα ετσι δεν μπορω να σου απαντησω... Εγω αυτο που θα εκανα θα ηταν να εβαζα αρχικα ενα τριπλο ψυγειο για την cpu με το σκεπτικο μελλοντικα να προσθεσω αλλα ενα διπλο η ενα 200αρι για την gpu... Για παραδειγμα θα πηγαινα σε κατι τετοιο χοντρικα , αν και στο ξανα λεω δεν ξερεις τι ακριβως εχεις στο μυαλο σου και πως ακριβως θα τοποθετηθουν..... Uploaded with ImageShack.us Στο παραπανω, αν μελλοντικα θελησεις να βαλεις και gpu στο κυκλωμα, προσθετεις αλλο ενα διπλο ψυγειο για παραδειγμα και εισαι υπερ καλυμενος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 10, 2013 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Κατάλαβα ! Δεν θα χρειαστώ και δεύτερη αντλία για την κάρτα ?Από ποιο κατάστημα είναι το screen ?Αν πήγαινα σε άλλο block θα έβλεπα διαφορές ή δεν παίζουν γενικά διαφορές ? Σήμερα που έψαχνα είδα κάτι συγκριτικά αλλά δεν έβγαλα και συμπέρασμα να σου πω την αλήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matteus Φεβρουάριος 10, 2013 #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Γεια σου φιλε adpanos, μιας και θα ξεκινησω και εγω για πρωτη φορα να φτιαξω υδροψυξη περιμενω να δω τι θα επιλεξεις.Θα επερνα ετοιμο κιτ αλλα για τον λογο οτι μελλοντικα θελω και εγω να προσθεσω την gpu και οι συγκεκριμενες αντλιες που εχουν τα κιτ αυτα δεν ειναι και τοσο δυνατες θα παω και εγω εντελως custom.Περιμενω το κουτι προς το παρον και επειτα μπορω να αναφερω εδω ποια κομματια εχω στο νου μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Φεβρουάριος 10, 2013 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Αλλά στο τέλος άξιζε ο κόπος , οι θερμοκρασίες μου σε load όταν τρέχω IBT δεν ξεπερνούν τους 36C!! .κλασικοι σενσορες amd σε idle να υποθεσω διχνει οτι νανε . εκτος αν στο δωματιο εχεις -5 .με ποιο προγραμμα μετρας . δοκημασε και κανενα αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 10, 2013 #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 κλασικοι σενσορες amd σε idle να υποθεσω διχνει οτι νανε . εκτος αν στο δωματιο εχεις -5 .με ποιο προγραμμα μετρας . δοκημασε και κανενα αλλο.Εχει φτιάξει αυτό ! Το AOD τώρα πια δείχνει την θερμοκρασία του σένσορα του socket και όχι των cores .. Αλλά όντως φαίνεται πολύ χαμηλή η θερμοκρασία ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Φεβρουάριος 10, 2013 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 πολυ χαμηλές για load και oced κιολας . ειχα στήσει πιο παλια ενα πισι για φιλο με amd και έδειχνε κατι κουλά νουμερα με την στοκ ψυξη κατι 20αρια idle σε δωμάτιο με 25 κλπαντε να μπουν και αυτοι στον σωστό δρόμο να διαβάζουνε θερμοκρασίες ανα πυρήνα σωστα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 10, 2013 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 πολυ χαμηλές για load και oced κιολας . ειχα στήσει πιο παλια ενα πισι για φιλο με amd και έδειχνε κατι κουλά νουμερα με την στοκ ψυξη κατι 20αρια idle σε δωμάτιο με 25 κλπαντε να μπουν και αυτοι στον σωστό δρόμο να διαβάζουνε θερμοκρασίες ανα πυρήνα σωστα . Παλιά το AOD έδειχνε το κόκκινο που στην ουσία δεν είναι θερμοκρασία αλλά μια αναγωγή που έχει κάνει η AMD για να μπορεί ο αισθητήρας των πυρήνων ο οποίος διαβάζει έως 45c να βλέπει την πραγματική θερμοκρασία των 60C+ , τώρα δείχνει σωστά = τα μπλέ (θερμοκρασία socket)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 10, 2013 #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Γεια σου φιλε adpanos, μιας και θα ξεκινησω και εγω για πρωτη φορα να φτιαξω υδροψυξη περιμενω να δω τι θα επιλεξεις.Θα επερνα ετοιμο κιτ αλλα για τον λογο οτι μελλοντικα θελω και εγω να προσθεσω την gpu και οι συγκεκριμενες αντλιες που εχουν τα κιτ αυτα δεν ειναι και τοσο δυνατες θα παω και εγω εντελως custom. Περιμενω το κουτι προς το παρον και επειτα μπορω να αναφερω εδω ποια κομματια εχω στο νου μου. Σε αυτό μάλλον θα πάω αλλά θα κοιτάξω που μπορώ να το βρω φτηνότερα ! Θα κοιτάξω για για φτηνότερο block στην ίδια απόδοση, ίσως και για φτηνότερη αντλία ! Ρακόρ δεν έχω βάλει και υγρό .... Τώρα διαβάζω για αντλίες ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Φεβρουάριος 10, 2013 #38 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Η αντλία αυτή θέλει cover για να παίξει.*Nexus* Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Φεβρουάριος 10, 2013 #39 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2013 Κατάλαβα ! Δεν θα χρειαστώ και δεύτερη αντλία για την κάρτα ?Από ποιο κατάστημα είναι το screen ?Αν πήγαινα σε άλλο block θα έβλεπα διαφορές ή δεν παίζουν γενικά διαφορές ? Σήμερα που έψαχνα είδα κάτι συγκριτικά αλλά δεν έβγαλα και συμπέρασμα να σου πω την αλήθεια.Οχι δεν χρειαζεται δευτερη αντλια..Η συγκεκριμενη αντλια που σου δειχνω ειναι υπερ αρκετη ακομη και 2 καρτες γραφικων να βαλεις στο νερο...Τ screen ειναι απο το eworld,Ελληνικοτο καταστημα.Διαφορες απο block σε block παιζουν αλλα μην φανταστεις τιποτα τρελες διαφορες...Απλα εβαλα EK block λογο κολληματος αν θελεις που εχω,ποτε δεν ειχα προβλημα με EK...Αντιθετα μια φορα πηρα ενα phobya block και ειχα χειροτερες θερμοκρασιες και απο αεροψυξη και οπως καταλαβα αργοτερα το block ηταν στραβο και δεν πατουσε καλα πανω στο cpu:hang2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orgios Φεβρουάριος 11, 2013 Author #40 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2013 κλασικοι σενσορες amd σε idle να υποθεσω διχνει οτι νανε . εκτος αν στο δωματιο εχεις -5 .με ποιο προγραμμα μετρας . δοκημασε και κανενα αλλο.Συμφωνει και το hwmonitor Pro και το Coretemp όποτε θέλω να πιστευω οτι είναι εντάξει, έχω μόνο το cpu πανω με σχετικά χαμηλα ρευματα 1.412 για 4.7Ghz.Για να φτάσω τα 5Ghz νομιζω οτι δεν το σηκώνει το motherboard μου Μ5Α99Χ (βλέπε VRMs) το έψαξα αρκετά και σε ξένα φορουμ και δυστυχώς εκεί κατέληξα και τα παράτησα , οι θερμοκρασίες προφανώς δεν είναι πρόβλημα και το πιο σταθερό αποτέλεσμα που είχα ήταν όταν έβαλα ανεμιστηρακι να βαραει στα vrm απευθείας. Τελικα είπα δεν αξιζει τον κόπο και το άφησα γιατί έτσι και αλλιως το βέλτιστο σε αποδοση/ρευμα φαίνεται να είναι το 4,7 με αυτο το board.[MENTION=7477]adpanos[/MENTION] το δικο μου το κιτ είναι απλό και ποιότικο και στο προτείνω με τα χίλια , το μόνο που θα άλλαζα είναι το reservoir που θα το προτιμούσα διπλό (για πολλούς λόγους). Σε καλύπτει άνετα για cpu/gpu και αν θελήσει και crossfire προσθέτεις μία αντλία (με διπλό ψυγείο) και ένα 240 ψυγειάκι ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.