Jump to content

Μνημες

vaiserres

Recommended Posts

Hybrid ε?

Πάρε τις DDR3 γιατί είναι φθηνότερες και επειδή έιναι 4GB αντί των 2GB που έιναι οι DDR2.

δεν ξερω τι ειναι το Hybrid ...αν και οι 2 ηταν των 2gb ποια να επερνα;;;ποια ειναι καλυτερη;;;

Απλά έχε κατά νου ότι τις DDR3 θα τις χρησιμοποιήσεις και στο επόμενο PC που θα στήσεις. Οι DDR2 πλέον είναι νεκρές. Δεν βγαίνουν μητρικές που να τις υποστηρίζουν.

• 9 months later...

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του Forum.

Θέλω να αγοράσω μνήμες: "Kingston HyperX Red 4GB DDR3-1600MHz Dual Kit (XMP".) 2 DIMM Slots

Η μητρική μου είναι:Gigabyte GA-H87-HD3 με 4 Dimm slots.

Oπότε 2 Dimm slots μένουν κενά πειράζει;

Συγνώμη αν είναι βλακώδης η ερώτηση αλλά δεν είμαι και πολύ έμπειρος,(καθόλου δηλαδή)

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του Forum.

Θέλω να αγοράσω μνήμες: "Kingston HyperX Red 4GB DDR3-1600MHz Dual Kit (XMP".) 2 DIMM Slots

Η μητρική μου είναι:Gigabyte GA-H87-HD3 με 4 Dimm slots.

Oπότε 2 Dimm slots μένουν κενά πειράζει;

Συγνώμη αν είναι βλακώδης η ερώτηση αλλά δεν είμαι και πολύ έμπειρος,(καθόλου δηλαδή)

καθόλου εκτός και αν έχεις ψυχαναγκαστικα :rubik:, ίσα ισα που θα σου μείνει και χώρος για upgrade στο μέλλον αν χρειαστείς

Τώρα με μπέρδεψες!

στο pdf οι compatible μνήμες που ορίζει η gigabyte για την μητρική σου

χωρίς αυτό να σημαίνει οτι άλλες δεν κάνουν.

πάντως ο κωδικός των μνήμων που θέλεις να πάρεις δεν υπάρχει, οπότε έχε ανοιχτό ένα παράθυρο επιστροφης

στο pdf οι compatible μνήμες που ορίζει η gigabyte για την μητρική σου

χωρίς αυτό να σημαίνει οτι άλλες δεν κάνουν.

πάντως ο κωδικός των μνήμων που θέλεις να πάρεις δεν υπάρχει, οπότε έχε ανοιχτό ένα παράθυρο επιστροφης

Οκ. θα ψάξω για άλλες και εάν δεν μπορώ να βγάλω άκρη τα ξαναλέμε.

1) Kingston HyperX 4GB (2 x 2GB) DDR3 1600MHz (PC3 12800) KHX1600C9D3K2/4GX 46,12 euro

2) G.SKILL F3-12800CL9D-4GBXL 4GB (2X2GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT 45,84 €

3) Kingston 4GB HyperX blu 1600MHz CL9 (Kit of 2) [KHX1600C9D3B1K2/4GX] 47,99 €

Αυτές βρήκα.Νομίζω ότι κάνουν.

Αν θες ρίξε και εσύ μια ματιά μήπως κάνω κάτι λάθος,και ποιά μου προτείνεις.

Ευχαριστώ για την υπομονή σου.

Αν είναι αυτό το εγχειρίδιο της μητρικής, στη σελίδα 16, 17 σου δίνει οδηγίες για το πώς θα τοποθετήσεις τις μνήμες αν είναι να αφήσεις δύο θέσεις κενές (στις υποδοχές που αναγράφονται στο σχεδιάγραμμα ως DDR3_1 και DDR3_2).

Εκτός από τη συμβατότητα που κοιτάς, να δεις κιόλας μήπως χτυπάνε αν είναι πολύ ψηλές με το κάτω μέρος της ψύκτρας του επεξεργαστή. Σε τέτοια περίπτωση θα χρειαστείς χαμηλού ύψους μνήμες (αναγράφονται συνήθως ως low profile).

Αν το εγχειρίδιο είναι για αυτό το μοντέλο που έχεις, καλύτερα οι μνήμες που θα βάλεις να είναι με 1.50Volt παρά με 1.65 όπως οι πρώτες που δείχνεις π.χ. (αν και λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα, μάλιστα κάποια μοντέλα που φαίνονται στη λίστα που προτείνει η Gigabyte είναι των 1.65V).

Δες π.χ εδώ μια λίστα με μνήμες για τη μητρική σου από την Crucial. Αν είναι ένα των 4, δε θα δουλεύει σε Dual Channel mode.

Π.χ. http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/rams/kingston-hyperx-4gb-2-x-2gb-ddr3-1600mhz-khx1600c9d3p1k2-4g.html στα 50€+αποστολή αλλά μπορείς να βρεις και ελαφρώς φτηνότερες.

Αν είναι αυτό το εγχειρίδιο της μητρικής, στη σελίδα 16, 17 σου δίνει οδηγίες για το πώς θα τοποθετήσεις τις μνήμες αν είναι να αφήσεις δύο θέσεις κενές (στις υποδοχές που αναγράφονται στο σχεδιάγραμμα ως DDR3_1 και DDR3_2).

Εκτός από τη συμβατότητα που κοιτάς, να δεις κιόλας μήπως χτυπάνε αν είναι πολύ ψηλές με το κάτω μέρος της ψύκτρας του επεξεργαστή. Σε τέτοια περίπτωση θα χρειαστείς χαμηλού ύψους μνήμες (αναγράφονται συνήθως ως low profile).

Αν το εγχειρίδιο είναι για αυτό το μοντέλο που έχεις, καλύτερα οι μνήμες που θα βάλεις να είναι με 1.50Volt παρά με 1.65 όπως οι πρώτες που δείχνεις π.χ. (αν και λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα, μάλιστα κάποια μοντέλα που φαίνονται στη λίστα που προτείνει η Gigabyte είναι των 1.65V).

Δες π.χ εδώ μια λίστα με μνήμες για τη μητρική σου από την Crucial. Αν είναι ένα των 4, δε θα δουλεύει σε Dual Channel mode.

Π.χ. Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μνήμες :: Kingston HyperX 4GB (2 x 2GB) DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/4G - E-Gate | Computer Store στα 50€+αποστολή αλλά μπορείς να βρεις και ελαφρώς φτηνότερες.

Μου λες δηλαδή κατά τη γνώμη σου να προτιμήσω χαμηλού προφίλ και 1,5 v κατανάλωση.

όπως είναι η

Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) HyperX Plug n Play

που μου γράφεις;

Αυτή να σου πω δεν την είχα δει και έχει και εγγύηση εφ'όρου ζωής.

Δεν ξέρω βέβαια αν είναι ''χαμηλού προφίλ'' όπως λες,αλλά αν νομίζεις ότι κάνει για τη μητρική μου

(GIGABYTE MOTHERBOARD H87-HD3, s1150, DDR3, ATX (H87-HD3))

να την αγοράσω.

στην έδειξα ενδεικτικά. Τα περισσότερα που θα βρεις σε DDR3, 1600 ταχύτητα και κανονικά DIMM (όχι αυτά που λένε SO-DIMM) θα σου κάνουν. Σιγούρεψε αν μπορείς το revision της μητρικής (λέει πώς γίνεται αυτό στο εγχειρίδιο).

Το χαμηλό προφίλ βοηθά αν δεν έχεις χώρο λόγω ψύκτρας, κοίτα το χώρο ανάμεσα στο κάτω μέρος της ψύκτρας του επεξεργαστή σου και την απόσταση με τις θέσεις μνήμης στη μητρική σου να καταλάβεις αν χωρούν άνετα και ψηλότερες μνήμες ή όχι. Αν δεν έχεις θέμα χώρου μια χαρά είναι κι οι ψηλότερες.

Όταν ψάχνεις τι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, μην περιορίζεσαι στην αναζήτηση του skroutz γιατί δεν έχει εκεί τα πάντα. Προσωπικά τώρα που έψαχνα λίγο για εσένα είδα ένα κιτ των 8GB της Crucial στο e-world με 70€ και μάλλον κάτι τέτοιο θα αγόραζα αλλά επειδή έχουν ακριβύνει πολύ οι μνήμες κατανοώ να βάλεις 4. Αν δε βιάζεσαι περίμενε μήπως σου απαντήσει και κανείς άλλος με καλύτερες επιλογές. Οι περισσότερες Kingston έχουν lifetime εγγύηση καθώς και κάμποσες άλλες μάρκες. Δεν είναι το σημαντικότερο η μεγάλη εγγύηση στις μνήμες πάντως.

Αυτό μου άρεσε αλλά πολύ ακριβό (8GB)

εδώ σε ένα DIMM των 4 -όχι κιτ 2*2, χάνεις λίγο ταχύτητα γιατί δε θα δουλεύει σε Dual Channel mode, διευκολύνει αν μελλοντικά θελήσεις να προσθέσεις περισσότερη μνήμη από το ίδιο- στα 47€+έξοδα αποστολής, δε θυμάμαι πόσο χρεώνει το κατάστημα της Crucial και δεν το βρήκα με γρήγορο ψάξιμο σε ελληνικό μαγαζί.

Edit: γύρω στο 20άρικο χρεώνει για αποστολή στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό κατάστημα της Crucial, οπότε δεν πολυσυμφέρουν οικονομικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.