Fotis_1989 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2012 ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑΜητρική: ASUS P9X79 DELUXEΚάρτα Γραφικών: MSI GTX 660 TI- POWER EDITION IV TWIN FROZRΕπεξεργαστή: INTEL I7 3930KΤροφοδοτικό:THERMALTAKE TOUGH POWER GRAND 850W ΠΡΟΒΛΗΜΑΗ κάρτα γραφικών μου, δουλεύει κανονικά στον υπολογιστή ενός φίλου μου ενω στον δικό μου το σύστημα δεν ξεκινάει καν. Ακούγονται 4 μπιπ(1+3) που από ότι είδα αντιστοιχούν σε VGA not found. Επίσης να σημειώσω ότι και η κάρτα γραφικών του φίλου μου(Nvidia GTS 450) δουλεύει κανονικά στον δικό μου υπολογιστή.Δοκιμάσαμε άλλα καλλώδια, άλλη PCI-E θύρα, BIOS update, βγάλαμε την μπαταρία της μητρικής για 5 λεπτα.Μήπως έχει κάποιος καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;Ευχαριστώ πολύ,Φώτης
knight_77 Δεκέμβριος 12, 2012 #4 Δεκέμβριος 12, 2012 Αν δεν ειναι θεμα τροφοδοτικου, τοτε υπαρχει πιθανοτητα να θελει update τo bios
FrOsT Δεκέμβριος 12, 2012 #5 Δεκέμβριος 12, 2012 Δοκίμασε να βάλεις από το bios τις pci-e θύρες σε gen2 mode ή όπως αλλιώς το έχει.
Fotis_1989 Δεκέμβριος 12, 2012 Author #6 Δεκέμβριος 12, 2012 το Gen 2 το άλλαξα χωρίς αποτέλεσμα. (Ήταν Gen 3). Το τροφοδοτικό πως να το τσεκάρω; Βάλαμε και πολύμετρο και είδαμε οτι βγάζει σωστά 12.5v. Όλα τα υπόλοιπα παίρνουν ρεύμα ακόμα και τα 2 ανεμιστηράκια της κάρτας γραφικών δουλεύουν. Απλά ανάβει το VGA led και (τα 1 και 3 γρήγορα μπίπ) συνεχόμενα και στο manual της mobo λέει "No VGA found" ο αντίστοιχος κωδικός. Το debug led όσο το κοιτάξαμε δεν λέει κάτι χρήσιμο όλα τα codes που δείχνει είναι κλασικά του boot process.Αντίστοιχα σε άλλον υπολογιστή με μικρότερο τροφοδοτικό 550W δούλευε κανονικά και το καινούριο σύστημα δουλεύει αλλά με την μικρή την κάρτα γραφικών που θέλει μονή τροφοδοσία αντι για διπλή.Υπάρχει περίπτωση ασυμβατότητας;
knight_77 Δεκέμβριος 12, 2012 #7 Δεκέμβριος 12, 2012 Την εχεις δοκιμασει τη μητρικη με αλλη καρτα γραφικων?Παιζει και θεμα ασυμβατοτητας αν και ειναι σπανιο,
Fotis_1989 Δεκέμβριος 12, 2012 Author #8 Δεκέμβριος 12, 2012 Δοκιμάσαμε άλλο τροφοδοτικό και δουλεύει(παρόλο που το είχαμε μετρήσει και έβγαλε κανική τάση). Ευχαριστώ παίδες για την συμβολή σας!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.