Jump to content

Ερωτηση για PC

vaiserres

Recommended Posts

τελικα του αλλαξατε γνωμη....το συστημα που θα παρει ειναι τελικα..

AMD Athlon II X4 631 Box

Asrock A75M-HVS

Crucial Ballistix Sport 4GB DDR3-1600MHz

και την 4870 ...αν την βρει....

για το τροφοδοτικο δεν μου ειπε μονο οτι ειναι 500watt ξερω

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply
τελικα του αλλαξατε γνωμη....το συστημα που θα παρει ειναι τελικα..

AMD Athlon II X4 631 Box

Asrock A75M-HVS

και την 4870 ...αν την βρει....

για το τροφοδοτικο δεν μου ειπε μονο οτι ειναι 500watt ξερω

Αυτή (Α75) είναι καλύτερη από την (Α55-HVS) γιατί δίνει SATA III και USB III !!! καλά κάνατε και την βάλατε! Εγώ δεν την έβαλα για να μην ανέβει το κόστος ........

Σκληρό ΔΕΝ θα πάρει ???

Και να μην βρείτε αυτή την 4870 θα βρειτε άλλη περίπτωση. Κάποιος θα την πουλάει ! Πάντως αυτή την στιγμή που μιλάμε η 4870 είναι η καλύτερη αγορά μεταχειρισμένης κάρτας από 50€ και κάτω !

Στα 65€ πας σε 4890 1gb ddr5 !!

#######

Και μια σημίωση ! Για να μην πληρώσρτε πολλά στα μεταφορικά + την αντικαταβολή από visionstudio, στην παραγγελία ζητήστε να γίνει η αγορά με " ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ " και παραλλαβή στο σπίτι ! Ετσι θα πληρώσετε λιγότερα από 5€ για μεταφορικά !

Με τον 80άρη που είναι SATA I θα το σκοτώσετε το σύστημα !

Προγραμματίστε έστω και στο μέλλον την αγορά ενός SATA III σκληρού δίσκου και ενός SSD δίσκου 64GB για το λειτουργικό και λοιπές εφαρμογές !!!!

Μόνο έτσι θα καταλάβετε πόσο γρήγορα είναι τα σημερινά συστήματα !!!

Την 4870 μπορείς να την κλείσεις αυτή την στιγμή μιλώντας με το παιδί που την δίνει ! Μην αφήνετε χρόνο να περνάει γιατί αυτές τις κάρτες τις χτηπάνε αμέσως μόλις μπουν αγγελία.

Και μην ξεχάσετε κατά το σετάρισμα να ρυθμίσετε την μνήμη στο bios στα 1600Mhz και να γυρίσετε τα SATA σε AHCI MODE !!!

ο 80αρης ειναι Sata 2 ....το τελευταιο δεν το καταλαβα....για πιο λογο να το κανουμε αυτο;;;δεν ξερω πολλα γιαυτο ρωταω

Και SATA II να είναι πάλι αργός θα είναι !!

Σε ένα συστηματάκι που έφτιαξα πριν λίγο καιρο με ATHLON X2 250 GIGABYTE 770 UD3 , 4gb ram έβαλα έναν παλιό 160άρη σκληρό SATA II που είχαν από πριν !!!

Το σύστημα σερνόταν κυριολεκτικά , σε σημείο που μετά από λίγες ημέρες με φώναξαν για να μου πουν πως αργεί να τρέξει ..........

Αλλαξα τον σκληρό με έναν SAMSUNG 1TB SPIN POINT F3 και έβαλα και έναν SSD 60GB OCZ VERTEX 2 .........

Μετά από αυτά το σύστημα πετούσε !!

Αν δεν ξέρεις τι είναι ο SSD δες ένα video παρακάτω και θα καταλάβεις τι διαφορά κάνει !

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=kiLSXvNaCME]SSD vs HDD Boot+Launching 50 applications (Crucial 64GB SSD X2 Raid 0 vs WD 250 GB HDD X2 Raid 0) - YouTube[/ame]

Οι μνήμες που αγοράζεις δουλεύουν στα 1600Mhz με την αναγραφόμενη τάση και timings (χρόνους απόκρισης) που δίνει ο κατασκευαστής !!!

Η μητρική που αγοράζεις έχει μέσα στο bios να επιλέξεις αυτές τις τιμές έτσι ώστε οι μνήμες να δουλεύουν μέσα στις προδιαγραφές τους !!!

Οι κατασκευαστές των μητρικών ΔΕΝ ξέρουν τι μνήμες θα επιλέξεις να βάλεις επάνω, για αυτό και στην αρχή ρυθμίζουν την μητρική να εκκινήσει με τις χαμηλότερες τιμές (συχνότητας) ώστε να είναι εξασφαλισμένοι ότι το σύστημα θα εκκινήσει !

Το AHCI MODE κάνει έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των σκληρών δίσκων και το πως γράφει την πληροφορία σε αυτούς. Θεωρητικά είναι ποιο γρήγορο ! Σε SSD δίσκους είναι απαραίτητο για να λειτουργεί το trim !

αχα...οκ καταλαβα.....στο μελλον ισως παρει.....απλα αυτος το θελει πιο πολυ για παλια games.....πχ cod4 και lol.....και l2....τπτ αλλο...

επειδη καταλαβα οτι ασχολεισε και ξερεις απο αυτα..για κανε και εμενα ενα συστηματακι για games πιο πολυ μεχρι 1000ευρο....χωρις οθονη και περιφεριακα...μονο κουτι...

ενα συστημα που αποτελειτε απο

Interl Core 2Duo E6750 2.66

2 GB Ram

Geforce 8800GT 512MB

P5KC

750watt τροφοδοτικο

αν πεις να το πουλησεις ποσο θα επιανε;;;;

Πολλά δίνεις ! Με 750-800€ έχεις τα πάντα !

Δηλαδή

8-πύρηνο cpu FX-8320

Ψύκτρα για τον επεξεργαστή

ΑΜ3+ μητρική με SATA III, USB III, E-SATA III, OPTICAL, SPDIF, DIGI DRIVER MOSFED, EUFI BIOS, CROSSFIRE/SLI

8gb ddr3 1866Mhz

120GB SSD SAMSUNG 840

1TB HDD SATA III

AMD 7870 2GB DDR5 κάρτα γραφικών

DVD-RW

τροφοδοτικό 600Watt

Κουτί μέχρι 60€ !

Με τα υπόλοιπα αγόρασε καμιά 27άρα οθόνη με IPS πανελ να απολαμβάνεις τα παιχνίδια σου !

με αυτο το συστημα θα παιζω και τα καινουργια παιχνιδια...δλδ 2013;;;....

παντως βλεπω πολυ amd διαλεγεις..και οχι intell...

Λόγω του ότι είναι ποιο value for maney σαν πλατφόρμα γενικά !

Πάντα αγοράζω με βάση τον συντελεστή απόδοσης τιμής εκεί είναι η ουσία.

Ναι το σύστημα που σου γράφω παραπάνω παίζει τα πάντα ! Οτι παιχνίδι θες και στο max !

Να και η σύνθεση που μου ζήτησες στα γρήγορα ! Με λίγο ψάξιμο από διαφορετικά καταστήματα κατεβαίνει στα 800€ ή με τα +50€ να πας σε μια 7950 3GB DDR5 .

http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=25915&catid=48

Βάζεις και με 230€ μια ASUS 27" VE276N

και είσαι άρχοντας!

post-7477-1416076882,96_thumb.jpg

και κατι ακομα αν ξερεις

ενα συστημα που αποτελειτε απο

Interl Core 2Duo E6750 2.66

2 GB Ram

Geforce 8800GT 512MB

P5KC

750watt τροφοδοτικο

αν πεις να το πουλησεις ποσο θα επιανε;;;;

Το τροφοδοτικό σου ποιο είναι ?

Χωρίς τροφοδοτικό 90€ όλο μαζί !

750watt Etasis Gaming

και ενας σκληρος 250GB Sata 2

δλδ αν πω να παρω αυτον που μου ειπες

http://www.thelab.gr/attachments/genika-gia-tous-i-y-80/53774d1355441478-erwtisi-gia-pc-capture.jpg

ειναι πολυ καλυτερος ετσι;;;ρωταω γιατι ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα

Είναι πιο φτηνή η πλατφόρμα AMD και προσφέρεται για αυτούς που είναι σε budget, αλλά η Intel αν το πάρεις ρεαλιστικά σε όλα τα επίπεδα τιμών είναι ανώτερη καθαρά λόγω του performance\watt.

Για μικρά budget έως 500e και αγνοώντας τη κατανάλωση, η AMD έχει πιο πολύ value for money σύμφωνοι. Ωστόσο όταν κάποιος προσφέρει 800-1000e για πύργο δε βλέπω το λόγο να μην φτιάξει ένα σύστημα Intel με i7, αυτός ο χρήστης δεν είναι σε budget και τον συμφέρει να πάρει Intel αντί για AMD σε τόσο μεγάλα ποσά.Η κατανάλωση δεν είναι κάτι ασήμαντο ούτε ο λόγος του performance\price το μόνο ουσιαστικό κριτήριο.

Δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο το ότι ένα Intel σύστημα με s1155 δεν θα έχει υποστήριξη για τους Hasswell ενώ το FM1\FM2 της AMD πολύ πιθανώς θα έχει υποστήριξη για μελλοντικούς της CPU, έτσι και αλλιώς η AMD αρχιτεκτονικά είναι μια γενιά πίσω.

Για το ποσό που είναι διαθετειμένος να δώσει ο φίλος του προτείνω να φτιάξει Intel με ί5 3570k ή i7 3770k CPU & Ζ77 μητρική.

Είναι πιο φτηνή η πλατφόρμα AMD και προσφέρεται για αυτούς που είναι σε budget, αλλά η Intel αν το πάρεις ρεαλιστικά σε όλα τα επίπεδα τιμών είναι ανώτερη καθαρά λόγω του performance\watt.

Για μικρά budget έως 500e και αγνοώντας τη κατανάλωση, η AMD έχει πιο πολύ value for money σύμφωνοι. Ωστόσο όταν κάποιος προσφέρει 800-1000e για πύργο δε βλέπω το λόγο να μην φτιάξει ένα σύστημα Intel με i7, αυτός ο χρήστης δεν είναι σε budget και τον συμφέρει να πάρει Intel αντί για AMD σε τόσο μεγάλα ποσά.Η κατανάλωση δεν είναι κάτι ασήμαντο ούτε ο λόγος του performance\price το μόνο ουσιαστικό κριτήριο.

Δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο το ότι ένα Intel σύστημα με s1155 δεν θα έχει υποστήριξη για τους Hasswell ενώ το FM1\FM2 της AMD πολύ πιθανώς θα έχει υποστήριξη για μελλοντικούς της CPU, έτσι και αλλιώς η AMD αρχιτεκτονικά είναι μια γενιά πίσω.

Για το ποσό που είναι διαθετειμένος να δώσει ο φίλος του προτείνω να φτιάξει Intel με ί7 3570k ή 3770k CPU & Ζ77 μητρική.

Μια γενιά πίσω σε τι είναι ????

Διάβασε παρακάτω :

AMD FX 8350 VS i5 3570K Delidded Single gpu and Crossfire GPU

Αν εμένα η φτηνότερη αυτή πλατφόρμα μου εξασφαλίζει την δυνατότητα να πάω σε μια ή δυο κατηγορίες ποιο πάνω σε GPU που είναι το σημαντικότερο σε ένα gaming σύστημα τότε γιατί να μην το κάνω? Είναι το ποιο ορθό !

Η κατανάλωση σε ένα σύστημα είναι δυναμική και όχι στατική ! Οταν εσύ τρέξεις ένα game που τρέχει σε 3 πυρήνες του 8-πύρηνου επεξεργαστή σου τότε η max κατανάλωση που θα έχει ΔΕΝ θα είναι αυτή που θα έχει αν τρέξεις κάποιο stability test που φορτώνει όλους τους πυρήνες (και τους 8) ! Αρα και η κατανάλωση είναι σχετική και ανάλογα το είδος της εφαρμογής και για αυτό υπάρχει το cool & quiet, c1e κ.λ.π. στους σύγχρονους επεξεργαστές!

750watt Etasis Gaming

και ενας σκληρος 250GB Sata 2

δλδ αν πω να παρω αυτον που μου ειπες

http://www.thelab.gr/attachments/genika-gia-tous-i-y-80/53774d1355441478-erwtisi-gia-pc-capture.jpg

ειναι πολυ καλυτερος ετσι;;;ρωταω γιατι ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα

Μπορείς να τα συναρμολογήσεις μόνος σου τα κομμάτι αγοράζοντάς τα από διαφορετικά καταστήματα ?

εχω εναν φιλο που μπορει να τα συνδεσει....ενοειτε παντως πως θα ειναι καλυτερα ετσι;;;

για την καρτα γραφικων ..εστειλα μνμ στο παιδι αλλα δν μου απαντησε...μαλλον δεν θα ειναι μεσα ε;;

καμια καρτα γραφικων για το παιδι..παρομοια με την 4870...καινουργια υπαρχει;;;και ας κανει και 20ευρο παραπανω..αρκει να ειναι το ιδιο καλη ή και καλυτερη

την εκανε την παραγγελια τελικα με :

AMD Athlon II X4 631 Box

Asrock A75M-HVS

τωρα ψαχνει καρτα γραφικων και θα του δωσο εγω και τον σκληρο και ειναι κομπλε πιστευω!!

Μια γενιά πίσω σε τι είναι ????

Διάβασε παρακάτω :

AMD FX 8350 VS i5 3570K Delidded Single gpu and Crossfire GPU

Αν εμένα η φτηνότερη αυτή πλατφόρμα μου εξασφαλίζει την δυνατότητα να πάω σε μια ή δυο κατηγορίες ποιο πάνω σε GPU που είναι το σημαντικότερο σε ένα gaming σύστημα τότε γιατί να μην το κάνω? Είναι το ποιο ορθό !

Η κατανάλωση σε ένα σύστημα είναι δυναμική και όχι στατική ! Οταν εσύ τρέξεις ένα game που τρέχει σε 3 πυρήνες του 8-πύρηνου επεξεργαστή σου τότε η max κατανάλωση που θα έχει ΔΕΝ θα είναι αυτή που θα έχει αν τρέξεις κάποιο stability test που φορτώνει όλους τους πυρήνες (και τους 8) ! Αρα και η κατανάλωση είναι σχετική και ανάλογα το είδος της εφαρμογής και για αυτό υπάρχει το cool & quiet, c1e κ.λ.π. στους σύγχρονους επεξεργαστές!

Σε αρχιτεκτονική είναι πίσω, αυτό που ανέφερα πριν, σε επεξεργαστική ισχύ να το πω αλλιώς ή Performance\Watt.Δεν έχει αντίστοιχα μοντέλα να συγκριθεί με τα high end μοντέλα της Intel.Αυτό δεν το αναφέρω υποτιμητικά είναι απλά γεγονός.Η ανάπτυξη νέων επεξεργαστών (και GPUs) από τις εταιρίες γίνεται με βάση το performance\watt.Οι Vishera είναι πάρα πολύ καλοί επεξεργαστές και εγώ προσωπικά επικροτώ την προσπάθεια που κάνει η AMD με αντίπαλο ένα κολοσσό σαν την Intel.Χωρίς ανταγωνισμό δεν υπάρχει πρόοδος.

Δεν έχω να διαφωνήσω κάτι στα link που παρέθεσες.Σε αυτά τα ποσά γιατί να μην φτιάξει κάποιος ένα σύστημα με i7? Ή ακόμα και σε οποιoδήποτε ποσό με i5/i3 εάν η κατανάλωση τον ενδιαφέρει & και μπορεί να δώσει λίγο παραπάνω? Θα μπορεί να το συνδυάσει με την κατάλληλη κάρτα γραφικών ώστε και τα 2 να αξιοποιούνται πλήρως μεταξύ τους.Από την άλλη μπορεί να φτιάξει κάποιος έναν Vishera με κάρτα γραφικών μία τάξη παραπάνω αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το προηγούμενο σύστημα υστερεί σε gaming επειδή η κάρτα γραφικών είναι μία τάξη μικρότερη.Όχι αν πιάνει τα fps που θέλει ενώ η επεξεργαστική ισχύς παίζει μεγάλο ρόλο σε games που μπορεί να είναι cpu bound και σε πολλές άλλες εφαρμογές non-gaming.Είναι και αυτό ένα πλεονέκτημα.Δε θέλουν όλοι να φτιάχνουν υπολογιστή για gaming και με βάση το performance\price.Ακόμα και χωρίς την κατανάλωση σαν κριτήριο η Intel πάλι έχει ισάξιας αξίας προτάσεις όσον αφορά το performance\price σε κάποια μεσαία επίπεδα τιμών.

Εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι ότι κάποιος που μπορεί να δώσει ποσά επιπέδου 800e-1000e+ τον συμφέρει να πάρει Ιntel σύστημα.Να το θέσω διαφορετικά σε ποια περίπτωση εσύ προσωπικά θα πρότεινες σε κάποιον να πάρει Intel σύστημα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.