Jump to content

Overclocking στον i3570k

Stefanos83

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ το forum . Πρόσφατα τσίμπησα έναν i3570k με z77x-ud3 mobo . Του κούμπωσα πάνω την prolimatech megahalem rev. B με 1 φαν coolmermaster και με stock ρεύμα ( όλα στην μητρική απο auto -> normal ) , πήγε 4,5ghz ενώ με auto εβαλα απο περιεργεια 5ghz και φορτωσε κανονικά στα windows . Το κομμάτι αυτό θεωρείτε καλο είναι φυσιολογική συμπεριφορά η μου κατσε μπανανα . Ευχαριστώ παιδια :big_boss:.

Εννοείς i5 3570Κ.

Τί τάση έχει σε full load?

Δώσε ένα ss από cpu-z.

Πάντως για ο\c πρέπει να έχεις ένα goal (στα πόσα θες να τον πας τελικά?)

και ποτέ το Vcore στο auto.

Πάντα δίνει παραπάνω από όσο χρειάζεται και αυτό δεν είναι ποτέ καλό για το cpu.

Τα 5Ghz εαν τα θες για να μη κανεις bench με πιο εξωτικες λυσεις σε ψυξη κτλπ καλο ειναι να μη τον εχεις εκει ψηλα για καθημερινη χρηση! Μεινε στα 4+ και κοιτα να δεις ποιο ειναι το χαμηλοτερο ρευμα σου για να εισαι stable,ετσι θα καταλαβεις εαν επεσες σε καλο κομματι(Αν και ολα ειναι καλα κομματια για εναν απαιτητικο χρηστη πλεον)

Εχω μπλεχτεί λίγο . Το LLC εχει ενα σωρό επιλογές και δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη . Στα 4,5ghz το εχω στο auto και μου ανεβάζει απο 1,14v σε 1,224v ( αυτό το βλέπω απο το cpu-z ) . Αλλά έχω ενα μικρο θεματάκι στις χαμηλές συχνότητες , βγάζει κατι parity errors το λειτουργικό , και με ανάγκασε να δώσω +0.03V σε dynamic .

Στα 4,6 με αυτά τα settings κολλαει στο loading των windows ...

Η πλάκα είναι οτι δεν θέλω να βγάλω τα c1/3/6 states , γιατι μετα θα καίει ρεύμα χωρις λόγο ... Μαλλον θα το αφησω ετσι .

:Ο ακριβώς αυτό που έψαχνα . Πες μου αν θες και την γνώμη σου στον προβληματισμό μου . Να κάτσω στα 4,5ghz με τα states c1/3/6 , eist ενεργοποιημένα και με 1,22v ή να κυνηγήσω παραπάνω χωρις c1/3/6 και eist με κάμποσο παραπάνω voltage ? Δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά και νομίζω θα καταναλώνω παραπάνω Watt χωρις λογο .

κοίτα η διαδικασία στο overclock είναι να βρεις την όσο το δυνατόν καλύτερη συχνότητα με την χαμηλότερη δυνατή τάση στην cpu (vcore).

Επειδή βλέπω ότι είσαι με αέρα, δεν θα σου συνιστούσα να ξεπεράσεις τα 4.5 (ας με διορθώσει κάποιος εδώ). Εγώ πάντως παίζω στα 4.2 αν θέλω.

Πάντως ακολουθώντας αυτό και κάποιο άλλο guide, βάζεις τον στόχο που θες σε mhz και μια τάση. Μετά με το prime τρέχεις τεστ για να δεις αν είναι σταθερή η cpu σου. Μετά αν είναι σταθερή, πας στο bios και μειώνεις το vcore μια σκάλα. Τρέχεις ξανά prime μέχρι να διαπιστώσεις την τιμή εκείνη στο vcore Που είναι η cpu σου stable.

Πάντως η γνώμη μου είναι c1/3/6 enabled και γενικά μην παίζεις με τα voltage ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. C1/3/6 disable μόνο για benchmark και για λίγο χρονικό διάστημα. Στόχεψε τα 4.2ghz για αρχή και σίγα σιγά με ρέγουλα.

Έκανα κάποιες αλλαγές . Στο load line calibration έχει 6 επιλογές η μητρική . Πριν ήτανε auto , τώρα εβαλα low (2/6) . Είδα πτώση στα volt και στις θερμοκρασίες . Συγκεκριμένα δουλεύει με 0.96v στο idle και 1.188v στο prime95 (εχω βάλει και +0.03v dynamic). Οι θερμοκρασίες στο prime είναι στους 60-63c . Ολα αυτά παντα στα 4,5ghz . Λες να το αφήσω ετσι ? Είμαι αρκέτα ικανοποιήμενος .

νομίζω θερμαίνεται πολύ...αλλά είναι καλά δεν ψήνεται κιόλας...εγώ στα 4.2 είμαι στους 55c...

Πρόσφατα πήρα ίδια CPU κ Μητρική φίλε,θα με ενδιέφερε να δω μέχρι που το δουλεύεις χωρίς πρόβλημα.

Εγώ χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο είμαι στα 4.2 ,δεν το δοκίμασα ακόμα για παραπάνω,αλλά προς το παρόν(είναι κ χειμώνας βέβαια) δεν έχω δει θερμοκρασία πάνω από 40-45.

Οπότε σηκώνει ακόμα πείραγμα προφανώς.

νομίζω θερμαίνεται πολύ...αλλά είναι καλά δεν ψήνεται κιόλας...εγώ στα 4.2 είμαι στους 55c...

Χωρις να είμαι και expert στο θέμα . Νομίζω οτι απλά δεν scaleαρει καλα ο cpu . Δηλαδη μετα απο τα 4,3-4,4 (χοντρικα) ανεβάζει θερμοκρασίες και ζητάει ρεύμα . Νομιζω οτι το sweet spot του είναι στα 4,5 . Θελει λίγο ρευματάκι παραπάνω και οι θερμοκρασίες του παλεύονται . Μετα γίνετε κόλαση :D . Αποτι καταλαβα για παραπάνω θες κανα καλό watercooling .

Ναι με stock.

Με Full Tower όμως και πολύ καλή ροή αέρα μέσα-έξω.

Μη σου πω ότι αντί να ανεβάζει το δωμάτιο μου τη θερμοκρασία στο PC,γίνεται το αντίθετο(το PC την κατεβάζει στο δωμάτιο lol).

Ναι με stock.

Με Full Tower όμως και πολύ καλή ροή αέρα μέσα-έξω.

Μη σου πω ότι αντί να ανεβάζει το δωμάτιο μου τη θερμοκρασία στο PC,γίνεται το αντίθετο(το PC την κατεβάζει στο δωμάτιο lol).

Γιατι δεν του τρέχεις ενα prime95 η linx αστο για κανα 5λεπτο , και ανοιξε realtemp και δες θερμοκρασίες . Να δουμε τι παίζει .

Με προβλημάτισες ;)

Σε κανένα game η κατά τη διάρκεια video editing δεν έχω δει πάνω από 45 πάντως.(προφανώς δεν χρησιμοποιούν σε τέτιο βαθμό τη CPU?)

Για την ιστορία 80άρια στο τεστ.

το OC μου παρεπιπτόντως είναι το "αυτόματο" στα 4.2 του ΕΤ6 της GB.

Το ET6 νομίζω κάνει overclock αλλάζοντας το fsb . Αυτό δεν είναι σωστό αμα έχεις Κ επεξεργαστή . Επίσης , νομίζω το καλοκαίρι θα βράζει λιγο το CPU σου .

Αυτό για το καλοκαίρι μένει να φανεί προφανώς.

Δεν έκατσα να ασχοληθώ ακόμα με τάσεις κτλ,όταν το κάνω σωστά θα ξανακάνω το τεστακι και θα postarw αποτελέσματα να δούμε και τη διαφορά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.