nkatsarakis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2012 Καλησπέρα σας και καλές γιορτές .Έχω βάλει στο μάτι το Cooler Master Haf XB καιθα ήθελα τη γνώμη σας ...HAF XB - Cooler Masterνα τονίσω ότι έχω το Cosmos II αλλά είναι κάπως ογκώδες και το έχω μετανιώσει γιαυτό θέλω να το αλλάξω με ένα ίδιας κατηγορίας αλά σε πιο μικρο ..Ευχαριστώ εκ τον προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkatsarakis Δεκέμβριος 27, 2012 Author #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2012 Σας Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας ....Καλές γιορτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Δεκέμβριος 27, 2012 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2012 Αν κανεις μας δεν το εχει το συγκεκριμενο case, πως να σου απαντησουμε φιλε μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Δεκέμβριος 27, 2012 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2012 Σου τα λέει όλα αναλυτηκά το link που έδωσες τι παραπάνω θες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkatsarakis Δεκέμβριος 27, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2012 Σου τα λέει όλα αναλυτηκά το link που έδωσες τι παραπάνω θες ;Για να θυμηθώ !!! α ναι το κόσμος 2 βγήκε το καλύτερο κουτί 2012 ευρύχωρο με πολλά + + + αλλά εμένα δεν με βόλεψε ...μήπως γιατί θέλει 1τμ μόνο του μήπως τα άχρηστα για έμενα φαν φίλτρα πού περνάει η σκόνη μέσα τα μακριά καλώδια που κάνουνε το κουτί από πίσω ένα χάος το εξωτερικό χρώμα που με το παραμικρό χαράζει και πολλά ακόμα .....απλά ζήτησα μια γνώμη παραπάνω , καπιος από εσάς αθήνα η θεσσαλονίκη μπορεί να το έχει δη από κοντά και να μπορεί να μου πει πιο καλά τη γνώμη του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 28, 2012 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Μέχρι αυτός ο κάποιος να το δει και ΑΝ αυτός ο κάποιος δεν έχει πάει και διακοπές λόγω των ημερών συμπατριώτη, καλό θα ήταν να έκανες υπομονή! Στη τελική μην τους κολλήσεις και ένσημα.Είναι νέο σχετικά κουτί και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να το έχει.Αρχισε να διαβάζεις reviews κατά την γνώμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minime Δεκέμβριος 28, 2012 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Δεν καταλαβαίνω γιατί όλες αυτές οι απολογίες και οι εξηγήσεις. Μπορεί κάποιος να έχει το κουτί αλλά να μη θέλει να απαντήσει, για τον οποιοδήποτε λόγο. Στην τελική είμαστε εδώ και βοηθάμε εθελοντικά, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε με το ζόρι. Προσωπικά, (και να είχα το κουτί) μετά από όλη αυτή την ειρωνεία του ΟΡ, δεν υπήρχε περίπτωση να απαντήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkatsarakis Δεκέμβριος 28, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Δεν καταλαβαίνω γιατί όλες αυτές οι απολογίες και οι εξηγήσεις. Μπορεί κάποιος να έχει το κουτί αλλά να μη θέλει να απαντήσει, για τον οποιοδήποτε λόγο. Στην τελική είμαστε εδώ και βοηθάμε εθελοντικά, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε με το ζόρι. Προσωπικά, (και να είχα το κουτί) μετά από όλη αυτή την ειρωνεία του ΟΡ, δεν υπήρχε περίπτωση να απαντήσω.Σκοπός του TheLab.grTo TheLab.gr δημιουργήθηκε από ανθρώπους εμποτισμένους με το "μικρόβιο" της πληροφορικής και της σύγχρονης τεχνολογίας αποσκοπώντας στην επανάσταση του "παρθένου" ελληνικού web στον τομέα του σύγχρονου computing. To TheLab.gr δεν αποτελεί ένα ακόμη forum το οποίο έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Αποτελεί ένα πλήρες και λειτουργικό web site αφιερωμένο στους αγαπημένους μας υπολογιστές και σε θέματα σύγχρονης τεχνολογίας. Στις σελίδες του TheLab.gr θα βρείτε ειδήσεις από τα δρώμενα της πληροφορικής εγχώριας και μη, παρουσιάσεις και δοκιμές προϊόντων με τις εντυπώσεις μας τεκμηριωμένες με διεθνώς αναγνωρισμένα benchmarks καθώς και ένα εύχρηστο forum για ανταλλαγή απόψεων και επίλυση προβλημάτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Δεκέμβριος 28, 2012 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=j2JJasVNRtI]Cooler Master HAF-XB Review - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkatsarakis Δεκέμβριος 28, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Μέχρι αυτός ο κάποιος να το δει και ΑΝ αυτός ο κάποιος δεν έχει πάει και διακοπές λόγω των ημερών συμπατριώτη, καλό θα ήταν να έκανες υπομονή! Στη τελική μην τους κολλήσεις και ένσημα.Είναι νέο σχετικά κουτί και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να το έχει.Αρχισε να διαβάζεις reviews κατά την γνώμη μου.έχεις δίκιο αλλά και τα 26.000 μελοι είναι διακοπές ; θα προτιμούσα ένα δεν ξέρω ένα δεν μας διαφέρει παρά να το διαβάσουνε και να με αγνοούν .... εξαλου δεν ζήτησα τπτ το σπουδαίο μια γνώμη παραπάνω ανκαπιος το έχει δει από κοντά αν έχεια κούσει κάτι θετικό η αρνητικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkatsarakis Δεκέμβριος 28, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Σε ευχαριστώ HellhammeR για το βιντεάκι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Δεκέμβριος 28, 2012 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Πάντως το cosmos II με το HAF-XB δεν είναι της ίδιας κατηγορίας.Γιατί επέλεξες cube και όχι πχ το HAF-X η κάποιο άλλο midi tower? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkatsarakis Δεκέμβριος 28, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Είναι της ίδιας κατηγορίας αφού και τα 2 χωράνε τα ίδια πράγματα η διαφορά τους είναι στους δίσκους ... το xb νομίζω σε σχέση με το κλασικό haf θα έχει λιγότερη σκόνη λόγο του ότι κάθεται στο γραφείο και όχι στο έδαφος ,,, δεν ξέρω ώμος ακόμα , προσπαθώ να βρω πληροφορίες .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kom Δεκέμβριος 28, 2012 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 cosmos & xb δεν παίζουν στην ίδια κατηγορία -μια χαρά κουτί έχεις,γιατί θες να μπλέξεις με lan box ;κάνε μια βόλτα από overclock.net στην ενότητα asrock z77 oc formula έχει βάλει ένας 2-3 φώτο ( σελίδα 28+ αν θυμάμαι καλά ) να δεις και πώς είναι γεμάτο το XB και το ξανασκέφτεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Δεκέμβριος 28, 2012 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Σκόνη θα μαζέψει το κουτί, ότι μέγεθος και αν έχει - είναι αναπόφευκτο. Αλλά έχεις δίκιο στο ότι πάνω στο γραφείο μαζέυει λιγότερη σκόνη απο ότι στο πάτωμα. Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα ένα mid-tower για πάνω στο γραφείο που έχει και μεγαλύτερο χώρο απο τα mini, για καλύτερο airflow και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Εκτός και αν έχεις πολλύ περιορισμένο χώρο πάνω στο γραφείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Δεκέμβριος 28, 2012 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Είναι της ίδιας κατηγορίας αφού και τα 2 χωράνε τα ίδια πράγματα η διαφορά τους είναι στους δίσκους ... το xb νομίζω σε σχέση με το κλασικό haf θα έχει λιγότερη σκόνη λόγο του ότι κάθεται στο γραφείο και όχι στο έδαφος ,,, δεν ξέρω ώμος ακόμα , προσπαθώ να βρω πληροφορίες ....έχεις δίκιο αλλά και τα 26.000 μελοι είναι διακοπές ; θα προτιμούσα ένα δεν ξέρω ένα δεν μας διαφέρει παρά να το διαβάσουνε και να με αγνοούν .... εξαλου δεν ζήτησα τπτ το σπουδαίο μια γνώμη παραπάνω ανκαπιος το έχει δει από κοντά αν έχεια κούσει κάτι θετικό η αρνητικόΚαι το zastava με την mercedes χωράνε 4 άτομα, δε χωράνε τα ίδια μπαγάζια στο πορτ μπαγκάζ αλλά δεν είναι ίδια κατηγορία....HAF XBM/B Type ATX, Micro-ATX, Mini-ITXCosmos 2 παίρνει και XL-ATX.Στην τελική είναι θέμα γούστου και τι ζητάει ο καθένας.Αν τώρα θέλεις να αλλάξεις κουτί γιατί έτσι όπως το βλέπω εγώ έκανες λάθος αγορά εξαρχής με το Cosmos. όχι γιατί είναι άσχημο κουτί είτε δεν αξίζει τα λεφτά του. Αλλά το λόγο που θεωρώ εγώ οτι έκανες λάθος θα το κρατήσω για μένα γιατί μπορεί να παρεξηγηθείς.Και προχωράμε. Θέλεις να βάλεις τι υλικό σε κουτί; Πρέπει οπωσδήποτε Coolermaster? Αν πάρεις κάποιο midi κουτάκι ωραιότατο πάνω στο γραφείο θα σε χαλάσει; Έχεις κάποιο περιορισμό στο μέγεθος; Πχ συγκεκριμένο ύψος και κάτω κλπ.Και ρωτάω τα παραπάνω γιατί προσωπικά όπως και σε αρκετούς άλλους όπως έχω καταλάβει το συγκεκριμένο κουτί δε μας αρέσει. Όσο για σκόνη εκτός απο άλλα ποιο ακριβά cases άλλων εταιρειών δεν νομίζω να δείς βελτίωση σε κάποιο άλλο κουτι απέναντι στο cosmos. Εκτός αν βάλεις extra φίλτρα εσύ. (Πχ στο Lian Li μου μαζεύει κυριολεκτικά λιγότερη σκόνη λόγο κατασκευής αποτι άλλο κουτί είχα και ας είναι σαν σίτα όλο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkatsarakis Δεκέμβριος 28, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Έχεις δίκιο swatoner, έκανα λάθος αγορά από την αρχή είναι πανέμορφο κουτί αλλά δεν κάνει για εμάς γιατί πολύ άπλα αν το φορτώσεις με δίσκους ξεχνάς αυτόματα τις πολες κάρτες γραφικών άσε που τα καλώδια θα είναι ένα μπάχαλο δεν έχει τόσο χώρο για τα καλώδια , αν πάλι φορτώσεις με κάρτες πέρα από 6 σατα δίσκους δεν παίρνει , ωστόσο ώμος εγώ δεν του έκανα τετια χρίση αντίθετα του έβαλα μέσα ένα καλό σύστημα για παιχνίδια .Και ναι δεν έχω πρόβλημα για καπιο άλλο κουτί απλά να μην έχει θερμοκρασίες και να μπορώ να έχω την ψήκτρα μου Ζ600 ..ωστόσο το xb είναι με καλό αερισμό αλλάτα reviews λένε μόνο τα καλά σημεία ...το σύστημα που θα φιλοξενήσειτο κουτί είναι : amd 8320 , ga-990fxa-ud5 , cm 850 goldpro , sapphire 6870 , 2 x 3.5 hdd , 1 x ssd , 2 dvd rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkatsarakis Δεκέμβριος 28, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Σκόνη θα μαζέψει το κουτί, ότι μέγεθος και αν έχει - είναι αναπόφευκτο. Αλλά έχεις δίκιο στο ότι πάνω στο γραφείο μαζέυει λιγότερη σκόνη απο ότι στο πάτωμα. Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα ένα mid-tower για πάνω στο γραφείο που έχει και μεγαλύτερο χώρο απο τα mini, για καλύτερο airflow και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Εκτός και αν έχεις πολλύ περιορισμένο χώρο πάνω στο γραφείο. οπος ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Δεκέμβριος 28, 2012 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Μπορείς να κοιτάξεις και σε καλά mid tower όπως είπαμε εξαρχής. Και όσο για θέμα σκόνης έξτρα φίλτρα οπωσδήποτε.Το θέμα δεν είναι τι μπορεί να κάνει το κουτί αλλά τι θα κάνουμε εμείς με αυτό. Δεν θα πάρω porsche για να κινούμαι στην αθήνα και να την παρκάρω στα στενά των αμπελοκήπων. Είναι εγκληματικό.Θα φορτώσεις κάρτες; Θέλεις να βάλεις πολλούς δίσκους; Θέλεις να τα βάλεις όλα; Και κάρτες αλλά και δίσκους; Τελικά δε θέλεις τίποτα απ όλα αυτά; Απλά 3 δίσκους + 1 ssd και άντε κάποτε δύο κάρτες;Εκεί κοιτάς τι κάνεις. Μετά κοιτάς εμφάνιση, ποιότητα. Όλα τα κουτιά θα βάζουν σκόνη. Εμένα βάζει απο την έξοδο του αέρα στο ψυγείο κάτω. Όσο περίεργο και αν ακούγεται όταν είναι κλειστό το pc περνάει σκόνη εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Δεκέμβριος 28, 2012 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Kάποιο Corsair από τα άπειρα που έχουν γίνει reviews εδώ πχ 650D,C70.Kάποιο bitfenix όπως το shinobi κανονικό ή XL.Kάποιο coolermaster όπως το Stryker.Kάποιο fractal design όπως το R4 ή το R3Κάποιο silverstone όπως το RavenΚοίτα μια το Review section του φόρουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.