Jump to content

Προβλημα με TG585 v8 router

general656

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα . Ειμαι καινουργιος στο φορουμ και μπηκα με σκοπο να πω την αληθεια να παρω μια απαντηση στο ερωτημα μου εφωσον εχω ψαξει ολο το Ιντερνετ για να βρω την απαντηση που ειθελα :p Εχω εναν TG585 v8 και τον εκανα Reset . Το προβλημα ειναι οτι μετα απο το reset αυτο , ολα τα setup που κανω μετα απο καθε setup το ethernet δεν λειτουργει . Και να πεις οτι παιζει ρολο πως θα το κανω Setup , οχι αφου προχωρας με απλα βηματα (επισης οταν κανω ενα τεστ με το troubleshouter των Windows 7 μου βγαζει οτι το DNS ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ) απλα μου λεει να βαλω πως θα λενε το WiFi μου και τον κωδικο και μου λεει για το DHCP να το κανω enabled ή οχι και μετα μου λεει για το "VCI/VPI" ποιο νουμερο να βαλω . Πριν λειτουργουσε βεβαια μια χαρα το ιντερνετ αλλα το εκανα reset γιατι κατι μαλλον μπλοκαρε τα ports και δεν μπορουσα να κανω port forwarding και μαλλον θα εξαλολουθει να το κανει . :suicide2:

To port forwarding δεν έχει να κάνει. Νομίζω ο ΟΤΕ είχε ένα θεματάκι με τους DNS server του. Μπορείς να ορίσεις στατική IP και στατικά DNS server (π.χ. του google 8.8.4.4) δοκιμαστικά να δεις αν θα επανέλθει. Από το κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης πας σε προσαρμογείς δικτύου, δεξί κλικ και ιδιότητες και πειράζεις την IPv4.

Αν δεν υπάρχει άλλος υπολογιστής δοκίμασε για IP την 192.168.1.64 για subnet mask την 255.255.255.0 για προεπιλεγμένη πύλη την 192.168.1.254 και στους DNS βάλε π.χ. του google ή οποιαδήποτε άλλου internet provider. Επιβεβαίωσε πρώτα ότι έχεις βάλει σωστό username/password σε ρυθμίσεις του modem, αν έχεις otenet ότι δεν χρησιμοποιείς την ethernet που έχουν dedicated για την IPTV και ότι είναι σωστά ρυθμισμένη η σύνδεση (PPPoA στις περισσότερες περιπτώσεις και όχι PPPoE).

Βασικα παιδια ... ενταξη δεν χρειαστικε setup αλλα ηταν ενα προβλημα οτι μετα το Setup δεν μπορουσα να μπω στο ιντερνετ . Anyway τα εκανα με αλλο χειροκινιτο τροπο . Τωρα εχω το αλλο το προβλημα που ειχα εξαρχης . Το προβλημα με τα ports ! Δεν μπορω να κανω τους φιλους μου να μπενουν σε εναν σερβερ που εχω φτιαξει σε ενα game και απλα το εχω κανει port forwarding και ειναι τοσο απλο που δεν γινετε να εκανα καπου λαθος μιας και ακολουθησα τοσα πολλα tutorial και το καλητερο στο portforwarding.com: The Leading Port Forwarding Site on the Net (ελπιζω να μην θεωρηθει διαφημιση μιας και δεν εχω τετοιο σκοπο) αλλα παλι κανω test σε σελιδες και προγραμματα και μου λενε οτι τα ports μου ειναι κλειστα στο port "25565" οπως και σε οποιοδιποτε προγραμμα , και ναι βαζω τον σερβερ να τρεχει οταν κανω το τεστ για καθε παν ενδεχομενο . :nada: Εχω Forthnet οχι OTE αν ειναι καλη πληροφορια παιδια ... και παλι σας ευχαριστω για την βοηθεια σας :) Απλα εχω δει πως βοηθησατε και ενα αλλο παιδι που ειχε προβλημα και μιας και δεν κρατηθικα αλλο λεω ας κανω μια προσπαθεια . :worship::worship::worship:

Σαν εξτρα ασφαλεια ο οτε κοβει καποιες πορτες.....νομιζω απο το web self care το βγαζεις.

Οπ..τωρα ειδα οτι εχεις 4net!

Απ οτι θυμαμε στα tomson το κανεις σε 2 σταδια.

Νομιζω φτιαχνεις τους κανονες πρωτα..κ μετα τους κανεις assign σε ενα μηχανημα.Εκανες assign τις ports που θες να ανοιξεις στην ip του υπολογιστη σου?

Σαν τελευταίο μέτρο κάνε disable τελείως το firewall του router μήπως και στρώσει εκεί. Επίσης τσέκαρε ότι το Upnp είναι ενεργοποιημένο. Ολά αυτά θα τα βρεις μέσα στο toolbox.

Εμμμ ... λοιπον ... το Upnp δεν το εχω ενεργοποιημενο οποτε θα το ενεργοποιησω ... απλα διαβασα οτι ειναι μονο για printing sharing και καπως ετσι φαση ... τα υπολοιπα για τα firewall και antivirus πρωτα :

στο ρουτερ εχω κλειστο το firewall και στο pc και το antivirus το ειχα δοκιμασει και πριν το reset ... δεν ξερω θπα το δοκιμασω παλι . Καποια αλλη ακομα λυση παιδια ; Δεν θα ησυχασω αμα δεν το φτιαξω ;D

που το άκουσες αυτό; :p

Το Upnp μεταξύ άλλων είναι ένα πρωτόκολλο με το οποίο το λογισμικό μπορεί να επικοινωνεί με το router και να ζητά αυτόματα την ενεργοποίηση σε συγκεκριμένες πόρτες προκειμένου να δουλέυει σωστά. Πρώτα δοκιμάζεις Upnp και αν αυτό αποτύχει μετά δοκιμάζεις χειροκίνητα port forward. Αλλιώς αν θέλεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο απενεργοποιείς το Upnp και σεττάρεις κάθε πρόγραμμα που θέλει πόρτες ανοιχτές χειροκίνητα.

EDIT: ρίξε μια ματιά τι γράφει σε wiki για Upnp και NAT traversal

Ανοιξα το upnp αλλα ακομη μου την βγαζει closed :suicide2: Αλλα αφου προκειτε για ενα απλο παιχνιδακι (προκειτε για το minecraft) δεν παιζει να χρειαζετε να κανω και πολλα χειροκινητα , ή κανω λαθος ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.