Jump to content

NAS και 2x2TB (ενα κλικ πριν το order)

GoMaR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια χρονια πολλα κιολας

θελω την γνωμη σας.

θελω ενα NAS κουτι με 2 θεσεις για να βαλω 2 χ 2ΤΒ.

οχι για raid ομως..

οποτε σκεφτομαι απο αμαζον να παρω αυτον

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004VFJ9MK/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE]Western Digital 2TB SATA 6Gbps Power Saving Internal Hard Drive OEM - Caviar Green: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame] χ2

και αυτο για NAS

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004AIWOXY/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE]D-Link ShareCenter Pulse 2-bay Network Storage Enclosure: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα ;

Με ενδιαφερει απλως να μοιραζομαι τα αρχεια στο HTPC (map drive δλδ σε ολα τα πισι) και τπτ αλλο

παραλληλα να παιζω δυο ταινιες δυσκολα οποτε ο 800αρης επεξεργαστης πιστευω ειναι αρκετος

αυτο το πακετακι απο ελλαδα το βρισκω στα ~290-300Ε

ενω απο amazon 240Ε

πριν πατησω το order , θα θελα την γνωμη σας σε αυτα τα λεφτα αν υπαρχει κατι καλυτερο η καποια λυση που δεν εχω σκεφτει.

σας ευχαριστω

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Πάρε έναν δίσκο 3άρη αντί για 2χ2ΤΒ και πρόσεχε να είναι στα recommended/tested λίστες του κατασκευαστή του NAS. αργότερα μπορείς να προσθέσεις και άλλον.

σε ευχαριστω για την απαντηση..

απο οσο διαβασα αυτος δεχεται μονο μεχρι 2

οποτε αναγκαστικα θα πρεπει να παμε σε αλλη λυση κουτιου για NAS

εχεις να προτεινεις κατι ;

παίζει και με 1 δίσκο. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις από την αρχή 2 δίσκους μέσα αφού δεν θέλεις raid.

Δες την λίστα με το συμβατό hardware (hdd, ups, cameras, etc) http://www.dlink.com/us/en/support/faqs/network-storage-backup/nas/dns-series/dns-320/what-hard-drives-usb-printers-and-usb-ups-have-been-tested-with-the-dns-320-series-sharecenter

Εισαι σιγουρος οτι ειδες την λιστα; Γιατι εγω βλεπω οτι εχει μεσα δισκους 3ΤΒ.

Μηπως κατι δεν καταλαβαινω καλα;

Απο χαρακτηριστηκα που διαβαζα απο αλλα sites ελεγαν μεχρι 2ΤΒ.οταν το εγραψα , μετα εκανε εντιτ και προσθεσε το λινκ το οποιο δε το ειχα δει.αναμεσα σε baracuda k wd green ποιον θα επιλεγατε ?

Οι δίσκοι που διάλεξες είναι γενικά καλοί για αυτήν την δουλειά. Αν έχεις περιθώριο για λίγο παραπάνω budget πήγαινε καλύτερα εδώ.

Western Digital 2TB 3.5inch SATA6 Internal Hard Drive - Red

[ame]http://www.amazon.co.uk/Western-Digital-3-5inch-SATA6-Internal/dp/B008JJLZ7G/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1356613623&sr=1-1[/ame]

Οι σειρά red είναι καλύτερη για NAS με λίγο καλύτερες επιδόσεις και λίγο μεγαλύτερη εγγύηση και θεωρητικά καλύτερο σχεδιασμό για την δουλειά που τον θες (24/7)

Επειδη το συγκεκρινο nas το κοιταγα και εγω λιγες μερες πριν στο σαιτ κατασκευαστη ελεγε οτι θα βγει firm update ωστε να υποστηριξει και δισκους >3tb.

Επισης εχει cpu 1.ghz και ram 128mb(δεν ξερω αν τα θυμαμαι καλα μιας και ειμαι απο κινητο)και δεν κατι ιδιαιτερο(ετσι μου ειπε ενας φιλος που υποτιθεται οτι ξερει απο nas).

Sent from Optimus L5 using Tapatalk.

Είναι τίμια λύση αυτό το NAS. Κάποια εποχή το γλυκοκοίταζα και εγώ και ο λόγος που δεν το αγόρασα ήταν γιατί είχε βγάλει σε προσφορά το eshop το Zyxel NSA310 μαζί με 2TB σκληρό σε τιμή λίγο παραπάνω από το κόστος αγοράς του ΝΑS.

Επίσης στα θετικά του είναι η υποστήριξη RAID. Προσωπικά θα το έστηνα με RAID-1 και ας έχανα σε χώρο ώστε να έχω το κεφάλι μου σχετικά ήσυχο σε θέματα backup. Αν δεν το στήσεις σε κάποιο raid να ξέρεις ότι δύσκολα θα δεις πάνω από 30-35ΜΒ/sec ταχύτητες παρόλο που υποστηρίζει Gigabit.

Στα αρνητικά του είναι η πλαστικούρα που το χαρακτηρίζει. Πολύ φτηνιάρικο πλαστικό και κακό αλλά τι να κάνεις που το synology είναι πανάκριβο :p

Οικιακο NAS ειναι. Μην περιμενουμε να ριχνει και στα επαγγελματικα. Εχει αυτο το γυαλιστερο πλαστικο που εχουν ολες οι συσκευες τωρα τελευταια, piano black η καπως ετσι το λενε.

Το ειχα παρει εδω και καιρο απο καταστημα στην Κυπρο με πανω απο 100€ αλλα δεν το λειτουργησα σχεδον καθολου.

• 3 weeks later...

το αγορασαναι, αλλα περιμενω να μου ερθει..Για καποιο λογο αργησαν να γινει αποστολη των δεματων.

Ισως ηταν οι μερες περιεργες λογω εορτων.Παντως απο μερα σε μερα περιμενω να μου ερθει :)

Το έχω εδώ και κάτι μήνες σε R1 μόνο για το NAS functionality. Μια χαρά για τα λεφτά του. Δεν βάζει φωτιά από επιδόσεις αλλά για media storage δεν θέλεις κάτι παραπάνω.

Το μόνο που με ενοχλεί είναι ο θόρυβoς που κάνει όταν ανεβάζει θερμοκρασία. Τον έχω με 7200rpm HDDs, δεν ξέρω αν θα είχε διαφορά με Green.

• 2 weeks later...

Αν μιλατε για το Zyxel - NSA310 αυτο το διαστημα ψηνομαι και εγω να το παραγγειλω.

Ο θορυβος που λες ειναι τοσο ενοχλητικος? Αν αποσυνδεαμε τελειως το ανεμιστηρι

θα χαμε προβλημα λες?

btw το κουτι ηρθε..οι δισκοι ακομα..θα παω για refund......μου χαν πει 15/1 και αν αυριο δεν ερθουν στις 23/1 (οι ιδιοι μου το παν) θα αιτηθω για refund

Αν διαβασα καλα μπορεις να το ορισεις ποιες ωρες της ημερας να δουλευει?

Για εξοικονομιση ενεργειας?Στον επισημο δικτυακο τοπο της Zyxel το διαβασα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.