Jump to content

πολύ ήσυχος δίσκος 2tb

psyber

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ψάχνω ένα αξιόπιστο πολύ ήσυχο δίσκο που να έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου και δονήσεων. τι προτείνετε; μάλλον είμαι wd fanboy αλλά δέχομαι και εναλλακτικές. τον θέλω για αποθήκευση, να σημειώσω, καθότι το σύστημα βρίσκεται σε ssd.

ένας δίσκος δεν θα κάνει τη μεγάλη αλλαγή, σημασία έχει το κουτί πόσο απορροφάει το κάθε κραδασμό.

Βασικά θα εκπλαγείς από την διαφορά που έχουν οι red/green από τους black/enterprise.

Τα ηχομονωτικά είναι καλά αλλά αν ο δίσκος μετά βίας ακούγεται τότε είναι καλύτερα :p

Υ.Γ. Φυσικά το "ήσυχος" δίσκος είναι κακό για τις επιδόσεις :p

Υ.Γ. 2: Ρίξε μια ματιά και στα specs του wd red 1TB. Έχει τα χαμηλότερα db της σειράς.

WD black 2TB. Εχω 5 στο ΝΑΣ μου κ ειναι τοσο ησυχοι...:inlove:

έχω έναν 1tb black στο 800d και συντονίζει όλο το κουτί! το μόνο πράγμα που ακουγεται!

ένας δίσκος δεν θα κάνει τη μεγάλη αλλαγή, σημασία έχει το κουτί πόσο απορροφάει το κάθε κραδασμό.

μάλλον έχεις δίκιο! ωστόσο αυτό που περιγράφω στο dinopoulo ξεκίνησε μόλις έστρωσα χαλί! παίζει να παίζει ρόλο;! το πρόβλημα διορθώνεται αμα το κουτί φαει καμιά φάπα μόνο για να επανέρθει μετά από λίγο...:confused:

Υ.Γ. Φυσικά το "ήσυχος" δίσκος είναι κακό για τις επιδόσεις :p

.

ακόμα και για δεύτερο δίσκο λες να είναι αισθητή η διαφορά;

Άμα έχεις SSD για το σύστημα δεν θα έχεις πρόβλημα.

Νομίζω ότι τα χαμηλότερα db τα είχα δει στον wd red 1 TB και είναι σχετικά πιο γρήγορος από green. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου έδωσε γιατί έχω και green και red στα 3TB.

WD black 2TB. Εχω 5 στο ΝΑΣ μου κ ειναι τοσο ησυχοι...:inlove:

...σε σύγκριση με αλισοπρίονο.. :p

Έναν είχα, σε sli σύστημα με 7 ανεμιστήρες, και το πράγμα που ακουγόταν ήταν ο δίσκος. Ο μόνος λόγος που πέρασα σε ssd ήταν γιατί μου τα είχε κάνει τσουρέκια...Γρήγορος όμως :p

Ontopic τώρα, και της seagate που έχω ο 2TB green δεν ακούγεται καθόλου.

Εμενα δεν ακουγονται παντως. Και τους εχω σε ενα NAS της Thecua (N5500). Και νομιζω να εχει ηχομωνοση, λαμαρινα σκετη ειναι...:p

• 2 weeks later...

... 10 μέρες μετά ...

Πήρες τελικά τίποτα, αν ναι τι,

και πως πάει από θόρυβο; Αν

όχι, απάντα όταν θα πάρεις.

όχι δεν πήρα κάτι αλλά πλέον είμαι 100% σίγουρος ότι είναι θέμα δίσκου ο συντονισμός του κουτιού και δεν ευθύνεται το κουτί. δοκίμασα ένα παλιό maxtor και ακουγόταν μόνο η βελόνα. έχετε να προτείνετε κάτι αποτελεσματικό για να τον κάνω να σκάσει; έστω και αν μου φάει θέση 5,25. αυτά εδώ τι λένε;

Checkmate Int'l > Accessories > Noise Reduction

Αυτά που βλέπεις στο site της checkmate είναι ηχομονωτικά που κατεβάζουν γενικά τα db από το κουτί (κυρίως όταν έχεις πολλά fans). Παρόμοια θα δεις σε τοιχώματα cases οποιασδήποτε εταιρείας σε κατηγορία silent. Το μοναδικό που μπορεί να σου κάνει είναι αυτό (Revoltec Hard Drive Silencer) αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία για να σου πω αν είναι αποτελεσματικό.

Μετά σαν extreme λύση θες κάτι σε τέτοιο στυλ αλλά δεν έχω ιδέα που μπορείς να το βρεις Ελλάδα.

Review: Smart Drive HDD Enclosure | silentpcreview.com

Βέβαια υπάρχουν αρκετά sites που κάνουν διάφορες χειροτεχνίες με δίσκους να κρέμονται από 4 σχοινιά/καλώδια ή να ακουμπάνε σε ειδική θήκη που από την κάτω πλευρά έχει σφουγγαράκια και απορροφούν κραδασμούς. Προσωπικά πάντως θα ξεκίναγα βάζοντας λαστιχένια ροδέλα ανάμεσα στο case και στην βίδα και σφίγγοντας την βίδα αρκετά καλά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.