Jump to content

Samsung SSD 840 vs Vertex 4 vs Kingston HyperX

chek2fire

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Οπως λέει και το νήμα μια και είμαι στην επιλογή ενός από τους τρεις ssd για τους 250αρηδες ποιο από τους τρεις να επιλέξω?

Για να διευκολυνω λίγο να πω ότι οι σκληροί θα δουλεύουν σχεδόν γεμάτοι γιαυτό με ενδιαφέρουν και οι επιδόσεις τους σε τέτοια κατάσταση.

Έλα ντε... Καταρχήν ο Pro απευθύνεται σε επαγγελματική χρήση, είναι ουσιαστικά αχρείαστος σε προσωπικούς υπολογιστές. To μοναδικό πράγμα που θα δει ο ιδιώτης στον Pro είναι το καλύτερο write. Τα υπόλοιπα είναι αχρείαστα, πόσο μάλλον για τα σχεδόν διπλά χρήματα που ζητάει.

Ο ανθρωπος ζητησε επιδοσεις οταν το drive ειναι γεματο.

Ο 840 pro ειναι καλυτερος σε αυτο ακριβως ^^. Ειναι και πιο ακριβος ομως... Συμφωνοι. Γιαυτο προτεινα τον Vertex 4 ως πιο οικονομικο.

Καλύτερα να πάρει 2, να τους βάλει σε Raid0 και να έχει σαφώς καλύτερες επιδόσεις και κανένα πρόβλημα χώρου, από το να πάρει τον Pro.. Οι επιδόσεις που έχω εγώ με τους Intel X-25M 80GB είναι ισάξιες των τωρινών SATAIII.

ειναι αρκετά παντως ακριβώς ο pro και μια και λέω να πάρω δύο δεν μου βγαινει με τόσα λεφτά. Από αυτούς που είπα ποιον προτείνετε?

ρε παιδιά και εγώ σκέφτομαι ένα απο τα 2 drives αλλά όταν με έχει ανησυχήσει το γεγονός ότι ο octane μου σε χ58 δίνει τα ίδια νούμερα ακριβώς με native σε χ79 (φίλου μου), η οποία σκέφτομαι να είναι η επόμενη μου πλατφόρμα. τι κάνουμε λάθος;

Aπο αυτους που αναφερεις προσωπικα θα επαιρνα vertex4 .(εχω ηδη τον 128αρη).

Πρωτιστος για τα 5 χρονια εγγυηση.(ο λογος που τον προτιμησα εξαρχης ..αν και τοτε ηξερα οτι θα ηταν ο πιο γρηγορος για 1-2 μηνες..)

Αν ειναι να τον εχεις γεματο ...δες αν σε παιρνει η αγορα 2χ ιντελ 330 180gb ωστε να εχεις ενα περιθωριο 120gb εναντι του ενος 240αρη...

(120Ε εκαστος περιπου παει)

ΚΑι οι μνημες lifetime..αλλα δεν ενδιαφερεται ουτε για αυτες :p

(δεν αναφερει καπου για τον pro..τον απλο λεει ..με τα TLC...και τα 3 χρονια εγγυηση..).

Τοσο μεγάλες διαφορές έχει το pro με τον από τον samsung? Υπάρχει κάποιο link με κάποιο test σύγκρισης σε αυτά τα δύο και με το vertex4?

ΚΑι οι μνημες lifetime..αλλα δεν ενδιαφερεται ουτε για αυτες :p

(δεν αναφερει καπου για τον pro..τον απλο λεει ..με τα TLC...και τα 3 χρονια εγγυηση..).

Δεν πειραζει που δεν λεει

. το εγραψα επειδη καποιοι τον αντιπροτειναν απο πανω.

Δεν καταλαβαίνω το προβλημα :D

*S2

Να προσθέσω μόνο ότι στον ένα θα του βάλω windows που τα έχω μόνο για games και θα δουλεύει πάντα σχεδόν γεμάτος και στον άλλον θα βάλω linux που είναι το βασικό μου λειτουργικό. Αυτό δεν θα δουλεύει γεμάτο.

Δες εδώ : Samsung 840 PRO 256GB SSD Review: Redefining Solid State Drives - ( HWBOX ) O/C on first boot

Ο Vertex4 Ελλάδα έχει από 205ευρώ ενώ στο amazon.co.uk (αν μπορείς να αγοράσεις από έξω) έχει 165Λίρες (=204Ευρώ) ενώ ο 840pro 185λίρες (=230Ευρώ) δηλαδή 25Ευρώ διαφορά (χ2 = 50Ευρώ), όχι και λίγα για την διαφορά σε επιδόσεις που έχουν τα drives.

Αν ο 840pro (η τιμή του πέφτει αργά αλλά σταθερά) είναι εκτός budget τότε πάς σε vertex4 ! 840απλό και HyperX δεν θα αγόραζα.

------

Έλα ντε... Καταρχήν ο Pro απευθύνεται σε επαγγελματική χρήση, είναι ουσιαστικά αχρείαστος σε προσωπικούς υπολογιστές. To μοναδικό πράγμα που θα δει ο ιδιώτης στον Pro είναι το καλύτερο write. Τα υπόλοιπα είναι αχρείαστα, πόσο μάλλον για τα σχεδόν διπλά χρήματα που ζητάει.
δεν με χαλάει καθόλου ένα "enterprise/επαγγελματικό" εργαλείο άν κάνει 10λεπτά του ευρώ/gigabyte παραπάνω από το "home" εργαλείο. :p
Ο Vertex4 Ελλάδα έχει από 205ευρώ ενώ στο amazon.co.uk (αν μπορείς να αγοράσεις από έξω) έχει 165Λίρες (=204Ευρώ) ενώ ο 840pro 185λίρες (=230Ευρώ) δηλαδή 25Ευρώ διαφορά (χ2 = 50Ευρώ), όχι και λίγα για την διαφορά σε επιδόσεις που έχουν τα drives.

...

δεν με χαλάει καθόλου ένα "enterprise/επαγγελματικό" εργαλείο άν κάνει 10λεπτά του ευρώ/gigabyte παραπάνω από το "home" εργαλείο.

Μακάρι να ήταν τόσο μικρή η διαφορά... Δεν ξέρω που βρήκες αυτή την τιμή, αλλά εγώ τον βλέπω στο Amazon στις 140 λίρες. Οκ, δεν είναι τα διπλά, αλλά δεν είναι και 25€

Vertex4 250GB: [ame=http://www.amazon.co.uk/OCZ-VTX4-25SAT3-256G-Vertex-III-6Gb-Internal/dp/B007RARHSO/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1356011483&sr=8-2]OCZ VTX4-25SAT3-256G 256GB Vertex 4 SATA III-6Gb/s 2.5 Inch Internal SSD: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

840pro 256GB : [ame]http://www.amazon.co.uk/Samsung-Series-256GB-Solid-State/dp/B009LI7CTY/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1356011542&sr=1-1[/ame]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.