BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2004 Καλησπερα .Να ενα πραγμα που θα χρειαστώ την βοήθεια όλων σαςΠριν λίγες μερες βρέθηκε στα χέρια μου μια οθόνη 14'' απο laptop του 1999.Στη μπροστά ετικέτα λεει LCD , στην πισω λέει TFT απο εταιρεία TORISANΔιαθέτει ενα φις πολύ μικρό και με πολλα ποδαράκια , σαν το DVO που έχουν πολλές μητρικές . Δεν ξέρω πως είναι ενα φις απο TFT , δεν έτυχε να έχω ποτέ .Το ερώτημα είναι αν μπορώ να την συνδ'εσω σε ενα κανονικό PC .Τι θα χρειαστώ , κάποιον αντάπτορα ? Αν εχω κάτρα γραφικών με έξοδο DVi γίνεται η σύνδεση?Σε περ'ιπτωση που έχει ασχοληθεί κάποιος με αυτό το θέμα ας μου απαντησει να δω τι θα την κάνω , στη χειρότερη την κάνο δισκο για τα ποτήρια (κριμα βρε παιδια...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Σεπτέμβριος 1, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Καλως ηρθες πρωτα απ'ολα!:daisy: Ακου τωρα τι θα κανεις!Θα χρειαστεις στανταρ εναν controller οπου στην ελλαδα δεν θα βρεις με τιποτα...! Βλεπεις το serial number της οθονης(στην πισω πλευρα το γραφει) κ στελνεις e-mail στο www.EarthLCD.com(μπες στο σαιτ αυτο κ ριξε κ ματια,μπορεις να βρεις κ μονος σου τον controller αλλα για να εισαι 100%σιγουρος,στειλε τους μαιλ με αυτα που σου ειπα κ θα σου πουν τον ελεγκτη που χρειαζεσαι ακριβως) ...εν συνεχεια τον παραγγελνεις(μπορει να εχει απο 100 μεχρι 300$)....κ μετα συνδεεται με την καρτα γραφικων κ ενα μολεξακι για ρευμα.... ΥΓ αν δεν την θες στην αγοραζω...στειλε μου πμ αμα θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Σεπτέμβριος 2, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2004 Βρε βασιλη πολυ με στεναχώρισες τωρα...Δεν μου είπες ρε συ , αν εχω κάρτα γραφικών με DVI αλλάζει κάτι ??Ξέχασα να σου πω οτι η οθόνη εχει κολημένες αο πίσω 2 καλωδιοταινίες. Μια μικρή και μια μεγάλη .Η μεγάλη συνδέεται με το πλάι της οθόνης που βρίσκονται διάφορα τσιπάκια και πυκωτές κτλ , δηλαδή στο τυπωμένο της οθόνης . Η μεγάλη μετα κάνει μια διακλ΄΄αδωση με την μικρή και η μικρή με τη σειρά της συνδέεται σε ένα εξωτερικό κύκλωμα λεπτό και μακρύ που καταλήγει σε ενα φισάκι με 2 πιο χοντρά καλώδια τα οποία απότι κατάλαβα τροφοδοτούν την οθόνη .Απο τη διασταύρωση των 2 ταινιών συνεχίζει μεγάλη ταινία που καταλήγει σε ακροδέκτη σαν τον DVO ,μικρό και με πολλά μικρά ποδαράκια 30 ή 32 περίπουΓιατί στα λέω όλα αυτά?Η οθόμη δεν "ξηλώθηκε" σαν οθόνη μόνο , ξηλώθηκε κατευθείαν απο την μητρική του λαπτοπ μαζί με οτι αντάπτορα είχε και οτι καλώδια είχε .Οπότε λέω μήπως και είμαι οκΔεν μπορώ να πιστέψω οτι αυτή η μητρική του 1999 έχει ενσωματωμένο έναν συγκεκριμένο controller για την συγκεκριμένη οθόνη .Λογικά η μητρική θα βγάζει κάποιο "universal" σήμα και μετα η εξωτερική πλακέτα κάθε οθόνης που είναι συνδεδεμένη θα την επεξεργάζεται για την ανάλογη οθόνη .Αυτά λέω εγώ . Ισως και να κάνω λάθος , σου λέω απο οθόνες LCD και TFT δεν σκαμπάζω πολλά .Περιμένω νέα σου(μπορώ να σου βρώ και άλλη οθόνη αν θες , πόσο περίπου την παίρνεις ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Σεπτέμβριος 2, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2004 Αρχική απάντηση από BeetleJuice Βρε βασιλη πολυ με στεναχώρισες τωρα... Δεν μου είπες ρε συ , αν εχω κάρτα γραφικών με DVI αλλάζει κάτι ?? Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα ξερω πως υπαρχουν ετοιμες που μπαινουν κατευθειαν στο DVI! Αρχική απάντηση από BeetleJuice....Ξέχασα να σου πω οτι η οθόνη εχει κολημένες αο πίσω 2 καλωδιοταινίες. Μια μικρή και μια μεγάλη .Η μεγάλη συνδέεται με το πλάι της οθόνης που βρίσκονται διάφορα τσιπάκια και πυκωτές κτλ , δηλαδή στο τυπωμένο της οθόνης . Η μεγάλη μετα κάνει μια διακλ΄΄αδωση με την μικρή και η μικρή με τη σειρά της συνδέεται σε ένα εξωτερικό κύκλωμα λεπτό και μακρύ που καταλήγει σε ενα φισάκι με 2 πιο χοντρά καλώδια τα οποία απότι κατάλαβα τροφοδοτούν την οθόνη . Απο τη διασταύρωση των 2 ταινιών συνεχίζει μεγάλη ταινία που καταλήγει σε ακροδέκτη σαν τον DVO ,μικρό και με πολλά μικρά ποδαράκια 30 ή 32 περίπου Γιατί στα λέω όλα αυτά? Η οθόμη δεν "ξηλώθηκε" σαν οθόνη μόνο , ξηλώθηκε κατευθείαν απο την μητρική του λαπτοπ μαζί με οτι αντάπτορα είχε και οτι καλώδια είχε . Οπότε λέω μήπως και είμαι οκ Δεν μπορώ να πιστέψω οτι αυτή η μητρική του 1999 έχει ενσωματωμένο έναν συγκεκριμένο controller για την συγκεκριμένη οθόνη . Λογικά η μητρική θα βγάζει κάποιο "universal" σήμα και μετα η εξωτερική πλακέτα κάθε οθόνης που είναι συνδεδεμένη θα την επεξεργάζεται για την ανάλογη οθόνη . Δεν νομιζω να μπορεις ετσι....ολες οι μητρικες απο laptop εχουν ενσωματωμενους controllers κ για τους βρεις-αποσπασεις ειναι σχεδον αδυνατον(2 χαλασα...)...οποτε δεν ισχυει... Αρχική απάντηση από BeetleJuiceΑυτά λέω εγώ . Ισως και να κάνω λάθος , σου λέω απο οθόνες LCD και TFT δεν σκαμπάζω πολλά . χα!Ουτε κ εγω....ρωτωντας πας στην πολυ....απο το ψαξιμο μαθαινω κ εγω,μην νομιζεις πως ξερω......γραψου στο yahoo groups στην ομαδα ezlcd κ ρωτα οτι θες....ξερουν ζχεδον τα παντα.....κοιτα εδω * To learn more about the ezlcd group, please visit http://groups.yahoo.com/group/ezlcd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.