Χ. Γεώργιος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2004 Χαιρετω τα πληθη....... Εχω ηδη ενα Μ/Β της Asus (Α7V8x-x) που φτανει μεχρι 3 Ghz και λεω να αλλαξω την αρχαια cpu μου.... μολις ... 1,2 Ghz :cry: Αξιζει να παρω τον 2,8 αντι του 2,5 ή του 2,6 ??? ????? Η διαφορα στην τιμη ειναι μεγαλη και εχω την εντυπωση οτι η AMD μας δουλευει κανονικα..... εχουν σημαντικη διαφορα?? HELP !! θελω cpu !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Σεπτέμβριος 1, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 H μητρική σου φοράει το VIA ΚΤ400 το οποίο σημαίνει οτι δεν υποστηρίζει 200FSB. Επίσης, με δυσκολία θα βρεις τώρα στην αγορά έστω και 2600+ αφού τα μικρά μοντέλα έχουν ήδη σταματήσει να εισάγονται λόγω της έλευσης του Sempron. Το κακό είναι εκτός του οτι δεν έχεις υποστήριξη για 200FSB δεν έχεις ούτε PCI clock lock οπότε αν παίξεις με το FSB θα σου ανέβει αρκετά το PCI. Σου προτείνω να πάρεις τον πιο μικρό από τους Barton που θα βρεις (αν είσαι λίγο τυχερός θα βρεις σε κάποιο μαγαζί που δεν έχει ξεστοκάρει ακόμα). Αλλιώς, πουλάς όπως είναι μητρική και επεξεργαστή και αγοράζει κάτι πιο σύγχρονο. Πχ. μια μητρική με VIA KT880 ή nForce2 και κάποιον Sempron ή ακόμα καλύτερα (και ακριβότερα) έναν Α64.Επίσης, θα πρέπει να προσέξεις τις μνήμες σου. Είναι 133, 166 ή 200άρες? Αν δεν είναι τουλάχιστον 166 α πρέπει να αλλάξεις και μνήμες.Υ.Γ. Δεν υπάρχουν AMD 3GHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ. Γεώργιος Σεπτέμβριος 1, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Ευχαριστω για την ταχυτατη απαντηση!! Χθες πηγα στο πλαισιο και ειχε αφθονους xp σε ολες τις συχνοτητες.... οι μνημες μου δουλευουν στα 333 Mhz Μαλλον θα χτυπησω κανα 2,6 Ghz... Αληθεια.... αν παρω μνημη στα 400 Mhz θα εχω προβλημα?? Ρωταω χαζα πραγματα γιατι εχω χρονια να ασχοληθω με το αθλημα... παλαιοτερα οι μνημες χρονιζοντουσαν στο min των ταχυτητων των dimm που εβαζες... ισχυει ακομα αυτο?? Thanks.... :bigsmile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ. Γεώργιος Σεπτέμβριος 1, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Α!!!! και κατι ακομα... ποτε εγινε η τελευταια μειωση τιμων της AMD???? Μην την πατησω σαν αρχαριος...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 1, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Mείωση τιμών στους SocketA δε προβλέπεται σύντομα. Για barton δε πρόκειται να γίνει αφού είναι out. Για Sempron βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ. Γεώργιος Σεπτέμβριος 1, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Thanks...... Παω Στουτναρη να τον χτυπησω τον 2,6..... :jump: :jump: Let the Games... begin !!!! :banging: :banging: :banging: :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Σεπτέμβριος 1, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Aντε και καλή επιτυχία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Σεπτέμβριος 1, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 και που'σαι....αν τον παρεις και δεις 1917Mhz συχνότητα...μη φρικάρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Σεπτέμβριος 1, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από Χ. Γεώργιος Thanks...... Παω Στουτναρη να τον χτυπησω τον 2,6..... :jump: :jump: πάντως να είσαι προετοιμασμένος. Μην περιμένεις ιδιαίτερο overclocking. Για να πιάσεις το ρολόι ενός 3200+ θα πρέπει να πας το FSB στα 191ΜΗζ. Δηλαδή PCI clock άνω του 38ΜΗζ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ. Γεώργιος Σεπτέμβριος 1, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Ξερω.. ξερω.... οι γνωστες απατες της AMD ....... :devil: Ελπιζω να αξιζουν τα 256 kb παραπανω cache για τα 0,2 Ghz μειωσης της συχνοτητας..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 1, 2004 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 πάντως καλό θα ήταν να πάρεις πιο αργό επεξεργαστή και νέα μητρική, θα έχεις καλύτερη απόδοση + θα μπορείς να κάνεις και overvclock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 1, 2004 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από Χ. Γεώργιος Ξερω.. ξερω.... οι γνωστες απατες της AMD ....... :devil: Ελπιζω να αξιζουν τα 256 kb παραπανω cache για τα 0,2 Ghz μειωσης της συχνοτητας..... πάντως δε θέλω να σε πληγώσω αλλά η Α7V8x-x είναι η χειρότερη μητρική που έχω δοκιμάσει στην ζωή μου, χειρότερη και από την Kινέζικη DFI lanparty Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Σεπτέμβριος 1, 2004 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell πάντως δε θέλω να σε πληγώσω αλλά η Α7V8x-x είναι η χειρότερη μητρική που έχω δοκιμάσει στην ζωή μου, χειρότερη και από την Kινέζικη DFI lanparty εκτος αν η dfi δεν ανοιγη καν :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Σεπτέμβριος 1, 2004 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell πάντως δε θέλω να σε πληγώσω αλλά η Α7V8x-x είναι η χειρότερη μητρική που έχω δοκιμάσει στην ζωή μου, χειρότερη και από την Kινέζικη DFI lanparty Γενικά η σειρά -Χ της Asus είναι για φτύσιμο. Αλλά η κανονική (A7V8X) που είχα ήταν μαι χαρά. Με το ΚΤ400 θα πρέπει να ήμουν από τους λίγους (αν όχι ο μοναδικός) που δούλευα στα 200ΜΗζ FSB 1:1 σταθερά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 1, 2004 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από zyx εκτος αν η dfi δεν ανοιγη καν :hehe: γιατί πιο σου είπε ότι η Χ ξεκινούσε?Συμφωνώ ότι η ΚΤ400 non X της Asus ήταν μια χαρούλα (αν και υπήρχαν και καλύτερες), εγώ την δούλευα στα 166, και την Χ δε μπόρεσα να την δουλέψω καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 1, 2004 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από ARK Τι λέτε καλέ ! Η ASUS A7V8X-X έχει chipset nforce2 και κάνει pci clock και δουλε'υει και στα 200fsb. Aν δεν είστε βέβαιοι για κάτι μην απαντάτε ανεύθυνα και κάνετε τον άλλον να ξοδεύεται. Lol, :tomato: :tomato: αλλο A7V8X-X και αλλο A7Ν8X-X :hehe: :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 1, 2004 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από JimmyFox πάντως να είσαι προετοιμασμένος. Μην περιμένεις ιδιαίτερο overclocking. Για να πιάσεις το ρολόι ενός 3200+ θα πρέπει να πας το FSB στα 191ΜΗζ. Δηλαδή PCI clock άνω του 38ΜΗζ. Καλα δεν ειναι και τιποτα φοβερο το pci στα 38-40MHz αρκει να εχεις τα καταλληλα εξαρτηματα, στο agp υπαρχει προβλημα για τους κατοχους ΑΤΙ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Σεπτέμβριος 1, 2004 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 20:58] Καλα δεν ειναι και τιποτα φοβερο το pci στα 38-40MHz αρκει να εχεις τα καταλληλα εξαρτηματα, στο agp υπαρχει προβλημα για τους κατοχους ΑΤΙ. unstop:OT: ολα καλά με το σύστημά οσυ αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η επιλογή των μνημών, twinmos? μιλάμε για τις 400αρες που παίζουν ίδια και λίγο ίσως κατώτερη τιμή απο τις kingston ετσι?είναι τόσο καλές και τις επέλεξες? :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ. Γεώργιος Σεπτέμβριος 2, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2004 ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!! Τελικα πηρα τον 2.7 και.......... θα παρω καινουργιο motherboard!!! Τι μου προεινεται??? τι τσιπακι? ΚΤ 400?? nforce2 ultra 400??? Ειδα στο πλαισιο κατι οικονομικες μητρικες με αυτα τα τσιπακια απο asus και chaintech αντιστοιχα.... Ο υπαλληλος στο πλαισιο ορκιζοταν οτι ο 2.7 εχει 512 L2 cache αλλα δεν το γραφει στο κουτι πουθενα...... ενω στον 2.6 το εγραφε!!!! λετε να με δουλευε κανονικα??? Θα παω το μεσημερι να την παρω!!! :jump: :jump: Το μονο που μενει μετα ειναι μια γ***ματη Gforce και ολιγην μνημη και............... :banging: :banging: :banging: :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ. Γεώργιος Σεπτέμβριος 2, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2004 OΥΠΣΣΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗ.....KT 600 οχι 400 ο :devil: του πληκτρολογιου ξαναχτυπησε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.