firefox Δεκέμβριος 27, 2013 Author #21 Δεκέμβριος 27, 2013 ναι απλα αφηνω ενα μικρο ενδεχομενο να ναι προβληματικες οι μπαταριες αλλα δεν το νομιζω. εχω ακουσει και αλλους με το ιδιο ups να αναφερουν τα ιδια προβληματα για αυτο επιμενω. δεν μπορει ολα να εχουν προβλημα σε πλακετα. να ηταν μονο το δικο μου οκ. αλλα τα ιδια συμπτωματα εχω ακουσει και αλλου με το ιδιο ups.
YDinopoulos Δεκέμβριος 27, 2013 #22 Δεκέμβριος 27, 2013 Μα με καινουργιες μπαταριες, δυο φoρες (τοτε και τωρα) ?
firefox Δεκέμβριος 27, 2013 Author #23 Δεκέμβριος 27, 2013 ναι σε αυτο εχεις δικιο. τουλαχιστον πολυ θα ηθελα να μαθω - και απο αλλους που αντιμετωπιζουν παρομοια θεματα - τι φταιει μιας και δεν ειμαι ο μονος.σε ενα αλλο mustek που εχω 600VA εβαλα μια απο τις μπαταριες για τις οποιες γινεται λογος πιο πανω. 100% και 13.6V. με το που κοβω το ρευμα δυστυχως η ιδια συμπεριφορα. μεσα σε λιγα δευτερολεπτα εχει κατεβει στο 60% και το επαναφερω για να μην μου σβησει.να ρωτήσω κάτι: όταν το ups είναι κλειστό από το power button του (κανένα λαμπάκι αναμμένο) φορτίζουν οι μπαταρίες έτσι?
gdp77 Δεκέμβριος 27, 2013 #24 Δεκέμβριος 27, 2013 να ρωτήσω κάτι: όταν το ups είναι κλειστό από το power button του (κανένα λαμπάκι αναμμένο) φορτίζουν οι μπαταρίες έτσι?Το ανεμιστηράκι στροφάρει, αλλά δεν ξέρω αν φορτίζουν οι μπαταρίες.
firefox Δεκέμβριος 27, 2013 Author #25 Δεκέμβριος 27, 2013 ενα ειναι το σιγουρο παντως. οταν ειναι αναμμενο το λαμπακι σιγουρα φορτιζουν. στο μανιουαλ παντως δεν αναφερει κατι για διακοπτη παρα μονο να ειναι στην πριζα.
vagsk Δεκέμβριος 27, 2013 #26 Δεκέμβριος 27, 2013 Για 600άρι με μια μπαταρία αν ρουφά; φορτία δεν κρατάει πολύ. Λογικό είναι. Το δίκο μου με idle system σήμερα που έγινε διακοπή ρεύματος και δεν ήμουν σπίτι το κράτησε το PC 29λεπτα ανοικτό και μετά έκανε shutdown λόγω χαμηλής μπαταρίας. Γενικά αν το 600άρι το δουλεύεις πάνω από 50% φορτίο μην περιμένεις μεγάλη διάρκεια με τις μπαταρίες όταν πέφτει το ρεύμα. Αν σου βγάλει 3-5λεπτά καλά είσαι.
firefox Δεκέμβριος 28, 2013 Author #27 Δεκέμβριος 28, 2013 χτες και παλι εβαλα το 1000 ups πανω.την νυχτα παλι αρχισε να σφυριζει. ολα τα λαμπακια αναμμενα και το κοκκινο στην μεση. η πλακα ειναι οτι και χτες και προχτες ολα αυτα εγιναν γυρω στις 4 το πρωι με διαφορα 10 λεπτων. εκει στις 4 κατι γινεται...τυχαιο ειναι αυτο τωρα? χχμμμμ......με το 600αρι μου εχει φορτιο 27-30%. το εχω δοκιμασει 2 λεπτα και κρατησε με το καπασιτυ να εχει κατεβει στο 25-30% αν θυμαμαι καλα.μετα το επανεφερα.την δευτερη csb που ειχα παρει για το 1000αρι τι να την κανω? την θελει κανενας? αν την αφησω τουλαχιστον κανενα χρονο που σιγουρα θα κρατησει αυτη φανταζομαι θα τα παιξει.
MAKHS LIMENIKOS Δεκέμβριος 28, 2013 #28 Δεκέμβριος 28, 2013 καλημερα και χρονια πολλα . εγω εχω αυτο ( Mustek - PowerMust 2000 USB ) απο το 2007 το πασχα αυτο αλλαξα της μπαταριες λιγο ποιο μεγαλες σε αμπερ 2 παιρνει μεσα και japan εβαλα απο τον φιλο εδω Μπαταρίες - μπαταρίες αυτοκινήτων | Ε-kiriazis και ειμαι μια χαρα σε τεστ κραταει και παλι 23- 25 λεπτα για shutdown και στο winmust ειμαι 27,6 voltage και ac line 222,4 με power 157w γενικα δεν ειχα ποτε θεμα πολυ αξιοπιστο ups !!:hi:
firefox Δεκέμβριος 28, 2013 Author #29 Δεκέμβριος 28, 2013 Για 600άρι με μια μπαταρία αν ρουφά; φορτία δεν κρατάει πολύ. Λογικό είναι. Το δίκο μου με idle system σήμερα που έγινε διακοπή ρεύματος και δεν ήμουν σπίτι το κράτησε το PC 29λεπτα ανοικτό και μετά έκανε shutdown λόγω χαμηλής μπαταρίας. Γενικά αν το 600άρι το δουλεύεις πάνω από 50% φορτίο μην περιμένεις μεγάλη διάρκεια με τις μπαταρίες όταν πέφτει το ρεύμα. Αν σου βγάλει 3-5λεπτά καλά είσαι.τι ταση σου δινει το λογισμικο για την μια μπαταρια του?
vagsk Δεκέμβριος 29, 2013 #31 Δεκέμβριος 29, 2013 τι ταση σου δινει το λογισμικο για την μια μπαταρια του?Με φορτισμένες τις μπαταρίες αυτό που σου γράφουν και πάνω 27.6V βλέπω.
firefox Δεκέμβριος 29, 2013 Author #32 Δεκέμβριος 29, 2013 Με φορτισμένες τις μπαταρίες αυτό που σου γράφουν και πάνω 27.6V βλέπω.τελικα το θεμα μου με το 1000αρι δεν ειναι οτι δεν κραταει αλλα με τα errors (κοκκινα λαμπακια) που βγαζει καθισταται αχρηστο. προφανως ειναι θεμα ups μιας και το 600αρι δεν εχει τετοια θεματα.οταν ρωτησα για την ταση νομιζα οτι εχεις και 600αρι που δουλευεις οποτε αναφερομουν σε αυτο. η ταση εμενα στο 600αρι ειναι 13.6V max παραπανω δεν εχω δει στο 100% βεβαια.Μηπως είναι λαθος συνδεδεμένες οι μπαταρίες?οπως τις συνδεω στο 1000αρι ετσι τις συνδεω και στο 600αρι. αλλα ακομα και λαθος να ηταν φανταζομαι δεν θα δουλευε.
vagsk Δεκέμβριος 29, 2013 #33 Δεκέμβριος 29, 2013 τελικα το θεμα μου με το 1000αρι δεν ειναι οτι δεν κραταει αλλα με τα errors (κοκκινα λαμπακια) που βγαζει καθισταται αχρηστο. προφανως ειναι θεμα ups μιας και το 600αρι δεν εχει τετοια θεματα.οταν ρωτησα για την ταση νομιζα οτι εχεις και 600αρι που δουλευεις οποτε αναφερομουν σε αυτο. η ταση εμενα στο 600αρι ειναι 13.6V max παραπανω δεν εχω δει στο 100% βεβαια.Υπάρχει και 800άρι Mustek και η τάση σε αυτό είναι 13.6V σε full φορτισμένη μπαταρία. Αλλά φοράει 12V-9Αh αντί 12V-7Ah που φοράει το 600άρι. Σε 600άρι δεν έχω πρόσβαση αυτή τη στιγμή αλλάφαντάζομαι είναι ΟΚ η τάση στα 13.6V.
dimgr Δεκέμβριος 29, 2013 #34 Δεκέμβριος 29, 2013 Και εγώ είχα τέτοιο UPS και μου έβγαζε και μένα error μόλις έκοβα το ρεύμα, δεν κρατούσε καθόλου. Δεν ασχολήθηκα μαζί του, το πέταξα (ανακύκλωση) και απλά πήρα καινούριο. Όλα μου τα UPS (πάνω από 6 σε σπίτι και γραφείο) έχουν χαλάσει με αυτόν τον τρόπο, ποτέ δεν χρειάστηκε να αλλάξω μπαταρίες. Προφανώς η ΔΕΗ τους αλλάζει τα φώτα με τις συχνότητες του ρεύματος ή κάτι άλλο και χαλάνε προτού αχρηστευθεί η μπαταρία τους.
firefox Δεκέμβριος 29, 2013 Author #35 Δεκέμβριος 29, 2013 Και εγώ είχα τέτοιο UPS και μου έβγαζε και μένα error μόλις έκοβα το ρεύμα, δεν κρατούσε καθόλου. Δεν ασχολήθηκα μαζί του, το πέταξα (ανακύκλωση) και απλά πήρα καινούριο. Όλα μου τα UPS (πάνω από 6 σε σπίτι και γραφείο) έχουν χαλάσει με αυτόν τον τρόπο, ποτέ δεν χρειάστηκε να αλλάξω μπαταρίες. Προφανώς η ΔΕΗ τους αλλάζει τα φώτα με τις συχνότητες του ρεύματος ή κάτι άλλο και χαλάνε προτού αχρηστευθεί η μπαταρία τους.μια διευκρινιση μονο. εμενα το 1000αρι δεν μου πεταει ερορ οταν κοβεται το ρευμα αλλα στα καλα καθουμενα πχ οταν ειναι χωρις φορτιο την νυχτα, η σε αλλες περιπτωσεις με πολυ μικρο φορτιο (λαμπα).συνεχιζοντας το ψαξιμο ακουσα οτι ισως εχουν σκασει μερικοι πυκνωτες στην πλακετα (για το 1000αρι παντα μιλαω). το ανοιξα σημερα αλλα δεν βρηκα κανενα πυκνωτη προβληματικο. στην προσπαθεια μα βρω την αντιπροσωπεια της μαστεκ δεν καταφερα κατι παρολες τις προσπαθειες....αγνωστο ποιος εχει το σερβις...
vagsk Δεκέμβριος 30, 2013 #36 Δεκέμβριος 30, 2013 Οι πυκνωτές αν είναι προβληματικοί φαίνονται πολλές φορές και οπτικά. Δεν συμβαίνει το ίδιο με βραχυκυκλωμένες διόδους και άλλα ηλεκτρονικά. Αν έχεις βολτομετρο τσεκαρέ και τις διόδους του.
firefox Ιανουάριος 3, 2014 Author #37 Ιανουάριος 3, 2014 δυστυχως δεν εχω βολτομετρο. για την ωρα το αφησα το θεμα..ισως επανελθουμε αργοτερα καποια στιγμη...καλη χρονια!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.