Jump to content

Εγκατασταση win7 64bit σε 3tb δισκο.

matteus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα θελω να κανω εγκατασταση τα windows 7 64bit σε 3tb δισκο.

Εχω την μητρικη GIGABYTE (GA-870A-UD3) (rev.3.1) Και ο δισκος ειναι ενας WD 3tb Green.

η μητρικη υποστηριζει 3tb δισκο Hybrid EFI technology with DualBIOS for 3TB HDD support

το θεμα ειναι υποστηριζει 3tb δισκο μονο για DATA ή μπορει να ειναι και bootable;

υπαρχει καποιος ευκολος οδηγος step by step, διαβαζω για uefi, gpt κτλ και δεν βγαζω ακρη...

η μητρικη εχει EFI, οχι UEFI (αν και νομιζω οτι ειναι το ιδιο και απλα μετονομαστηκε μετα σε UEFI)..

Ευχαριστω εκ τον προταιρον..

Χωρις να ξερω αν γινεται σιγουρα εγκατασταση σε ολοκληρο τον δισκο, γιατι δεν φτιαχνεις ενα partion 100-200gb να κανεις εκει την εγκατασταση; αν κανεις εγκατασταση σε ολοκληρο θα θελεις σε ενα χρονο να κανεις φορματ κ θα ψαχνεις δισκο να κανεις backup ή πως να κανεις τοτε παρτιτιον χωρις να χασεις δεδομενα.

Και κατι ακομα, ελπιζω να ξερεις οτι οι συγκεκριμενοι δισκοι ειναι πολυ αργοι για λειτουργικο.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2

Χωρις να ξερω αν γινεται σιγουρα εγκατασταση σε ολοκληρο τον δισκο, γιατι δεν φτιαχνεις ενα partion 100-200gb να κανεις εκει την εγκατασταση; αν κανεις εγκατασταση σε ολοκληρο θα θελεις σε ενα χρονο να κανεις φορματ κ θα ψαχνεις δισκο να κανεις backup ή πως να κανεις τοτε παρτιτιον χωρις να χασεις δεδομενα.

Και κατι ακομα, ελπιζω να ξερεις οτι οι συγκεκριμενοι δισκοι ειναι πολυ αργοι για λειτουργικο.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2

Το πρόβλημα δεν είναι το partition που έχω προσπαθήσει να κάνω (και φυσικα θα κάνω) αλλα το ότι δεν σε αφήνει να κανείς εγκατάσταση καθόλου. Το πρόβλημα είναι γνωστό και υπάρχουν γραμμένα διαφορα σε φόρουμ αλλα άκρη δεν βγάζω.

Θα είναι για σερβερ (streamer) οπότε δεν με ενδιαφέρουν οι ταχύτητες..μόνο τα tb και θα είναι 10x3tb. Καλο θα ήταν να έκανα στους 9 δισκους και ένα jbod (για να μην κανω 9 shortcut για κάθε media player, αλλα ήδη οι δίσκοι είναι γεμάτοι και δεν γνωρίζω αν Μπορώ να κάνω JBOD χωρίς να χάσω τα δεδομένα μου..

(...)

Βεβαίως μπορείς, αρκεί να φορμάρεις το δίσκο ως GPT. Δες κι εδώ.

Βεβαίως μπορείς, αρκεί να φορμάρεις το δίσκο ως GPT. Δες κι εδώ.

εχω δοκιμασει να φορμαρω τον δισκο σε αλλο pc σε single partition GPT αλλα Δυστυχώς τα win7 64bit στην εγκατάσταση (απο bootable USB) τον χωριζουν σε 2 partition ενω τον μετατρέπουν και σε MBR.

Οι οδηγοί που ακολούθησα είναι εδω για το bootable USB http://www.eightforums.com/tutorials/15458-uefi-bootable-usb-flash-drive-create-windows.html

Και εδω η εγκατάσταση των win7 http://www.sevenforums.com/tutorials/186875-uefi-unified-extensible-firmware-interface-install-windows-7-a.html

Όμως ενω εγκαταστάθηκαν τα win7 κανονικα, στο diskmanager δεν Μπορώ να κάνω Τίποτα στο unallocated space των 750gb που απομένουν.. Το πρώτο partition είναι λίγα mb, το δεύτερο τα win7 με 2tb (το μέγιστο του MBR) και τα υπόλοιπα 750gb unallocated και χαμένα, όλες οι επιλογές είναι γκρι, εκτός του properties.

Εχω την μητρικη GIGABYTE (GA-870A-UD3) (rev.3.1) Και ο δισκος ειναι ενας WD 3tb Green.

η μητρικη υποστηριζει 3tb δισκο Hybrid EFI technology with DualBIOS for 3TB HDD support

το θεμα ειναι υποστηριζει 3tb δισκο μονο για DATA ή μπορει να ειναι και bootable;

υπαρχει καποιος ευκολος οδηγος step by step, διαβαζω για uefi, gpt κτλ και δεν βγαζω ακρη...

η μητρικη εχει EFI, οχι UEFI (αν και νομιζω οτι ειναι το ιδιο και απλα μετονομαστηκε μετα σε UEFI)..

Ευχαριστω εκ τον προταιρον..

3TB+ unlock

(Note) Support Intel X79/Z68/X58/P67/H67 series and AMD 900/800 series MB.

(Note) Windows XP, please install 3TB+ Unlock Preinstall driver first before running 3TB+ Unlock utility.

3TB+ Unlock Preinstall driver

(Note) Press F6 during Windows setup to read from floppy.

(Note) After installing the operating system, if your system keeps rebooting automatically, refer to the following recommended solutions.

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-990fxa-ud5rev_10/download/utility

Δεν καταλαβα μηπως μπορεις να με βοηθησεις απο που προκυπτουν αυτα απο ποιο λινκ.

Με αυτο το λινκ που αναφερεσαι?

ευχαριστω.

Δεν καταλαβα μηπως μπορεις να με βοηθησεις απο που προκυπτουν αυτα απο ποιο λινκ.

Με αυτο το λινκ που αναφερεσαι?

ευχαριστω.

Έχω και εγώ Gigabyteοπότε

¨

Τα 3 τέρατα δεν μπορούνε να είναι μπουτ ,,, με το λινκ που σου έστειλα θα κατεβάσεις τους οδηγούς γιανα κάνεις εγκατάσταση .

Αφού τελειωση η εγκατάσταση θα βλέπεις 2 τέρατα και κάτι γιγα κλειδωμένα αλλά τα οποία ξεκλειδώνουν με τους οδηγούς του +3tb unlock utility της gigabyte αν δεν βάλεις τούς pre-install οδηγούς ώμος δεν θα παίξει και το utility μετά.

Έχω και εγώ Gigabyteοπότε

¨

Τα 3 τέρατα δεν μπορούνε να είναι μπουτ ,,, με το λινκ που σου έστειλα θα κατεβάσεις τους οδηγούς γιανα κάνεις εγκατάσταση .

Αφού τελειωση η εγκατάσταση θα βλέπεις 2 τέρατα και κάτι γιγα κλειδωμένα αλλά τα οποία ξεκλειδώνουν με τους οδηγούς του +3tb unlock utility της gigabyte αν δεν βάλεις τούς pre-install οδηγούς ώμος δεν θα παίξει και το utility μετά.

οκ ευχαριστω,

δεν καταλαβα μονο ποτε πρεπει να κανω εγκατασταση τους οδηγους, πριν την εγκατασταση των win, κατα την διαρκεια ή μετα την εγκατασταση...; τωρα εχω κανει ηδη την εγκατασταση των win7 και εχω τα 750gb που μεσα απο το disk manager δεν μπορω να επιλεξω τιποτα εκτος απο το properties (με δεξι κλικ στο unallocate space των 750GB..

3TB+ unlock

(Note) Windows XP, please install 3TB+ Unlock Preinstall driver first before running 3TB+ Unlock utility.

(Note) After installing the operating system, if your system keeps rebooting automatically, refer to the following recommended solutions.

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-990fxa-ud5rev_10/download/utility

Κατέβασε το +3 Tb utility να δεις αν θα δουλέψει αν δεν ...... από την αρχή όλα

Τελικα μεσα στην κουραση μου (ειχε παει πρωι) ειχα κανει delete ολα τα partition οποτε τωρα θα τα κανω ολα απο την αρχη.

μονο μια τελευταια διευκρηνηση γιατι εχω κανει πανω απο 8 αποτυχημενες εγκαταστασεις..

σε ποιο σημειο παταμε το F6;

Press F6 during Windows setup to read from floppy.

και δεν εχω floppy, με usb stick θα γινεται φανταζομαι...

εχω δοκιμασει να φορμαρω τον δισκο σε αλλο pc σε single partition GPT αλλα Δυστυχώς τα win7 64bit στην εγκατάσταση (απο bootable USB) τον χωριζουν σε 2 partition ενω τον μετατρέπουν και σε MBR.

Q. Can Windows 7, Windows Vista, and Windows Server 2008 read, write, and boot from GPT disks?

A. Yes, all versions can use GPT partitioned disks for data. Booting is only supported for 64-bit editions on UEFI-based systems.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.