Jump to content

Σοβαρό πρόβλημα με Asus

niko77777

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Έχω ένα ASUS λίγο παραπάνω από ένα χρόνο και γενικά έχει χρειαστεί 3 φορές φορμάτ λόγω κυρίως BSOD. Αυτή τη φορά, όμως, το πρόβλημα είναι διαφορετικό. Ενώ ήμουν κανονικά στα windows, δοκίμασα να ανοίξω το Vuze. Τότε κόλλησαν τα πάντα, δεν έπιανε τίποτα, ακουγόταν κι ένας περίεργος ήχος (τζζζ) όποτε το έκλεισα από το κουμπί. Άνοιξε κανονικά και όταν δοκίμασα να ανοίξω πάλι τα τόρρεντ ξανακόλλησε, το κλεισα από το κουμπί ξανά και όταν δοκίμασα να το ξανανοίξω αντιμετωπίζω το εξής:

Κολλάει στο λογότυπο του ASUS, δεν μπορώ να μπω στα BIOS καθόλου και προχωράει αν πατήσεις F1. Δοκίμασα να του κάνω φορμάτ με το cd που χρησιμοποιούσα κάθε φορά και περιέργως όταν πήγαινα να κάνω φορμάτ στο παρτίσιον των windows μου έβγαζε μήνυμα που δεν μπορεί να γίνει σ αυτό το παρτίσιον φορμάτ. Τέλος πάντων, δεν έδωσα σημασία, έκανα φορμάτ και στο πρώτο ριστάρτ που πήγε να κάνει το λάπτοπ, πάλι κόλλησε στο λογότυπο και πάλι F1 για να προχωρήσει. Ποτέ δεν προχωράει χωρίς F1 και δεν μπορώ να μπω στα BIOS.

Τι φταίει παιδιά? Είναι εκτός εγγύησης εν τω μεταξύ.

Επειδή η ASUS έχει ένα κάρο προϊόντα, γιατί δεν αναφέρεις συγκεκριμένα το μοντέλο σου μπας και βγάλουμε άκρη.

Το μοντέλο είναι X53SV-SX132V.

Τελικά κατάφερα να μπω στα BIOS με ένα παράξενο τρόπο (πατώντας ESC+F1 που πέταξε το boot menu και μπήκα από κει), έκανα ένα update και μόλις άνοιξε για πρώτη φορά το pc δεν κόλλησε στο logo της ASUS και μπήκε κανονικότατα. Αυτό, όμως, έγινε ΜΟΝΟ αυτή τη φορά. Σε κάθε επόμενο restart κολλάει στο logo.

σε πρωτη φαση κατεβαζεις αυτο και ποσταρεις screenshot.αν δες μπορεις να μπεις στα windows υπαρχει και εκδοση που τρεχει μεσω dos(bios) και τρεχει μεσα απο φλασακι.με τον τροπο αυτο θα ελενξουμε το σκληρο δισκο αν εχει καποι0 προβλημα

επειτα κατεβαζεις το Memtest86.com - Memory Diagnostic και το εγκαθιστας σε φλασακι προκειμενου να ελενξει τις μνημες ram.(υποψιν θα χρειαστει το λιγοτερο 2 ωρες να τρεχει μεσα απο τα Bios)

αν κρινω απο το παραπανω μηνυμα ο δισκος σου ειναι νεκρος.πας αμεσα για καινουργιο.κραταω μια επιφυλαξη ομως διοτι ειναι απελπιστικα σε τραγικη κατασταση(σε σημειο να υποψιαζομαι λαθος αποτελεσμα).μια δευτερη γνωμη απο καποιο αλλο μελςο του φορουμ ισως να βοηθουσε

Και πριν κάνω φορμάτ σε κάθε παρτίσιον μου έλεγε πως είναι unstable (unconsistent κάτι τέτοιο) και να μην κάνω σ αυτό το παρτίσιον το φορμάτ γιατί είναι πιθανό να κρασάρει. Οπότε, μάλλον ΜΟΝΟ ο δίσκος είναι το πρόβλημα, έτσι?

λογικα ναι ειναι ο σκληρος δισκος.Το οτι δεν μπορουσες να κανεις ουτε φορματ,ακους ενα περιεργο ηχο απ οτο λαπτοπ και τα αποτελεσματα απο το παραπανω προγραμμα μαρτυρουν οτι υπαρχει προβλημα με το δισκο.απλα ειναι σχετικα καινουργιος ο δισκος απο οτι βλεπω,οποτε μου κανει εντυπωση τετοια ζημια που εχει.σου εχει πεσει ποτε κατω το λαπτοπ?

Το πρόβλημα στην εκκίνηση που χρειάζεται F1 είναι κατά πάσα πιθανότητα το SMART που σε ενημερώνει ότι η κατάσταση του δίσκου δεν είναι καλή και ότι σύντομα θα υπάρξει μηχανική αστοχία. Όσο ακόμα βλέπεις τον δίσκο πάρε ότι σημαντικά αρχεία έχεις στα partition αυτού. Αν έχει εγγύηση ο δίσκος τον γυρνάς πίσω για έλεγχο-αντικατάσταση. Αν όχι ξεκίνα να κοιτάς αγορά για νέο δίσκο. Αν δεν είσαι απαιτητικός από θέμα χώρου μπορείς να κοιτάξεις κάτι και σε SSD (value) που θα σε καλύψει από άποψη επιδόσεων/θορύβου/εξοικονόμησης ενέργειας

Ναι Vag ήδη ψάχνω για εξωτερικό να τα μεταφέρω.

Και ναι, μου έχει πέσει κάτω 2 φορές, μία αρκετά δυνατή στην οποία έσπασε και η οθόνη. Anyway, ελπίζω να προλάβω να σώσω τα data για να μην έχουμε άλλα μετά. Thanks a lot guys.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.