Jump to content

Επιλογη router και για μελλοντικα...

icy20

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σας. Αυτη τη στιγμη εχω το draytek 2710n απο το οποιο ειμαι ικανοποιημενος. Το θεμα μου ειναι οτι ειναι modem router και βεβαια αν (δεησει ο ΟΤΕ και δωσει) βαλω vdsl καποια στιγμη μου ειναι αχρηστο. Αρα σκεφτομαι οτι ισως ειναι σωστο απο δω και περα να παω σε λυση σκετο router η σε αγορα πλακετας που επιλεγω εγω και της περνας ενα interface linuxακι και διαχειριζεσαι απο εκει τα πραγματα. Εσεις τι λετε? Αν καποιος εχει ηδη παρει κατι απο τα 2 αυτα που λεω ας πει εντυπωσεις...

Modem του πεους απο ΟΤΕ και σε ενα ALIX 2D13 εστησα pfSense. Μια χαρα ολα ;)

Και ΟΤΑΝ με το καλο μπει η vDSL το ιδιο πραγμα θα κανω !

110 κ κατι. ψωνισα απο το www.linitx.com Σοβαροτατο μαγαζι.

Θες μομπο, κουτι, μια cf καρτα 8GB και τροφοδοσια.Απο images, παιζουν ετοιμα ipfire, pfsense, zentyal.

Απλα το pfsense υποστηριζει gateway load balancing.

Ναι το pfsense ειχα και εγω υποψιν...Ευχαριστω.Με 1000αρα lan ειναι αυτο που πηρες? Καμμια λυση που να δινει και wifi πανω παιζει?Γιατι κακα τα ψεμματα το wifi του draytek ηταν πολυ καλο και ειμαι καλομαθημενος.

Οχι, εχουν 100αρια, αλλα το κεντρικο switch μου ειναι 1000αρι, οποτε ολα ειναι σε 1000.

Παιρνει καρτα pci-e λαπτοπισια, και αναλογα οτι καιραια βαλεις , θα εχεις το αναλογο σημα.

yup

μια απ τα ιδια.. pppoe FTW!

Επισης, τη διαφορα στην ταχυτητα/αποκριση τη βλεπεις απο την πρωτη στιγμη (αρκει να εχεις καλη γραμμη παντα)

Ενδιαφέρον project, οπότε ipv6 και vdsl χωρίς ιδιαίτερο κόστος;

(έχω ένα atomaki,single core, χρειάζεται κάποια καρτούλα για την γραμμή; )

2 δικτυου να εχει. Μια θα οριστει για το WAN (επικοινωνια modem/router) και μια LAN (για το εσωτερικο σου δικτυο).

Φυσικα αν θες και 3η για DMZ ή καποια ασυρματη, εχει χωρο να παιξεις !

Μπορεις να κανεις πολλα πραγματα και ειναι ενα ενδιαφερον project να χωθεις λιγο πιο βαθια σε iptables/routing και να μαθεις αρκετα ;)

2 δικτυου να εχει. Μια θα οριστει για το WAN (επικοινωνια modem/router) και μια LAN (για το εσωτερικο σου δικτυο).

Φυσικα αν θες και 3η για DMZ ή καποια ασυρματη, εχει χωρο να παιξεις !

Μπορεις να κανεις πολλα πραγματα και ειναι ενα ενδιαφερον project να χωθεις λιγο πιο βαθια σε iptables/routing και να μαθεις αρκετα ;)

Κάτσε γιατί εδώ υπάρχει πρόβλημα, επειδή το atomaki έχει μία ethernet(100άρα), και ένα pci slot.

Δεν χρειάζομαι μία pci card για το wan interface(adsl or vdsl) που θα κουμπώνει η τηλεφωνική γραμμή ;

Απαξ και συνδέσω την κάρτα δικτύου του atom με gigabit switch δεν θα είμαι και στο υποδίκτυο μου;

"Δεν χρειάζομαι μία pci card για το wan interface(adsl or vdsl) που θα κουμπώνει η τηλεφωνική γραμμή ;"

Εδω εισαι λαθος. Δεν θα φτιαξουμε modem, αλλα μεταφερουμε το routing κομματι απο το modem του ΟΤΕ/CYTA/κλπ σε ενα δευτερο που θα ασχολειται αποκλειστικα με αυτο.

Επισης εχεις καλυτερη διαχειριση του δικτυου σου και επισης σε μερικα μπορεις να βαλεις torrent managers για την διαμοιραση νομιμων αρχειων σου.

"Δεν χρειάζομαι μία pci card για το wan interface(adsl or vdsl) που θα κουμπώνει η τηλεφωνική γραμμή ;"

Εδω εισαι λαθος. Δεν θα φτιαξουμε modem, αλλα μεταφερουμε το routing κομματι απο το modem του ΟΤΕ/CYTA/κλπ σε ενα δευτερο που θα ασχολειται αποκλειστικα με αυτο.

Επισης εχεις καλυτερη διαχειριση του δικτυου σου και επισης σε μερικα μπορεις να βαλεις torrent managers για την διαμοιραση νομιμων αρχειων σου.

Ααα για firewall μιλάμε, εγώ νόμιζα για router, γιατι κάτι τέτοιο σκέφτομαι να υλοποιήσω, αυτό το project θα με ενδιέφερε(μιάς και θα έκανε και τις 2 δουλειές).

Απλά λόγω ipv6 το σκέφτομαι να στήσω το ατομακι για router, πιό φθηνά θα μου έρθει απο το να αγοράσω κάποιο έτοιμο.

Ξερω σιγουρα οτι το pfSense μπορει να αναλαβει το PPPoE, βαζοντας το modem σε bridging mode.

Δεν το εχω ψαξει για ipv6, αλλα τωρα μου εβαλες ιδεες για περαιτερω ψαξιμο! :T:

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] Έχεις ΟΤΕ; Την τελευταία φορά (το καλοκαίρι) που δοκίμασα να συνδεθώ στο πιλοτικό του OTE με Pfsense 2.1 beta (νομίζω) δε δούλευε καλά. Έπαιρνε IP, αλλά τίποτα άλλο από εκεί και πέρα, no matter what. Kάποιοι λένε ότι έπαιζε όμως.

[MENTION=4484]ganastasiou[/MENTION]

router είναι, όχι modem router. γιαυτό θές ένα απλό modem.

μπορείς να το δεις σε ένα virualbox με install από το iso. Πάντως στο Wan έχει ρύθμιση για το PPPoE. για 2 κάρτα πιστεύω να παιξει καμιά usb.

A9iG4.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.