rory Δεκέμβριος 29, 2012 #21 Δεκέμβριος 29, 2012 για κατσε γτ δεν εχω καταλαβει κατι καλα..επειδη τοσα χρονια ημουν παντα του 2.0πες οτι παιρνω ενα πακετο B652 και τον λεπαι ενισχυτη αν θελησω να παρω και sub, τι αλλο θα χρειαστω ; πως θα το συνδεσω ; και πως θα ξεχωριζουν οι χαμηλες προς το sub ? (το λεγομενο grossover? το λεω σωστα ; ) αν δε γινεται με τον λεπαι , τοτε ποιον "ενισχυτουλη" θα διαλεγες για να παιξει το sub? Το συγκεκριμένο που σου προτείνει ο minime είναι αυτό-ενισχυόμενο,δες το βίντεο για να καταλάβεις και θα σου λυθούν και οι απορίες για την σύνδεση! !Δείχνει πολύ καλός ο όλος συνδυασμός(Dayton Audio B652,Lepai LP-2020A+Dayton Audio SUB-800) πάντως!
GoMaR Δεκέμβριος 29, 2012 Author #22 Δεκέμβριος 29, 2012 σας ευχαριστωκαταλαβα πως γινεται τελικα(δε θυμαμαι αν ειχε βαλει το βιντεο σε προηγουμενα ποστς , παντως τωρα καταλαβα)καλο combo οντως , αλλα δυστηχως απο αμαζον δε βρισκω το sub (δε στελνει Ελλαδα)θα δω.[MENTION=35]chroma[/MENTION] αυτα ειναι καλυτερα απο AV-40? μιας και ειναι στο ιδιο ευρος.Ρωταω αν ξερεις κατι η αν εχεις ακουσει
minime Δεκέμβριος 29, 2012 #23 Δεκέμβριος 29, 2012 Ωραία φαίνονται και τα Fostex. Δεν τα ξέρω, αλλά η Fostex είναι πολύ καλή εταιρία (τουλάχιστον στα πιο ακριβά προϊόντα της).
chroma Δεκέμβριος 29, 2012 #24 Δεκέμβριος 29, 2012 Δυστυχώς δεν έχω άποψη για av-40 ούτε για τα pm0.3 γιατί δεν τα έχω ακούσει. Μόνο τα pm0.4 πεταχτά σε μαγαζί και μου φάνηκαν μια χαρά. m-audio έχω ακούσει μόνο τα bx5a και bx8a (τα οποία έχω). Θα περίμενα τα av-40 να κατεβαίνουν λίγο πιο χαμηλά λόγω woofer 4' συγκριτικά με το 3' στα pm0.3. Από την άλλη η fostex δίνει απόκριση 110Hz – 20kHz με διακύμανση 3dB ενω τα m-audio απλά ένα ξερό 85Hz-20KHz. Πρότεινα τα fostex γιατί λίγο πάνω σε μεγέθος από τα t40 και είδα ένα σχόλιο περί κουτιών παραπάνω. Ερχόμενος από creative t40 δε νομίζω να σε χαλάσει κανένα σετ πάντως, ξαναλεω χωρίς να έχω ακούσει απλά από σχόλια που βλέπω στο gearslutz.com που καίγονται με monitors.
GoMaR Ιανουάριος 11, 2013 Author #25 Ιανουάριος 11, 2013 οτι να ναι ειμαι τελικα :Ρhttp://zshop.vn/images/Yen/edifier%20S530.jpgμεγειες μου
mpoumpis Ιανουάριος 11, 2013 #26 Ιανουάριος 11, 2013 οτι να ναι ειμαι τελικα :Ρhttp://zshop.vn/images/Yen/edifier%20S530.jpg μεγειες μου Πολύ καλή επιλογή!!
zomg Ιανουάριος 11, 2013 #27 Ιανουάριος 11, 2013 οτι να ναι ειμαι τελικα :Ρhttp://zshop.vn/images/Yen/edifier%20S530.jpgμεγειες μουΠόσο τα τσίμπισες;Αφού τα παίξεις/ακούσεις μερικές μέρες,έλα και γράφσε εντυπώσεις. Πιστεύω πωςείμαστε πολλοί που ενδιαφερόμαστε (εδώκαι καιρό) για Edifier. Κάθε γνώμη μετράει.Επί του θέματος πάντως. Προσωπικά άμα δε μου βρίσκονται μερικές χιλιάδες ευρά,monitor ηχεία ΔΕΝ παίρνω. (και πάλι θα πρέπει να κάνω πολύ καλό τεστ πριν τα πάρω - δύσκολο) Έχω ακούσει μουσική σε συστήματα με γνωστά monitor ηχεία με τιμές από 100€ μέχρι 1.000€+ (με καλό ενισχυτή στο set-up) Σε σύγκριση με τα Logitech Ζ5400 που χρησιμοποιώ, τα περισσότερα μπορεί να βγάζαν καλύτερο ήχο ποιοτικά, αλλά οι εντάσεις ήταν οτινάναι. Αλλού τα φωνητικά δεν ακούγονταν σωστά, αλλού τα drums, αλλού τα πάντα. Λες και δεν είχαν mixαρισθεί τα album. Βέβαια, θα μου πεις ό,τι τα monitor για να βγάζουν ξερό ήχο είναι και για να τα χρησιμοποιείς για επεξεργασία ήχου... από την άλλη, άπειροι τα χρησιμοποιούν για ακρόαση. Δεν ξέρω τι setup έχουν αυτοί οι άπειροι και είναι ευχαριστημένοι και ούτε πρόκειται ναασχοληθώ γιατί ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του και άμα δεν ακούσεις ο ίδιος, πόρισμα δενβγάζεις, αυτό που ξέρω είναι πως από hi-fi ηχεία σε hi-fi θα ξαναπάω με τα Edifier S730/S550 τις πιοπιθανές επιλογές (εδώ και "χρόνια" τα ζαχαρώνω, περιμένω να χαλάσουν τα τωρινά για να τα πάρω)ή εναλλαχτικά κάποιο άλλο/ακριβότερο hi-fi -πάντα- σύστημα. (όχι αποκλειστικά για PC)
rory Ιανουάριος 11, 2013 #28 Ιανουάριος 11, 2013 Καλές ακροάσεις! Εννοείτε ότι περιμένουμε σχόλια και εντυπώσεις! Κοίταζα και εγώ τα S550 για να αλλάξω τα Z5500,αλλά δεν βρήκα κάποια γνώμη σχετικά με τον ήχο τους σε σχέση με τα Z5500. Μέτα σκέφτηκα ότι δεν θα είναι και κάποια ιδιαίτερη αναβάθμιση και δεν έκανα κίνηση. Τώρα ψάχνω για κάτι ποιοτικότερο.
amartolos Ιανουάριος 11, 2013 #29 Ιανουάριος 11, 2013 οτι να ναι ειμαι τελικα :Ρhttp://zshop.vn/images/Yen/edifier%20S530.jpgμεγειες μουΠοσο?και απο που?
GoMaR Ιανουάριος 11, 2013 Author #30 Ιανουάριος 11, 2013 186 απο msystems 22Κιλα κουτι.lol ειμαι δουλεια και δε μπορω να γραψω αναλυτικα..το απογευμα
ΝTG Ιανουάριος 11, 2013 #31 Ιανουάριος 11, 2013 ωραια σου μπηκε το '13 ρε συ.Καινουρια ηχεια ,καινουριο πολυμηχανημα ,με νεα μηχανουλα... Για δες ..το skoda δουλευει ακομα?
amartolos Ιανουάριος 11, 2013 #32 Ιανουάριος 11, 2013 186 απο msystems22Κιλα κουτι.lol ειμαι δουλεια και δε μπορω να γραψω αναλυτικα..το απογευμα Καλοπαιχτα.Σε σχεση με gigaworks t40 2.1 ειναι πολυ καλυτερα??Στα ιδια λεφτα περιπου ειναι.Σορρυ για την αγνοια.Εχω να ασχοληθω με ηχεια εδω και μια 10ετια(απο τοτε που αγορασα τα megaworks)
GoMaR Ιανουάριος 11, 2013 Author #34 Ιανουάριος 11, 2013 λοιπον αυτα που εμαθα απο ωρες ψαξιματος. τα edifier υπερτερουν και τα συγκρινουν (μαλλον τα αλλα συγκρινουν) με logitech z5500 αν εξαιρεσουμε το 5.1 το οποιο υπερτερει σιγουρα σε ταινιες , απο πλευρας μουσικης τα edifier ειναι καλυτερα ειδικα σε μεσαιες και υψηλες. Ξεχωριζεις ξεκαθαρα τα οργανα , το μπασο τους ξηρο προς ελαφρα γλυκουτσικο ενα μεγαλο συν των ηχειων ειναι οι καμπινες που ειναι φτιαγμενες απο ξυλο MDF και σιγουρα δενει καλυτερα σαν ηχειο κατι που εχει καλυτερο ακουστικο αποτελεσμα εναντι της πλαστικουρας των αλλων ηχειων. Τα συγκεκριμενα μπορει να μη φωναζουν πολυ δυνατα ~85db περιπου λενε αλλα ειναι ειναι ΑΡΚΕΤΑ για εναν χωρο 15τετραγ.μετρα. εκτος αν εισαι απο τους τυπους που θελουν να σε ακουει ο γειτονας και να κραζει "παλι ο μλκς τεσταρει το μπασο του" Γεμιζουν πολυ ομορφα τον χωρο με ομορφο διαχωρισμο γενικως ειναι πολυ προσεγμενα σαν ηχεια , πολυ στιβαρη κατασκευη , το γουφερ του 6,5 ιντσες το οποιο εννοειται ειναι ρυθμιζομενο για ολα τα γουστα αυτιων. εχουν remote control full functional το οποιο ρυθμιζεις και απο το κοντρολ οτι ρυθμιζεις απο την κονσολα (balance , treble , sw , overall bass , volume , light ) πριν ειχα τα gigaworks T40 SII 2.0 (οχι 2.1) τα οποια ειναι μερα με την νυχτα.Αστειο να συγκρινεις ετσι ; επισης πριν ακουσω τα edifier ειχα ακουσει τα Z623 και δε καλυψαν οσο τα edifier. απο κριτικες , αποψεις δεν διαβασα ΟΥΤΕ μια αρνητικη για αυτα τα ηχεια.Δεν πηγα στα πιο δυνατα (S730) ο λογος οικονομικος , αλλα και ηταν υπερβολη σιγουρα για τον χωρο. Ολα αυτα βεβαια παντα με μια onboard καρτα ηχου. (DFI p45 pro ? δε ξερω καν ποια εχω ) τα ηχεια ειναι φοβερα παντως και εννοειται διαλεγω αυτα εναντι των z623 για 20Ε παραπανω. Τωρα βεβαια δε ξερω στις ταινιες πως αποδιδει (λογω ελειψη πιστοποιησης THX) αλλα απο μερα σε μερα περιμενω τον NAS που θα αρχισω παλι να γεμιζω την αποθηκη μου. Δεν ειμαι κανας ειδικος με μετρησεις , το αυτι μου ειανι ο μοναδικος μου κριτης και βασει αυτου ειναι τα παραπανω λεγομενα.
koronakis Ιανουάριος 12, 2013 #35 Ιανουάριος 12, 2013 Οποιοδήποτε budget studio monitor,είναι κλάσεις ανώτερο απο οποιοδήποτε mainstream/gamer oriented ζευγαράκι ηχείων στα ίδια λεφτά .Κοίταξε στο thomman να πάρεις ιδέες ,υπάρχουν και ελληνικά καταστήματα αλλά δεν τα ξέρω ,ο Νακας φυσικά δεν προτείνεται λόγω τιμών.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.