Jump to content

προτάσεις για αγορά η/υ

alexantros

Recommended Posts

καλησπέρα

Ως αρχαριος σχετικα με η/υ θα ηθελα να μου προτεινετε καποια συνθεση για τις εργασιες που θα σας αναφερω παρακατω.

Ο λογος που απευθυνομαι σε εσας εχει να κανει με το να αποφυγω να μου πουλησουν πραγματα που δεν χρειαζομαι για τη δουλεια που το θελω η οποια ειναι:

Μετατροπη αρχειου απο βιντεοκασσετες(και sp και long play)σε dvd,

μετατροπη απο ψηφιακη καμερα mini dv σε dvd,

μετατροπη βινυλιων σε cd,

συνδεση με την τηλεοραση και εγγραφη απο εκει

επεξεργασια ψηφιακων φωτογραφιων

καθως και να μπορω να βλεπω τα dvd απο τον η/υ στην τηλεοραση.

Δεν χρειαζομαι οθονη και αντιγραφικο dvd-cd(εχω) και σκοπευω να διαθεσω γυρω στα

1000ευρω

Οποτε θα ηθελα τα καλυτερα σε σχεση με χρηματα που διαθετω.

Ελπιζω να μη σας κουρασα και ευχαριστω εκ των προτερων

Αλεξανδρος

Χοντρικά, αυτά που μπορώ να σου προτείνω είναι:

1. Για κουτί δες τα Chieftec που έχουν πολύ καλλή σχέση ποιότητας-τιμής.

2. Για τροφοδοτικό το δικό του. Είναι ένα αρκετά ποιοτικό 360άρι της ίδιας εταιρίας.

3. Mobo δές κάτι σε ASUS. Απέφυγε οπωσδήποτε κάποια δεύτερης κατηγορίας όπως QDI, AsRock (καλά αυτά είναι τρίτης και πιο κάτω...) κ.τ.λ. Γενικώς τα ASUS είναι καλά από όλες τις απόψεις.

4. Επεξεργαστή ένα μικρό Athlon 64 αν σε χωράει αλλιώς κάτι σε P4 (Northwood κατά προτίμηση μιας και ο Presscott τρώει τα μαλιοκέφαλά του και ΚΑΙΕΙ!!!) με Hyper Threading.

Σε κάθε περίπτωση απέφυγε Celeron.

5. Μνήμες θες ένα γίγα DDR400, τουλάχιστον Kingstone ή Twinmos. ’μα βρείς τίποτα Corsair, OCZ κ.τ.λ. σε καλλή τιμή, τσίμπα τες. Ενωείται μακρυά απ τις noname.

6. Χρειάζεσαι επίσης ένα μεγάλο δίσκο (όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο).

7. Κάρτα γραφικών κατα προτίμηση μια με ATI Radeon 9600ΧΤ/9800Pro. Πολύ καλλές υλοποιήσεις είναι αυτές των ASUS, Saphire και φυσικά τις ίδιας της ATI. Τρέχα όσο πιο μακρυά μπορείς από κάτι GeForce FX 5200, 5600, 5700 και γενικώς από οποιοδήποτε νούμερο κάτω του 5900. Οι λόγοι είναι πολλοί.

8. Μια καλλή κάρτα ήχου. Κοίτα στο Νάκα για κάποια γύρω στα 150. Δεν θα σου πρότεινα σε αυτή την περίπτωση Creative γιατί αν και πολύ καλλές για PC, δεν σε καλλύπτουν μιας και θές πολύ καλλή ποιότητα ήχου κατά την εγγραφή που μπορεί να σου προσφέρει μόνο μια Terratec (και Yamaha αλλά δεν βρίσκεις σε τόσα λεφτά).

9. Μια κάρτα τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Ρώτα τα υπόλοιπα παιδιά μιας και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα...

10. Κάνε μου τη χάρη και δώσε 15 για δυο ανεμιστήρες για να μην σε τρέχουμε... Θα σου πρότεινα να πάρεις δυο Zalman ZM-F1 και να τους βάλεις σε silent mode, χρησιμοποιώντας την ειδική προέκταση.

Υ.Γ.: Βάλε λίγα παραπάνω χρήματα γιατί με 1000 δε νομίζω να πάρεις κάτι που θα το ευχαριστηθείς... Για το σύστημα που σου λέω υπολόγιζε γύρω στα 1300 ευρόπουλα.

στο πλαισιο και σε καποιο αλλο μαγαζι(ματσουκα θεσ/νικη) που πηγα μου ειπαν

α)μνημη 512 kingstone θα φτασει

β)καρτα ηχου δεν χρειαζετε περα απο την ενσωματωμενη της μητρικης(asus p4r800 v deluxe ddr400 προτειναν)

γ)σκληρο να βαλω 2 ξεχωριστους

δ)επισης μου ειπαν πως η καρτα γραφικων δεν επηρεαζει για τη δουλεια που θελω να κανω και απο τη στιγμη που δεν ενδιαφερομαι καθολου για παιχνιδια και προτειναν asus 9200 128mb και

ε)μου προτειναν την pinnacle studio movie box av/dv deluxe,αξιζει(εχει 300ευρω)?

υποψιν οτι δεν εχω τιποτα με τα μαγαζια αλλα με αυτα που διαβαζω εδω και σε αλλα φορουμ

δεν ξερω αν εχουν ιδιαιτερες γνωσεις οι πωλητες η προτεινουν οτι πρεπει να φυγει χωρις να νοιαζονται για τισ πραγματικες αναγκες του καθενος.

ευχαριστω

εντάξει αν βάλεις την pinnacle που στου προτείνει το κατάστημα δε νομίζω να έχεις πρόβλημα αφού κάνει τις μετατροπές σε H/W. Δε ξέρω αν υπάρχει κάποια καλύτερη λύση σε αυτό το θέμα. Κάρτα ήχου συμφωνώ δε χρειάζεται. 2 ξεχωριστοί σκληροί πιστεύω είναι καλά, 2x160 πιστεύω να σου φτάσουν, Η κάρτα μια χαρά είναι αρκεί να έχει TV out. Επεξεργαστή βάλε ένα P4 προσοχή να μην είναι Celeron όπως είπε και ο Μάκης. H μνήμη κοίτα να είναι ένα dimmάκι και όχι 2 ώστε αν θες μετά να πάρεις άλλο ένα και να πας στο 1giga.

Αρχική απάντηση από alexantros

στο πλαισιο και σε καποιο αλλο μαγαζι(ματσουκα θεσ/νικη) που πηγα μου ειπαν

α)μνημη 512 kingstone θα φτασει

β)καρτα ηχου δεν χρειαζετε περα απο την ενσωματωμενη της μητρικης(asus p4r800 v deluxe ddr400 προτειναν)

γ)σκληρο να βαλω 2 ξεχωριστους

δ)επισης μου ειπαν πως η καρτα γραφικων δεν επηρεαζει για τη δουλεια που θελω να κανω και απο τη στιγμη που δεν ενδιαφερομαι καθολου για παιχνιδια και προτειναν asus 9200 128mb και

ε)μου προτειναν την pinnacle studio movie box av/dv deluxe,αξιζει(εχει 300ευρω)?

υποψιν οτι δεν εχω τιποτα με τα μαγαζια αλλα με αυτα που διαβαζω εδω και σε αλλα φορουμ

δεν ξερω αν εχουν ιδιαιτερες γνωσεις οι πωλητες η προτεινουν οτι πρεπει να φυγει χωρις να νοιαζονται για τισ πραγματικες αναγκες του καθενος.

ευχαριστω

1) Πιστεύω θα φανούν τα 512ΜΒ άμα αρχίσουν να βαραίνουν οι εργασίες και το σύστημα.

2) Δε νομίζω οτι ο codec της μητρικής σου κάνει. ΠΙΣΤΕΥΩ οτι θέλεις κάτι καλύτερο. Τώρα δεν είμαι ειδικός στο θέμα...

3) Συμφωνώ με τους δύο αλλά θα πάει ψηλά το κόστος

4) Τώρα το πρόσεξα οτι δεν ενδιαφέρεσαι για παιχνίδια... Οπότε εντάξει είναι η 9200.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια,

μολις γινει η αγορα και δοκιμαστει θα επανελθω για τις εντυπωσεις.

Βεβαια επειδη η αγορα θα γινει σε 2 βδομαδες περιπου αν υπαρχει καποιο αλλο tip ειναι ευπροσδεκτο.

thanks

Αλεξανδρος

Δεν γνωριζω αν θα σου βγει ακριβοτερα η φθηνοτερα αλλα γιατι δεν σκεφτεσαι την λυση μιας Ati All In Wonder αφου μπορει να σε εξυπηρετησει και να γλυτωσεις απο διαφορες παρεμφερεις καρτες???

Εγώ φίλε ένα θα σου πω μόνο ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ PINNACLE

Πάρε ότι άλλο θες εκτός απο τα προίοντα της. Δεν έχει καθόλου καλο software, τα προινόντα της παρουσιάζουν ασυμβατότητες με μητρικές και κάρτες ήχου, και το βασικότερο δεν έχει υποστήριξη. Α, Είναι και πανάκριβη. Ούτε οι all ati wonder σε καλύπτουν μια και θες κάτι πιο ποιοτικό και μάλλον εξωτερικό.

Τώρα και γω πιστέυω ότι χρειάζεσαι μια καλή κάρτα ήχου, οι ενσωματωμένς στην μητρική έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες. Σκληρόι 2χ160 μάλοον φτάνουν. Μνήμη 512 για αρχή καλή είναι. Ανεμιστήρας 1 φτάνει και περισσεύει

Για κάρτα τηλεόρασης δες καλύτερα μια εξωτερική της Terratec ή της Leadtek ή της Hauppage

Δες αυτό Leadtek

Δεν θα τον πρότεινα ένα μόνο ανεμιστήρα. Τους δύο τους βάζω ως minimum. Σε δικό μου σύστημα θα έβαζα απ'ευθείας τέσσερις!!!

To alexantros: Τώρα που είπαμε για δίσκους δες κάποιους καινούριους της Seagate με 5!!! χρόνια εγγύηση. Είναι και σχετικά αθόρυβοι. Εγώ θα τους έπαιρνα με την πρώτη.

Επίσης θα σου πρότεινα αν ξέρεις να συναρμολογείς PC ή έχεις κάποιον γνωστό (που να ξέρει τι κάνει όμως) να μην αφήσεις το Πλαίσιο ή όποιο άλλο μαγαζί να στον φτιάξει. Συνήθως τα κάνουν χάλια... Τουλάχιστον μην τους αφήσεις να βάλουν λειτουργικό η έστω κάνε format μόλις τον παραλάβεις.

Εγώ πάλι Makis έχω έναν ανεμιστήρα στο σύστημα της υπογραφής και δεν έχω κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες. Αβ δεν κάνεις overclocking ένας φτάνει και περισσευει.

για να πω κ εγω τη γνωμη μου...και εγω ειμαι της αποψης μακρια απο pinacle κοιτα τις leadtek δεν εχεις να χασεις και πολλα εκτος απο τα χρηματα σου.Οσο αναφορα την καρτα ηχου μη βασιζεσαι σε αυτη που εχει η καθε μητρικη δεν εχει καθολου καλη ποιοτητα εγγραφης/αναπαραγωγης και περα απο αυτο θα σου δεσμευει πολους πορους απο το συστημα...η onboard καρτα ηχου ειναι καλη μονο αν θες απλα να ακους και τιποτα αλλο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.