crmaris Ιανουάριος 4, 2013 Author #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2013 κάτι παρόμοιο κάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιανουάριος 5, 2013 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2013 Άρη να το ξαναπώ , μεγειά!!! Έχω να σου κάνω δυο προτάσεις βελτίωσης του Quiet Chamber που έφτιαξες. Και εδώ να διορθώσω λίγο την οπτική που ίσως έχουν στο θέμα κάποιοι φίλοι. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι να κρατήσουμε τον ήχο μέσα , αλλά να τον εμποδίσουμε να μπει. Άρα η προοπτική θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε την παρεμπόδιση της εισόδου. Σίγουρα αυτό προϋποθέτει μεγάλη κατασκευή με τελείως άκαμπτα τοιχώματα και ξέρω πολύ καλά ότι το ξέρεις , αλλά ας όψονται οι άτιμες οι συνθήκες οικονομικές χώρου κλπ. Σε αυτό το πνεύμα τις συμβιβαστικής επίτευξης του καλύτερου δυνατού, μπαίνει η πρώτη παρατήρηση: 1. Ακαμψία τοιχωμάτων θαλάμου Τα τοιχώματα του θαλάμου έχουν ένα σημείο που πάσχουν από ακαμψία και αυτό είναι το πάνω χείλος του κουτιού, το οποίο μπορεί να δονείται ελεύθερα και να μεταφέρει μέσα στο κουτί τους εξωτερικούς ήχους. Λόγω μάζας θα είναι επιρρεπές στο να μεταφέρει κυρίως τους χαμηλής συχνότητας (μέσα στο ακουστικό φάσμα) ήχους, έτσι μια προσπάθεια επαύξησης της ακαμψίας του χείλους του κουτιού ίσως να είναι θετικής επίδρασης! Το πλαίσιο αυτό μπορεί να φτιαχτεί από σάντουιτς τριών σανίδων που θα κολληθούν και θα βιδωθούν μεταξύ τους και με το κουτί. Οι σανίδες (διαστάσεων πχ 10cm x 2cm) πλανισμένες θα μπουν σταυρωτά στις γωνίες για να δέσουν μεταξύ τους , θα κολληθούν και θα βιδωθούν μεταξύ τους και μετά πάνω στο κουτί , καλή εφαρμογή , κόλλα και βίδωμα. για την αύξηση παραπέρα της ακαμψίας σου έχω βάλει και δυο συνδέσμους των δυο απέναντι μεγάλων πλευρών οι οποίοι θα είναι λυόμενοι.(κόκκινοι). 2. Η ηχητική στεγανοποίηση του καπακιού. Στο καπάκι μπορείς να φτιάξεις με μια περιμετρική γωνίτσα μια βάση όπου θα κολληθεί λίγο μονωτικό , το ποίο θα δημιουργήσει ένα κανάλι ακόμα απόσβεσης του εισερχόμενου ήχου (το Γ) πέραν των υπαρχόντων Α που κάνει μέτρια απόσβεση και του Β που είναι σωστό! Έτσι το πιο παθητικό σημείο του κουτιού θα είναι θωρακισμένο καλύτερα! Η εφαρμογή δεν θα πρέπει να σε δυσκολέψει και δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Χρόνο λίγο θέλει και εδώ δεν ξέρω τι παίζει , αλλά έχε το κατά νου για ευθετώτερους καιρούς αν δεν μπορείς τώρα! Φίλε καλή συνέχεια και περιμένουμε τα πρώτα test!!!!! Χρόνια πολλά και καλά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιανουάριος 5, 2013 Author #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2013 λοιπόν αν δε δουλεύει σωστά ξέρω που θα το στείλω τώρα για βελτίωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιανουάριος 14, 2013 Author #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2013 έτοιμο και το πρόγραμμα. Αυτές τις δυο μέρες δεν είχα άλλες δουλειές (μάλλον reviews) και στρώθηκα να το τελειώσω. Βέβαια θέλει λίγο beta testing αλλά πιστεύω ότι κατά 99% είναι ready. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Απρίλιος 15, 2014 Author #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2014 και ένα Epic ξέθαμα. To new soundmeter μέσα στο custom made anechoic chamber μου. Πιστεύω ότι τώρα έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει το τελευταίο. Ήθελα και chamber πριν με 30 dBA mininum soundmeter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Απρίλιος 15, 2014 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2014 Άντε να αλλάξεις πάνα τώρα ! !! :P:P Μεγειά ρε σύ! ! ! Καλοδούλευτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Απρίλιος 16, 2014 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2014 Έσπαγα το κεφάλι μου τόση ώρα και αν και με μπέρδεψες πιστεύω ότι κατάλαβα πως μετράς τις στροφές του fan σε κάθε φορτίο του psu και κατ' επέκταση θα μετράς και τον θόρυβο! Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά σου άλλη μια φορά! strobe? Για την κατασκευη σου πιστευω ότι χρειαζεσαι μεγαλυτερο κουτι, τουλάχιστον 1m^3 Και θα πρεπει να το επενδύσεις τουλάχιστον με αυγοθήκες, καθως ολοι οι χωροι είναι καπως ετσι μεσα http://wordpress.mrreid.org/wp-content/uploads/2008/03/anechoic-chamber2.jpg για να εξαληφθει η ανακλαση των κυματων του ηχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Απρίλιος 16, 2014 Author #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2014 δεν έχω χώρο μεγαλύτερο δυστυχώς, ειδάλλως θα έφτιαχνα κανονικό studio.Το υλικό που έχω χρησιμοποιήσει είναι κλάσεις ανώτερο από αυγοθήκες κτλ. αλλά είναι και κατά πολύ ακριβότερο. Βέβαια για studio χρειάζεται άλλο παχύτερο υλικό που κοστίζει εξίσου ακριβά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SALAMINOMACHOS Απρίλιος 17, 2014 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2014 RESPECT , για τις προσπαθειες , αλλα κυριως για τις γνωσεις σου ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Απρίλιος 17, 2014 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2014 δεν έχω χώρο μεγαλύτερο δυστυχώς, ειδάλλως θα έφτιαχνα κανονικό studio.Το υλικό που έχω χρησιμοποιήσει είναι κλάσεις ανώτερο από αυγοθήκες κτλ. αλλά είναι και κατά πολύ ακριβότερο. Βέβαια για studio χρειάζεται άλλο παχύτερο υλικό που κοστίζει εξίσου ακριβά.Παντως η πυραμιδα σα διαμορφωση είναι καλυτερη από το επιπεδο, στο ιδιο υλικο παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.