Jump to content

Help! Overclock fail σε FX8350

Orgios

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χρειαζομαι οση βοηθεια μπορώ να βρώ καθώς δεν μπορω με τιποτα να υπερχρονίσω έναν fx8350 . To PC είναι αυτό της υπογραφής μου , άλλαξα σήμερα τον επεξεργαστη και έβαλα τον 8350 (δεν εκανα reinstall windows , έχω windows 7 64bit και windows 8 64bit) ξεκινησα να τον υπερχρονισω και είπα να είμαι αισιοδοξος στην αρχη έβαλα cpu vcore στο 1.5 και ανεβασα το multiplier ώστε να έχω μια ταχυτητα στα 4.8Ghz με 2600nb με 1.3 ρευμα.

Επιασα στο cinebench ενα 8.35 και χαρηκα αλλά... οταν ετρεξα το intel burn test κολησε το συστημα, είπα λοιπον να αρχισω απο την αρχη αλλα παλι fail , το συστημα δεν μπορει να τρεξει prime ή intelburn με τιποτα!!! Μια μονο επιτυχημένη αποπειρα είχα με τα bios setting όλα στο auto , το πήγα στο 4.2 τιποτα... ανεβασα το cpu vcore και πάλι τιποτα... τωρα για παραδειγμα είμαι στα 4.2 με 1,45 vcore nb και ht στα 2000 και τις μνημες στα 1333 (ενω είναι και τρέχαν ανετα στα 1600) αλλά τζίφος.... :( :(

Ειλικρινα δεν ξέρω τι να κάνω... Please help!!

Υ.Γ. Εκανα update το bios στην 1604

Εχει Load line calibration η μητρική ??

Πόσες φάσεις τροφοδοσίας έχει η συγκεκριμένη ???

Θα κλείσεις το turbo core αλλά όχι το c1e και το cool n quiet. !

Αν έχει load line calibration θα δουλέψεις με αυτό στο medium ώστε να αποφύγεις το vdroop της τάσης που δίνει ο επεξεργαστής όταν είναι υπο φορτίο!

Από εκεί και πέρα υπάρχει και μια άλλη επιλογή στο bios η οποία ρίχνει την συχνότητα του FX όταν όλοι οι πυρήνες είναι υποφορτίο για να μην ξεπεράσει αυτός τα θερμοκά όρια ! Δεν θυμάμαι πως το λένε αλλά ψάξου και θα βρεις την επιλογή !

Πάντως ο βασικός λόγος που η ASUS έβγαλε REV 2.0 για αυτές τις μητρικές ήταν το κακό κλοκάρισμά τους !

Με το LLc στο high και το ρευμα στο 1.46 πήγε μέχρι 4.6 αλλά παραπανω με ζοριζει, θα κανω τις δοκιμες με βαση αυτα που μου προτεινεις αυριο (με κουρασαν οι δοκιμες , τα clear cmos κτλ κτλ παω για υπνο). :hang2:

καλα ποσο ρευμα εχει default ο 8350 για να αναγκαστεις να δωσεις 1.46 για να παει απο τα 4 στα 4.6 και μαλιστα με llc στο high, οι μνημες ποσο δουλευουν ? το nb?

Εχω καταφέρει με τα πολλα ζορια να εχω το συστημα σταθερο (sort of περναει 4/5 φορες το intel burn stress test) στα 4.7 με 1.46vcore , την nb στα 2600 με ρευμα 1.300 , ΗΤ σταθερο στα 2000 και τις μνήμες στα 1600 (auto timings) με 1.65 ρευμα . Εχω υψηλες θερμοκρασίες (αν σκεφτεις οτι εχω το cosmos 2 , και την H80) idle στα 36C και ανωτερη στο intel burn 67C!! Αν και η αληθεια είναι οτι δεν ξέρω ποιες ειναι οι normal θερμοκρασιες για τον 8350...

Αρχικός σκοπός ήταν αν προσσεγισω τα 4.8 με σχετικα νορμαλ θερμοκρασίες , τώρα θα ηθελα να παραμεινω στα 4.7 και να ρίξω της θερμοκρασιες...

Η πλακα είναι οτι με το LLC στο High δουλευει αλλά όταν το πάω στο extreme που υποτιθεται οτι θα ηταν καλυτερα το συστημα κολάει...

Συμβουλές??

Υ.Γ. Εχω arctic silver 5 με την H80 και η αληθεια είναι οτι δεν με ικανοποιησε πότε... ούτε με τον 1090Τ μου...

κατεβασε λιγο το ρευμα και προσπαθησε να το σταθεροποιησεις 100% στα 4.6 ας πουμε, επισης δοκιμασε με 2200 nb και dafault cpu/nb volts . τρεξε μερικα παιχνιδια benchmarks να δεις κατα ποσο κερδιζεις κατι σε επιδοσεις με 2600nb, γιατι αν κατεβει το nb ισως μπορεσεις να το πας ψηλοτερα. μνημη αστην οπως ειναι. στον εξαπυρηνο που ειχες τι θερμοκρασιες ειχες full load στα ποσα ετρεχε και με ποσο ρευμα? 67 βαθμοι ειναι στα cores ή στο cpu?

Δοκιμασα με 2200nb και μειωμένα ρευματα και όντως είναι πιο σταθερο το συστημα και με μειωμένες θερμοκρασίες, τωρα παιζει ο cpu σε IBT μεχρι 61C (στο 9ο pass) και 64C (στο 10ο μόνο). Τα 64C είναι στον CPU όχι στα cores (την θερμοκρασία την παίρνω απο το hwmonitor pro). Benchmarks δεν ετρεξα ακόμα (λόγω εορτων τρεχω σε φαγητα...) μόλις μπορεσα θα μειωσω όσο μπορω τα ρευματα ή ακομα καλυτερα θα ξεκινήσω απο την αρχή.

Ευχαριστώ για τα tips, δεχομαι και αλλα :) :jump1:

PS. Στον 1090Τ στα 4Ghz είχα 33C idle 62C IBT

Με τα πολλά είμαι σταθερος στα 4,77 με ρευμα στο 1.48 αλλά με LLC High στο cpu-z μου λεει οτι χρησιμοποιει 1.452 Vcore και NB στα 2.2. Οι θερμοκρασίες μου εδω είναι στα όρια στο IBT δηλαδη μέχρι 67-68C στο socket και 61-62C στο package (cores) .

Δεν ξέρω αν αξίζει να το πιεσω αλλο ή να το αφησω εκει, για να καταφέρω κατι παραπάνω θα πρεπει να ριξω 3-4 βαθμους την θερμοκρασια, ο μονος τροπος για να το καταφερω αυτο που δεν το εχω κανει ηδη είναι να αλλαξω thermal paste καθως η arctic silver 5 θέλει healing time και δεν είναι πλεον και η τοπ. Για τον σκοπο αυτο περιμενω ήδη τις Tuniq tx-4 και Shin Etsu X23 οι οποιες με την H80 δινουν 2-3C διαφορα και χωρίς healing time. Αυτο μένει βεβαιως και να αποδειχθει...

Επισης θέλω να δοκιμασω καλυτερα OC με οσο μεγαλυτερο FSB γινεται αλλά εδω έχω ένα περιορισμο γιατι οι μνήμες μου είναι 1600Mhz

Και μετά θα αρχισω τα Heaven κτλ κτλ... Προς το παρον μονο cinebench τρέχω (8.05 το τρέχων σκορ)

Έχεις δώσει πολύ ρεύμα και κάνει χειρότερα τα πράγματα,δοκίμασε με λιγότερο και σταδιακό ανέβασμα.Μην ασχολήσαι με το oc των review σε 81χχ/83χχ το κάνουν με βάναυσο τρόπο.

Με το nb μην ασχοληθείς,δεν παίζει τον ίδιο ρόλο στις επιδόσεις όπως στους Phenom II.

Απενεργοποίησε οτιδήποτε έχει σχέση με εξoικονόμηση apm ειδικά και thermal throttle.

Με τις μνήμες είναι πολύ συγκαταβατικοί επεξεργαστές,ακόμα και μάπα μνήμες θα ανέβουν.

Καλό διάβασμα

Έχεις δώσει πολύ ρεύμα και κάνει χειρότερα τα πράγματα,δοκίμασε με λιγότερο και σταδιακό ανέβασμα.Μην ασχολήσαι με το oc των review σε 81χχ/83χχ το κάνουν με βάναυσο τρόπο.

Με το nb μην ασχοληθείς,δεν παίζει τον ίδιο ρόλο στις επιδόσεις όπως στους Phenom II.

Απενεργοποίησε οτιδήποτε έχει σχέση με εξoικονόμηση apm ειδικά και thermal throttle.

Με τις μνήμες είναι πολύ συγκαταβατικοί επεξεργαστές,ακόμα και μάπα μνήμες θα ανέβουν.

Καλό διάβασμα

Ευχαριστω για τις συμβουλες και το λινκ! Αν και δεν βρηκα ιδιαιτερο χρόνο το διάβασα και όντως έχεις καλα tips , προς το παρον πηγα το OC στα 4,5 και το άφησα εκει μέχρι να μπορέσω να ασχοληθω σοβαρα.

Εγώ πάλι μια χαρά σε κόβω..

Δεν ξέρω τι περίμενες από τον 8350 για O/C

Για τα 4.8 το 1.48 ρευμά εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ σωστό!

ο 8120 που είχα έτσι έπαιζε για τα 4.8

LLC High είναι και αυτό σωστό.. Για το Extreme που ελέγες το χρησιμοποιείς μόνο όταν είναι να πιάσεις τα 7GHZ! Και με 1.90 ρεύμα και με το σημαντικότερο LN2!

Για τον NB άφησέ τον στο AUTO..

Επίσης μην ρίχνεις το φταίξιμο στον CPU είναι και η μητρική ένας σημαντικός παράγοντας και δεν έχεις καλή μητρική!

Επίσης βάλε και τα τελευταια Bios μπας και έχουν κανα Stability..

Και επίσης θες να τον φτάσεις τόσο ψυλά ΓΙΑΤΙ?

Αλλά τέλος πάντων δοκίμασε ότι θές αρκεί η θερμοκρασία του CPU να είναι στα 70 και κάτω παραπάνω δεν είναι καλό για τον επεξεργαστή!

Η αληθεια είναι οτι δεν χρειάζομαι το μεγαλύτερο overclock ,δεν χρειαζόταν καν η αναβάθμιση απο τον 1090Τ, αλλά μπορεσα με ενα 50αρι παραπάνω να το κάνω , αφου δεν θα δούμε steamroller στο 2013 ας πάρω τον Vishera.

O 1090T ανεβηκε με ευκολία στα 4Ghz οπότε πίστευα οτι και ο 8350 θα ανέβει με την ίδια ευκολία στα 4.8 με 5 (επηρεασμένος και απο τα reviews που διάβασα) . Επίσης όταν κανεις αναβάθμιση πάντα θέλεις να δεις τα όρια του συστήματος σου και που μπορείς να το φτάσεις/βελτιστοποιήσεις, η διαδικασία απο μόνη της είναι ωραία άσε που μαθαίνεις και αρκετά πράγματα :p:p

ΥΓ. Εχουν γίνει όλα τα bios update

Update! Ηρθε η Shin-Etsu Χ237783D thermal paste , κάνω ένα γρηγορο reseat τον επεξεργαστή , επαναφέρω τα clocks στα 4,75 και τρέχω IBT και βλέπω max core temp 54C!! -8C με -9C απο ότι ήμουν με την arctic silver 5, τρέχω το ίδιο τεστ 7-8 φορές συνεχόμενες , το προκαλώ κιόλας ανοίγοντας firefox , steam κτλ με τα χίλια ζόρια τα cores εφτασαν μέχρι 56C:worship::worship::worship:

Δηλώνω πλέον υπεύθυνα δεν ξαναβάζω AC5 για κανένα λόγο! Ηθελα να αλλάξω την H80 με custom υδρόψυξη αλλά η αλήθεια είναι οτι το ξανασκέφτομαι πλέον (ακομα δεν αποφάσισα).

Συνεχίζω testing να δουμε μέχρι που θα φτάσουμε με ίδια πάντα temps!

Update! Ηρθε η Shin-Etsu Χ237783D thermal paste , κάνω ένα γρηγορο reseat τον επεξεργαστή , επαναφέρω τα clocks στα 4,75 και τρέχω IBT και βλέπω max core temp 54C!! -8C με -9C απο ότι ήμουν με την arctic silver 5, τρέχω το ίδιο τεστ 7-8 φορές συνεχόμενες , το προκαλώ κιόλας ανοίγοντας firefox , steam κτλ με τα χίλια ζόρια τα cores εφτασαν μέχρι 56C:worship::worship::worship:

Δηλώνω πλέον υπεύθυνα δεν ξαναβάζω AC5 για κανένα λόγο! Ηθελα να αλλάξω την H80 με custom υδρόψυξη αλλά η αλήθεια είναι οτι το ξανασκέφτομαι πλέον (ακομα δεν αποφάσισα).

Περιμένω τα αποτελέσματα σου, είμαι σε φάση αγοράς πάστας.

Η AS5 θέλει κανα μήνα μέχρι να στρώσει, πιθανά να έβαζες και περισσότερη απ'όσο έπρεπε.

Η AS5 ειναι αθλια παστα και απορω πως υπαρχουν ατομα που ακομα την θεωρουν top.Nα μην σχολιασω καν το burn in time να στρωσει η την ηλεκτρικη αγωγιμοτητα που εχει εμφανισει σε μερικους και εχει κανει και ζημια.Πας παιρνεις μια shin etsu η ακομα και μαι Phobya με 7e που ειναι τρελο VFM και εχεις το κεφαλι σου σιγουρο.

O λογος που πήγα με την shin-etsu ήταν επειδή ήταν pre-applied στην h50 που ειχα παλια και δουλευε αψογα! οταν χρειαστηκε να την αλλαξω η αποδοση της h50 επεσε δραματικα, φαντάστηκα οτι κατι αναλογο θα συμβαίνει και με την H80 η οποια όμως δεν έχει preapplied sin-etsu και απο ότι φαίνεται είχα δίκιο, περισσότερα το βραδακι οταν θα τρέξω και αλλα τεστ!

Ποια θεωρειται η καλυτερη thermal paste atm? Δεν εβγαλα ακρη... αλλου λενε την μια αλλου την αλλη :weep:

Ποια θεωρειται η καλυτερη thermal paste atm? Δεν εβγαλα ακρη... αλλου λενε την μια αλλου την αλλη :weep:

Ακριβώς αυτό. Δεν θα βγάλεις ποτέ άκρη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.