Jump to content

Αναβάθμιση κάρτας γραφικών, ή μήπως όχι;

wesker

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά! Έχω την HD5850, και μετα την αγορά νέας οθόνης με μεγαλύτερη ανάλυση, σκεφτόμουν για καινούρια κάρτα, η ερώτησή μου είναι, να παω σε κάτι άλλο, ή να αγοράσω άλλη μια 5850 για CF;

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply
Πουλα τη και παρε μια 7950

Πάμε πολύ ψηλά σε τιμή. Μία λύση ήταν να πάω σε Sapphire 7770 όπου θα έχω την δυνατότητα για CF, μιας και ο κολλητός μου εχει μια ίδια που του περισεύει αλλα δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει σε σχέση με την 5850....

Anandtech.com is your friend AnandTech - Bench - GPU12

Στάλθηκε από το GT-N7000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Οπότε λες καλύτερα αν μπορέσω να βρώ άλλη μια 5850,ε; Αν όχι 2χ7770 < 1χ5850 και πάλι σε Crossfire?

Παίζεις παιχνίδια; Φαντάζομαι ναι, αφού μιλάς για CF, δεδομένου ότι σε desktop είναι άχρηστο.

Με αυτό το σκεπτικό, εγώ θα έμενα ώς έχει και θα δοκίμαζα τα παιχνίδια μου με τρείς τρόπους:

1. Στη μεγάλη ανάλυση με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις

2. Στη μεγάλη ανάλυση με χαμηλότερες ρυθμίσεις

3. Στην ανάλυση που παίζεις τώρα, με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις

Αν είσαι οκ με το 1, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις τίποτα. Δεν ξέρω πόσο απαιτητικά παιχνίδια παίζεις...

Στο 2, πολλά παιχνίδια έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ δύο επιπέδων, πχ high -> medium, ultra -> high, οπότε μπορεί να σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Για το 3, μερικές οθόνες, δε μας λες τι παίρνεις, παίζουν μια χαρά σε non-native αναλύσεις και μπορεί να μη βλέπεις καν τη διαφορά.

Αν τώρα δεν είσαι ευχαριστημένος με κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα, η επιλογή θα πρέπει να γίνει βάσει των παιχνιδιών που παίζεις, ώστε η κάρτα που θα πάρεις να παίζει καλά τα συγκεκριμένα στην ανάλυση που θα τα τρέχεις. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για 7770, αν πάρεις μια Dell 27" @ 2560 x 1440 και παίζει πχ το BF3 στα 20 fps...

Παίζεις παιχνίδια; Φαντάζομαι ναι, αφού μιλάς για CF, δεδομένου ότι σε desktop είναι άχρηστο.

Με αυτό το σκεπτικό, εγώ θα έμενα ώς έχει και θα δοκίμαζα τα παιχνίδια μου με τρείς τρόπους:

1. Στη μεγάλη ανάλυση με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις

2. Στη μεγάλη ανάλυση με χαμηλότερες ρυθμίσεις

3. Στην ανάλυση που παίζεις τώρα, με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις

Αν είσαι οκ με το 1, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις τίποτα. Δεν ξέρω πόσο απαιτητικά παιχνίδια παίζεις...

Στο 2, πολλά παιχνίδια έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ δύο επιπέδων, πχ high -> medium, ultra -> high, οπότε μπορεί να σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Για το 3, μερικές οθόνες, δε μας λες τι παίρνεις, παίζουν μια χαρά σε non-native αναλύσεις και μπορεί να μη βλέπεις καν τη διαφορά.

Αν τώρα δεν είσαι ευχαριστημένος με κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα, η επιλογή θα πρέπει να γίνει βάσει των παιχνιδιών που παίζεις, ώστε η κάρτα που θα πάρεις να παίζει καλά τα συγκεκριμένα στην ανάλυση που θα τα τρέχεις. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για 7770, αν πάρεις μια Dell 27" @ 2560 x 1440 και παίζει πχ το BF3 στα 20 fps...

Παιχνίδια παιζω ναι. Απο Warcraft μέχρι Far Cry και Battlefield, δεν έχω δηλαδή κάτι σταθερό που παίζω μονο αυτό. Τώρα για παιχνίδια στο Hitman και στο FC3 στο medium μου έκανε μερικά κολλήματα σε ανάλυση 1920χ1080. Με την προηγούμενη οθόνη μου δεν ειχα καποιο θέμα. Η οθόνη που πήρα τώρα είναι η LG IPS 231.

A, οκ, δεν κατάλαβα... Νόμιζα ότι η προηγούμενη ήταν σε αυτή την ανάλυση. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και το 3 και μετά αποφασίζεις. Εγώ αυτό θα έκανα. Μπορεί να μην είναι native ανάλυση για την οθόνη σου, αλλά εσύ θα αποφασίσεις αν βλέπεις διαφορά.

A, οκ, δεν κατάλαβα... Νόμιζα ότι η προηγούμενη ήταν σε αυτή την ανάλυση. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και το 3 και μετά αποφασίζεις. Εγώ αυτό θα έκανα. Μπορεί να μην είναι native ανάλυση για την οθόνη σου, αλλά εσύ θα αποφασίσεις αν βλέπεις διαφορά.

Λες να χαμηλώσω την αναλυση όσο ήταν η προηγούμενη δηλαδή;

Παντως για gaming σε 1920x1080 η 7770 λιγη. Δοκιμασε αυτο που σου ειπε ο Wizard και αν δεν σε ικανοποιει το αποτελεσμα, πρεπει αναγκαστικα να ανεβει το μπατζετ...:beer:

Aκόμα και σε Crossfire,ε;

Εγω παλι γιατι πιστευω οτι αν βαλεις αλλη μια 5850 θα εισαι κομπλες?

Ημουν με 2*5870 και ποτε μα ποτε δεν συναντησα προβλημα.

Τα παντα τεζα και φαντασου οτι η 5850 φτανει ανετα με πολυ λιγο πουσαρισμα τις επιδοσεις της 5870.

Απο εμενα Go for it,θα δεις αναβαθμιση!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.