Jump to content

Asrock z77 fatality professional-M.problem-help sos.

BABTISTA

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους και ολες του FORUM!υπαρχουν φορες που θελεις να παρεις την μητρικη μαζι με το κουτι και να τα στηλεις απο το μπαλκονακι και αντε γεια και τα λεφτα και ολα..λοιπον παραθετω το pc και επειτα θα γραψω το προβλημα

i7 3770K 3,5 GHZ

Asrock fatality z77 professional-m

OCZ Aggylity 3 120GB

ASUS GTX 680 TOP EDITION.

650W CORSAIR

kingston hyperx predator 2400mhz 11-13-13-30

Στο τελευταιο ειναι και το προβλημα.συκγεκριμενα αγορασα της μνημες αυτες σημερα και αφου εκανα CLEARMOS της εβαλα επανω και της διαβασε κανονικα.μπαινοντας στο UEFI τις μητρικης επιλεγω απο OC TWEAKER το profile 1(εχει 2 προφιλ,ενα το οποιο το δινει 2400 mhz"το οποιο ειναι και αυτο το οποιο πρεπει να δουλευουν οι μνημες απο τον κατασκευαστη"και ενα δευτερο προφιλ που το δηνει 2133 mhz)οταν λοιπον επελεξα να δουλεψουν οι μνημες στο πρωτο προφιλ το pc εκανε restart 3 φορες(εσβηνε-αναβε,)και μπηκε στα windows.ανοιγω το cpuz και βλεπω οτι εχει παρει της μνημες οτι να ναι 620 mhz με 9-9-9-24 timings.μπαινω ξανα στα bios ανεβαζω λιγο το ρευμα απο 1,65V sto 1,70(λεω μπας και φταιει το ρευμα)κανω save βγαινω κανει restart και τιποτα..παλι τα ιδια στα 620 mhz.Ξαναμπαινω και επιλεγω το δευτερο προφιλ με τα 2133 mhz κανει restart και τα πηρε κανονικα..το cpuz εγραφε αυτο που επρεπε 1066 δηλαδη 2133 mhz σε dual.:dots:Ολα καλα.Ξαναμπαινω bios,ξαναβαζω 2400 mhz βαζω τα volt στο auto και τα timings στο auto μπας λεω και ξεκολησε.ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!restart 3 φορες και 620 mhz να λεει το cpuz.Τη σκατα λεω ρε γαμωτο...περνει το πρωτο το προφιλ και δουλευει μια χαρα και το δευτερο που ειναι και του κατασκευστη οι συχνοτητες τις οποιες πρεπει να δουλευει ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.:suicide::suicide:Πιστευω οτι καποια ρυθμιση υπαρχει που πρεπει να αλαχθει την οποια δεν γνωριζω και για ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.Να τονισω οτι η μητρικη αγοραστηκε καινουργια πριν ενα μηνα και εκανα και bios update στο τελευταιο της Asrock,επισης οι μνημες ειναι ακριβως αυτες που υποστηριζει η μητρικη μεσα απο το site της.ευχαριστω για το χρονο και περιμενω τα φωτα σας.παραθετω και καποιες φωτο οχι απο το δικη μου αλλα απο την ιδια μητρικη για να βοηθησω οσο μπορω.Images for Roundups: ASRock, ECS, Gigabyte, Intel, Sapphire Z77 Motherboard Roundup Images for Roundups: ASRock, ECS, Gigabyte, Intel, Sapphire Z77 Motherboard Roundup Images for Roundups: ASRock, ECS, Gigabyte, Intel, Sapphire Z77 Motherboard Roundup εκει που λεει στη δευτερη φωτο που εστηλα XMP 1,2 profile εμενα εχει 2400 mhz 11-13-13-30 και απο κατω εχει XMP 1,3 profile 2133 mhz 11-12-11-30(το οποιο μονο αυτο δουλευει και οχι το 1,2 profile που κανονικα πρεπει)απο κατω το dram freguency το αφησα auto αλλα και 2400 που το εβαλα παλι δεν το επερνε.τα timings στα auto.ΤΑ ΦΩΤΑΑΑΑ ΣΑΣ!!!!!!Να'στε καλα!:hi:

Φιλε μου δεν εχω αλλη επιλογη και απο το να καθομαι να εξηγω στον κοσμο ολη την ιστορια για vtt,dram,vccsa την μη συμβατοτητα με τις μνημες που εχω προτημω να την δωσω οπως την πειρα και να παω σε asus και να ηρεμησει το κεφαλι μου.με 1866 δουλευαν μια χαρα και επειδη ειμαι καμμενος κομπιτουτερακιας προτιμω να αλαξω μητρικη παρα να καθομαι να ψαχνω ποια απο τις μνημες οι asrock θα κ@..λοσει και θα δοσει συμβατοτητα.λυπαμαι για την εταιρια πραγματικα λυπαμαι..Για αυτους που βολευονται με 1600 αντε μεχρι και 2000 mhz καλη ειναι.διαβασε να δεις τα σχολια και θα καταλαβεις Trident X DDR3 2400 + Asrock Z77 Extreme6, Unable to use XMP - GSKILL TECH FORUM ASUS ΚΑΙ ΠΑΛΙ ASUS!!!FOR EVER.να σαι καλα!

Κανονικα με το τελευταιο!το 1,8 αλλα και το 1,2 και το 1,4 και το 1,1 το αρχικο δηλαδη παλι τιποτα!boot loop εχω συνεχεια.

Τι εννοεις ακριβως??τον 3770κ τον εχω στα 3,5 μαμα.αλλα και παλι αν εννοεις αυτο που φανταζομαι τα 2400 mhz δεν ειναι και 2800 η 3000 mhz για να εχω τετοιο προβλημα!δηλαδη αν θελει καποιος να παρει 2800 με 3770κ τι πρεπει να κανει?να αλαξει cpu και να παει σε sandy bridge?τι σκατα συμβαινει τελικα?

Τι εννοεις ακριβως??τον 3770κ τον εχω στα 3,5 μαμα.αλλα και παλι αν εννοεις αυτο που φανταζομαι τα 2400 mhz δεν ειναι και 2800 η 3000 mhz για να εχω τετοιο προβλημα!δηλαδη αν θελει καποιος να παρει 2800 με 3770κ τι πρεπει να κανει?να αλαξει cpu και να παει σε sandy bridge?τι σκατα συμβαινει τελικα?

Αυτο στο εγραψα για να μην δεσεις 100% οτι φταει η μητρικη σου που δεν ποσταρει στα 2400 τις μνημες σου.

Σε sandy bridge τα πραγματα ειναι ακομη χειροτερα.

Εχεις παιξει καθολου με vccio/vccsa ;

Οι δικες μου 2400 μνημες ποσταρουν στην gene by xmp και δινουν 1.1 στο vccio και 1.5 στο vccsa.

"Also realize that the CPU’s IMC (integrated memory controller) plays a big part in maximum clocks and stability."

Memory Overclocking Guide for Intel Ivy Bridge platform | Overclockers

Παρα πολυ καλο το αρθρο θα μου χρειαστει σιγουρα μελλοντικα!η asrock εφυγε ερχεται η maximus αλλα πολυ φοβαμαι οτι παλι θα εχω προβλημα συμβατοτητας.ανυποπμονω να βαλω επανω της kingston στα 2400 με τα timings 11-13-13-30 και αν τα δεχθει πρωτα ο θεος(τουλαχιστον τα αρχικα ρολογια)τοτε θα εκμεταλευτω το παραπανω αρθρακι.Δεν ξερω γιατι αλλα πιστευω οτι παλι καμια ******* θα γινει με την asus.λες να της δεχθει πιο ευκολα απο την asrock???

ξεχασα και εγω ετσι τα ειχα ακριβως τα volt 1,1 και 1,5 και δεν ποσταρε,αααα και το ρευμα μεχρι 1,750 το πηγα..τιποτα.

με το που εβαζα στο xmp το προφιλ 1 σαν το διαολο το λιβανι...με τιποτα!με το που εβλεπe boot loop ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ!!

Μη βιαζεσαι να κατηγορησεις τη μητρικη.Γενικα extreme series asrock με gskill tridentx εχουν official υποστηριξη ολα τα kit εκτος απο το καινουριο 2400 cl9 16gb 4x4.

Μη βιαζεσαι να κατηγορησεις τη μητρικη.Γενικα extreme series asrock με gskill tridentx εχουν official υποστηριξη ολα τα kit εκτος απο το καινουριο 2400 cl9 16gb 4x4.

Δεν νομιζω!τσεκαρε αν θελεις,Trident X DDR3 2400 + Asrock Z77 Extreme6, Unable to use XMP - GSKILL TECH FORUM ειχα 2 ατομα με το ιδιο προβλημα που δεν λυθηκε ποτε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.