Jump to content

pc parts με ημερομηνία λήξης!

gdp77

Recommended Posts

Με αφορμή το θάνατο του παλιού μου τροφοδοτικού, ανοίγω αυτό το θέμα για να συζητήσουμε την κατά τη γνώμη μου διαρκώς φθίνουσα ποιότητα κατασκευής των pc parts, η οποία φτάνει στα όρια της εξαπάτησης από πλευράς κατασκευαστή.

Τι εννοώ; Προσφάτως συνειδητοποιώ ότι διάφορα pc parts ψοφάνε κατά συρροή. Λόγω κρίσης οι αναβαθμίσεις έχουν κοπεί εδώ και 1 χρόνο και έτσι τα parts μου σταδιακά περνάνε από το στάδιο της εγγύησης στο στάδιο του.... θανάτου! Η 24" samsung μου, ψόφησε ελάχιστους μήνες μετά το πέρας της εγγύησης (λειτούργησε 3 χρόνια πάνω σε ups). Οι μνήμες παρέδωσαν πνεύμα το καλοκαίρι. (ευτυχώς δεν έχω κρούσματα με δίσκους - πρέπει να είμαι super κωλόφαρδος). Τελευταίο θύμα το τροφοδοτικό μου, που έσβησε την περασμένη νύχτα, ενώ βρισκόταν σε stand by. Κάθε λίγο και λιγάκι, το pc μου "ζητάει", λες και είναι παλιό αυτοκίνητο...

Και πριν προλάβετε να πείτε ότι κάτι παίζει με τις τάσεις στο σπίτι μου, να τονίσω ότι είναι όλα πάνω σε ups και το σπίτι είναι νεόδμητο σε περιοχή με τριφασικό ρεύμα και τσεκαρισμένες τάσεις κτλ κτλ.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το ίδιο τροφοδοτικό με το δικό μου, το οποίο είχε αγοράσει ο αδερφός μου την ίδια περίοδο με μένα, παρέδωσε και αυτό πνεύμα 1 μήνα πριν το δικό μου, με τον ίδιο τρόπο (σε άλλο σπίτι), λες και ήταν συνεννοημένα.... Ε δεν μπορεί, κάτι παίζει...

Και αυτό που παίζει είναι κατά τη γνώμη μου μια εσκεμμένη ενέργεια των κατασκευαστών να χρησιμοποιούν όχι καλής ποιότητας ηλεκτρονικά, με συγκεκριμένο lifetime expectancy... Ο λόγοι είναι προφανείς: α) να μειώσουν κόστος (ή να αυξήσουν κέρδος;;; ) β) να διατηρήσουν ες αεί πελατεία, μια που αν σου καεί, θα ξαναγοράσεις...

Μα πώς θα ζήσουν οι εταιρείες αν δεν έχουν αυξημένη πελατεία; "Κατανοητό", απαντάω εγώ, αλλά από δω και πέρα να γράφετε και... ημερομηνία λήξης στη συσκευασία, να ξέρουμε τι μας περιμένει!

Ετσι ήταν πάντα στα "mainstream" προϊόντα. Απλά δε το καταλαβαίναμε γιατί αλλάζαμε όλο το σύστημα πανω στον χρόνο, μη σου πώ και εξάμηνο.

Απο κει και πέρα, το QC των εταιριών είναι εντυπωσιακό, αφου έχουν καταφέρει να μειώσουν το κόστος των υλικών πετυχαίνοντας ομως και τον επιθυμητό χρόνο ζωης και καθολου παραπάνω.

Πιστευω οτι εχει να κανει καθαρα με την ποιοτητα του εκαστοτε προιοντος. Το καλο παντα κρατει πιο πολυ (εκτος απο μικρες περιπτωσεις κατασκευαστικου λαθους)

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα .

Εμένα ποτέ δεν μου έχουν χαλάσει parts . Πάντα πέθαιναν στα χέρια μου λόγω δικιάς μου πίεσης . Είναι το τίμημα για όσους είναι " καμμένοι " με το συγκεκριμένο άθλημα .

Πάντως κάποτε και έμενα μου είχε τεζάρει ένα τροφοδοτικό άλλα τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν χαλασμένο το UPS και έδινε οτι ήθελε σε ρεύματα και μου το έκαψε . είχα κάνει το λάθος να πάρω noname ups . Τώρα έχω MGE και δεν έχω παρουσιάσει πότε ξανά τέτοιο πρόβλημα . Δες μήπως και το δικό σου ευθύνεται για αυτά που έχεις πάθει ...

Δεν είναι τα πράγματα όπως τα αναφέρεις ρε συ gdp. Ότι πληρώνεις και άμα σου κάτσει είναι η κατάσταση.

Είχα πάρει 300κάτι € 2 dimmακια 512ΜΒ DDR πριν αιώνες. Τα είχα αλλάξει 2-3 φορές RMA. Από την άλλη έχω 2 φτηνιάρικα DDR2 2GB επίσης πολύυυυ καιρό, δεν κάνουν κιχ. Tagan τροφοδοτικό vs ένα chieftec φτηνιάρικο το ίδιο. Και στις 2 περιπτώσεις που ανέφερα, απλά μου "έκατσε".

Είναι θέμα λοταρίας και συνθηκών. Όταν σκας περισσότερα € απλά μειώνεις τις πιθανότητες να σου κάτσει μπαρούφα.

Ωστόσο υπάρχουν ηλεκτρονικά τα οποία πράγματι, παλαιότερα "άντεχαν" περισσότερο από τα σύγχρονα. Δε μπορείς όμως να συγκρίνεις την πολυπλοκότητα π.χ. τoυ κινητού τηλεφώνου του 2000 με τα σύγχρονα μηχανάκια. Ή τις tube τηλεοράσεις με τις σύγχρονες π.χ. plasma, που λόγω υλικών και μόνο έχουν αναγκαστικά ημερομηνία λήξης.

Πάντως κάποτε και έμενα μου είχε τεζάρει ένα τροφοδοτικό άλλα τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν χαλασμένο το UPS και έδινε οτι ήθελε σε ρεύματα και μου το έκαψε

Αυτό πώς αποδείχτηκε; Δε σου έκαψε και την οθόνη ή ό,τι άλλο είχες συνδεδεμένο πάνω του; Εγώ πάντως ένα mustek έχω, αρκετών ετών, με αλλαγμένες μπαταρίες και φαίνεται να λειτουργεί Ok.

Υποψιαζόμουν το ups μου ως υπεύθυνο για τα "ατυχήματα" που μου συμβαίνουν κυρίως εξαιτίας όσων έχω διαβάσει για τα sinewave ups. Οι υποψίες μου, όμως, έπαψαν όταν κάηκε με διαφορά ενός μηνός το ίδιο τροφοδοτικό που είχε ο αδερφός μου, που δούλευε χωρίς ups... Μάλιστα του αδερφού μου κάηκε πρώτο.

Ειναι ακριβώς όπως τα λες gdp. Το ίδιο συμβαίνει με οτιδήποτε όχι μόνο με τα pc parts και ο λόγος ειναι αυτός που είπες, ότι οι εταιρίες δεν μπορούν να αντέξουν αν πουλάνε 1 μητρική κάθε 5-6 χρόνια, πρέπει να κάνουν κάτι έτσι ώστε να φέρουν τον πελάτη πάλι στο ταμείο και επειδή δεν ειναι αυτοκινητοβιομηχανίες για να εφαρμόσουν το αρμεγμα που λέγεται after sale service και διάφορες μπαρουφες του στυλ αλλάζω την αλυσίδα μετάδοσης με ιμαντα για να έρχονται να τον αλλάζουν κάθε 60000 χιλιόμετρα και να τσιμπαω τα φράγκα, σου πουλάνε μέρη πουν κρατάνε 3-4 χρόνια και μετα παπαλα.

Όλοι οι παραπάνω έχουν δίκιο! Από την μια οι εταιρίες θέλουν να αυξήσουν την συχνότητα των πωλήσεων και κατασκευάζουν εσκεμένα προϊοντα με περιορισμένη αναμενόμενη διάρκεια ζωής. Από την άλλη όμως μην παραβλέπουμε τους αστάθμητους παράγοντες.

Στην δική μου περίπτωση, το μηχάνημα με ελάχιστες διαφορές είναι το ίδιο από το 2007 (κάποια κομμάτια όπως το Enermax τροφοδοτικό από το '05). Πέρα από μια nvidia 7950 (3ο χέρι) που μας άφησε χρόνους και την 19" tft Philips (5 χρόνια άντεξε) όλα τα υπόλοιπα έχουν γράψει άπειρες ώρες λειτουργίας. Πάντα πάνω σε UPS APC.

Θέλω να πω οτι η επιλογή ποιοτικού και όχι κατ'αναγκη ακριβού υλικού μακροχρόνια αποδίδει. Με πρώτη επιλογή την καλύτερη δυνατή αγορά τροφοδοτικού και δεύτερη να ακολουθεί η μητρική.

logitech g9x εδω αρχισε τα κουλα , πατας αριστερο κλικ και αυτο μερικες φορες το ποιανει σαν διπλο κλικ . διαβασα οτι αυτο το κανουν αρκετα logitech και πολα ποντικια αλλων κατασκευαστων . εχο ενα του 10αευρου το οποιο δουλευει εδω και 8 χρονια χορις προβλημα. wtf θα κανω τραμπα το αριστερο με το δεξι κλικ μου φενετε .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.