Raiden Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2012 Γεια σας παιδια τι κανετε ?Σκεφτομαι να βαλω στο pc μια aftermarket cooler γιατι εχω σκοπο να κανω oc τον επεξεργαστη μου. Αυτη την στιγμη παει μια χαρα μεχρι 2,7 με την stock και μου εχουν πει οτι μπορει να παει ανετα μεχρι 3,2. Εχετε να μου προτεινεται καμια aftermarket. Ψαχνω για την καλυτερη οποτε και οι 1-2 βαθμοι για μενα ειναι σημαντικοι.Το συστημα μου ειναιCPU : Intel q6600MB : ASUS P5E3RAM : 8 GB CORSAIR VENGEANCE DDR3 2X4GB 1600MHZ C9 PSU : 600 WΑμα θελετε κατι παραπανω ρωτηστε με. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 17, 2012 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Θα σου πρότεινα, αφού το σύστημά σου δεν είναι κάποιο πολύ καινούριο, να επιλέξεις μια ψύκτρα που θα μπορεί να μπει αργότερα σε άλλο σύστημα αν κάνεις κάποια αναβάθμιση, να είναι δηλαδή συμβατό και με sockets 1366, 1155/6 και 2011 εκτός από το 775 που είσαι τώρα (αν θυμάμαι καλά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Δεκέμβριος 17, 2012 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Τι budget έχεις;Μια καλή και αθόρυβη ψύχτρα είναι ηXigmatek Gaia SD1283 Heatpipe Cooler 120mm (Intel 775, 1156, 1366 & AMD AM2/AM3) - Case Fans - plaisio.grαπλά αν είναι παλιό το pc case που έχεις τσέκαρε διαστάσεις γιατί μπορεί να μην μπαίνει σε ύψος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raiden Δεκέμβριος 17, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Νταξει απο budget θα ηθελα να ειμαι στα 30-40 ευρω. Νομιζω παραπανω δεν εχει και νοημα αλλα αμα ειναι κατι τοσο καλο θα το σκεφτω.το tower μου ειναι ενα full case shark 3.Thermaltake SHARK aluminum tower case - Introduction/Specs - Legit ReviewsΝομιζω απο χωρο δεν εχω θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Δεκέμβριος 17, 2012 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Στα 32.90 την έχει το ΠΛΑΙΣΙΟ και μπορείς να την βρεις και λίγο φθηνότερα μέσω skroutz.grΤο pc case σου φαίνεται ευρύχωρο επίσης. Όταν έχω επεξεργαστή σε stock πάντα είναι low από BIOS το fan και δεν ακούγεται τίποτα. Θερμοκρασίες είναι κάτω των 60 oC ακόμα και με OC που δοκίμασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Δεκέμβριος 17, 2012 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Εγώ θα σου πρότεινα για να σου μείνει κιόλας να πάρεις μία Η60 μεταχειρισμένη και θα είσαι πένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Δεκέμβριος 17, 2012 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Το παει ανετα μεχρι 3.2 ειναι λιγο σχετικο να ξερεις..κομματι με κομματι διαφερουν ποσο μαλλον οταν ειναι σε διαφορετικο setup...G0 ειναι?τι vid ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raiden Δεκέμβριος 17, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Φιλε venom η H60 ειναι υδροψυξη σωστα?Λογικα δεν θα ξεφευγει λιγο η τιμη της ? Νταξει αμα ειναι αν δωσω 100 περνω καινουργιο επεξεργαστη Φιλε Βillys ναι απο οτι βλεπω στο cpuiz λεει οτι ειναι G0. To vid που λες τι ειναι ? Για αυτη την ψυχτρα τι λετε ? - COOLERMASTER HYPER 412S COOLERMASTER HYPER 412S - - E-SHOP.GR Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Δεκέμβριος 17, 2012 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Είναι υδρόψυξη σωστά αλλά μπορείς να βρεις μεταχειρισμένη με κανα 45-50άρι €. Για αυτό σου λέω! Όχι για καινούρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raiden Δεκέμβριος 17, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Στα reviews παντως δεν βλεπω να τα παει καλα η Η60 . Ιδιες θερμοκρασιες εχει πανω κατω με τα καλα coolerakia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Δεκέμβριος 17, 2012 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Φιλε Βillys ναι απο οτι βλεπω στο cpuiz λεει οτι ειναι G0. To vid που λες τι ειναι ?Το vid ειναι το default ρευμα που θελει το cpu για να λειτουργησει στην stock συχνοτητα..αρα οσο πιο μικρο το νουμερο τοσο πιο καλα ειναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raiden Δεκέμβριος 17, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Τωρα ειναι στα 1,2 Volt(αλλα τωρα οc στα 2,7ghz ) αλλα η motherboard νομιζω το οριζει απο μονη της αν δεν κανω λαθος. Το ανεβοκατεβαζει αναλογα με τις αναγκες. Eιναι μια μαγκια που εχει η Asus στο bios για καλυτερο oc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jesus Δεκέμβριος 18, 2012 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2012 Εγω τσίμπησα την ψυχτρουλα που εχω στην υπογραφη πριν λιγες μερες και ειμαι happy.Kαι αυτη που προτεινε ο vagsk κομπλε ειναι.Μια χαρα θα την κανεις την δουλεια σου και θα σου μεινουν και αν αλλαξεις πλατφορμα στο μελλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Δεκέμβριος 18, 2012 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2012 Πάρε μια καλή ψύχτρα και μην κοιτάς για υδρόψυξη. Οι έτοιμες λύσεις για υδρόψυξη και όταν είναι budget πολλές φορές είναι χειρότερες από τις καλές λύσεις σε αερόψυξη. Επιπλέον να ξέρεις ότι η αντλία σε οποιαδήποτε υδρόψυξη θα έχει ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου το οποίο είναι για κάποιους ενοχλητικό. Με την αερόψυξη και idle τον επεξεργαστή το fan ΔΕΝ ακούγεται καθόλου. Η δική μου επιλογή έγινε κυρίως λόγω επιπέδων θορύβου και δυνατής απόδοσης. Η Coolermaster που προτείνεις παραπάνω είναι της ίδιας περίπου απόδοσης με την xigmatek αλλά με ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα θορύβου. Σε Full στροφές θα έχει κάποια ακουστική διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelisda Δεκέμβριος 18, 2012 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2012 Εγώ στον q 6600 που είχα στα 3300, με μια ψυχτρα Loki πήγαινε καταπληκτικά,20 βαθμούς κάτω από τη μαμά ψυχτρα σε full load,σε idle 7-10 βαθμούς η διαφορά,δηλαδή humangous... sent from my Galaxy Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raiden Δεκέμβριος 18, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2012 Απο τα test παντως βλεπω οτι η Xigmatek Gaia SD1283 καλες κριτικες και σε σχεση με τα λεφτα της. Για την COOLERMASTER HYPER 412S δεν βρηκα κατι αλλα υποθετω οπως μου ειπατε να ειναι πανω κατω τα ιδια.Ενας μου προτεινε και την Coolermaster V8 αλλα πολυ ακριβη και απο οτι ειδα αποδιδει χειροτερα απο την Xigmatek Gaia SD1283 που ειναι στα μισα λεφτα.Στην εγκατασταη ειναι ευκολες ή θα μου βγανουν την πιστη ? α και κατι ακομα να υποθεσω οτι πρεπει να παρω θερμοαγωγιμη παστα ή εχουν μεσα στην συσκευασια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jesus Δεκέμβριος 18, 2012 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2012 Στην εγκατασταση εχουν ολες αυτες backplate.Follow the steps και θα την βγαλεις την ακρη.Thermal paste εχουν ολες μεσα αλλα αν εχεις καμια καλυτερη δικια σου ακομα καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefanos83 Δεκέμβριος 18, 2012 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2012 Ισως και μια μεταχειρισμένη Prolimatech megahalem . Εγω αυτήν έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος ,και τώρα βλέπω τις δίνουν 40ε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raiden Δεκέμβριος 19, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2012 Παιδια ενας φιλος μου ειχε καβανζα την ASUS Silent Knight al και μου την εδωσε. Αλλα δεν εχω διαβασει και τα καλυτερα. Νταξει απο την stock ειναι καλυτερη σιγουρα. Εσεις τι λετε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Δεκέμβριος 19, 2012 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2012 Απο τα test παντως βλεπω οτι η Xigmatek Gaia SD1283 καλες κριτικες και σε σχεση με τα λεφτα της. Για την COOLERMASTER HYPER 412S δεν βρηκα κατι αλλα υποθετω οπως μου ειπατε να ειναι πανω κατω τα ιδια.Ενας μου προτεινε και την Coolermaster V8 αλλα πολυ ακριβη και απο οτι ειδα αποδιδει χειροτερα απο την Xigmatek Gaia SD1283 που ειναι στα μισα λεφτα.Στην εγκατασταη ειναι ευκολες ή θα μου βγανουν την πιστη ? α και κατι ακομα να υποθεσω οτι πρεπει να παρω θερμοαγωγιμη παστα ή εχουν μεσα στην συσκευασια ?θερμοαγώγιμη είχε μέσα αλλά επειδή έχω Artic Silver 5 προτίμησα να βάλω την δική μου. Όσο αφορά την εγκατάσταση είναι σχετικά εύκολη. Βιδώνεις backplate στην πίσω πλευρά και πάνω του κουμπώνει η ψύχτρα. Το fan μπαίνει τελευταίο με rubber bolts πάνω στην ψύχτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.