TifoziF1 Δεκέμβριος 20, 2012 #21 Δεκέμβριος 20, 2012 840απλό δεν θα κοίταζα ΚΑΝ σε καταστάσεις "θα παίζει σχεδόν γεμάτος" λόγω TLC (triple level), αν ήθελα sony & kala Samsung θα προτιμούσα τον 830.
Wizard! Δεκέμβριος 20, 2012 #22 Δεκέμβριος 20, 2012 ...TLC (triple level)... Explain yourself! (και μη μου βάλεις link από Wikipedia )
TifoziF1 Δεκέμβριος 20, 2012 #23 Δεκέμβριος 20, 2012 τα tlc λόγω του ότι στο ίδιο κελί έχουν 8 "καταστάσεις" 000->111 έχουν μικρότερη "διάρκεια/ζωή" εγγραφών από τα MLC (= DoubleLC 4 καταστάσεις 00->11). Μπορεί να λέει η Samsung ότι είναι τα ίδια αλλά είναι το πρώτο SSD που τα φορά. Απλά είμαι λίγο επιφυλακτικός ακόμα.όταν μάλιστα μένει λίγος χώρος στον SSD ο χώρος αυτός θα επιβαρυνθεί αρκετά από τα temp-writes χρήστη και ΟS. Όταν αυτά πλησιάζουν ένα όριο για προστασία ο controller του ssd θα βαρά υπερωρίες για να μεταφέρει αυτό τον "κενο" χώρο σε άλλα σημεία του ssd όπου καταλαμβάνονται πχ από "game files" (= write once read many) το οποίο μπορεί να έχει και επιπτώσεις στις επιδόσεις.
jax7480 Δεκέμβριος 20, 2012 #24 Δεκέμβριος 20, 2012 Να προτείνω μία εναλλακτική έτσι για να γίνεται κουβέντα; OCZ Vector. Κι ένα teaser με το drive 90% γεμάτο:
Chosen Δεκέμβριος 20, 2012 #25 Δεκέμβριος 20, 2012 Να προτείνω μία εναλλακτική έτσι για να γίνεται κουβέντα;OCZ Vector. Κι ένα teaser με το drive 90% γεμάτο: Εγώ θα έλεγα (γενικότερα) να μην βιαστεί κανείς για τον Vector. Και το δικό μου δείγμα έδερνε μέχρι που έφαγε φλασιά και "κλείδωσε" στα 200Mb/sec. Όχι ότι δε μπορεί να σου κάτσει DOA ανεξαρτήτως κατασκευαστή, και ο 840 Pro του Anand μπρίκιασε 2 φορές, απλά επειδή είναι ολοκαίνουριος ελεγκτής. Λέω γω τώρα...
ΝTG Δεκέμβριος 20, 2012 #26 Δεκέμβριος 20, 2012 Εγώ θα έλεγα (γενικότερα) να μην βιαστεί κανείς για τον Vector. Και το δικό μου δείγμα έδερνε μέχρι που έφαγε φλασιά και "κλείδωσε" στα 200Mb/sec.Όχι ότι δε μπορεί να σου κάτσει DOA ανεξαρτήτως κατασκευαστή, και ο 840 Pro του Anand μπρίκιασε 2 φορές, απλά επειδή είναι ολοκαίνουριος ελεγκτής. Λέω γω τώρα...Kατα τυχη μπας και επανηλθε με secure erase ??Ξεκλειδωσε παλι μονος του??Παραμενει ακομα κλειδωμενος?Κλειδωσε στο write...ή γενικα?
Chosen Δεκέμβριος 20, 2012 #27 Δεκέμβριος 20, 2012 Kατα τυχη μπας και επανηλθε με secure erase ??Ξεκλειδωσε παλι μονος του??Παραμενει ακομα κλειδωμενος?Κλειδωσε στο write...ή γενικα? Κλείδωσε το write στα 200Mb/sec, όπως το περιγράφει και ο Anand, απλά σε μένα δεν επανήλθε. Τι secure erase με την ειδική έκδοση του OCZ Toolbox, τι με 3rd party tools, τι low level format, μηδενικά γράψαμε, άσσους γράψαμε, τίποτα, μουλάρωμα. Τον έστειλα πίσω στην OCZ και περιμένω νέα. Ξεκίνησα τις δοκιμές με μεγάλες προσδοκίες και όντως πάει σφαίρα, μέχρι που μουλάρωσε. Δεν αμφιβάλλω ότι θα κονταροχτυπηθεί στην κορυφή με τον 840 Pro, αλλά ο λόγος που δεν τον συνιστώ ακόμα είναι γιατί είναι πολύ νωρίς. Και υπάρχουν προφανής λόγοι που δεν είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τον 840 Pro που έρχεται από τους κατασκευαστές του 830 & του 470, αλλά είμαι επιφυλακτικός με τον Vector που οι προηγούμενες καθαρές Indilinx υλοποιήσεις ήταν ο Octane και ο Petrol (ο ελεγκτής του Vertex 4 είναι Marvell). Αν με πιάνεις... Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι προθέσεις της OCZ είναι αγνές και ότι η συμβολή της στις πτώσεις τιμών είναι τεράστια, αλλά τουλάχιστον στις δικές τους υλοποιήσεις θα έδινα λίγο παραπάνω χρόνο για ωρίμανση.
TifoziF1 Δεκέμβριος 20, 2012 #28 Δεκέμβριος 20, 2012 Το θέμα όμως που το έχουμε σκίσει λίγοοο είναι 840 (non-pro), Vertex4 ή HyperX ?
ΝTG Δεκέμβριος 20, 2012 #29 Δεκέμβριος 20, 2012 Σε πιανω ...Ειχα κατι αντιστοιχο..σε αλλο δισκο ασχετο..επανηlθε γρηγορα και ευκολα με s.e Λειτουργει εκτοτε μια χαρα..Εν συνεχεια -σχεδον- του θεματος την υπερταχεια 840προ@260 ευρω (προφανως 240γβ) σαν εναν δισκο ή 2χ180 ιντελ 330gb που στα χαρτια(και benches) προσφερει παραπανω επιδοσεις και 50% παραπανω χωρο σε raid 0 με μολις 240Ε?
chek2fire Δεκέμβριος 21, 2012 Author #30 Δεκέμβριος 21, 2012 Παντως ειναι φοβερα ενδιαφερων αυτα που γραφετε. Θα δω μηπως μπορεσω και παρω ενα pro μαζι με ενα vertex4 με το pro να το εχω για τα windows αλλιως θα παω για δυο vertex
TifoziF1 Δεκέμβριος 21, 2012 #31 Δεκέμβριος 21, 2012 Θα δω μηπως μπορεσω και παρω ενα pro μαζι με ενα vertex4 με το pro να το εχω για τα windows αλλιως θα παω για δυο vertexΣτο linux πόσο απαιτητικά είναι αυτά που κάνεις (virtual machines/ sql / apache etc) ; Ρωτάω γιατί λόγο του πολύ καλύτερου filesystem και του σαφώς ανώτερου πυρήνα η ανάγκη για γρήγορο drive είναι πολύ μικρότερη από τα windows7/8. Έτσι, για linux θα μπορούσες να πας σε φθηνότερο ssd σαν αυτόν [ame]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006EKJ8UI/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=computers[/ame]
TifoziF1 Δεκέμβριος 21, 2012 #32 Δεκέμβριος 21, 2012 Εν συνεχεια -σχεδον- του θεματος την υπερταχεια 840προ@260 ευρω (προφανως 240γβ) σαν εναν δισκο ή 2χ180 ιντελ 330gb που στα χαρτια(και benches) προσφερει παραπανω επιδοσεις και 50% παραπανω χωρο σε raid 0 με μολις 240Ε?Αν μάλιστα έχεις μητρική που να υποστηρίζει raid0-trim γιατί όχι. Είναι πολύ καλή value-4-mοney λύση αν και σε incompresible data ακόμα και σε raid0 είναι πίσω από 840pro/vertex4/vector (360~380ΜΒ/s). Βέβαια σε read θα είσαι +800ΜΒ/s
chek2fire Δεκέμβριος 21, 2012 Author #33 Δεκέμβριος 21, 2012 Στο linux τρέχει rsync που συγχρονίζει με τον server, samba, upnp, virtual machine και γενικά ότι υπάρχει.
chek2fire Δεκέμβριος 22, 2012 Author #34 Δεκέμβριος 22, 2012 thanks πάντως για τις όποιες απαντήσεις. Μια τελευταία ερώτηση τα λειτουργικά να τα κάνω cloning στα καινούργια ssd η να κάνω καθαρή εγκατάσταση. Μιλάω για linux και για win7
Tsene Δεκέμβριος 24, 2012 #35 Δεκέμβριος 24, 2012 thanks πάντως για τις όποιες απαντήσεις. Μια τελευταία ερώτηση τα λειτουργικά να τα κάνω cloning στα καινούργια ssd η να κάνω καθαρή εγκατάσταση. Μιλάω για linux και για win7Προτείνω καθαρή εγκατάσταση και για τα δύο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.