Jump to content

Dell 15R 5520

PGM

Recommended Posts

Προσφατα αγορασα το συγκεκριμενο λαπτοτ και προς μεγαλη μου απογοητευση διαπιστωσα οτι δεν εχει gigabit ethernet (τραγικο για ενα φορητο 2012 ..τεσπα) . Βεβαια η μαμακια ξεκιναει απο εμενα που δεν μπηκα στον κοπο να δω αν εχει πριν την αγορα ....

Το θεμα ειναι τι κανουμε ? παιζει καποια λυση ή απλα πρεπει να συμβιβαστω με την ιδεα? θα στειλω και ενα εμαιλ στην dell μπας και .........

• 4 weeks later...
Προσφατα αγορασα το συγκεκριμενο λαπτοτ και προς μεγαλη μου απογοητευση διαπιστωσα οτι δεν εχει gigabit ethernet (τραγικο για ενα φορητο 2012 ..τεσπα) . Βεβαια η μαμακια ξεκιναει απο εμενα που δεν μπηκα στον κοπο να δω αν εχει πριν την αγορα ....

Το θεμα ειναι τι κανουμε ? παιζει καποια λυση ή απλα πρεπει να συμβιβαστω με την ιδεα? θα στειλω και ενα εμαιλ στην dell μπας και .........

Τι μ@κία είναι αυτή με τη Dell... Έχω θέμα...

Φίλη θέλει να πάρει το 7720, δηλαδή το 17R Special Edition. Παρόλο που έχει κοντά 1.500€, στο επίσημο site της Dell, όπως και του διανομέα, γράφει 10/100. Το θεώρησα λάθος και ήθελα να το επιβεβαιώσω. Παίρνω τηλέφωνο στο κατάστημα, 10/100. Παίρνω την Dell, 10/100. Κατεβάζω pdf με specs, 10/100! Δεν το χωρούσε ο νους μου, εν έτει 2013 να υπάρχει laptop με >1000€ που να μην έχει gigabit. Αποφασίζω να μπω Dell US και μιλάω στο chat. Ιδού η απάντηση:

01/11/2013 06:17:19AM

Agent (Regie F): "Hello George ! You've reached the full systems sales chat line for US customers. How can I assist you today? :-)"

01/11/2013 06:17:42AM

George: "Hi! Ai am interested in buying this model: http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=sin17s73&model_id=inspiron-17r-se-7720&c=us&l=en&s=soho&cs=ussoho1"

01/11/2013 06:18:04AM

George: "However I noticed that is has an Integrated 10/100 Network Card."

01/11/2013 06:18:18AM

George: "Could this be a typo?"

01/11/2013 06:19:07AM

Agent (Regie F): "First, allow me to thank you for chatting with us! :-) Let me see what I can do to help you out."

01/11/2013 06:19:37AM

Agent (Regie F): "Yes, all computers today already come with gigabit ethernet"

01/11/2013 06:20:12AM

George: "So this on has a Gigabit LAN, correct?"

01/11/2013 06:20:20AM

Agent (Regie F): "Yes that's correct."

01/11/2013 06:20:25AM

Agent (Regie F): "Do you want me to go ahead and create a quote based on the system you have picked? I would be able to answer all your inquiries and send you Order confirmation as well as track the order for you?"

01/11/2013 06:21:24AM

George: "Thank you, however I am the consultant. My client is going to make the purchase"

Κι ενώ ήταν έτοιμη να το παραγγείλει, βλέπω αυτό το post... :X:

Τι κάνουμε τώρα...;;;

:suicide:

Τι μ@κία είναι αυτή με τη Dell... Έχω θέμα...

Φίλη θέλει να πάρει το 7720, δηλαδή το 17R Special Edition. Παρόλο που έχει κοντά 1.500€, στο επίσημο site της Dell, όπως και του διανομέα, γράφει 10/100. Το θεώρησα λάθος και ήθελα να το επιβεβαιώσω. Παίρνω τηλέφωνο στο κατάστημα, 10/100. Παίρνω την Dell, 10/100. Κατεβάζω pdf με specs, 10/100! Δεν το χωρούσε ο νους μου, εν έτει 2013 να υπάρχει laptop με >1000€ που να μην έχει gigabit. Αποφασίζω να μπω Dell US και μιλάω στο chat. Ιδού η απάντηση:

Κι ενώ ήταν έτοιμη να το παραγγείλει, βλέπω αυτό το post... :X:

Τι κάνουμε τώρα...;;;

και εγω εμεινα μαμακας οταν ειδα οτι δεν εχει ......βεβαια με παραξενευει η απαντηση της dell. Και εγω πριν 1 μηνα το πηρα , τι εννοει τα καινουργια εχουν ?

Δεν καταλαβαίνω... Το θέμα είναι ότι εμένα μου προτείνει να μου δημιουργήσει την παραγγελία με το laptop, επιβεβαιώνοντας ότι έχει Gigabit. Αν την έβαζα...; Ή αν τη βάλω τώρα και έρθει με 10/100, το στέλνω πίσω;

Μολισ εκλεισα το τλφ με την Dell και με ενημερωσαν οτι η συγκεκριμενη εκδοση του φορητου μου δεν εχει οντως 1000αρα καρτα και οτι μαλλον ειναι επιλογη της Dell για να μειωσουν την καταναλωση του φορητου. Φυσικα δεν μπορουν να κανουν κατι οποτε μου προτειναν την usb λυση ......Για εμενα για να εισαι καλυμενος οσο αναφορα το φορητο που θελεις , παρτους ενα τλφ για να εξακριβώσεις επιτοπου αν εχει ή οχι .....

Ειναι πολυ εξυπηρετικοι στο τλφ (τουλαχιστον οι τεχνικοι που μιλησα)

Παντως ειναι μεγαλο μειονεκτημα ρε γμτ.....παρολο που το κοστος του usb δεν ειναι τεραστιο - 20 ευρω ~

Μολισ εκλεισα το τλφ με την Dell και με ενημερωσαν οτι η συγκεκριμενη εκδοση του φορητου μου δεν εχει οντως 1000αρα καρτα και οτι μαλλον ειναι επιλογη της Dell για να μειωσουν την καταναλωση του φορητου. Φυσικα δεν μπορουν να κανουν κατι οποτε μου προτειναν την usb λυση ......Για εμενα για να εισαι καλυμενος οσο αναφορα το φορητο που θελεις , παρτους ενα τλφ για να εξακριβώσεις επιτοπου αν εχει ή οχι .....

Ειναι πολυ εξυπηρετικοι στο τλφ (τουλαχιστον οι τεχνικοι που μιλησα)

Παντως ειναι μεγαλο μειονεκτημα ρε γμτ.....παρολο που το κοστος του usb δεν ειναι τεραστιο - 20 ευρω ~

Το θέμα είναι ότι μίλησα με τη Dell Ελλάδος και μου είπαν 10/100, χωρίς να το ελέγξουν όμως, αλλά με ύφος "αφού το λέει στο site η Dell δεν κάνει λάθος", αλλά από την Dell US στο chat είχα την παραπάνω απάντηση...

Και το ψάχνω, γιατί η χρήση που θα γίνει θα έχει αρκετό βάρος στο δίκτυο και συγχρονισμό μεγάλων αρχείων μέσω LAN.

Anker® Uspeed USB 3.0 to 10/100/1000 Gigabit Ethernet

Κοστος 15 λιρες

Set up

Synology NAS 212j > Switch 1000αρι >> Φορητο

Ιδιο αρχειο φυσικα σε ολες τις μετρησεις

Wifi transfer

Wifi_transfer.jpg

10/100 ethernet

10_100_ethernet.jpg

Usb gigabit

usb_gigabit_ethernet.jpg

Για τα λεφτα του αψογο αλλα οπως και να εχει η ατιμη DELL θα μπορουσε να ειχε 1000 καρτα ρε γμτ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.