Jump to content

Τι απασχολει την gpu?

dark_ds

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα!

εχω μια 5850 και εχω βαλει το gpu observer για να βλεπω την θερμοκρασια και την χρηση της.ολα μια χαρα μεχρι που εκανα dualboot με linux mint.

απο εκεινη τη στιγμη και μεχρι τωρα οταν ειμαι σε windows(και το λεω αυτο γιατι στο mint δεν εχω το αντιστοιχο gpu observer) ειναι συνεχεια στο full η χρηση!

μολις μπω στα windows ειναι στο μηδεν και μετα απο λιγο χωρις να εχω ανοιξει καποιο παραθυρο η να κανω το οτιδηποτε παει κατευθειαν στο 90% και μενει εκει μεχρι να τον κλεισω!

ξαναπερασα τους drivers αλλα χωρις αποτελεσμα..

Τι απασχολει την gpu?

GraphicsStuff_zpsc5d4f67a.jpg

Δοκίμασε να κατεβάσεις το MSI Afterburner και να βάλεις δικό σου profile.

Τυχαίο είναι το συμβάν(επειδή αναφέρεις ότι έγινε μετά απο dual boot), λογικά ή ο driver είναι το πρόβλημα ή η κάρτα πάει για RMA.

Καλημερα!

εχω μια 5850 και εχω βαλει το gpu observer για να βλεπω την θερμοκρασια και την χρηση της.ολα μια χαρα μεχρι που εκανα dualboot με linux mint.

απο εκεινη τη στιγμη και μεχρι τωρα οταν ειμαι σε windows(και το λεω αυτο γιατι στο mint δεν εχω το αντιστοιχο gpu observer) ειναι συνεχεια στο full η χρηση!

μολις μπω στα windows ειναι στο μηδεν και μετα απο λιγο χωρις να εχω ανοιξει καποιο παραθυρο η να κανω το οτιδηποτε παει κατευθειαν στο 90% και μενει εκει μεχρι να τον κλεισω!

ξαναπερασα τους drivers αλλα χωρις αποτελεσμα..

οκ πάει στο 90% αλλά με τι ρολόγια; ανεβαίνει 725 ή μένει στα χαμηλά powersaving...

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις!

λοιπον οπως ειπε και ο ganastasiou μαλλον τυχαιο ηταν γιατι τωρα που μπηκα σε windows (ενω πριν ημουν σε mint) ειναι στο 0% η χρηση και καμια φορα ανεβοκατεβαινει,το κλασσικο δηλαδη

ισως φταιει γιατι το πρωι πριν τον κλεισω και φυγω, εκτος απο την επανεγκατασταση των driver στα windows αλλαξα και αυτους του linux

Σας ευχαριστω που ασχοληθηκατε παιδια,θα δοκιμασω αυτα που μου ειπατε αν ξαναγινει (ελπιζω πως οχι :p)

ωραια η εικονα victor :p

τελικα δεν ηταν τυχαιο

αρχισε τα ιδια..

θα κανω οτι προτεινατε με τι σειρα αν ειναι.. ξεκιναω με το afterburner!

Λοιπον το Core clock ειναι 725!

τι ακριβως να κανω με το afterburner? τι να πειραξω?

αλλαξα απο τις ρυθμισεις των windows απο υψηλες επιδοσεις σε εξοικονομηση και απλα επεσε το load κοντα στο 70%

Καταρχήν θα βάλεις το Afterburner να ανοίγει μόλις ανοίγουν τα windows. Μετά βάλε χειροκίνητα τον ανεμιστήρα σε κάποιο X ποσοστό (π.χ. 35%). Όρισέ το ως profile και τίκαρε το Apply Overclocking at System Start. Αν δε σου παρουσιάσει το πρόβλημα ξανά, μείνε με εγκατεστημένο το Afterburner και αν θέλεις είτε το κρατάς στο auto, είτε φτιάχνεις εσύ δικό σου profile για τον ανεμιστήρα όπως σε βολεύει.

Kai για εμένα είναι να κάνεις φορματ και περνώντας έναν έναν τους drivers βλέπεις ποιος ανεβάζει τη cpu

.ολα μια χαρα μεχρι που εκανα dualboot με linux mint.

ισως φταιει γιατι το πρωι πριν τον κλεισω και φυγω, εκτος απο την επανεγκατασταση των driver στα windows αλλαξα και αυτους του linux

Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να έχει σχέση το dual boot με το usage της κάρτας στα windows. Να μου έλεγες οτι η κάρτα δεν μπαίνει σε κάποιο π.χ. "economy" mode όταν είσαι στο desktop στα win, άντε και να δεχόμουν ότι κάτι "πείραζε" ο Linux driver. Το θέμα του usage όμως είναι σίγουρα άσχετο. Μάλλον τα win κόβουν φλέβες που έβαλες Linux :hehe:

Ποιά έκδοση Mint έχεις και με ποιό γραφικό περιβάλλον; Στο Linux Mint 14 Cinnamon ότι πληροφορία θες για τις τρέχουσες διεργασίες (cpu/gpu/mem/network usage κλπ) τις βρισκεις στο System Monitor.

ΜΕτα απο ολες αυτες τις μερες... και μετα απο κατι δοκιμες και ιστοριες(msi afterburner)

και αφου βρηκε το avast εναν ιο(δεν ξερω αν εχει σχεση),συνηλθε! 0 % χρηση και 28-30 βαθμους!

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και το ενδιαφερον!

καλη χρονια,να ειστε καλα και οτι επιθυμειτε! :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.