AGROTISS Οκτώβριος 28, 2013 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια αν και ψηλο-μπερδεύτικα λιγάκι.Εν πάσει περιπτώση θα το ψάξω καλήτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Οκτώβριος 28, 2013 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Γνώμη μου να πάρεις μνήμη 1x4GB ώστε αργότερα αν δεν σε καλύψει να βάλεις άλλη μία 4GB και να πας στα 8Gb χωρίς να γεμίσεις όλα τα dimm. Στο μάτι δεν νομίζω να δεις καμία διαφορά είτε σε 2χ2 είτε σε 1χ4. Για την συμβατότητα που ρωτάς στο πάνω μέρος της σελίδας του κατασκευαστή σου γράφει ''Memory modules listed below are for reference only. Due to massive memory models on the market, we can only verify some of them''Αυτήν εδώ γράφει οτι την έχουν τεστάρει και την υποστηρίζει η μητρική σου Kingston HyperX Genesis 4GB DDR3-1600MHz (KHX1600C9D3/4G) | Skroutz.grΑυτές δεν τις αναφέρει αλλά θα δουλέψουν κανονικά στο σύστημα σουKingston HyperX Black 4GB DDR3-1600MHz | Skroutz.grKingston HyperX Red 4GB DDR3-1600MHz | Skroutz.grKingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGROTISS Οκτώβριος 28, 2013 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Γνώμη μου να πάρεις μνήμη 1x4GB ώστε αργότερα αν δεν σε καλύψει να βάλεις άλλη μία 4GB και να πας στα 8Gb χωρίς να γεμίσεις όλα τα dimm. Στο μάτι δεν νομίζω να δεις καμία διαφορά είτε σε 2χ2 είτε σε 1χ4. Για την συμβατότητα που ρωτάς στο πάνω μέρος της σελίδας του κατασκευαστή σου γράφει ''Memory modules listed below are for reference only. Due to massive memory models on the market, we can only verify some of them''Αυτήν εδώ γράφει οτι την έχουν τεστάρει και την υποστηρίζει η μητρική σου Kingston HyperX Genesis 4GB DDR3-1600MHz (KHX1600C9D3/4G) | Skroutz.grΑυτές δεν τις αναφέρει αλλά θα δουλέψουν κανονικά στο σύστημα σουKingston HyperX Black 4GB DDR3-1600MHz | Skroutz.grKingston HyperX Red 4GB DDR3-1600MHz | Skroutz.grKingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu | Skroutz.grΣυμφωνώ μαζί σου την είδα και εγώ στον κατάλογο ότι την υποστηρίζει η μητρικήαπλά ήθελα 2Χ2 GB.Ok πάντως κανένα πρόβλημα παίρνω και 1Χ4 (θα μου στοιχίσει και λιγότερα)Σ'ευχαριστώ για το ψάξημο που έκανες,και τις πληροφορίες σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Οκτώβριος 28, 2013 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 τι σε μπέρδεψε; Αν είναι το low profile: κοιτώντας το σχεδιάγραμμα της μητρικής σου, εκεί που είναι οι τέσσερεις υποδοχές για μνήμες βλέπεις παραδίπλα ότι βρίσκεται ο επεξεργαστής. Πάνω από τον επεξεργαστή τοποθετείται μια ψύκτρα με τον ανεμιστήρα της για να μην υπερθερμανθεί. Αναλόγως των διαστάσεων της ψύκτρας, η μία πλευρά της που βρίσκεται προς τη μεριά που είναι οι υποδοχές για τις μνήμες μπορεί να «τρώει» χώρο ώστε να μη χωρούν ψηλές μνήμες από κάτω της. Το αν ισχύει αυτό ή όχι στην περίπτωσή σου εξαρτάται από τις διαστάσεις της ψύκτρας που έχεις βάλει. Αν μπορείς δες το ώστε να καταλάβεις αν υπάρχει θέμα (οπότε θα πρέπει οι μνήμες που θα αγοράσεις να είναι χαμηλές στο ύψος τους) ή όχι οπότε μπορείς να αγοράσεις μνήμες οποιουδήποτε ύψους.Η μητρική σου υποστηρίζει λειτουργία μνημών σε Dual Channel δλδ. το ποσό της μνήμης κατανέμεται σε ένα ή δύο ζεύγη. Αν π.χ. βάλεις 4GB σύνολο, για να έχεις τη λειτουργία Dual Channel αυτά πρέπει να είναι σε δύο «μνήμες» από 2GB το καθένα με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά. Τέτοιες είναι οι μνήμες που έδειξες αρχικά. Κερδίζεις σε ταχύτητα όταν λειτουργούν σε Dual Channel. To κιτ θα πιάσει τις δύο από τις συνολικά τέσσερεις διαθέσιμες υποδοχές της μητρικής. Όταν δουλεύουν σε Dual Channel οι μνήμες καλό είναι να 'ναι ίδιες μεταξύ τους.Αν αντι για 2+2 εσύ βάλεις μία μνήμη των 4GB, θα πιάσει τη μία υποδοχή μόνο. Θα χάσεις σε ταχύτητα αλλά αν αργότερα θελήσεις να προσθέσεις μνήμη θα έχεις 3 διαθέσιμες υποδοχές. Έτσι διευκολύνεις τις επιλογές σου σε μελλοντική αναβάθμιση. Αν δεν πρόκειται να αναβαθμίσεις τότε καλύτερα μείνε με το ζευγάρι 2Χ2. Αν σκοπεύεις να αυξήσεις τη μνήμη στο κοντινό μέλλον, μπορείς να πάρεις ένα module των 4GB κι όταν θες να πας σε 8 απλώς προσθέτεις άλλο ένα ίδιο 4άρι. Κι αν αργότερα θες 16 βάζεις άλλα δύο 4άρια στις άλλες υποδοχές.Σου απάντησε κι ο φίλος πιο πάνω, η λίστα με «συμβατές» μνήμες που δείχνει η Gigabyte στη σελίδα της είναι απλώς ένας μπούσουλας. Καλό αν η μνήμη που θα αγοράσεις είναι μία από αυτές αλλά αν δεν τις βρίσκεις, αν τις βρίσκεις αλλά ακριβές ή αν βρεις κάτι καλύτερο σε καλύτερη τιμή δεν είναι το τέλος του κόσμου να αγοράσεις και μνήμη που δεν αναγράφεται στη λίστα. Αρκεί να έχει τα χαρακτηριστικά που απαιτεί η μητρική:240-pin DDR3, 1333 ή 1600 ταχύτητα (μεγαλύτερη ταχύτητα τζάμπα θα την πληρώσεις και μπορεί να εμφανίσει και θέμα ασυμβατότητας, μικρότερη ταχύτητα δεν θα κερδίσεις και τίποτα σοβαρό σε χρήμα για να το αγοράσεις). Το εγχειρίδιο αναφέρει ότι οι μνήμες δουλεύουν στο 1.5V. Στη λίστα με δοκιμασμένες μνήμες που η ίδια η Gigabyte δίνει, κάποιες Kingston είναι στα 1.65V. Και λογικά θα δουλέψουν κι οι Crucial που σου έδειξα ή αυτές εδώ οι Kingston που είναι στα 1.35V. Παρομοίως κι οι μνήμες που 'δειξες κι εσύ κι οι μνήμες που σου έδειξαν τα άλλα παιδιά, κανονικά δε θα έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGROTISS Οκτώβριος 28, 2013 #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Για τον φίλο salde αλλά και για τα άλλα παιδιά του Forum που έγραψαν την άποψη τους. Όπως είπα πιο πάνω,ξέρω μέτρια πράγματα από hardware. Laptop έχω, και θέλω να συνθέσω ένα Desktop,γι'αυτό δεν κατάλαβα το 'Low profile' και το αν θα βρίσκει η μνήμη πάνω στην ψύκτρα.Εκείνο που με μπέρδεψε όμως ήταν ο 'μπούσουλας' όπως λες του καταλόγου της μητρικής με τις μνήμες,τα 1,5 ή 1,65 v αν είναι καλύτερα 2Χ2 ή 1Χ4 GB κλπ. Το τελευταίο που έγραψες ήταν πολύ κατατοπιστικό,και όποια απορία μου λύθηκε. Για άλλη μια φορά σ'ευχαριστώ,αλλά και τ'άλλα παιδιά που είπαν τη γνώμη τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.