sakis_the_fraud Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Γεια χαρά! μετά από πολύ ψήσιμο, πείστηκαν οι χορηγοί να αγοράσουμε καινούρια TV. ψάχνουμε κάτι σε 40", Full HD, με ζωντανά χρώματα και με όριο χρημάτων τα 1600 ευρώ. Προορίζεται και για προβολή ταινιών HD οπότε ας εξηγήσει κάποιος με απλά λογάκια τι παίζει με τα DVI και HDMI γιατί εγώ άκρη δεν έβγαλα. αυτά προς το παρόν. ευχαριστώ για την βοήθεια!
LastCrack Ιανουάριος 28, 2008 #2 Ιανουάριος 28, 2008 παρε ενα λινκ απο μια 37 toshiba που ειναι 100 Hz 1490 ευρο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1018671παρε ενα ακομη 37 samsung που δεν ειναι 100 Hz 1455 ευροhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=955965αλλα για μενα δωσε κατι παραπανω και παρε αυτη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1013335samsung 100 Hz και παρα πολυ καλη την εχω δει απο κονταΟσο για το HDMI παιρνεις ενα DVI to HDMI και τελειωσες
webhunter Ιανουάριος 28, 2008 #3 Ιανουάριος 28, 2008 Samsung ψηφίζω και εγώ και ειδικότερα για τις δυναμικές αντιθέσεις. Από κάρτα γραφικών βάζεις αντάπτορα hdmi και έχεις και εικόνα και ήχο μέσα από την κάρτα. Σε αντίθεση περίπτωση συνδέεις κανονικά την κάρτα σου με vga ή dvi καλώδιο, αλλά δεν έχεις το πλεονέκτημα του ήχου.
sakis_the_fraud Ιανουάριος 28, 2008 Author #4 Ιανουάριος 28, 2008 Από κάρτα γραφικών βάζεις αντάπτορα hdmi και έχεις και εικόνα και ήχο μέσα από την κάρτα. Σε αντίθεση περίπτωση συνδέεις κανονικά την κάρτα σου με vga ή dvi καλώδιο, αλλά δεν έχεις το πλεονέκτημα του ήχου.για να δουμε αν καταλαβα καλα, αν εχει μια εξοδο DVI η καρτα, κοτσαρουμε τον ανταπτορα σε HDMI, καλωδιο HDMI μεχρι την τηλεοραση και εχουμε εικονα και ηχο στην TV? οσο για την αναλυση, θελουμε τουλαχιστον 40" και αν συμφερει κατι σε 42".εγω, ετσι σε μια γρηγορη βολτα, βρηκα αυτες τις 3...Sony Bravia KDL-40D3500E LCD TV 40'' Live Colour Creation Toshiba Regza 42X3030D LCD TV 42'' Full HD Sharp LCD 42'' Aquos LC-42XD10E οι παραπανω λενε τιποτα ή μπααααα?
LastCrack Ιανουάριος 28, 2008 #5 Ιανουάριος 28, 2008 Sony για μενα με τιποτα,για toshiba δεν ξερω και πολλα και για Sharp καλα πραγματα ακουγονται και εγω που ειδα απο κοντα καλες μου φανηκαν.Απο το DVI δεν περναει ηχος οποτε με τη μετατροπη DVI to HDMI δεν θα περναει ηχος στην τηλεοραση,μπορεις να παρεις εξοδο απο την καρτα ηχου(πιστευω οτι το ξερεις)
Obijuan83 Ιανουάριος 29, 2008 #6 Ιανουάριος 29, 2008 Λίγα τα χρήματα που θες να δώσεις για 40 ίντσες Σάκη...
webhunter Ιανουάριος 29, 2008 #7 Ιανουάριος 29, 2008 Sony bravia μην πάρεις, δεν αξίζει για τα χρώματα της που λένε. Samsung και πάλι samsung. Για τα παραπάνω καλά κατάλαβες.
sakis_the_fraud Ιανουάριος 29, 2008 Author #8 Ιανουάριος 29, 2008 Απο το DVI δεν περναει ηχος οποτε με τη μετατροπη DVI to HDMI δεν θα περναει ηχος στην τηλεοραση,μπορεις να παρεις εξοδο απο την καρτα ηχου(πιστευω οτι το ξερεις) αυτο το S/PDIF τι ακριβως κανει? γινεται να συνδεσεις το DVI με την TV και το S/PDIF με την TV για τον ηχο? η την συνδεεις με το κλασικο καρφι? Sony bravia μην πάρεις, δεν αξίζει για τα χρώματα της που λένε. Samsung και πάλι samsung. δειξε μας κατι σε 40"
webhunter Ιανουάριος 29, 2008 #9 Ιανουάριος 29, 2008 http://www.samsung.com/gr/products/television/tftlcd/le40m86bdxxec.aspΓενικότερα ότι έχει μέχρι και 15000 δυναμική αντίθεση θα το βρείς κοντά στα χρήματα που διαθέτεις. Για παραπάνω πάμε 400€ up.
SLN Ιανουάριος 29, 2008 #10 Ιανουάριος 29, 2008 Επειδη εχω καει λιγο τελευταια στο ψαξιμο.Απο μενα θα επαιρνα χαλαρα Toshiba. S-ips panel, ολες οι αλλες εχουνε pva/mva.Λιγο χειροτερα μαυρα λόγω panel και αυτο ειναι και το μοναδικο τους μειονεκτημα. Αν πιστευεις οτι το να παρεις καλυτερο μαυρο αξιζει τα 400+ ευρω παραπανω που ζητανε οι samsung/sony και λοιπα που προτεινουνε οι... απο πανω, και φυσικα να ζησεις με τα εκάστοτε μειονεκτηματα που θα εχουνε αυτες, τοτε be my guest. Προσωπικα, αν καθομαστε να μιλαμε για τηλεορασεις (movies + TV) και ΟΧΙ για gaming, δεν πρεπει να υπαρχει ανθρωπος που καθεται και προτεινει LCD την στιγμη την οποια υπαρχει panasonic plasma (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1018019) στα 1700 (και αν το ψαξεις λιγο, επειδη το πλαισιο ειναι λιγο πιασοκωλε σε θεματα εικονα+ηχος παει κατω απο 1500 η συγκεκριμενη)Αν δεν φοβασαι burn-in δηλαδη αν ΔΕΝ σκεφτεσαι για πολυωρο gaming, τοτε πας σε πλασμα panasonic.Αλλιως, τιποτα δεν συγκρινεται σε value for money με την Toshiba 42Χ3030.
LastCrack Ιανουάριος 29, 2008 #11 Ιανουάριος 29, 2008 Για plasma μπορει να εχει δικιο ο sln αλλα εγω στο πλαισιο και στο media markt οταν πηγα μου αρεσαν περισοτερο οι Samsung και οι Phillips που καμια δεν ηταν plasma.Βεβαια σε ολα αυτα παιζουν πολλα,τι σημα εδιναν στη μια και στην αλλη και φυσικα μηλαω για τα μεγαλα μοντελα η phillips εκανε καπου στα 4000 και η Samsung καπου στα 2500(περι ορεξεος κολοκυθοπιτα).Το καλυτερο ειναι να πας να τις δεις και να αποφασισεις.Το πλαισιο το λεω λογω RMA και μονο φυσικα παιζουν και καλυτερες τιμες.Το S/PDIF ειναι ψηφιακη εξοδος του σηματος (AC3,DTS) και δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να μπει η ψηφιακη εξοδος στο HDMI(ισως με τις καινουργιες καρτες που λενε οτι θα εχουν και ενσωματομενη καρτα ηχου).Ομως με το S/PDIF δεν κανει την αποκωδικοποιηση η καρτα ηχου αλλα ενας εξωτερικος αποκοδικοποιητης που μπορει να ειναι ενισχυτης ή ενας σχετος αποκωδικοποιητης
sakis_the_fraud Ιανουάριος 29, 2008 Author #13 Ιανουάριος 29, 2008 SHarp aquos εχει στα λεφτα αυτα? Sharp LCD 42'' Aquos LC-42XD10E πολυ καλα παμε.ο SLN μιλησε για Plasma.η διαφορα τους με τις LCD ειναι η αντιθεση?ή εχουν και διαφορες στα χρωματα κ.ο.κ.?
webhunter Ιανουάριος 29, 2008 #14 Ιανουάριος 29, 2008 Plasma κάτω από 45" δεν συμφέρει, είναι χειρότερη η απεικόνιση και γενικότερα αλλοιωμένη εικόνα σε σχέση με την LCD. Η παραπάνω aquos είναι πολύ καλή, αλλά έχει μερικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε tv προ 2 ετών (βλέπε αντίθεση).Γενικότερα διαφορές υπάρχουν αρκετές. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση είχα διαβάσει εδώ
SLN Ιανουάριος 30, 2008 #15 Ιανουάριος 30, 2008 SHarp aquos εχει στα λεφτα αυτα?Τα παλια μοντελα (οπως αυτα που ποσταρε ο σακης) ταλαιπωρουνται απο banding, ενω τα καινουργια υποτιθεται οτι το εχουνε λυσει.Η νεα σειρα τους ειναι η Χ20e και η xl2e(100Ηz). Η Χ20e ειναι και παλι 300-400 ευρω ακριβοτερη απο την 42χ3030 και στην ουσια παλι ανταλλαζεις τα προβληματα του pva με τα χειροτερα μαυρα του sips.@webhunter. Αυτο με το plasma κατω απο 45" δεν το καταλαβα. Κανεις στα φορα δεν μιλαει για αλλοιωμενη εικονα και χειροτερη απεικονιση. Μηπως εχει να κανει με τα ηλεκτρονικα της εκαστοτε εταιριας και απλα το γενικευεις σε ολη την τεχνολογια plasma??Δεν νομιζω οτι μπορεις να με πεισεις οτι η 42 kuro εχει χειροτερη απεικονιση και αλλοιωμενη εικονα απλα και μονο επειδη ειναι μικρο το μεγεθος... Η τεχνολογια ειναι ιδια ανεξαρτητα με τις ιντσες. Μαλλον αναφερεσαι στα ηλεκτρονικα και στο πως παιζουνε οι διαφορες εταιριες το απλο αναλογικο σημα (TV ή SD).
webhunter Ιανουάριος 30, 2008 #16 Ιανουάριος 30, 2008 Μα αυτό ενδιαφέρει τον τελικό καταναλωτή, δεν θα βλέπει όλη την ώρα ταινίες μέσα από hdmi σύνδεση. Και εκτός των άλλων οι PLASMA έχουν και μερομηνία λήξεως, οπότε γιατί να την πάρεις?Αυτό που λέω με την αλλοιωμένη εικόνα, είναι ότι οι PLASMA δεν μπορούν να απεικονίσουν σωστά σε πολύ μικρά formats, δημιουργούνται κάτι σαν "νερά" πάνω στην οθόνη και πέρα τούτου οικονομικά δεν συμφέρουν. Σπίτι μου δεν έχω PLASMA , αλλά πριν διαλέξω τη Samsung που πήρα είδα και σύγκρινα ποιότητες ανάμεσα στις 2 τεχνολογίες. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έχει και πολύ χειρότερη εικόνα, ούτε είναι κάτι που θα ενοχλήσει κάποιον μη έμπειρο στις διαφορές, αλλά και πάλι υπάρχει αυτή η διαβάθμιση που προσωπικά με εκνευρίζει.
SLN Ιανουάριος 30, 2008 #17 Ιανουάριος 30, 2008 Μα αυτό ενδιαφέρει τον τελικό καταναλωτή, δεν θα βλέπει όλη την ώρα ταινίες μέσα από hdmi σύνδεση. Και εκτός των άλλων οι PLASMA έχουν και μερομηνία λήξεως, οπότε γιατί να την πάρεις?Αυτό που λέω με την αλλοιωμένη εικόνα, είναι ότι οι PLASMA δεν μπορούν να απεικονίσουν σωστά σε πολύ μικρά formats, δημιουργούνται κάτι σαν "νερά" πάνω στην οθόνη και πέρα τούτου οικονομικά δεν συμφέρουν. Σπίτι μου δεν έχω PLASMA , αλλά πριν διαλέξω τη Samsung που πήρα είδα και σύγκρινα ποιότητες ανάμεσα στις 2 τεχνολογίες. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έχει και πολύ χειρότερη εικόνα, ούτε είναι κάτι που θα ενοχλήσει κάποιον μη έμπειρο στις διαφορές, αλλά και πάλι υπάρχει αυτή η διαβάθμιση που προσωπικά με εκνευρίζει.Κι εγω πολυ απλα αναφερω οτι το προβλημα του πως θα παιζεται το απλο αναλογικο σημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ plasma ή LCD ή... καθοδικου σωληνα. Υπαρχουν πολυ καλες (και ακριβες) LCD που δεν παιζουν καλα SD λογω απλα των ηλεκτρονικων που εχουνε μεσα. Δεν ειναι σωστο να παιρνεις κατι που ειναι ασχετο με την τεχνολογια απεικονισης και να το γενικευεις.Συγκεκριμενα π.χ. η panasonic 42PZ70 εχει λαβει πολυ καλες κριτικες για το SD σημα της... Αν θελεις ψαχνω και LCD που δεν παιζουν καλα αναλογικο σημα και σου φερνω κριτικες. Να βγαλουμε αχρηστες ολες τις LCD στο αναλογικο σημα????Επιπροσθετως οικονομικα η συγκεκριμενη συμφερει πολυ καλυτερα για "μη-pc" χρηση απο οποιοδηποτε ανταγωνιστη.Τωρα να μιλαμε για ημερομηνια ληξης στις πλασμα το θεωρω λιγο ακυρο. Ειμαστε στην 10η γενια panel και δεν νομιζω οτι ειναι κατι που πρεπει να απασχολει. Αμα ειναι να αποφευγουμε τις LCD για τα νεκρα και κολλημενα pixel.Δεν υπαρχει ΤΕΛΕΙΟ αποτελεσμα απο ολες τις πλευρες, οποτε γινονται καποιοι συμβιβασμοι σε ολες τις εταιριες και σε ολες τις τεχνολογιες, κατα την γνωμη μου παντα. Προφανως και δεν προσπαθω να πεισω καποιον τι ειναι καλυτερο, γιατι ειναι υποκειμενικο. Δεν με ενδιαφερει για ποιον λογο επιλεγει ο καθενας τηλεοραση για οικονομικους, ποιοτικους λογους ή ακομα γιατι η ταδε τηλεοραση ειναι πιο ομορφη και δεν θα τον κυνηγαει η γυναικα με το τηγανι αμα την φερει στο σαλονι. Ολοι ειναι σεβαστοι. Εγω προσωπικα επιλεγω μονο value for money γιαυτο και του προτεινα την toshiba 42X3030.Αλλα τα σημεια για τα οποια κανω αναφορα (ποιοτητα SD, ποιοτητα plasma>LCD και οικονομικα του συγκεκριμενου μοντελου) δεν ειναι υποκειμενικα.
ea6gka Ιανουάριος 30, 2008 #18 Ιανουάριος 30, 2008 τι να πω εγω που ειχα δει ταινια σε sharp ειχα παθει πλακα. βεβαια toshiba δεν εχω δει αλλα ειχα μεινει αφωνος με τη sharp.
webhunter Ιανουάριος 30, 2008 #19 Ιανουάριος 30, 2008 "The lifetime of the latest generation of plasma displays is estimated at 60,000 hours (or 27 years at 6 hours of use per day) of actual display time. More precisely, this is the estimated half life of the display, the point where the picture has degraded to half of its original brightness. It is watchable after this point, but is generally considered the end of the functional life of the display."από wikipediaΚαι οι plasma είναι οθόνες που αρχίζουν από 37". Τα αρνητικά των plasma οθόνων : εδώΚαι εδώ ένα gathered με τις 2 τεχνολογίες : εδώ
Obijuan83 Ιανουάριος 30, 2008 #20 Ιανουάριος 30, 2008 E και 12 χρόνια να κρατήσει πού είναι το πρόβλημα;Μήπως με αυτήν θα την βγάλεις μια ζωή;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.