Jump to content

Καρτα που λειτουργει μονο στο 2ο slot

darkheretic

Recommended Posts

Γεια χαρα παιδια,θα ηθελα τη βοηθεια σας.Εχω ενα προβλημα με την καρτα γραφικων.Μολις την συνδεω στο 1ο slot και κανω εκκινηση για λιγο(1-2 sec)ολα ειναι καλα.Μετα ο υπολογιστης κλεινει τελειως και ξανανοιγει μονος του.Αν τον αφησω να συνεχισει μπιπαρει κανονικα ακουω τον ηχο των windows χωρις ομως να εχω εικονα.Αν την βαλω στο 2ο slot ολα ΟΚ.Εχω δοκιμασει παρα πολλα και πια δεν ξερω τι να υποθεσω,κατεληξα να αλλαξω RAM,MOBO,PSU εκανα μια μινι αναβαθμιση.Η καρτα σε αλλο pc λειτουργει κανονικα.

Το συστημα μου

CPU>>i5 2500k

MOBO>>Gigabyte GA Z77 D3H

PSU>>XFX PRO 550W Core EDition

RAM>>Corsair XMS3 8GB

SSD>>OCZ Agility3 60 GB sata3

HDD>>Seagate Barracuda 500GB sata2

OS>>Windows 7 Ultimate SP1 x64

και η ενοχη καρτα>>Saphire Radeon 7770 GHZ Edition

EYXAΡΙΣΤΩ

Οχι,το εκανε και στη παλια μητρικη μια asrock z75.Αλλαξα και τροφοδοτικο και μνημες.Το κουλο ειναι πως και στις δυο μητρικες λειτουργουσε αψογα(x4 ομως κι οχι x16) στο δευτερο slot.Τωρα να την παω πισω,μιας που ακομα με καλυπτει η εγγυηση ειναι λιγο κουλο αφου σε αλλο πισι ειναι μια χαρα.Τι να πω ρε παιδια !!!!!!

vasi εννοεις οτι μπορει να φταιει η onboard καρτα?Την εχω απενεργοποιησει και μεσω της διαχειρισης συσκευων αλλα και απο το BIOS,με αντιστοιχη απεγκατασταση οδηγων,χωρις αποτελεσμα.

Η δεύτερη υποδοχή της μητρικής σου είναι μέχρι 4x ταχύτητα ούτως η άλλως και μοιράζεται και bandwidth με άλλες pci-x κάρτες που έχεις εγκαταστήσει.

Από το site του κατασκευαστή:

1 x PCI Express x16 υποδοχή με λειτουργία x4 (PCIEX4)

* Η PCIEX4 υποδοχή μοιράζετε το εύρος διαύλου με τις PCIEX1_2/3 υποδοχές. Οι PCIEX1_2/3 υποδοχές θα απενεργοποιηθούν ένας εγκατασταθεί μια κάρτα στην PCIe x4 υποδοχή.

Ρίξε και μια ματιά για κανένα BIOS update στην μητρική σου. Υπήρχε μια φήμη ότι γενικά υπήρχαν κάποια προβλήματα συμβατότητας από πλευράς BIOS μητρικών και microcode των 7770. Με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν είμαι σπίτι και δεν μπορώ να κάνω αναζήτηση για κάποιο σχετικό άρθρο.

Update στο bios εκανα μονο στην παλια μητρικη,χωρις αποτελεσμα.Κατι πηρε το ματι μου για VGA Flashing στο BIOS αλλα φοβαμαι να το κανω καθως στους μισους επιασε και οι αλλοι μισοι πηγαν για νεα καρτα

Eπισης θα το εκτιμουσα πολυ οταν μπορεσεις να βαλεις καποιο λινκ για το θεμα της συμβατοτητας που αναφερες,γιατι εγω δεν μπορω να βρω κατι

Θα σου πρότεινα να κάνεις bios update.

Γίνεται πολύ εύκολα μέσα από τα win από το @ bios (1 λέξη) της gigabyte.

Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Μη φοβάσαι είναι safe, έχω αλλάξει 5-6 bios έτσι χωρίς πρόβλημα.

Αν το πρόβλημά σου είναι διαδεδομένο, δεν αποκλείεται καθόλου να το έχουν φτιάξει στο τελευταίο bios.

alexgk και icy 20 το προβλημα το ειχα και με την "παλια" μου μητρικη μια Asrock Z75 Pro3.Εκεινη πατουσε σε 6 σημεια πανω στο κουτι ενω η Gigabyte σε 9.Οταν την αλλαξα το τσεκαρα για τυχον shorts.

virus 777 θα το δοκιμασω μολις παρω πισω την καρτα,την πηγα στο multirama που την πηρα για να την τσεκαρουν κι αυτοι αν και δεν ελπιζω σε RMA αφου σε αλλο πισι λειτουργει αψογα.Το περιεργο ειναι οτι με την Gigabyte φαινετε οτι μπαινει στα windows(ακουω τον ηχο της εκκινισης τους)χωρις να εχω εικονα,πραγμα που δεν εκανε στην Asrock.

Θα δοκιμασω και vga flash κι ελπιζω ολα να πανε καλα,νομιζω πως η μητρικη ετσι κι αλλιως εχει dual BIOS σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα με τα updates η Flashin' η μηπως λεω χαζομαρες και τελικα την πατησω??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.