Jump to content

Επαναφορά δεδομένων από χαλασμένο δίσκο

matsakas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους!

Θέλω την βοήθεια σας με ένα πρόβλημα στον εξωτερικό μου δίσκο (2,5'')

Αγόρασα τον δίσκο πριν λίγες μέρες για να περάσω όλα μου τα αρχεία μέσα και να κάνω format στον υπολογιστή.. Αφού τα πέρασα τα αρχεία και έκανα format στο pc ο δίσκος σταμάτησε να λειτουργεί σωστά..

Τον δοκίμασα σε πολλούς υπολογιστές και δεν ανοίγει σε κανέναν..

Όταν τον βάζω στο usb του υπολογιστή ακούγεται ο ήχος οτι συνδέθηκε και ανάβει και το λαμπάκι του δίσκου και ακούγεται οτι λειτουργεί απλά δεν τον εμφανίζει στον υπολογιστή..

Τον πήγα στο κατάστημα που τον αγόρασα και μου είπαν οτι το πρόβλημα πιθανόν να είναι μηχανικό.. Μπορούν να μου τον κάνουν απευθείας αντικατάσταση απλα αν θέλω να κάνω ανάκτηση των αρχείων η τιμή μπορεί να ξεπεράσει τα 300Ευρώ..Και γενικότερα οταν έψαξα λίγο για εταιρίες που αναλαμβάνουν αντίστοιχες περιπτώσεις οι τιμές είναι απογοητευτικές..(400-1000Ε)

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια προγράμματα - διαδικασίες ώστε να προσπαθήσω να ανακτήσω τα αρχεία του δίσκου?

*Όταν πάω Πίνακας ελέγχου - Υλικό και ήχος - Συσκευές και εκτυπωτές τον βλέπει σαν External Usb 3.0 και όταν κάνω διπλό click πάνω στο εικονίδιο μου ανοίγει τις ιδιότητες στις οποίες γράφει ότι ''Αυτή η συσκευή λειτουργεί κανονικά.''

Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις προτάσεις σας!

Αρχικά, μην γράψεις τίποτα παραπάνω στο δίσκο σου.

Έπειτα, δοκίμασε το Recuva. Έχει σώσει ζωές.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Δεν μπορώ να γράψω κάτι στο δίσκο γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μου τον εμφανίζει..

Το Recuva θα τον βρει τον δισκο? Θα το δοκιμάσω πάντως..

Μην αγχώ, έχει γενικά εύκολο και φιλικό περιβάλλον.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Μην αγχώ, έχει γενικά εύκολο και φιλικό περιβάλλον.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Το κατέβασα το Recuva αλλά δεν βρίσκει τον δίσκο για να προχωρήσει η διαδικασία..

Αν έχεις windows 7 πήγαινε στην διαχείρηση δίσκων και ενεργοποίησε τον απο εκεί.. Είμαι 90% σίγουρος ότι αυτό είναι το πρόβλημα σου.. Μου έχει συμβεί με διάφορους εξωτερικούς δίσκους..

Άμα τον δίσκο ΔΕΝ τον βλέπει ο Η/Υ, ούτε στην διαχείριση δίσκων ούτε σαν συσκευή εκεί που λέει "Ο υπολογιστής μου" ξέχνα το, απευθύνσου σε επαγγελματία. Άμα δηλαδή ο δίσκος έχει μηχανική βλάβη δεν υπάρχει περίπτωση και όλα τα προγράμματα του κόσμου να κατεβάσεις.

Δοκίμασε και σε ένα PC με "κανονικά" windows (7 ή XP) να βγάλεις άκρη.

Άμα τον δίσκο ΔΕΝ τον βλέπει ο Η/Υ, ούτε στην διαχείριση δίσκων ούτε σαν συσκευή εκεί που λέει "Ο υπολογιστής μου" ξέχνα το, απευθύνσου σε επαγγελματία. Άμα δηλαδή ο δίσκος έχει μηχανική βλάβη δεν υπάρχει περίπτωση και όλα τα προγράμματα του κόσμου να κατεβάσεις.

Δοκίμασε και σε ένα PC με "κανονικά" windows (7 ή XP) να βγάλεις άκρη.

Στην διαχείριση δίσκων το βρίσκει σαν ονομα ''Intenso External USB 3.0 USB Device αλλά δεν μπορώ να το ανοιξω απο εκεί.. μόνο στις ιδιότητες μπορώ να μπω..

Δοκιμασε και GetDataBack αν τελικα τον εμφανίσεις

Το είχα δοκιμάσει και αυτό αλλά επειδή δεν τον βρίσκει τον δίσκο δεν μπορώ να προχωρήσω..

Σε κάποιο άλλο θέμα κάποιος ανέφερε ένα πρόγραμμα ένα πρόγραμμα Hirens (Θα το δοκιμάσω αύριο και αυτό..)

Και κάποιος άλλος για linux live cd

Προφανως εχει μηχανικο προβλημα. Δεν σε βλεπω... Αν δεν παιξει ουτε με hirens τοτε ακυρο μαλλον.

Τελικά δεν δούλεψε ο δίσκος ούτε με linux ούτε με hirens..

Επόμενη προσπάθεια είναι να προσπαθήσω μήπως τα επαναφέρω από τον εσωτερικό σκληρό..

Και αν δεν βγάλω άκρη και από εκεί βλέπουμε.. Μπορει να δοκιμάσω να τον ανοίξω και να τον συνδέσω με sata και ρεύμα στο pc

Τα δεδομένα που έχεις μέσα.. υπάρχουν?

Δηλαδή βλέπεις τα πιασμένα GB?

ενα EDIT..

επίσης έχεις δοκιμάσει καμια USB 3.0 θύρα?

σε Windows 7 τον έχεις δοκιμάσει? γιατί τα 8 είναι ακόμα περιεργα..

Γιατί από προσωπική όταν ένας δίσκος είναι "χαλασμένος" κανονικά δεν τον εμφανίζει καθόλου.. όταν δεν μπορεί να διαβάσει πάπαλα..

Και όταν είναι Dead είναι Dead ούτε καν ρευμα δεν πέρνει..

Τα δεδομένα που έχεις μέσα.. υπάρχουν?

Δηλαδή βλέπεις τα πιασμένα GB?

ενα EDIT..

επίσης έχεις δοκιμάσει καμια USB 3.0 θύρα?

σε Windows 7 τον έχεις δοκιμάσει? γιατί τα 8 είναι ακόμα περιεργα..

Γιατί από προσωπική όταν ένας δίσκος είναι "χαλασμένος" κανονικά δεν τον εμφανίζει καθόλου.. όταν δεν μπορεί να διαβάσει πάπαλα..

Και όταν είναι Dead είναι Dead ούτε καν ρευμα δεν πέρνει..

Καλημέρα!

Όχι δεν φαίνονται κάπου πόσα είναι πιασμένα και δεν θυμάμαι και ποσα gb είχα στον δίσκο..

Ο δίσκος φαίνεται μόνο στην διαχείριση συσκευών αλλά απλά φαίνεται..

Usb 3.0 δεν έχει ο υπολογιστής ούτε ξέρω κάποιον να έχει.. Αλλά προφανώς θα τον έβαλαν σε usb 3.0 στο service στο κατάστημα να τον δοκιμάσουν

Σε windows 7 τον δοκίμασα και δεν τον έβρισκε επίσης. Έτρεξα και τα ίδια προγράμματα αλλά πάλι δεν τον αναγνώρισαν..

Δεν υπάρχει κάποιο θέμα bug(ή συναφές) στο Recuv που να έχει σαν αποτέλεσμα να μην βλέπει κάποιο μέσο αποθήκευσης.

Κάνε μια τελευταία δοκιμή με windows 7, ειδάλλως το θέμα είναι μηχανικό, οπότε ακολούθησε τις συμβουλές που σου έδωσαν τα παιδιά παραπάνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.