Staba Ιανουάριος 3, 2013 #81 Ιανουάριος 3, 2013 Αυτή η λογική. "Τους τα ακουμπάγαμε". Έχετε αίσθηση πόσα μένουν από αυτά που ακουμπάτε;Νομίζω πως ναι. Δουλεύω σε οικογενειακή επιχείρηση (όχι του δικού μου μπαμπά, αλλουνού μπαμπά) εγώ περνάω τα τιμολόγια και ξέρω το ποσοστό κέρδους που παίζει. ξέρω και οτι το μήνα κάνουμε το χειρότερο 25-30000. Αν υποθέσω οτι του μένει τσέπη 1000 αφου πληρώσει τα έξοδα του (που του μένουν 5 με 6) εμένα ξέρεις πόσο μου μενουν? από τα 855 καθαρα, αν πληρώσω ενοικιο δεη φαγητο κλπ κλπ (ω! ναι έχω και γω ο υπάλληλος εξοδα!) κανα 200 άρι. Δεν νομίζω να είναι σε χειρότερη κατασταση από εμένα.... Και θέλει και μείωση 20% με το που μπήκε ο νέος χρονος και μου χρωστα και 3 μήνες. Για να αγοράσω κάτι ακριβό πρεπει να μαζέψω χρήματα 2-3 μήνες, Οπως αυτος τα ακουμπάει σε προμηθευτές εφορία κλπ, έτσι και εγω τα χρηματά μου , του τα ακουμπάω. Δεν βρίσκω κάτι κακό στον όρο ακουμπαω. Και αυτός μου ακουμπάει το μισθο (όοοοταν τον ακουμπαει) Δεν νομίζω να έχει αίσθηση πόσα μου μένουν ή αν τον ενδιαφέρει καν..
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 3, 2013 #82 Ιανουάριος 3, 2013 Φίλε μου αν δεν θες να σε πιάνουν κορόιδο τότε σταμάτησε να 1) Βγαίνεις για καφέ με φίλους. Ποσοστό κέρδους του καφέ πάνω από 300% 2) Σταμάτα να ψωνίζεις ρούχα. Ποσοστό κέρδους πάνω από 150% 3) Σταμάτα να πηγαίνεις Super Market. Αποδεδειγμένα ακόμα και τα Ελληνικά Προϊόντα είναι πιο ακριβά εδώ παρά στο εξωτερικό. 4) Σταμάτα να στηρίζεις το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έφερε έως εδώ. Γενικότερα εάν δεν θες να σε πιάνουν κορόιδο φύγε από την Ελλαδίτσα μας. Και επειδή πραγματικά δεν κάνω επίθεση θα συμφωνήσω ότι ναι υπάρχουν και περιπτώσεις αισχροκέρδειας αλλά δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε άλλα και το 30% διαφορά όσο και αν σου ακούγετε εξωφρενικό είναι απολύτως δικαιολογημένο. Το 1 εχει σταματησει προ πολλου.Σπιτι μου και τους κερναω και τον καφε εγω Το 2 δεν μπορει να γινει απλα.Μπορω ομως αντι αυτου να κανω τις απαραιτητες αγορες και να μην εχω 25 παντελονια και 10 μπουφαν και παντα προσπαθω να ψωνιζω στις εκπτωσεις για να μην μου σκιζουν τον ποπο Το 3 ειναι ηλιθιο σαν επιχειρημα.Απο καπου πρεπει να προμηθευτω τροφη για να ζησω και ακομα δεν εχω βρει τροπο να τα παραγγελνω απο το εξωτερικο φθινοτερα, αν και θα το ηθελα πολυ (κοστος αποσμητικου στην Ελλαδα 4.85 και το ιδιο ακριβως στην Γερμανια 2.4).Αν ζουσα στην επαρχια, μαλλον θα προσπαθουσα να το εκανα στον μεγαλυτερο δυνατο βαθμο και να προσπαθησω να εχω τον κηπο μου και 3-4 ζωντανα (αν ειχα λεφτα να τα ταισω για να με ταισουν και αυτα μετα με την σειρα τους) Το 4 δεν το εκανα ποτε προσωπικα Κανοντας και μη κανοντας λοιπον ολα οσα αναφερεις, εχω φτασει σημερα να παραμενω ανεργος απο τον Φλεβαρη του απελθοντος ετους και σε λιγο σωνει και το Ταμειο Κοροιδιας Τι γινεται λοιπον τωρα μαστορα? Στο μονο που συμφωνω μαζι σου και που για μενα προσωπικα ειναι θεμα μηνων αν οχι ημερων ειναι η μεταναστευση Ειναι κατι που παντα ηθελα να κανω, μονο που ηθελα να το κανω με τους δικους μου ορους και σαν δικη μου επιλογη. Πλεον δεν ειναι επιλογη αλλα μια απο τις ελαχιστες αν οχι η τελευταια λυση για μενα. Και επειδη απο τα λεγομενα σου (αλλα και το τραγικο παραδειγμα με το ΦΠΑ....) εικαζω πως εισαι καταστηματαρχης (αν κανω λαθος συγχωρα με), μπορει κανεις να βρει πολλους τροπους για να δικαιολογησει το +30%. Αυτο ομως δεν το καθιστα και δικαιολογημενο.... Ειμαι αλληλεγγυος στον μικρομεσαιο μαγαζατορα που παλευει για το μεροκαματο του, αλλα οχι σε αυτον που το 1995 πουλουσε τα πουκαμισα του προς 5000 Δραχμας και το 2011 προς 15 ευρωνια... :whistle2: Έτσι μπράβο Ελληνάρα μου με δύναμη πάμε ούστ οι κλέφτες οι προδότες οι Έλληνες καταστηματάρχες. Και εσυ, αλλα και αρκετοι, δεν εχετε καταλαβει το βασικο μας προβλημα. Δεν εχω θεμα με κανεναν αλητη καταστηματαρχη.Αν δεν θεωρω σωστη την τιμη, παω να το παρω απο εκει που την θεωρω σωστη. Το προβλημα μου και της πλειοψηφιας σημερα, ειναι πως δεν εχουμε χρηματα.Οποτε η ανοχη ειναι μηδενικη σε οτιδηποτε. Που δουλεύεις; Αυτο που ο Διονυσης νομιζω πως θελει να σου πει, ειναι πως οπως και εγω ετσι και αυτος, ειμαστε ανεργοι... Ο καταναλωτής λέει "Έσκασα 1000 €" δε λέει "Έσκασα 813 € + ΦΠΑ" Όσο τον αφορά σε έχει πληρώσει 1000 € ασχέτως αν το 80-90% δεν μένει στην τσέπη του έμπορου-καταστηματάρχη. Και πολυ καλα κανει, γιατι ο ΦΠΑ βαραινει ΑΥΤΟΝ και οχι την επιχειρηση... Μην τρελαθουμε κιολας...Το καθε μαγαζι οφειλει να αποδιδει τα χρηματα που εισεπραξε για τον Φορο αυτον απο τον εκαστοτε καταναλωτη. Το αν ο ελληνικος ΦΠΑ καθιοστα τα ελληνικα προιοντα ή καλυτερα τα ελληνικα καταστηματα, μη ανταγωνιστικα ειναι αλλης ταξης ζητημα.... Και δεν ειναι αυτη η αιτια της μη ανταγωνιστικοτητας των εν παση περιπτωση... Αυτή η λογική. "Τους τα ακουμπάγαμε". Έχετε αίσθηση πόσα μένουν από αυτά που ακουμπάτε; Εσυ εχεις αισθηση ποσα μενουν στον μισθωτο και τον καθε λογης εργαζομενο γενικοτερα απο αυτα που του ακουμπανε οι εργοδοτες τους? Μην προσπαθεις να βρεις λυση και λογικη σε κατι που εκ των πραγματων δεν ειναι επιλυσιμο με την λογικη και που δεν επιλυεται με "αλλαγες" επι "αλλαγων" @astrolavos οσα γραφω δεν θελω να τα παρεξηγησεις, απλα προσπαθω να σου δωσω μια αλλη διασταση αν ειμαι καπου αποτομος δεν το κανω γιατι εχω κατι μαζι σου, ουτε γιατι θελω να σου επιτεθω
SLN Ιανουάριος 4, 2013 #83 Ιανουάριος 4, 2013 Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα μετα απο εμπειρια RMA απο Amazon, και να τονισω οτι (ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ) ΕΧΩ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ απο τα RMA στο Ελλαντα, να πω οτι πραγματικα θα το ξανασκεφτω πολυ σοβαρα να αγορασω κατι απο δω. Δεν μπορω, παρα να γελαω, πλεον, με ατακες "θα το παρω απο δω με +10-20 ευρω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο" Πλεον τεινω να πιστευω οτι παιζει και να ισχυει το αναποδο ακριβως!!! Ο μονος λογος να αγορασω κατι απο δω ειναι να το θελω αμεσα και οχι σε 5-10-20 μερες. Να το κλεισουν το μαγαζακι τους ολοι αυτοι, και μαζι τους ολοι οι υπολοιποι ρουχο-καφε-γουατεβερ θελετε συνωμοταξια επιχειρηματιων. Εναλλακτικα ας ακολουθησουν την αποψη του Ανεστη που ειπε "...δεν καταλαβαινω γιατι καποιος να ασχολειται με την λιανικη?" Συντηρουνται με το "σερβις" εταιριων/μαγαζιων που, κατανοητο, δεν μπορει γινει απο το ebay/amazon?? Με γεια τους με χαρα τους. Το ιδιο και οι αντιπροσωπειες αυτοκινητων... Το ιδιο και ενα καρο αλλοι κλαδοι σε μια χωρα που εισαγει τα παντα και παραγει ελαχιστα (στον τομεα της τεχνολογιας δε "τιποτα"). Face da facts και σταματα να κλαιγεσαι οταν καποιος σε λεει "ακριβο/φαρμακειο κλπ" To παραπανω παει και σε ολους τους πατριωτες που θα σπευσουν να "στηριξουν τις ελληνικες επιχειρησεις" Σορρυ αν σας το χαλασω αλλα, οντας μεγαλος πολεμιος των μεγαλων πολυεθνικων δεν στηριζεις την Ελλαδα αν αγορασεις ipad απο εδω και οχι απο το amazon αλλα αν αγορασεις ελληνικο γαλα (εστω ΚΑΙ απο τα lidl). Στον τομεα της τεχνολογιας οταν κατ'ουσια το μονο που "παραγεις" ειναι "παροχη υπηρεσιων" δεν μπορεις να λες οτι αγορασα AMD7970 απο το ελληνικο καταστημα για να στηριξω την Ελλαδα. Αν περιμενεις να γινεις "πρωτος μαγκας" και να "πιασεις την καλή" παιζοντας το μεσαζοντας, κανε τους υπολογισμους σου, κανε τα κουμαντα σου (οπως αλλωστε ΟΛΟΙ μας οταν κανουμε μια επιλογη καρριερας) αλλα να ξερεις οτι πλεον οι εποχες που δεν ειχαμε εναλλακτικες εχουν περασει Σορρυ αλλα το "profit margin" και ο ανταγωνισμος με το media markt/κωτσοβολο/ή εστω πλαισιο πρεπει να ειναι στα στανταρ σχεδια που κανεις πριν ανοιξεις την μπιζνα. Οι παλιοι ισως να θυμουνται τις εποχες DFI NF4 που ενα μαγαζακι στην Πατρα θελησε να "βοηθησει/κανει ονομα" φερνοντας μια ομαδικη DFI NF4. Σαν μιναρας εκεινη την εποχη περνουσα απο το μαγαζι μια χαρα παρεα καναμε με τα παιδια και οταν τους ρωτησα "θα ξαναφερετε κανα ψαγμενο?" μου απαντησαν μετα την ταλαιπωρια και ισως την χασουρα που φαγαμε με τις DFI κομμενο. Αυτη, για μενα, ειναι σωστη συμπεριφορα, παρολο που εκεινη την εποχη πραγματικα ΔΕΝ υπηρχαν πολλες εναλλακτικες και σαν πιθανο πελατη με στενχωρουσε. Αν δεν σε παιρνει, δεν απλωνεσαι και κυριως δεν απλωνεσαι και μετα να βαρας 30-40% απανω για να επιπλευσεις επειδη απλωθηκες.
sstav Ιανουάριος 4, 2013 #84 Ιανουάριος 4, 2013 Αν τα κέρδη των καταστημάτων είναι μικρά, όπως ισχυρίζεστε, τότε η αγορά απευθείας από Γερμανία (μια πράξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών στην εφορία είναι), ακόμα και σε λιανική πολλές φορές, είναι πιο συμφέρουσα για το καστάστημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πιέζετε (οι καταστηματάρχες) τον εισαγωγέα κάπως ...Επισης , η δική μου απορία είναι γιατί [ακόμα και στις καλές μέρες] είχαν την λογική να έχω ποικιλία σε μάρκες χωρίς έρευνα αγοράς και εξηγούμαι με παράδειγμα....Γιατί να φέρεις 5τμχ MSI GTX670 reference, 5 τμχ. MSI GTX670 Power Edition, 5τμχ.ASUS GTX670, 5τμχ. ASUS GTX 670 Direct CU, 5τμχ ASUS GTX670 Direct CU TOP , 5τμχ. Palit , 5τμχ. XFX, 5τμχ.ΕVGA, κ.ο.κ, από το να πάρεις μια απόφαση να αγοράσεις 2 -3 μοντέλα το πολύ, σε μεγαλύτερη ποσότητα ώστε να πετύχεις καλύτερη έκπτωση-περιθώριο κέρδους, βασιζόμενος σε reviews κτλ. Και στο παραπάνω παράδειγμα θα φέρεις έναν τύπο reference, την ASUS GTX670 DCUII (που έχει την διαφήμισή της :10αρι στα review) και επέλεξε άλλη μία με βάση την έρευνα αγοράς σου, το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους κτλ...
LazyGreek Ιανουάριος 4, 2013 #85 Ιανουάριος 4, 2013 Από τις τίμες των ηλεκτρονικών το πήγαμε στους καφέδες το Threadακι?
GriGaS Ιανουάριος 4, 2013 #86 Ιανουάριος 4, 2013 Παρ' ότι θεωρώ ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει από τον αρχικό της στόχο, να πω και εγώ την άποψη μου ως ελεύθερος επαγγελματίας - μηχανικός με άνεργη σύζυγο και μωρό. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι αυτή τη στιγμή η τιμή του τάδε hardware part ή του iPhone 5 32GB. Ούτε ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε μία φιάλη ουίσκι είναι περίπου 10 ευρώ. Το πρόβλημα είναι η διαμόρφωση των τιμών των προϊόντων που αποτελούν ανελαστικές δαπάνες για ένα σπίτι. Χωρίς νέα VGA μπορείς άνετα να ζήσεις, ακόμα και αν δεν παίξεις το τελευταίο παιχνίδι. Στην τελική ζεις και χωρίς να παίξεις κανένα παιχνίδι. Δεν δέχομαι όμως το γεγονός ότι το μπακαλικο της γειτονιάς μου πουλάει το γάλα φτηνότερα από το Carrefour. Δεν δέχομαι ότι κάθε τρεις και λίγο τα Carrefour έχουν μία ευρεία γκάμα προϊόντων σε προσφορά 20-50% και μας έχουν αναγκάσει να στοκάρουμε όποτε κάτι είναι φτηνό. Δεν δέχομαι ότι αγόραζα το γάλα της κόρης μου από το φαρμακείο 20,80€ και τώρα το supermarket το πουλάει 3 ευρώ φτηνότερο - φτηνότερο από όσο μου είχε δείξει ο φαρμακοποιός - στενός συγγενής ότι το αγοράζει. Δεν δέχομαι ότι ένα ματσάκι άνυθος κοστίζει 50 λεπτά, όσο περίπου μισό κιλό σπανάκι που βγάζει 3 πιάτα σπανακόρυζο.Δεν δέχομαι ότι οι φωστήρες του ΥΠ.ΟΙΚ. δεν είχαν προβλέψει την μείωση εσόδων από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου (δεδομένου ότι το ίδιο πράγμα είχε συμβεί με την αύξηση της τιμής της βενζίνης πριν 2 χρόνια).Δεν τα δέχομαι, αλλά αναγκάζομαι να τα υπομείνω. Μαζί με την αυξημένη τιμή του πετρελαίου, το τέλος επιτηδεύματος, το χαράτσι, τον ΦΑΠ, το ΕΤΑΚ κλπ...Μέχρι να σιχτιρίσω, να πάρω τα κορίτσια μου και να σηκωθώ να φύγω από εδώ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.