Jump to content

Plasma Panasonic hints 'n' tips

TifoziF1

Recommended Posts

Επιβεβαιώνω, τα γυαλιά της Samsung SSG-4100GB παίζουν μια χαρά με την P50UT50.

Βλέπω ποδόσφαιρο στο Skαι 3D (UK) και είναι καταπληκτικό !!

[MENTION=1199]Volrath[/MENTION] δοκιμασε πάλι με τα γυαλιά, απλά βγάλε τους την μπαταρία για reset. Έτσι έκανε στο πλαίσιο το παλικάρι με τα γυαλιά της samsung που ήταν paired με μια samsung tv. 5 sec υπόθεση ήταν δεν τον παίδεψε καθόλου.

Εκείνο που δεν έχει υποθεί είναι ο media player που έχει! Την "τάισα" εχθές μέσω usb με το TLOTR The Fellowship of the Ring Extended Version σε 1080p με DTSES6.1 (x264) ΜΕ υπότιτλους srt (~25GB) και έπεξε μιά χαρά. Ελάχιστα σπασίματα του δεκάτου του δευτερολέπτου έκανε. Δεν το περίμενα.

Επίσης την τάισα και με το prometheus 3D (1080p + DTS + srt, ~20GB) και αυτή χωρίς πρόβλημα. Την ίδια την στίμαρα και από το nas (DLNA) και έπεξε jet.

Μολις μου ηρθε κι εμενα η 42αρα :D

Αλλα εχω κατι προβληματακια με τη συνδεση στο pc.. Η max frequency που μου δινει ειναι 60hz με αποτελεσμα να τρεμοπαιζει η εικονα..

καμια ιδεα για το που?

Θυμαμαι στην παλια (26") ειχα το ιδιο προβλημα, αλλα αν θυμαμαι καλα ειχα βαλει την native (1200p) αναλυση και εστρωσε. Εδω το κανει ομως και στα 1080p..

Την ίδια την στίμαρα και από το nas (DLNA) και έπεξε jet.

Ποιόν nas έχεις ;;;

Έπαιξε υπότιτλους ;;; (.srt αρχείο ή εσνωματωμένοι)

3d από το nas δοκίμασες ;;;

Ποιόν nas έχεις ;;;

Έπαιξε υπότιτλους ;;; (.srt αρχείο ή εσνωματωμένοι)

3d από το nas δοκίμασες ;;;

αυτό http://www.cosmodata.gr/product/150112/ αλλά αγορασμένο από eshop στα 230E μέ 2χ1ΤΒ δίσκους. ένα qnap ts219p είναι, και του έχω περάσει κανονικά firmware από qnap 3.7.1 και dlna server έχει τον twonky. κανονικά έπεξε 3D 1080p με ξεχωριστούς υπότιτλους srt.

Τελικά πήρα και εγω την 50αρα.Ποια είναι η σωστη απόσταση απο την οθόνη ωστε να παρακολουθείς άνετα;

THX guide λεεί 1.5-2.2m

Στις 50", η απόσταση που σταματάς να ξεχωρίζεις το 1080p από το 720p είναι κοντά στα 2m.

Στην περίπτωση μου, καναπες<=>tv είναι 1.5m-2.5m και είναι μια χαρά. Ούτε κουράζει ούτε τίποτα.

THX guide λεεί 1.5-2.2m

Στις 50", η απόσταση που σταματάς να ξεχωρίζεις το 1080p από το 720p είναι κοντά στα 2m.

Στην περίπτωση μου, καναπες<=>tv είναι 1.5m-2.5m και είναι μια χαρά. Ούτε κουράζει ούτε τίποτα.

Σε εμένα πάλι ο καναπές θα είναι στα 3-3.5m.Να υποθέσω οτι είναι καλύτερα έτσι;

noob question αλλά δεν το κατεχω το άθλημα :o

Εγω που καθομαι στα 5,5 μετρα!

Αλλα μια χαρα ξεχωριζω το 1080p HD απο το SD. Εχω τα ματια του αετου και οχι της κουκουβαγιας...

Δηλαδή με λίγα λόγια οσο πιο μακρια τόσο χειρότερα;Φανταζόμουνα οτι λόγω του μεγέθους της τηλεόρασης θα απαιτούνταν μεγάλη απόσταση.

Τέλος ενα πράγμα που με προβληματίζει είναι η αξιοπιστία και η αντοχή στον χρόνο.Έχοντας στο μυαλό μου την υπερδεκαετη απροβληματιστη λειτουργεία των παλίων μπαουλων :p κάτι μου λέει οτι αυτες δεν θα είναι το ίδιο.

Και σαν τεχνολογία οι plasma οθόνες έχουν μέλλον ή είναι κάτι που θα αντικατασταθεί απο νεότερη τεχνολογία στο μέλλον;

Δηλαδή με λίγα λόγια οσο πιο μακρια τόσο χειρότερα;Φανταζόμουνα οτι λόγω του μεγέθους της τηλεόρασης θα απαιτούνταν μεγάλη απόσταση.

Τέλος ενα πράγμα που με προβληματίζει είναι η αξιοπιστία και η αντοχή στον χρόνο.Έχοντας στο μυαλό μου την υπερδεκαετη απροβληματιστη λειτουργεία των παλίων μπαουλων :p κάτι μου λέει οτι αυτες δεν θα είναι το ίδιο.

Και σαν τεχνολογία οι plasma οθόνες έχουν μέλλον ή είναι κάτι που θα αντικατασταθεί απο νεότερη τεχνολογία στο μέλλον;

Aναλωσιμα ειναι πια αυτα απο την στιγμη που η τιμη τους εχει πεσει χωμα, 3 χρονακια και μετα θα παω για κατι αλλο...

Οι πλάσμα ιδιαίτερα μετά από κάποια χρόνια παρουσιάζουν κόπωση αν μου επιτρέπεται να το πω έτσι..

Ο φωσφορος κλπ κλπ..

Αν ψάξεις στον Γκουγκλ θα βρεις πληροφορίες

*S2

Εγω που καθομαι στα 5,5 μετρα!

Αλλα μια χαρα ξεχωριζω το 1080p HD απο το SD. Εχω τα ματια του αετου και οχι της κουκουβαγιας...

Εσύ δε μετράς. Έκανες εκπαίδευση παρέα με τον Legolas. Εγώ, αν και να λέμε την αλήθεια πρέπει να μην έχω 10/10, στα 4m κοντά 720p με 1080p φωτογραφίες που δοκίμασα δεν έβλεπα διαφορά. Οριακά επίσης σε αυτή την απόσταση ξεχώριζα το 480p. Σε βίντεο, τα κακής ποιότητας τα ξεχώριζα όμως. Αμφιβάλω όμως στο ίδιο bitrate να μπορώ.

Παλιά υπήρχε το θέμα με την απόσταση και το μέγεθος στις tube τηλεοράσεις. Στις lcd/plasma δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αντοχή τώρα σε 3-4 χρονάκια στις plasma - ανάλογα τη χρήση - θα πέσει η ένταση της φωτεινότητας αρκετά. Στα 7-8 χρονάκια θα πας για άλλη. Αν και μυρίζομαι ότι πιο μπροστά θα τα κλάσουν τα ηλεκτρονικά της τηλεόρασης παρά το panel της, αλλά anyway.

Αντοχή τώρα σε 3-4 χρονάκια στις plasma - ανάλογα τη χρήση - θα πέσει η ένταση της φωτεινότητας αρκετά. Στα 7-8 χρονάκια θα πας για άλλη. Αν και μυρίζομαι ότι πιο μπροστά θα τα κλάσουν τα ηλεκτρονικά της τηλεόρασης παρά το panel της, αλλά anyway.

Ισχύει το ίδιο και στις lcd/led;

Σκέφτομαι πώς θα είναι να σου χαλάσει στα 5-6 χρόνια και να μην έχεις τι να κάνεις μια τεράστια χαλασμένη οθόνη :hehe:

edit: Ξέρουμε πως τα πάει η Panasonic στο θέμα εγγυήσεων;

Στα 5.5 μετρα πρεπει να εχεις γυρω στην 70αρα και ανω για να ξεχωριζεις τετοια πραγματα. Τωρα αν εχεις τοσο μεγαλη tv δεν ξερω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.