Jump to content

Τι συμβαινει με τις τιμες;

orck

Recommended Posts

Τι απο αυτα που εγραψα δεν ισχυει?

Μπορει να ισχυουν ολα οσα λες μπορει και να μην ισχυει και τιποτα. Γιατι ομως να λυπηθω περισσοτερο για τον υποτιθεμενο καταστηματαρχη που οπως μας περιεγραψες με μελανα χρωματα δυσκολευεται τοσο πολυ να βγαλει κερδος για να κρατησει την επιχειρηση του ζωντανη απο το να λυπηθω τον εαυτο μου που μπορει να τα βγαζω δυσκολα περα, μπορει να ειμαι ανεργος, μπορει η γυναικα μου να ειναι ανεργη, μπορει να σκιζομαι καθε μερα στην δουλεια για να παρω στο τελος σαν ανταμοιβη μια καλη μειωση μισθου εαν οχι απολυση;

Η μηπως ολοι εδω ειμαστε στην ΔΕΗ με 3000 μισθο; (τι τρελη προπαγανδα ειναι παλι και αυτη;)

Τι απο αυτα που εγραψα δεν ισχυει;

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply
Μπορει να ισχυουν ολα οσα λες μπορει και να μην ισχυει και τιποτα. Γιατι ομως να λυπηθω περισσοτερο για τον υποτιθεμενο καταστηματαρχη που οπως μας περιεγραψες με μελανα χρωματα δυσκολευεται τοσο πολυ να βγαλει κερδος για να κρατησει την επιχειρηση του ζωντανη απο το να λυπηθω τον εαυτο μου που μπορει να τα βγαζω δυσκολα περα, μπορει να ειμαι ανεργος, μπορει η γυναικα μου να ειναι ανεργη, μπορει να σκιζομαι καθε μερα στην δουλεια για να παρω στο τελος σαν ανταμοιβη μια καλη μειωση μισθου εαν οχι απολυση;

Η μηπως ολοι εδω ειμαστε στην ΔΕΗ με 3000 μισθο; (τι τρελη προπαγανδα ειναι παλι και αυτη;)

Τι απο αυτα που εγραψα δεν ισχυει;

Αυτοι που τα βγαζουνε δυσκολα περα και η ανεργια τους εχει χτυπησει την πορτα της οικογενειας κοιτανε να αγορασουνε τα βασικα δεν κοιτανε να αγορασουνε pc parts.Αλλα μαλλον εχεις ακομη λιπος.....

μάλιστα όποτε να γυρίσουμε πίσω στην εποχή των σπηλαίων και γιατί όχι όσο μεγαλώνει η κρίση να ξεχάσουμε τα αυτονόητα. Σήμερα τα pc parts, αύριο το ηλεκτρικό ρεύμα. Γιατί άλλωστε οι λάμπες πετρελαίου και λαδιού κάποτε έκανα καλή δουλειά και ... λίπος έχουμε ακόμα.

Το αυτονοητο ειναι να λες οτι σε χτυπησε η κριση γιατι δεν μπορεις με ευκολια να αγοραζεις pc parts??Εχουμε στριμωχτει οικονομικα φτωχεια δεν εχουμε δει ακομη.Μεχρι το 2020 που θα κρατησει ο κατηφορος και υα φτασει ο ελληνας στο βιωτικο και οικονομικο επιπεδο που επρεπε να ηταν παντα εχουμε μελλον.

Καλή χρονιά.

Η κουβέντα δεν γίνεται για να λυπηθούμε τους καταστηματάρχες και να αρχίσουμε να ψωνίζουμε απο αυτούς.

Η κουβέντα για να καταλάβουμε γενικά γιατί πολλές φορές και σχεδόν όλες τα πράγματα είναι πολύ πιο ακριβά απ` ότι έξω.

Πχ το Π σε pc parts είναι ακριβότερο απο το Μ γιατί έχει περισσότερα καταστήματα, περισσότερους υπαλλήλους και γενικά περισσότερα έξοδα που πρέπει να καλύψει. Κάνει μεγαλύτερες αγορές και παίρνει καλύτερες τιμές αλλά επίσης του μένει περισσότερο stock. Και όσο πέφτουν οι τιμές χάνει γιατί ότι stock έχει πιθανόν το έχει αγοράσει ακριβότερα απ`ότι αν το αγοράσει εκείνη την στιγμή. Πχ το E βγάζει κράχτες, αγοράζει επι τόπου και στο παραδίδει μια βδομάδα μετά της παραγγελίας σου. Μαζεύει ποσσότητα δηλαδή, το αγοράζει στην υπάρχουσα τιμή και έτσι κερδίζει. γιαυτό κιόλλας αν ρωτήσετε σιγά σιγά ξεχρεώνει αρκετούς υπαλλήλους του και γενικά κάτι κινείται.

Δεν μπορούμε όμως να συγκρίμουμε Ελλάδα με Γερμανία σε τιμές. Γιατί ούτε ίδιους φόρους πληρώνουν τα καταστήματα, ούτε ίδιες κρατήσεις, μεταφορικά, τιμή αγοράς γιατί πια τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης στην αγορά και γενικότερα στο Ελλαδιστάν η ζωή είναι πιο ακριβή.

Και ναι και εγώ απο έξω θα αγοράσω αφού η διαφορά τιμής είναι αρκετά πιο μεγάλη. Θα βρώ κάποιο αξιόπιστο μαγαζί και θα αγοράσω όπως και κάνω. Αλλά αν μπορώ θα προσπαθήσω τα λεφτάκια μου να τα αφήσω στην Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε κιόλλας οτι η Ελλάδα δεν έχει ούτε την ίδια διαθεσιμότητα αλλά ούτε και τα ίδια είδη με εξωτερικού.

Για να φέρω παράδειγμα. Αγόρασα πριν κάτι μήνες ένα front panel συγκεκριμένο. Αφού όμως η διαφορά τιμής να το φέρω απο Amazon με το να το πάρω απο Ελλάδα ήταν πολύ μικρή προτίμησα να το αγοράσω απο εδώ και ας έκανε τον ίδιο χρόνο για να έρθει γιατί δεν υπήρχε άμεσσα διαθέσιμο.

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σ' αυτό. Μπορώ να καταλάβω μια διαφορά τιμής πχ. 30€ σε μια GPU, αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω την διαφορά των 105€.

Για παράδειγμα: Asus Matrix 7970 Platinum Ελλάδα (χωρίς να είναι σε στοκ, 10+ μέρες για παράδοση) με Γερμανία. Η διαφορά είναι τόση που και με τα μεταφορικά μέσα, μου έρχονται τζάμπα οι μνήμες! Οέο;

Προτιμώ να τη φέρω από έξω και να δώσω τα 100€ σε μια ελληνική φιλανθρωπική οργάνωση, παρά να τα δώσω σε ένα μαγαζί που θέλει να εκμεταλευτεί το πάθος μου ή την ασχετοσύνη μου.

Επειδή δεν γίνεται να τα αγοράζεις όλα απ`έξω. Και να φέρεις ένα κομμάτι μόνο κοστίζει υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις.

1) Ο εισαγωγέας να σου το πουλάει όσο έχει έξω πάνω κάτω.

2) Επειδή αγοράζεις ένα κομμάτι το αγοράζεις όσο και εσύ λιανική, θα βάλεις και το κέρδος σου και γεια σας.

3) Αισχροκερδία. Εδώ κάνουν αρκετοί στα μεταχειρισμένα στα καινούργια δε θα κάνουμε. πχ επειδή ψάχνομαι να κάνω δώρο στη γυναίκα κινητό βρήκα κάποιον που έδινε το κινητό 20€ πάνω απ'οτι το είχε προσφορά πριν κάτι μέρες. Του λέω είχε τόσο και το έχεις ήδη 10 μήνες. Κατέβα σε λογική τιμή και το συζητάμε. Το ξέρω οτι το είχε τόσο απο εκεί το πήρα αλλά δε κατεβαίνω γιατί τώρα καινούργιο έχει +50€. Αν είναι και πέσω θα σου πώ. (Τράβαγα τα μαλλιά μου, θέλει να το πουλήσει περισσότερο απ 'ότι το πήρε).

Ελληνάρες έξυπνοι; Είτε παίζουν και αλλού αυτά; Δεν ξέρω.

Φίλε μου στις γιορτές όλοι κοιτάνε να φάνε το δώρο (όσων πήρανε φέτος) και γενικά είναι ασυμφέρουσα περίοδος για αγορές κυρίως τεχνολογίας...Τέλος Γενάρη δες πώς θα έχουν πέσει οι τιμές και πάλι!

εγω εχω να πω οτι οποιος ειναι εξω απο τον χορό (και χώρο κατ επεκταση) ολα τα βλεπει ευκολα. εγω επιδη εχω πολλους γνωστους με μαγαζια στον χωρο και τα βλεπω απο κοντα, μονο εύκολα δεν ειναι τα πράγματα. Τι να πω, όταν παω την Δευτερα απο γνωστη αντιπροσωπεια - εισαγωγεα και παίρνω 2ΤΒ δίσκο στα 92,55 με ΦΠΑ και στο skroutz ξεκιναει απο 93 ευρω, ακομα ψαχνω λογο να ασχολειται κανει με λιανικη στη Ελλάδα :hang2:

εγω εχω να πω οτι οποιος ειναι εξω απο τον χορό (και χώρο κατ επεκταση) ολα τα βλεπει ευκολα. εγω επιδη εχω πολλους γνωστους με μαγαζια στον χωρο και τα βλεπω απο κοντα, μονο εύκολα δεν ειναι τα πράγματα. Τι να πω, όταν παω την Δευτερα απο γνωστη αντιπροσωπεια - εισαγωγεα και παίρνω 2ΤΒ δίσκο στα 92,55 με ΦΠΑ και στο skroutz ξεκιναει απο 93 ευρω, ακομα ψαχνω λογο να ασχολειται κανει με λιανικη στη Ελλάδα :hang2:

Ανέστη με infoquest συνεργάζομαι κι εγώ και πολλά τα δίνει χονδρικής σε τιμές skroutz..είναι απελπισία απλά,δεν έχει περιθώριο κέρδους ο κλαδος..μόνο αν αναλάβει κανείς να προμηθεύεται από μαμά εταιρείες μπορεί να κερδίσει κάτι που και πάλι δεν γίνεται στην πράξη!!

Παιδιά ευχαριστώ. Διάβασα κάποια πόστ σας εδώ μέσα (crazyant,nodsl,minime) και ουσιαστικά εκφράζουν την άποψη μου και ότι ήθελα να πώ για τιμές και αγορά εξωτερικου την οποία θα προτιμήσω 100% για δικά μου πράγματα (thread soon) στο μέλλον.

Είναι κατάντια πλέον αυτό το πράγμα με τα RMA και η διαφορά τιμών που πέραν πολλών περιπτώσεων που θεωρούνται μικρές, άλλες θεωρούνται αισχροκέρδεια. ΑΠΛΑ δέν γίνεται ρε παιδάκι μου να πληρώνεις κάτι 100 ευρώ πάνω. ΟΧΙ τον θεωρώ κλέφτη και άντε γειά.

εγω εχω να πω οτι οποιος ειναι εξω απο τον χορό (και χώρο κατ επεκταση) ολα τα βλεπει ευκολα. εγω επιδη εχω πολλους γνωστους με μαγαζια στον χωρο και τα βλεπω απο κοντα, μονο εύκολα δεν ειναι τα πράγματα.

Όλοι έχουμε φίλους ή γνωστούς με καταστήματα. Όπως έχουμε και φίλους που ήθελαν να ασχοληθούν με τον χώρο και μετά από στοιχειώδη έρευνα διαπίστωσαν ότι δε θα ήταν εύκολα βιώσιμη μία τέτοια επιχειρηματική προσπάθεια.

Γιατί κάποιοι δεν έλαβαν υπόψιν ή αγνόησαν τις συνθήκες αυτές (που ισχύουν χρόνια), δε μπορώ να το ξέρω.

Άλλος μπορεί να είχε λεφτά για φάγωμα και να δουλεύει από χόμπυ, άλλος μπορεί να το έβλεπε ...ρομαντικά και να πίστευε ότι επειδή το γουστάρει θα πετύχει, άλλος μπορεί να μην το έψαξε καθόλου ("Τι είναι το business plan; Τρώγεται;") και να πήγε βουρ στην έναρξη (υπήρχε και επικό thread κάποτε στο Lab από ένα τέτοιο παλικάρι), άλλος μπορεί να είχε εξ'αρχής στο μυαλό του λαμογιές και τάπες στους πελάτες για να βγει, άλλος μπορεί να είχε άκρες σε δημόσιες υπηρεσίες και να είχε εξασφαλισμένες κάποιες παραγγελίες (σε εξωφρενικές τιμές συνήθως), άλλος μπορεί να το έχει βιτρίνα και να κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, άλλος μπορεί όντως να "βγαίνει" με έξυπνες κινήσεις ή/και να πέτυχε μεγάλο customer loyalty παρά τις τσιμπημένες τιμές κλπ... The list goes on.

Εμένα ως καταναλωτή δε αφορούν αυτά, παρά μόνο ίσως "εγκυκλοπαιδικά", ως άλλη μία έκφανση της οικονομικής τε και κοινωνικής παθογένειας της χώρας μας.

Τρανό παράδειγμα κάφρου εισαγωγέα. 2 εταιρείες κάνουν εισαγωγή το συγκεκριμένο προϊόν για μεταπώληση Server part.

Η μία το δίνει 320 η άλλη 190.

Το μαγαζάκι πόσο θα το πουλήσει; Εξωτερικό δεν κοίταξα καν να σας πω γιατί δεν είναι για μένα.

Αλλά τα πράγματα είναι τραγικά και για τα μαγαζιά αλλά και για τον πελάτη.

Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Παρολαυτη την αισχροκερδια υπαρχουν ανθρωποι που την υποστιριζουν. Ελλειψη ενδειξεων η αποδειξεων δεν μπορω να πω οτι υπαρχει ιδιο οφελος αλλα ειναι περιεργο γεγονος.

Δεν θα ασχοληθω με Ελλαδα εαν δεν σοβαρευτουν οσον αφορα τις τιμες και την υποστιριξη τους. Οσους διαφημιστες και να βαλουν στα φορουμ η κατασταση θα αλλαξει μονο με σωστη δουλεια και οχι το κυνηγι του ευκολου κερδους.

Νομιζω οτι μεγαλο μεριδιο ευθυνης φερουν οι εισαγωγεις, οι τιμες τους ειναι απελπιστικα υψηλες για να μπορεσουν μικρα καταστηματα που δεν μπορουν η δεν θελουν να κανουν δικες τους εισαγωγες να εχουν ανταγωνιστικες τιμες.

Φιλε amartolos ενα hobbyking περιμενω να εμφανιστει να δεις πως θα κλεισουν οι τυχαρπαστοι.

Φιλε amartolos ενα hobbyking περιμενω να εμφανιστει να δεις πως θα κλεισουν οι τυχαρπαστοι.

Το hobbyking το εχω τιμησει αρκετες φορες.Αγοραζω lipo batteries για τα ελικοπτερα απο εκει.Τον Μαιο αγορασα 4 120$ με τα μεταφορικα ενω Ελλαδα βγαινανε 150ευρω.Για καθε 1000 ευρω που δινω για το αθλημα τα 900 πανε εξω.Αντιθετα οσες φορες δοκιμασα να αγορασω κατι για τον υπολογιστη οι τιμες βγαινανε παρομοιες, οποτε προτιμησα Ελλαδα.Το μοναδικο pc part που πηρα απο Εξω ειναι ο ssd oem που εχω απο ebay και το πλαινο του corsair 600T, που οταν το πηρα δεν υπηρχε διαθεσιμο Ελλαδα.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς με τις 500 μειώσεις μισθών που έχουν γίνει τα έξοδα παραμένουν τόσο αυξημένα. Υποτίθεται ότι αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα και σε πάρα πολλά είδη οι τιμές είναι ακριβότερες από το UK, που δεν είναι και η πιο ανταγωνιστική οικονομία του πλανήτη ούτε έχει τα φτηνότερα προϊόντα...

Να σου πω γιατί φίλε μου.

1) Αυξημένος ΦΠΑ

2) Αυξημένες εισφορές προς το κράτος πχ φόρος καταστήματος έφτασε για το 2013 600€ για κάθε κατάστημα.

3) Αύξηση στα Πάγια Τέλη. Μέτρησε πόσο τις εκατό πήρε η ΔΕΗ πάνω τα τελευταία χρόνια.

4) Αύξηση στην προσωπική φορολόγηση.

Όλα αυτά βαραίνουν ένα κατάστημα. Άρα πώς περιμένεις οι τιμές να είναι χαμηλές και από τη στιγμή που αν βγάλεις από το παιχνίδι της 2-3 αλυσίδες τα υπόλοιπα καταστήματα είναι συνήθως προσωπικές επιχειρήσεις και απασχολούν ελάχιστο προσωπικό.

Επίσης ξεχνάμε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που είναι η εσωστρέφεια των ελληνικών καταστημάτων. Εδώ ολόκληρο πλαίσιο και eshop και δεν κάνουν αποστολές εξωτερικό. Ενώ στη Γερμανία ακόμα και ένα μικρό κατάστημα μπορεί να στείλει στην Ελλάδα συνήθως με πολύ μικρό μεταφορικό κόστος.

Όσοι λέτε ότι δε σας ενδιαφέρουν οι παράμετροι της ελληνικής αγοράς, παρά μόνο να επιτύχετε την φθηνότερη αγορά, έχω να σας πώ ότι πλανάσθε πλάνην οικτρά. Θα δείτε σε λίγα χρόνια τα μικρομάγαζα και οι μικροαλυσίδες να έχουν κλείσει και να παίζουν μόνο μεγάλα καταστήματα στυλ Κοτσόβολου και Media Markt. Και τότε θα αγοράζετε κονσέρβες και αλλά θα πληρώνετε όμως σε 432 άτοκες δόσεις.

Πρέπει να επιχειρήσεις για να δεις το πόνο και το άγχος αυτού που το κάνει και να αναγνωρίσεις ότι όταν πας σε κάποιον και "αφήνεις" 1000 € για ένα μηχάνημα, στην ουσία μπαίνουν στη τσέπη του γύρω στα 60 € καθαρά στην καλύτερη (βγάλε τεβε, εφορία, φπα, ειδικό τέλος, λογιστής, λειτουργικά).

Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που σνομπάρουν την "αγορά" και σπεύδουν να αγοράσουν απέξω επειδή το βρήκαν 10 € φθηνότερα, πως θα νιώσουν αν την επόμενη μέρα τους πει ο εργοδότης τους ότι απολύονται γιατί το τμήμα τους μεταφέρεται εξωτερικό επειδή εκεί είναι φθηνότερα τα εργατικά ή να τους πει ότι κλείνει η επιχείρηση επειδή τους έφαγε ο ανταγωνισμός στο εξωτερικό.

Όσοι λέτε ότι δε σας ενδιαφέρουν οι παράμετροι της ελληνικής αγοράς, παρά μόνο να επιτύχετε την φθηνότερη αγορά, έχω να σας πώ ότι πλανάσθε πλάνην οικτρά. Θα δείτε σε λίγα χρόνια τα μικρομάγαζα και οι μικροαλυσίδες να έχουν κλείσει και να παίζουν μόνο μεγάλα καταστήματα στυλ Κοτσόβολου και Media Markt. Και τότε θα αγοράζετε κονσέρβες και αλλά θα πληρώνετε όμως σε 432 άτοκες δόσεις.

Πρέπει να επιχειρήσεις για να δεις το πόνο και το άγχος αυτού που το κάνει και να αναγνωρίσεις ότι όταν πας σε κάποιον και "αφήνεις" 1000 € για ένα μηχάνημα, στην ουσία μπαίνουν στη τσέπη του γύρω στα 60 € καθαρά στην καλύτερη (βγάλε τεβε, εφορία, φπα, ειδικό τέλος, λογιστής, λειτουργικά).

Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που σνομπάρουν την "αγορά" και σπεύδουν να αγοράσουν απέξω επειδή το βρήκαν 10 € φθηνότερα, πως θα νιώσουν αν την επόμενη μέρα τους πει ο εργοδότης τους ότι απολύονται γιατί το τμήμα τους μεταφέρεται εξωτερικό επειδή εκεί είναι φθηνότερα τα εργατικά ή να τους πει ότι κλείνει η επιχείρηση επειδή τους έφαγε ο ανταγωνισμός στο εξωτερικό.

Sorry, αλλά σταμάτησα να διαβάζω στο "αν την επόμενη μέρα τους πει ο εργοδότης τους ότι απολύονται".

Δεν είναι δουλειά μου. Αν πάνε όλα τόσο καλά και καταλήξω υπάλληλος σε κάποια επιχείρηση, θα επανέλθω στην ερώτησή σου.

Mάλιστα. Δε βγαίνουν τα μαγαζιά, την πληρώνουν οι πελάτες. Κάνουν απεργία τα ΜΜΜ, την πληρώνουν οι επιβάτες. Κάνει απεργία η ΔΕΗ, την πληρώνουν οι καταναλωτές. Διεκδικούν πράγματα τα συνδικάτα, δημιουργούν πρόβλήματα στη μισή πόλη. And so on...

Γιατί για να τα βάλουν με αυτούς που πρέπει, δεν παίζει! Εγώ ο μακάκας θα πληρώνω για όλους!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.