Jump to content

ΠΟΙΟ MODEM-ROUTER

stavroslam

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μπήκα στον χορό της αναζήτησης μοντεμ και θα ήθελα την βοήθεια σας.λοιπον έχουμε και λέμε.

1: να εχει μακρινή εμβέλεια οσο ειναι δυνατόν γιατι με αυτο που μου έδωσε ο ΟΤΕ δεν....

2: να ειναι οσο πιο γρήγορο γινεται...

3: να μην με "πετάει" εκτός Ίντερνετ σε κανενα streaming ή Skype

4: αυτα με τις δυο κεραίες και τρεις προσφέρουν κατι παραπανω;

5: να μπορω να το συνδέσω εύκολα με τηλεόραση και av ενισχυτη

Το badget στα 50-70 ευρώ.

Ο υπολογιστής ειναι HTPC με κεραία level one για να γλιτωνω απο καλώδια μιας και η γραμμή τηλεφώνου ειναι αρκετά μακριά απο υπολογιστή.περιμενω προτάσεις...

Στο θεμα της εμβελειας , λογικα αυτα που δουλευουν στα 150 η 300mbps εχουν κ καλυτερη εμβελεια σε συγκριση με τα απλα τον 54mbps περα απο μεγαλυτερη ταχυτητα.

Τα απλα wifi (b/g) δουλευουν εως 54 mbps και εχουν 1 κεραια.

Τα wifi n δουλευουν εως 150 mbps και εχουν 1 κεραια.

τα wifi n dual band δουλευουν εως 300 mbps και εχουν παραπανω κεραιες.

Εγω εχω το netgear dgn-3500 , αρκετα καλο με 1000αρι lan και 150αρι wifi και δεν εχω προβλημα στο streaming απο το wifi ουτε κ αποσυνδεσεις.

Αφου εσυ τυπικα θες απλα αναβαθμιση στο router κομματι του modem-router σου , θα σου ειναι πιο οικονομικο να αγορασεις ενα wifi router και να το συνδεσεις πανω σε αυτο που εχεις και να απενεργοποιησεις το wifi του μοντεμ σου.

Παλια που κοιταγα κ εγω ειχα δει οτι τα routers εχουν 2/3 της τιμης ενος μοντεμ-ρουτερ και καλυτερα χαρακτηριστικα.

http://www.pixmania.gr/gr/gr/00069396/art/d-link/%CE%94%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BF-adsl-dir-615-wifi-300mbps-wireless-n.html

http://www.pixmania.gr/gr/gr/04825074/art/tp-link/router-wifi-300-mbps-tl-wr841n.html

Με κατι τετοιο λογικα κανεις δουλεια,απλα το βαζεις πανω στο μοντεμ σου(για να παιρνει νετ) , κλεινεις το wifi του, και παιζεις με το wifi του access point.

Στο θεμα της εμβελειας , λογικα αυτα που δουλευουν στα 150 η 300mbps εχουν κ καλυτερη εμβελεια σε συγκριση με τα απλα τον 54mbps περα απο μεγαλυτερη ταχυτητα.

Τα απλα wifi (b/g) δουλευουν εως 54 mbps και εχουν 1 κεραια.

Τα wifi n δουλευουν εως 150 mbps και εχουν 1 κεραια.

τα wifi n dual band δουλευουν εως 300 mbps και εχουν παραπανω κεραιες.

Εγω εχω το netgear dgn-3500 , αρκετα καλο με 1000αρι lan και 150αρι wifi και δεν εχω προβλημα στο streaming απο το wifi ουτε κ αποσυνδεσεις.

Αφου εσυ τυπικα θες απλα αναβαθμιση στο router κομματι του modem-router σου , θα σου ειναι πιο οικονομικο να αγορασεις ενα wifi router και να το συνδεσεις πανω σε αυτο που εχεις και να απενεργοποιησεις το wifi του μοντεμ σου.

Παλια που κοιταγα κ εγω ειχα δει οτι τα routers εχουν 2/3 της τιμης ενος μοντεμ-ρουτερ και καλυτερα χαρακτηριστικα.

Εχεις κατι να προτείνεις συγκεκριμένα;στείλε κανα λινκ αν μπορείς...

Το μπάτζετ είναι μικρό για να πάρεις κάτι με αξιώσεις, αλλά το Netgear DGN2200 νομίζω θα σε καλύψει.

Υπάρχουν πάρα πολλοί στο adslgr που το έχουν και είναι ευχαριστημένοι.

Το μπάτζετ είναι μικρό για να πάρεις κάτι με αξιώσεις, αλλά το Netgear DGN2200 νομίζω θα σε καλύψει.

Υπάρχουν πάρα πολλοί στο adslgr που το έχουν και είναι ευχαριστημένοι.

ποιο απο ολα που βγαζει?

Το DGN2200 είναι για PSTN γραμμές, το 2200Β για ISDN και στο 2200Μ μπορείς να συνδέσεις συμβατό USB 3G μόντεμ.

Το DGN2200 είναι για PSTN γραμμές, το 2200Β για ISDN και στο 2200Μ μπορείς να συνδέσεις συμβατό USB 3G μόντεμ.

αν προχωρησεις κατω στο γραφημα που εχει στο πλαισιο ειναι η μεσαια κατηγορια και με ενδιαφερει η εμβελεια και ταχυτητα γιατι κατεβαζω φουλ ταινιες συν οτι εχω και λαπτοπ στο διπλα δοματιο...για δες σε παρακαλω και πες μου

Netgear Wireless ADSL Modem/Router N300 Annex A DGN2200 - Ασύρματα Modem Router - plaisio.gr

post-18149-1416076937,6307_thumb.jpg

Δεξιά το γκρι ειναι το linksys που είχα το οποίο είχε φουλ εμβέλεια αλλα χαμηλή ταχύτητα κατεβασματος 1,2mb και αριστερά το tenda που εχω τωρα το οποίο εχει πολυ καλύτερη ταχύτητα κατεβασματος 1,9mb αλλα καθόλου καλή εμβέλεια και τρομάζει να συνδεθεί και με δεύτερη συσκευή.ενας συνδυασμός θα ηταν οτι πρεπει...

αν προχωρησεις κατω στο γραφημα που εχει στο πλαισιο ειναι η μεσαια κατηγορια και με ενδιαφερει η εμβελεια και ταχυτητα γιατι κατεβαζω φουλ ταινιες συν οτι εχω και λαπτοπ στο διπλα δοματιο...για δες σε παρακαλω και πες μου

Netgear Wireless ADSL Modem/Router N300 Annex A DGN2200 - Ασύρματα Modem Router - plaisio.gr

Tα μεγαλύτερα μοντέλα έχουν καλύτερα αποτελέσματα, αλλά διαβάζω ότι πολλοί βλέπουν HD ταινίες με το 2200 σε μικρές αποστάσεις (πχ. στο διπλανό δωμάτιο).

Δεν το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, οπότε δε θέλω να σου πω κάτι που δεν έχω τσεκάρει ο ίδιος και έτσι κι αλλιώς δεν είναι σίγουρο ότι κάτι που δουλεύει καλά σε κάποιον, θα δουλεύει το ίδιο καλά και σε κάποιον άλλο. Το Η ποιότητα του σήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η απόσταση, ο χώρος, τα αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο, οι παρεμβολές από συσκευές και άλλα δίκτυα, κλπ.

Στη θέση σου πάντως θα μάζευα κάποια χρήματα ακόμα και θα έπαιρνα κάτι καλύτερο γενικά, όπως τον WNDR3700 ή τον Asus RT-N65U με το μόντεμ του ΟΤΕ. Κοίτα επίσης και αγγελίες, ειδικά στο insomnia βγαίνουν κατα διαστήματα καλά ρουτεράκια σε καλές τιμές

απο διπλα φορουμ σε αναλογο θεμα προτειναν το netgear dgn2200

''Eχει δυο εκδοσεις, V1 και V3.

Απο αυτες τις δυο, καλυτερη εκδοση ειναι η V3 που φοραει Broadcom 6328.

Και οι δυο εκδοσεις φορανε Broadcom wifi''

και το dlink 2740B

''Εχει 3 εκδοσεις, C(2-3), E1 και F1

Απο αυτες τις τρεις, καλυτερη εκδοση ειναι η F1 που φοραει Broadcom 6328 και εχει Atheros wifi.''

και dlink 2750B

''Εχει δυο εκδοσεις, Β και Τ.

Η Β φοραει Broadcom 6328 και εχει Atheros wifi.

Ουσιαστικα ειναι το 2740Β με USB port.''

παραθετω και τις επεξηγησεις γιατι νομιζω ειναι σημαντικες για την αποφυγη λαθος αγορων(την επαθα προσωπικα:) )

[p.s ελπιζω να μη θιγω κανεναν παραθετοντας τα παραπανω.με βοηθησαν οι συγκεκριμενες επεξηγησεις και προσπαθω απλα να κανω το ιδιο]

]

[MENTION=18149]stavroslam[/MENTION] Το ξέρεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που έχεις σε συνδιασμό έτσι; Το linksys σαν wifi router και το άλλο σαν modem...

Προφανώς δεν είναι το καλύτερο πράγμα, αλλά άμα εισαι ευχαριστημένος με τις δυνατότητες που έχουν σαν σύνολο, δε χρειάζεται να στάξεις φράγκα..

[ATTACH]54013[/ATTACH]

Δεξιά το γκρι ειναι το linksys που είχα το οποίο είχε φουλ εμβέλεια αλλα χαμηλή ταχύτητα κατεβασματος 1,2mb και αριστερά το tenda που εχω τωρα το οποίο εχει πολυ καλύτερη ταχύτητα κατεβασματος 1,9mb αλλα καθόλου καλή εμβέλεια και τρομάζει να συνδεθεί και με δεύτερη συσκευή.ενας συνδυασμός θα ηταν οτι πρεπει...

να χρησιμοποιήσεις την τέντα για μόντεμ/ρούτερ, και το λίνκσυς για Access Point δεν παίζει;

@stavroslam Το ξέρεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που έχεις σε συνδιασμό έτσι; Το linksys σαν wifi router και το άλλο σαν modem...

Προφανώς δεν είναι το καλύτερο πράγμα, αλλά άμα εισαι ευχαριστημένος με τις δυνατότητες που έχουν σαν σύνολο, δε χρειάζεται να στάξεις φράγκα..

αυτο πως μπορω να το κανω?ας κανω μια δοκιμη δεν εχω να χασω και κατι...!!!

πες μου τον τροπο δεν το ξερω πως...

Έστω ότι η διεύθυνση του τέντα είναι 192,168,1,1

• Θα ορίσεις το DHCP server του τέντα να δουλεύει στο range 192.168.1.3-192.168.1.255
  • θα του απενεργοποιήσεις το wireless
  • Θα βάλεις διεύθυνση στο linksys 192,168,1,2 και θα του απενεργοποιήσεις το DHCP server
  • Ρυθμίζεις όπως σε βολεύει το wireless
  • Συνδέεις με ένα καλώδιο ethernet το tenda με το linksys (στο linksys το καλώδιο μπαίνει στο switch -θέσεις 1-4- κι όχι στη θύρα wan)
  • παίζεις μπάλα

Τελικά παω παραγγειλα το netgear.ελπιζω να μην το μετανιωσω και να αξίζει τα λεφτά του.εντυπωσεις εντός.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.