Jump to content

gigabyte P67A-UD4 B3 SLI problem

isaios

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εβαλα πανω σε μια gigabyte p67a-ud4 b3 μια δευτερη 680 και τις βλεπει χ8 την πρωτη και χ4 τη δευτερη στα pci.τους αλλαξα θεση αλλα τιποτα.εχω πανω το τελευταιο bios.ξερω οτι πρεπει να τις βλεπει χ8 και τις δυο.εχει καποιος φιλος καποια ιδεα για το τι μπορει να φταιει??

Ποιον επεξεργαστή "φοράς" στη μητρική σου;

Ρωτάω γιατί, στο P67 Chipset o κύριος PCIe Controller είναι ενσωματωμενος στον επεργαστή.

Intel? P67 Express Chipset

Πήγαινε στο ARK | Your source for information on Intel� products να δεις τα specifications του επεξεργαστή σου.

Αν στο "PCI Express Configurations" αναφέρει: 1x16, 2x8, 1x8 & 2x4, τότε απενεργοποίησε:

- την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, αν έχει,

- οπoιοδήποτε controller χρησιμοποιεί το PCIe bus, όπως τον "Marvell 88SE9128" που έχει η μητρική σου.

εχω τον 2600Κ sandybridge.εκανα δοκιμες απενεργοποιωντας ολους τους κοντρολερς αλλα τιποτα.ακομη και μια καρτα να βαλω στο πανω pci τη βλεπει χ8 ενω στο κατω χ4...

Έχω την εντύπωση ότι το P67 δεν υποστηρίζει την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών οπότε δεν είναι εκεί το θέμα.

Για την ακρίβεια το P67 δεν υποστηρίζει output από το ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών στον επεξεργαστή.

Η απενεργοποίηση του κυκλώματος γίνεται από το BIOS, αν δεν απατώμαι.

EDIT: [MENTION=559]vagsk[/MENTION] μια και βλέπω στην υπογραφή σου P67, μπορείς να το δεις κι εσύ.

Έχω 2 μητρικές με p67. Δεν υπάρχει καμιά επιλογή σχετικά με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο BIOS και αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει καν η υποδομή για αυτό (δεν πρέπει να υπάρχει mosfet στην τροφοδοσία της μητρικής που να δίνει την τάση που απαιτεί η intergrated GPU).

Από κει και πέρα ας δει και τις προδιαγραφές της μητρικής μήπως παρόλο που υποστηρίζει ο επεξεργαστής έχουν "κόψει" από μητρική τα pci lanes λόγω κόστους. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που διαφημίζεται μητρική ως SLI supported με "κομμένες" pci lanes σε slots για GPU.

Εχεις περασει την νεα εκδοση του BIOS και στα 2 BIOS που εχει?Αν οχι καντο γιατι σκαλωνει το mobo γενικως.

hold Alt+F12 during POST

Μετα CMOS.

bridge connector βαζεις?

εκανα update το bios μεσα απο τα windows me το flash προγραμμα που εχει η gigabyte.Δεν περναει το update ετσι και στα 2 bios?bridge connector εχω βαλει.

Σε βλεπω ....τρεχοντας για νεοτερο chipset ;)

Σε κανενα Ζ77 μαλλον ......χαχαχαχαχα

Και εδω που τα λεμε απο CPU εισαι super απο GPUx2 καρα SUPER...... εεεεεε μωρε και εσυ με αυτο το P67 θα μεινεις ??? ;)

Μαλλον η μητρικη δεν υποστηριζει καρτες pci 3.0 και ισως γι αυτο τα κανει αυτα.μια δοκιμη με αλλη μητρικη μαλλον θα δωσει λυση.

Όποιος έχει κουράγιο, ας διαβάσει το συγκριτικό μεταξύ PCI 2.0 και 3.0 εδώ:

HARDOCP - Introduction - PCI Express 2.0 vs 3.0 GPU Gaming Performance Review

Δείτε και τον "καυγά" μεταξύ MSI και GIGABYTE για την PCI 3.0 συμβατότητα των μητρικών της δεύτερης:

MSI Calls Out Gigabyte for "Not True PCIe 3.0"

εκανα update το bios μεσα απο τα windows me το flash προγραμμα που εχει η gigabyte.Δεν περναει το update ετσι και στα 2 bios?bridge connector εχω βαλει.

Οχι..

Όποιος έχει κουράγιο, ας διαβάσει το συγκριτικό μεταξύ PCI 2.0 και 3.0 εδώ:

HARDOCP - Introduction - PCI Express 2.0 vs 3.0 GPU Gaming Performance Review

Δείτε και τον "καυγά" μεταξύ MSI και GIGABYTE για την PCI 3.0 συμβατότητα των μητρικών της δεύτερης:

MSI Calls Out Gigabyte for "Not True PCIe 3.0"

Ενδιαφέρον αλλά αναφέρει πιο πάνω ότι έχει Sandy bridge επεξεργαστή και άρα PCIx 2.0

Το 3.0 δεν το υποστηρίζει ο επεξεργαστής άρα αδιάφορο αν το υποστηρίζει η μητρική αν και ενδιαφέρον για τους άτυχους χρήστες που τελικά προτίμησαν Gigabyte για το σύστημα τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.