Jump to content

οθονη 23''-24'' !!!

georod7

Recommended Posts

οπως βλεπετε τελευταια με απασχολει η αγορα οθονης (και υπολογιστη)!!!

το ψαχνω κανα μηνα τωρα, και εχω ψιλοκαταληξει σε καποια μοντελα τα οποια θα αναφερω σε λιγο.

εγω λοιπον ψαχνω για μια οθονη στις ιντσες που αναφερω(λογω χωρου,μεχρι 55εκατοστα μηκος) η οποια θα ειναι value for money!

κυριως σερφαρισμα και λιγη επεξεργασια φωτογραφιων, οχι τοσο για ταινιες γιατι απεναντι θα ειναι η tv (46αρα samsung) αλλα για απαιτητικο gaming!!! αν ειναι monitor tv δε με πολυνοιαζει αν και δε θα με χαλουσε κιολας(αργοτερα μπορει να μπει σε κανα παιδικο δωματιο)!

δηλαδη θα πρεπει να εχει καλο contrast χαμηλο response time και μεχρι 200€. τωρα αν ειναι 205 η 210 αντε βαρια βαρια 220 ε δε θα πεινασουμε κιολας! αρκει να ειναι καλη αξιοπιστη και να κρατησει!

θα μου πεις γιατι δεν ψαχνεις σε κανα σκρουτζ και παρε αυτο που θες αφου ξερεις πανω κατω τι πρεπει να εχει η οθονη σου.

ναι αλλα οι αποψεις διιστανται και οσο το ψαχνεις τοσο μπερδευεσαι!

π.χ. ακουσα οτι οι dell ειναι οι καλυτερες!ακουω ομως και πολλα προβληματα.

μ'αρεσαν καποια μοντελα της samsung, βλεπω ομως μια απαξιωση της μαρκας.

asus?why not?

να καταληξω σε lg που θεωρουνται αξιοπιστες με χαμηλη ποιοτητα κατασκευης?θα ειναι ομως στο σαλονι μην ειναι και κουβας!!!

οριστε και μερικα μοντελα απο αυτα που εχω ψαξει:

samsung

S23B550V

S23B350H

T23B350EW

asus

VS238H

VS239HR

lg

M2352D

IPS235V

οτι αλλο ευπροσδεκτο!

ελπιζω στη βοηθεια σας για να καταληξω επιτελους!!!

Σε αυτες τις ιντσες και χρηματα δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερη προταση.

Οσο περι προβληματων εχουν περασει απο τα χερια μου πολλες οθονες και η Dell ειναι η πιο αξιοπιστη εταιρεια.

Εχουν πολλα παιδια απο εδω μεσα τη συγκεκριμενη, οποτε θα σου πουν και εντυπωσεις.

Msystems.gr - Προϊόντα - Dell U2312HM Ultrasharp 23¨ Wide LED IPS

Εκτός από την Dell που είναι σίγουρη λύση εγώ αυτή την εποχή θα γλυκοκοίταζα και μάλλον θα επέλεγα την Asus MX239H

frameless

Panel Type : AH-IPS

Response Time : 5ms

Stereo Speakers : 3W x 2 Stereo RMS with Bang & Olufsen

http://www.asus.com/Display/LCD_Monitors/MX239H/

Ελλάδα έχει 265 € , δεν ξέρω εξωτερικό αν την βρείς πιο οικονομικά

Εκτός από την Dell που είναι σίγουρη λύση εγώ αυτή την εποχή θα γλυκοκοίταζα και μάλλον θα επέλεγα την Asus MX239H

frameless

Panel Type : AH-IPS

Response Time : 5ms

Stereo Speakers : 3W x 2 Stereo RMS with Bang & Olufsen

ASUS - Display- ASUS MX239H

Ελλάδα έχει 265 € , δεν ξέρω εξωτερικό αν την βρείς πιο οικονομικά

H πιο ομορφη οθονη που εχω δει, hands down! :o

Ξεφευγει απο το budget του φιλου παντως.

δε λεω, απιστευτη ειναι αλλα....οπως λεει κι ο knight_77 ξεφευγει. βασικα επειδη το PC θα ειναι ψιλοακριβο ειπα να κοψω το budget στην οθονη γιατι στα χαρακτηριστικα τους ειναι πολλες ιδιες σε ενα ευρος τιμης απο 160-280 περιπου και παραπανω μη σου πω!επομενως περνεις μια οθονη με τα ιδια χαρακτηριστικα οχι τοσο ντιζαινατη αλλα μπορει και 100€ κατω!!!;)

Αφού η οθόνη δε θα προορίζεται κυρίως για ταινίες τότε σκέψου να πας σε 24άρα με ανάλυση 1920x1200, δηλαδή με aspect ratio 16:10. Πίστεψέ με η διαφορά σε καθημερινή χρήση σε σχέση με μία 23άρα 16:9 είναι μεγάλη.

Μια πολύ τίμια πρόταση για τα χρήματα που ζητάει είναι η Dell U2412M και τη βρίσκεις ~250Ε. Πιστεύω αξίζει να διαθέσεις 30Ε παραπάνω από το budget σου σε κάτι που θα σε συντροφεύσει για πολύ καιρό.

Διαφωνώ στο ότι οι οθόνες στο εύρος τιμής που αναφέρεις είναι ίδιες, υπάρχουν πολλές διαφορές σημαντικές που αν δεν θες να ασχοληθείς διότι δεν γνωρίζεις ή δεν θεωρείς σημαντικό αυτό το κομμάτι από το Pc που φτιάχνεις τότε μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε με μοναδικό κριτήριο τα χρήματα που θα σου μείνουν.

Την οθόνη δεν στην προτεινα για το design αλλά για την ποιότητα της ως προς την εικόνα και τον ήχο.

Τεσπα, από ότι κατάλαβες προσωπικά δίνω μεγάλη βάση στο Monitor διότι είναι το κομμάτι από το οποίο εξαρτάται σημαντικά η ποιότητα εικόνας που θα δεις από το Pc που θα αγοράσεις.

[MENTION=4287]zaxos[/MENTION]

ναι πολυ καλη οντως.αν και με χαλαει λιγο το response το οποιο στα παιχνιδια μπορει και να μη φαινεται αλλα κυριως με χαλανε αυτα που ακουω και διαβαζω για εντονο backlight bleeding και το σερβις της dell.(μπορει να ειναι και τυχαιο γεγονος)

[MENTION=22029]music[/MENTION]

μιλαω για παρομοια χαρακτηριστικα. ο μονος τροπος να δεις διαφορα ειναι να τις δεις διπλα διπλα! την MX239H την εχεις δει απο κοντα? και ξαναλεω. πολυ ωραια οθονη με λογικα πολυ καλο ηχο λογω των bang & olufsen αλλα εκτος αυτου πες ας πουμε τις τρομερες διαφορες με την Asus VS239HR που ειχα σταμπαρει εγω!!!με 65€ διαφορα!

Χμμ επειδή την έχω την U2412Μ θέμα backlight bleeding δεν έχει από όσο μπορώ να κρίνω. Το μόνο που προσωπικά με ενοχλεί κάπως είναι το Antiglare Coating που έχει το οποίο αυξάνει ακόμα περισσότερο τη "γυαλάδα" που έχουν όλα τα IPS panels αν δε χρησιμοποιείται Α-ΤW polariser. Παιχνίδια δεν παίζω οπότε σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Σίγουρα πάντως υπάρχουν πολλοί χρήστες οι οποίοι την χρησιμοποιούν για gaming και μπορούν να συνεισφέρουν επ' αυτού.

Όσον αφορά τις ASUS, ο music ίσως εννοεί ότι η οθόνη που πρότεινε φοράει AH-IPS panel που είναι το νεότερο panel της LG, γιαυτό ίσως και η καλύτερη ποιότητα εικόνας που αναφέρει.

Χμμ επειδή την έχω την U2412Μ θέμα backlight bleeding δεν έχει από όσο μπορώ να κρίνω.

Το backlight bleed παίζει από οθόνη σε οθόνη δεν πάει με το μοντέλο, αλλά απ'ότι θυμάμαι από παλιότερα θέματα για dell οθόνες στο lab, μπορουν να σου την αντικαταστησουν με την εγγύηση.

----------------------------------------------------------

Με τις Asus ξέρει κάνεις τι παίζει με την εγγύηση στην Ελλάδα; ποιος την έχει αναλάβει;

Sent from my IDEOS X5 using Tapatalk 2

Dell U2312HM Review

Διαβασε αυτο το review αν εχεις λιγο χρονο. Ειναι κατα τη γνωμη η πιο value for money προταση. πολυ τιμια οθονη, την εχω εδω και περιπου 1 μηνα και μπορω να πω μονο τα καλυτερα.

Θα συμφωνήσω ότι η Dell 2312HM αποτελεί ίσως μια απο τις καλύτερες επιλογές σου . Οχι μόνο έχω διαβάσει αρκετά review που το επιβεβαιώνουν , αλλα εχώ δει και παραπλησια μοντέλα Dell IPS σε φίλους , είναι φανταστικά .

Dell U2312HM Review

Διαβασε αυτο το review αν εχεις λιγο χρονο. Ειναι κατα τη γνωμη η πιο value for money προταση. πολυ τιμια οθονη, την εχω εδω και περιπου 1 μηνα και μπορω να πω μονο τα καλυτερα.

οντως πολυ καλη. το response time με χαλαει λιγο, δεν ξερω, μηπως τσαμπα ανησυχω?

Πολλες εταιρειες αναφερουν χαμηλοτερο response time απο οτι ισχυει πραγματικα και συνηθως το grey to grey.

Απο τα χερια μου εχουν περασει 3 οθονες Dell (2407, 2410,2711)

και σε καμια δεν εχω δει ghosting.

Διαβασε και κανα review στο νετ και αποφασισε με βαση τις αναγκες σου.

Προσωπικα τη θεωρω στη κατηγορια της ως τη καλυτερη προταση.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

παιδια οντως ψιλοκαταληγω σ'αυτην.οσο διαβαζω γι αυτην τοσο μ'αρεσει.

για την ωρα μεχρι να ερθει το καινουργιο pc δεν παιζω. αλλα μετα σκοπευω να αρχισω κανα crysis3, far cry 3, metro 2033,....!

φιλε εχω αυτην την οθονη περιπου 8 μηνες τωρα και μπορω να σου πω πως ειναι τρομερη.χρωματα πολυ πιο ζωντανα και ρεαλιστικα απο αλλες,ακομα και "καλες" οθονες με TN panel,πολυ μεγαλες γωνιες θεασης (αν βλεπεις ταινειες με φιλους ειναι οτι πρεπει) ενω στο κοματι του gaming δεν εχω δει καποιο προβλημα λογο του response time.ισως εσυ αν εχεις τεραστια εμειρια να παρατηρησεις κατι αν προσεχεις παρα πολυ αν και δεν το νομιζω.γενικα η καλυτερη δυνατη επενδυση για ενα pc

παιδια οντως ψιλοκαταληγω σ'αυτην.οσο διαβαζω γι αυτην τοσο μ'αρεσει.

για την ωρα μεχρι να ερθει το καινουργιο pc δεν παιζω. αλλα μετα σκοπευω να αρχισω κανα crysis3, far cry 3, metro 2033,....!

Να τη παρεις.

Εγω εχω samsung 206bw και ενω εχει 2 ms ταχυτητα αποκρησης, το ghosting της αν το δεις ειναι εκνευριστικο...

Να τη παρεις.

Εγω εχω samsung 206bw και ενω εχει 2 ms ταχυτητα αποκρησης, το ghosting της αν το δεις ειναι εκνευριστικο...

Samsung 2370P εχω εγω και δεν είμαι ικανοποιημένος απο τα MS . Για κάποιο λογο το overdrive των 2ms απλα δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε . Ειναι λίγο απατηλό . Αλλα άμα ο φίλος παίζει πολυ γρήγορα FPS , μήπως θα έπρεπε να κοιτάξει και καμια benq υλοποιηση του ΤΝ . Λενε οτι στα fps είναι οτι καλύτερο ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.