Jump to content

Τι συμβαινει με τις τιμες;

orck

Recommended Posts

Εχει συμβει κατι με τις τιμες και δεν το εχω καταλαβει;

Πριν απο ενα μηνα αγορασα εξαρτηματα για νεο υπολογιστη, κοιταζα σημερα τις τιμες και εχουν ανεβει σχεδον σε ολα. Ολα τα παρακατω ειναι αγορασμενα ηλεκτρονικα.

παραδειγματα

Μνημη Corsair Vengeance KIT 2X4GB, απο 39,68€ σημερα στα 48,36€

Μητρικη FM2 ATX ακριβως ιδια τιμη

Επεξεργαστης AMD A10 απο 127,59€ σημερα στα 127,46€, η μοναδικη μειωση κατα 0,13€

DVD LG writer απο 20,26€ σημερα στα 24,76€

SSD Samsung 64GB απο 63,59€σημερα στα 73,60€

Case fan 12cm απο 4,80€ σημερα στα 6,63€

Μητρικη FM2 ITX απο 81,14€ σημερα 90,70€

Πλημμυρισε καμια αποθηκη, δωσαν αυξησεις στους υπαλληλους η κανουν αρπαχτες;

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Από την εμπειρία μου, κατά κανόνα οι πωλητές είναι απλά παραγγελιοδόχοι, διατηρούν μηδενικό και στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστο στόκ και μάλιστα μόνο σε ιδιαίτερα δημοφιλή προιόντα.Επομένως ακολουθούν το νόμο της αγοράς που στην περίπτωση του hardware είναι καθαρά χρηματιστήριο. Μη παραξενευόμαστε λοιπόν με την διακύμανση των τιμών, πρός τα πάνω. Συμπέρασμα, αγοράζω άμμεσα το είδος που έχω πραγματικά ανάγκη και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε δεν κάνουμε shoppingTherapy.

Και μη ξεχνάμε, πρώτα εξαντλητική έρευνα αγοράς.

Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους.

Από την εμπειρία μου, κατά κανόνα οι πωλητές είναι απλά παραγγελιοδόχοι, διατηρούν μηδενικό και στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστο στόκ και μάλιστα μόνο σε ιδιαίτερα δημοφιλή προιόντα.Επομένως ακολουθούν το νόμο της αγοράς που στην περίπτωση του hardware είναι καθαρά χρηματιστήριο. Μη παραξενευόμαστε λοιπόν με την διακύμανση των τιμών, πρός τα πάνω. Συμπέρασμα, αγοράζω άμμεσα το είδος που έχω πραγματικά ανάγκη και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε δεν κάνουμε shoppingTherapy.

Και μη ξεχνάμε, πρώτα εξαντλητική έρευνα αγοράς.

Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους.

Χρηματιστηριο ειναι η τιμεσ στην ελλάδα, στο εξωτερικο οι τιμες σε Hardware με τον καιρο παντα πεφτουν, εδω γιατι ανεβοκατεβαινουν δεν το εχω καταλάβει.

Η γνωστή καραμέλα. Οι μεγάλες εταιρίες και οι αθώοι μαγαζάτορες... Έχω δουλέψει σε εταιρία που πουλούσε και hardware και ξέρω ότι οι τιμές δεν παίζουν έτσι. Να σου πω εγώ τι συμβαίνει: ο Ελληνάρας θέλει να πουλήσει πχ. 2 ανεμιστηράκια και να έχει το κέρδος που θα είχε αν πουλούσε 3. Δεν τον νοιάζει το ότι θα είχε 3 ευχαριστημένους πελάτες αντί για 2, οι οποίοι -αν οι τιμές ήταν χαμηλότερες- ίσως να έπαιρναν και άλλα πράγματα, με ακόμα μεγαλύτερο όφελος και από την πώληση και από τη διαφήμηση του μαγαζιού. Απλά οι "επιχειρηματίες" βαριούνται να δουλέψουν!

Το θέμα της αποθήκευσης είναι ένα πρόβλημα, αλλά όταν μιλάμε για οnline καταστήματα, είναι σχεδόν αμελητέο. Υπάρχουν πολλές λύσεις και γι' αυτό. Αν δεν έχει καθόλου χώρο, δεν μπορεί να απασχολήσει άλλα άτομα ή απλά δε θέλει να δουλέψει, ας το κλείσει το μαγαζί και ας κάνει κάτι άλλο πιο ξεκούραστο και πιο κερδοφόρο, γιατί γι' αυτή τη δουλειά δεν κάνει.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονια οι τιμες ηταν παντα ακριβοτερες αφου ειναι η περιοδος που η ζητηση εμφανιζει μεγιστο λογω του κλιματος των γιορτών και του δωρου (αν και κουτσουρεμενο για τους ΔΥ) Χριστουγέννων.

Καλά δεν ισχύει μόνο στην ελλάδα αυτό το πράγμα..

Εδώ στην ρουμανία έχω παρατήρισει σε ένα μαγαζί τις προσφορές που κάνουν

Λέμε πχ..

Smarthphone χωρίς προσφορά 350 ευρώ.

Με προσφορά 350 αλλά τι κάνουν? Ανεβάζουν την τιμη στα 400 και λένε κόβουμε 50 ευρώ!

Επίσης είναι τόσο πόντιοι που έχουν δίπλα ισοτρικό τιμής και βλέπεις 1 δεκεμβρίου 350.. 2 δεκεμβρίου που γίνεται η προσφορά 349 και κατεβένει η μπαρα 1 τικ..

έχω γράψει Comments αλλά τα σβήνουν οι φούστιδες και ούτε στο Facebook μπορώ να ποστάρω εκεί περα..

Αλλά αυτό γίνεται τώρα..

αλλά οι τιμές τους είναι πιο κάτω από ελλάδα αυτό είναι το καλό σε άλλας έως και 50 ευρώ βλέπε Nexus 7 που κοιτάω εγώ τώρα 270 εδώ 215 εκεί με μεταφορικά και αντικαταβολή και υπάρχουν και άλλα ειδικά GPU πουλάγανε κομμάτια 7970 και 350 ευρώ..

(αλλά ήταν κάποτε αυτό πλέον δεν υπάρχει..) αλλά συνήθως μιλάμε για 25 ευρώ κάτω.. και σε άλλα μαγαζιά ακόμα πιο φθυνότερα..

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονια οι τιμες ηταν παντα ακριβοτερες αφου ειναι η περιοδος που η ζητηση εμφανιζει μεγιστο λογω του κλιματος των γιορτών και του δωρου (αν και κουτσουρεμενο για τους ΔΥ) Χριστουγέννων.
Ενδιαφέρον. Θα πάρω τότε από Γερμανία που έχουν αντίθετη άποψη και που και με τα μεταφορικά μέσα, θα μου έρθουν φτηνότερα.

Aν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να εφαρμόζουν τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης στην Ελλάδα, είναι πολύ γελασμένοι. Και κοιμισμένοι. Καιρός να ξυπνήσουν, αν θέλουν βέβαια.

Οσοι διαβασετε οικονομικα θα διαπιστωσετε οτι η αγορα (τιμες, προσφορα, ζητηση) αυτορυθμιζεται μονη της αυτοματα. Ειναι μια εξαρτημενη αλυσωτη αντιδραση μεταξυ καταναλωτων και επιχειρησεων.

Οσον αφορα τους εμπορους δυστυχως, ο ενας αντιγραφει τον αλλο, οπότε εξισωνονται οι τιμες σε ολους. Σπανια εμφανιζεται καποιος τολμηρος που θα κινηθει διαφορετικά και αν ειναι μεγαλο καταστημα ισως ταραξει τα νερα και επηρεασει ολη την αγορα σε συγκεκριμενο ειδος προιοντος ή κλαδο.

Οσον αφορα το μαρκετινγκ, ειναι ανυπαρκτο στην Ελλαδα εκτος απο καταστηματα ξενων αλυσιδων που το μετεφεραν και εδω ή καποιες ελληνικες εταιρειες που κανουν φιλοτιμη προσπαθεια (public, plaisio κλπ).

Η ελληνικη αγορα κατακλυζεται απο ανεκπαίδευτους επιχειρηματιες/αφεντικά που προσπαθουν να λειτουργησουν τις επιχειρησεις τους με το ενστικτο, εξου και η σημερινη ελληνικη κατασταση που διαιωνιζεται. Ενα απο τα αιτια της υπαναπτυξης και της μικρης ανταγωνιστικοτητας της χωρας οφειλεται σε αυτο.

Υπαρχουν επιστημονικα πεδια σε ολους τους τομεις, ακομα και στη συμπεριφορα των υπαλληλων πχ σε ενα καταστημα υπολογιστων. Δεν απαιτω απο τους ιδιοκτητες να τα ξερουν ολα, αλλά να εχουν τη σοφία να καλεσουν ένα ειδικο σύμβουλο ή να προσλάβουν το σωστο επιστημονα που θα οργανωσει και θα διευθυνει το μαγαζι τους.

Στις ξενες χωρες εχουν παει σε αλλο επιπεδο, κατι που ολοι σας το διαπιστωνετε απο ηλεκτρονικές αγορες, οπως το Αμαζον που ειναι υποδειγματικο.

Γιατι δεν εχουμε στην Ελλαδα ενα καταστημα που να πωλει φθηνα στους ευρωπαιους καταναλωτες; Η Ασία είναι δίπλα μας....

Όσο αφορά το Amazon και αν είναι φθηνό και υποδειγματικό ψάξε λίγο στο δίκτυο τι παίζετε με το Amazon του φόρους και το ΦΠΑ που καταβάλει και μετά έλα να το ξαναδούμε. Τώρα βέβαια εσύ θα μου πεις ότι δεν σε ενδιαφέρει αυτό και θα έχεις δίκιο εν μέρει αλλά καλό είναι να ξέρουμε όλη την αλήθεια.

Να σου πω γιατί δεν έχουμε καταστήματα που να στέλνουν στο εξωτερικό.

α) Τα ελληνικά μαγαζιά και όχι η 2-3 αλυσίδες κατά κύριο λόγο βασίζονται σε Έλληνες προμηθευτές με ότι συνεπάγεται αυτό στο θέμα των τιμών τους.

β) Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι χώρα με αρκετά υψηλό ΦΠΑ κάτι που καθιστά τα προιόντα ιδιαίτερα πιο ακριβά τουλάχιστον σε σχέση με την Γερμανία ένα 4% πιο ακριβό το ίδιο προιόν μόνο από φόρους.

γ) Το μεγάλο αγκάθι που λέγετε μεταφορικά. Τα μεταφορικά που πληρώνουν τα γερμανικά μαγαζιά για να στείλουν προιόντα στην Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτος σχέση με τα μεταφορικά από Ελλάδα για Γερμανία.

Όλα αυτά που σου αναφέρω είναι με στοιχεία και όχι αερολογίες.

Την αγορα την εκανα απο γνωστο καταστημα της Θεσσαλονικης, δεν ειναι αλυσιδα.

Εχει την φημη του καλου καταστηματος. Μιλαμε οτι με τα πραγματα που πηρα εγω (που δεν ειναι και τα πιο ακριβα, κινηθηκα σε ενα φτηνο μηχανημα για απλες δουλειες) η διαφορα μεσα σε 1,5 μηνα ειναι περιπου 35€.

Η ελληνικη αγορα κατακλυζεται απο ανεκπαίδευτους επιχειρηματιες/αφεντικά που προσπαθουν να λειτουργησουν τις επιχειρησεις τους με το ενστικτο...

QFT.

Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις (και τα καταστήματα του εξωτερικού βεβαίως-βεβαίως).

Η ελληνικη αγορα κατακλυζεται απο ανεκπαίδευτους επιχειρηματιες/αφεντικά που προσπαθουν να λειτουργησουν τις επιχειρησεις τους με το ενστικτο...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Και το "ένστικτό τους", τους οδηγεί τις περισσότερες φορές σε τόσο γελοία λανθασμένες κινήσεις και αποφάσεις, που, στα μάτια μου τουλάχιστον, φαντάζουν σχεδόν γραφικοί. :haha:

Πριν κανένα μήνα αποφάσισα να αγοράσω ένα ζευγάρι ηχεία για την κρεβατοκάμαρα, και η έρευνα αγοράς με οδήγησε σε ένα κατάστημα της Θεσσαλονίκης, το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα που φαινόταν να έχει ετοιμοπαράδοτα τα ηχεία. Η τιμή τους ήταν στα 105 ευρώ, και με φαρδιά πλατιά την ένδειξη ότι η τιμή είναι δεσμευτική, δηλαδή στην τιμή που βλέπεις στο site, σε αυτήν ακριβώς την τιμή αγοράζεις.

Τους παίρνω τηλέφωνο λοιπόν, ρωτάω για την διαθεσιμότητα των ηχείων και μου λέει ο υπεύθυνος του καταστήματος: "Θα το ελέγξω και σας παίρνω τηλέφωνο". Μετά από κανένα μισάωρο με παίρνει τηλέφωνο και τι μου λέει βρε παιδιά, αν είναι ποτέ δυνατόν! "Υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα τα ηχεία, αλλά η τιμή τους είναι 109 ευρώ!!!!" Μα λέω, "Αφού μόλις τώρα δεν συζητάγαμε για την τιμή στα 105 ευρώ, και μάλιστα δεσμευτική, όπως αναγραφόταν στο site;!" Και τι μου λέει βρε παιδιά, έχασα σχεδόν όλα μου τα μαλλιά! "Να τώρα, αν δείτε στο site, η τιμή έχει αλλάξει στα 109 ευρώ!" Κοιτάζω, και όντως η τιμή είχε αλλάξει στα 109 ευρώ.

Στην αρχή έγινα Τούρκος από τα νεύρα μου, αλλά αμέσως μετά ένιωσα απλά οίκτο για τον άνθρωπο που μου μιλούσε στο τηλέφωνο. Έκανε όλη αυτή την ιστορία, να μπει δηλαδή και να αλλάξει την τιμή στο site, για να κερδίσει τι; Να μου πάρει τέσσερα ευρώ παραπάνω!

Τα ηχεία τα πήρα τελικά από το συγκεκριμένο κατάστημα χωρίς περαιτέρω διαμαρτυρίες, και παίζουν και πολύ καλά για την κατηγορία τους (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα), και είναι και κουκλιά (από άποψη φινιρίσματος).

YamahaNX-E700_2_final_zps5a87fbc5.jpg

Η μεγάλη (αν όχι συντριπτική) πλειοψηφία των ελληνικών καταστημάτων, διοικείται από ανθρώπους όχι απλώς εντελώς άσχετους από marketing, αλλά και γενικότερα ανίδεους, άξεστους και αγενείς. Όπου βρίσκετε ελληνικό κατάστημα με σωστή νοοτροπία και ανταγωνιστικές τιμές, απλά να το φυλάτε σαν κόρη οφθαλμού και να το στηρίζετε όσο περισσότερο μπορείτε με τις αγορές σας...

Ολο παραπονα για Ελληνικα μαγαζια ακουω, αλλα ακομα δεν εχω δει τον μαγκα που θα ανοιξει το δικο του μαγαζι, οπου:

1) Θα τα πουλαει ολα φτηνα

2) Σερβις/αποστολες/διαθεσιμοτητα αυθημερον

Οι δε συγκρισεις μικρων Ελληνικων επιχειρησεων, προφανως 'οικογενειακων', με κολοσσους τυπου Amazon, μου προκαλουν γελωτα.

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα φιλοι μου, μην κραζετε συνεχως τα 'Ελληνικα καταστηματα', αφενος γιατι παντου ετσι ειναι και αφετερου, ο Ελληνας ειναι ακομα τεχνολογικα απαιδευτος, οποτε εχει αυτο που του αξιζει (οπως και σε τοσα αλλα)

Η γνωστή καραμέλα. Οι μεγάλες εταιρίες και οι αθώοι μαγαζάτορες... Έχω δουλέψει σε εταιρία που πουλούσε και hardware και ξέρω ότι οι τιμές δεν παίζουν έτσι. Να σου πω εγώ τι συμβαίνει: ο Ελληνάρας θέλει να πουλήσει πχ. 2 ανεμιστηράκια και να έχει το κέρδος που θα είχε αν πουλούσε 3. Δεν τον νοιάζει το ότι θα είχε 3 ευχαριστημένους πελάτες αντί για 2, οι οποίοι -αν οι τιμές ήταν χαμηλότερες- ίσως να έπαιρναν και άλλα πράγματα, με ακόμα μεγαλύτερο όφελος και από την πώληση και από τη διαφήμηση του μαγαζιού. Απλά οι "επιχειρηματίες" βαριούνται να δουλέψουν!

Το θέμα της αποθήκευσης είναι ένα πρόβλημα, αλλά όταν μιλάμε για οnline καταστήματα, είναι σχεδόν αμελητέο. Υπάρχουν πολλές λύσεις και γι' αυτό. Αν δεν έχει καθόλου χώρο, δεν μπορεί να απασχολήσει άλλα άτομα ή απλά δε θέλει να δουλέψει, ας το κλείσει το μαγαζί και ας κάνει κάτι άλλο πιο ξεκούραστο και πιο κερδοφόρο, γιατί γι' αυτή τη δουλειά δεν κάνει.

Δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία της πλειοψηφίας των επαγγελματιών. Τώρα όμως με τη δυνατότητα αγοράς μεγάλης γκάμας από το Amazon θα δούνε πως το τρίβουν το πιπέρι.

Ολο παραπονα για Ελληνικα μαγαζια ακουω, αλλα ακομα δεν εχω δει τον μαγκα που θα ανοιξει το δικο του μαγαζι, οπου:

Δε χρειάζεται να αλλάξουμε καριέρα για να εξυπηρετηθούμε σαν άνθρωποι - υπάρχουν και σοβαρά καταστήματα στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Αυτοί που νόμιζαν ότι θα γίνουν "επιχειρηματίες" στις πλάτες "απαίδευτων τεχνολογικά" πελατών, καλό θα είναι να εξετάσουν τις εναλλακτικές τους για νέα καρίερα βέβαια.

Οι δε συγκρισεις μικρων Ελληνικων επιχειρησεων, προφανως 'οικογενειακων', με κολοσσους τυπου Amazon, μου προκαλουν γελωτα.

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα φιλοι μου, μην κραζετε συνεχως τα 'Ελληνικα καταστηματα', αφενος γιατι παντου ετσι ειναι και αφετερου, ο Ελληνας ειναι ακομα τεχνολογικα απαιδευτος, οποτε εχει αυτο που του αξιζει (οπως και σε τοσα αλλα)

Χτες έμαθα ότι στο ΗΒ έχουν το Distance Sellers Regulation, όπου σύμφωνα με αυτό, μπορείς να επιστρέψεις μέσα σε 7 ημέρες κάτι που αγόρασες online, για οποιονδήποτε λόγο ή ακόμα και χωρίς κανένα λόγο και ο πωλητής είναι υποχρεωμένος όχι μόνο να το δεχτεί, αλλά να καλύψει και τα μεταφορικά.

Κάτι ανάλογα ισχύει και τις περισσότερες φορές και στις ΗΠΑ, αν και εκεί έχουν συνήθως και restocking fee. Aλλά και πάλι, δε μένεις κάτι που δε σου κάνει, έστω και αν έχεις μια μικρή ζημιά.

Εδώ στη Σκατομπανανία αγοράζεις κάτι, έχει πρόβλημα και δε σου το αλλάζουν ή σου βγάζουν τη ψυχούλα για να το αλλάξουν. Για πήγαινε να πεις πχ. ότι ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού ή της κάρτας κάνει θόρυβο, να δεις γέλιο...

Ή για πήγαινε να πεις ότι τελικά πχ. δε μου κάνει η HD 7850 και θέλω μια 7950 και πληρώνω και τη διαφορά και restocking fee. Δεν παίζει. Θα μείνεις με τη 7850 γιατί είσαι μακάκας που την πήρες, ακόμα και αν δεν είχες τρόπο να ξέρεις τι θα σου βγει.

Όπως και να το δούμε, είμαστε πολύ μακριά από το να γίνουμε υπεύθυνοι και πολιτισμένοι και αυτό είναι που εκμεταλλεύονται και οι επιτήδιοι, σε όλους τους χώρους, όχι μόνο οι συγκεκριμένοι "επιχειρηματίες".

Δηλαδη για να καταλαβω ειναι ευθυνη του καταναλωτη που ανεβαινουν οι τιμες χωρις κανενα λογο; Στον υπολογιστη μου οι τιμες ειναι ηδη περιπου 35€ πανω. Ρωταω για να εκπαιδευτω τεχνολογικα ωστε να μην συμβαινει κατι τετοιο παραλογο στην ελληνικη αγορα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.