Jump to content

Gaming headset για surround ηχο

Galioni

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Για να μην ανοιγω δικο μου θεμα, θα ηθελα να κανω και γω καποιες ερωτησεις πανω στο αντικειμενο.

Το ξερω πως δεν συγκρινονται με 5.1 ηχεια αλλα επειδη θελω ακουστικα για περιπτωσεις που δεν θελω να ενοχλω με τον ηχο, και αναρωτιεμαι γιατι τα εξοιμοιωμενο πολυκαναλα ακουστικα να μην ειναι καλυτερη επιλογη απο τα απλα συνηθισμενα στερεο?

Υπαρχουν διαφορετικα τετοια ακουστικα για ταινιες και αλλα για gaming? Επειδη απο ενα τετοια προιον Θελω μονο τον ηχο και οχι τα ενσωματωμενα μικροφωνα. Διοτι και πιο περιεργα δειχνουν, αλλα και μεσα στην τιμη θα περιλαμβανουν και το μικροφωνο.

Το software τους ειναι εξωτερικο δεν περιλαμβανει εσωτερικα καποιο chip? Και γινεται μονο με usb? Αν παρω τετοια ακουστικα δεν μπορω να τα κουμπωσω σε ενισχυτη και να δω ταινιες απο Τηλεοραση?

Ακουω για τα Superlux Που λετε και ειναι οντως value for money, αλλα κατι πιο ετοιμοπαραδοτο και ευρειο υπαρχει για να μπορεσω μεχρι τα Χριστουγεννα να το χω? Μην καθομαι να περιμενω τωρα για συλλογικες παρααγελιες και τετοια.

Αν προκειται για κατι πολυ καλο μπορω να φωσω μεχρι 80-100 ευρω. Απο review σε περιοδικα καλυτερα συνηθως βγαινων τα syberia και Triton Που εχουν επισης αναφερθει εδω, αλλα μηπως υπαρχει κατι καλυτερο και χωρις μικροφωνο στις τιμες που λεω?

Εσυ κι αν εισαι για Superlux. Θες ενα καλο ζευγαρι ακουστικα (χωρις μικροφωνο).

Τα μεταφορικα απο το Thomann ειναι 20€ (για αγορες μεχρι 200€). Ακομα και ετσι, εχεις τα Superlux στα 49€. Αρκετα κατω απο τα 80-100€ που διαθετεις. Αμα λαχει, παιρνεις και 2 ζευγαρια και πληρωνεις 78€ (παλι λιγοτερα απο αυτα που διαθετεις). Αν μαλιστα βρεις αλλο ενα ατομο να θελει τα ιδια (ή κατι τελος παντως απο το συγκεκριμενο καταστημα), θα μοιραστειτε τα μεταφορικα και τελικα θα σου κοστιζουν 39€. Σε μια εβδομαδα θα ειναι στην πορτα σου.

EDIT Τα κοιταω εδω και πραγματικα μου ερχεται να τα παρω ολα, ετσι, για να τα δοκιμασω :p. BTW δε βλεπω τα 668Β. Μηπως τα πηρε ο [MENTION=10170]swatoner[/MENTION] και η παρεα του; :p

Εσυ κι αν εισαι για Superlux.

Χαχα. μαρεσει οπως το θετεις!

Στανταρ παντως παιδια, δεν υπαρχει κατι καλυτερο μεχρι τα 80 ευρω? Μονοδρομος? Τοτε θα γραψω στο αλλο τοπικ μπας και κανονιστει ομαδικη παραγγελια. Αλλα πιν το κανω θελω οσοι γνωριζουν απο το αντικειμενο να μου επιβεβαιωσουν οτι ειναι η καλυτερη επιλογη. Επαναλαμβανω, θελω οτι καλυτερο μεχρι 80-100 ευρω και χωρις μικροφωνο αν αυτο γινεται.

...Αλλα πιν το κανω θελω οσοι γνωριζουν απο το αντικειμενο...

Δηλαδή ο [MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION]

...να μου επιβεβαιωσουν οτι ειναι η καλυτερη επιλογη.

Το έχει ήδη κάνει, 5 posts πιό πάνω.

Χαχα. μαρεσει οπως το θετεις!

Στανταρ παντως παιδια, δεν υπαρχει κατι καλυτερο μεχρι τα 80 ευρω? Μονοδρομος? Τοτε θα γραψω στο αλλο τοπικ μπας και κανονιστει ομαδικη παραγγελια. Αλλα πιν το κανω θελω οσοι γνωριζουν απο το αντικειμενο να μου επιβεβαιωσουν οτι ειναι η καλυτερη επιλογη. Επαναλαμβανω, θελω οτι καλυτερο μεχρι 80-100 ευρω και χωρις μικροφωνο αν αυτο γινεται.

Κατσε ρε παιδι μου γιατι τωρα με μπερδευεις. Ειδημονας του ηχου δεν ειμαι. Θελεις ενα ζευγαρι ακουστικα για γενικη χρηση. Δε θες κατι εξειδικευμενο. Εχεις τη δυνατοτητα να παρεις τα 668Β με 29€ (εστω και παραπανω, λογω μεταφορικων) και κοιτας τι παιζει μεχρι τα 80€. Οσοι πηραμε τα 668Β, δεν ειχαμε κανενα παραπονο. Προσωπικα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Και παραπανω χρηματα να ειχα δωσει, παλι το ιδιο θα ελεγα.

Οποτε ποιος ο λογος να πας να δωσεις 80€? Τη διαφορα δωστην αλλου. Παρε μου ενα δωρο αν θελεις, δε θα πω οχι :p

EDIT: Εχουν μικρο καλωδιο, εχουν μεγαλο καλωδιο (να το κανεις λασο να πιανεις γκομενες), εχουν ανταπτορα απο 3.5mm σε 6.3mm, εχουν θηκουλα για τις σκονες. Kοιτα τι ωραια που ειναι. Και οπτικα να το δεις δηλαδη... Ελα τελειωσε, αυτα θα παρεις :p

wurEs.jpg

Είναι τόσο κοντά τα ηχεία μέσα στο ακουστικό που δεν κάνει καμιά διαφορά στο αυτί. Τώρα αν σου πουλάει τα 3-δρομα ηχεία για 3D είναι άλλη ιστορία.

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τι ρόλο παίζει πόσα ηχεία έχεις, αφού ο ήχος πάει σε δύο αφτιά; (L-R)

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τι ρόλο παίζει πόσα ηχεία έχεις, αφού ο ήχος πάει σε δύο αφτιά; (L-R)

Στα ακουστικά 5.1 υπάρχει και woofer που στέλνει ήχο από την μύτη :jester:

Υ.Γ. Δεν ξέρω για τα ακουστικά αλλά στα ηχοσυστήματα τα τρίδρομα ηχεία (όχι 3D) είναι συνηθισμένα. Αντί για ένα μεγάλο ηχείο που αν ανταποκρίνεται στο συνολικό φάσμα του ήχου έχεις ένα ηχείο για τα μπάσα (woofer), ένα για τις μέσες συχνότητες και ένα για τις υψηλές (tweeter). Τώρα αν θυμάμαι καλά υπάρχει και ηλεκτρονικό κύκλωμα από πίσω με πηνία για να κόβει σε κάθε ένα από αυτά τις συχνότητες στις οποίες δεν τα καταφέρνει καλά.

Προσωπικά είμαι κάτοχος των Razer carcharias (ήταν δώρο) και δεν έχω κανένα παράπονο στο ακουστικό θέμα (το καλώδιο παρα-είναι μεγάλο και κάποιες φορές καταλήγω να το πατάω))

[MENTION=559]vagsk[/MENTION] ρωτάω για τα ηχεία, όχι τους δρόμους των ηχείων. Ρωτάω τι ρόλο παίζει αν θα έχω ηχεία σε 4 σημεία, σε 6, κοκ, τη στιγμή που φτάνουν σε 2 αισθητήρια όργανα.

Κανένα απολύτως :p

Απλά θα τα πληρώσεις παραπάνω λόγω marketting

Είναι σαν να παίρνεις ηχεία 5.1 σε κάποιο δωμάτιο και να τα τοποθετείς όλα στο ίδιο σημείο :p

Και για όσους πιστεύουν ότι τα 5.1 δίνουν όδα υπόσχονται πάρτε ένα απλό σετ ακουστικών (είπαμε όχι 3D) και ακούστε αυτό εδώ σε youtube

[ame]

[/ame]

Κανένα απολύτως :p

Απλά θα τα πληρώσεις παραπάνω λόγω marketting

Είναι σαν να παίρνεις ηχεία 5.1 σε κάποιο δωμάτιο και να τα τοποθετείς όλα στο ίδιο σημείο :p

Και για όσους πιστεύουν ότι τα 5.1 δίνουν όδα υπόσχονται πάρτε ένα απλό σετ ακουστικών (είπαμε όχι 3D) και ακούστε αυτό εδώ σε youtube

Τελικά καλα έκανα και δεν αγόρασα πολυ ακριβότερα ακουστικά μονο και μόνο για το 5.1,7.1 κλπ

Τεράστια ανακούφιση από το video...:p

:T:

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Σε ρωτάω και όλους φυσικά, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι δε μπορεί ο ήχος από τα ακουστικά να δίνει την ίδια αίσθηση με τα ηχεία. Αυτό ισχύει εν μέρει όμως. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί ένα ακουστικό να δώσει τον όγκο του μπάσου που θα δώσει ένα ηχείο ή subwoofer, γιατί ο άνθρωπος νιώθει τις χαμηλές σε μεγάλο βαθμό με όλο του το σώμα, παρά τις ακούει. Όσον αφορά όμως στην κατεύθυνση του ήχου, την κατανόηση δηλαδή του που βρίσκεται η πηγή του ήχου, δεν παίζει ρόλο το πόσα ηχεία έχεις. Τα ακουστικά είναι ισοδύναμα με κάποιο σύστημα 5.1/7.1.

Ο λόγος που συμβαίνει το παραπάνω είναι προφανής όπως είπα και πριν. Αφού έχουμε δύο αισθητήρια όργανα, δεξιά & αριστερά, είναι λογικό να μην παίζει ρόλο αν το ηχείο είναι πίσω, μπροστά, πάνω, κάτω. Ακόμα και στα δεξιά, αριστερά, ο ήχος φτάνει και στα δύο αφτιά.

Ο διαχωρισμός της θέσης της πηγής γίνεται στον εγκέφαλο, με τη βοήθεια του σχήματος του εξωτερικού μέρους του αφτιού. Αν για αφτί είχαμε απλά δυό τρύπες, δε θα είχαμε τη δυνατότητα να καταλάβουμε τα μπροστά, πίσω, πάνω κάτω, παρά μόνο τα δεξιά αριστερά. Το κομμάτι του αφτιού που προεξέχει, παραμορφώνει τον ήχο ανάλογα με την κατεύθυνση που έρχεται κατά τέτοιο τρόπο που ο εγκέφαλος εκπαιδεύεται και καταλαβαίνει από πού έρχεται ο ήχος. Κάτι ανάλογο με την όραση, που το μάτι στέλνει το είδωλο ανάποδα, αλλά ο εγκέφαλος μας δίνει την εικόνα σωστά. Επίσης και για την απόσταση, που αναλύει τα δύο είδωλα και βάσει λογικής πάλι, ο άνθρωπος έχει την αντίληψη της απόστασης.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Sound localization - Wikipedia, the free encyclopedia

Τώρα, για τα ακουστικά, αυτή η παραμόρφωση του ήχου, που σε άλλη περίπτωση γίνεται από το έξω-αφτί, γίνεται συνήθως από την κάρτα ήχου, το software ενός virtual surround player, ή τα ίδια τα ακουστικά αν είναι USB που σημαίνει ότι έχουν ενσωματωμένη κάρτα ήχου και δεν είναι απλά ηχεία.

Προσωπικά πιστεύω ότι με απλά ακουστικά για να έχεις μια καλή αίσθηση του χώρου, χρειάζεσαι μια καλή κάρτα ήχου, όχι τόσο για την ποιότητα ή την ένταση, αλλά για τη σωστή παραμόρφωση των ήχων με αποτέλεσμα την σωστή κατανόηση της θέσης της πηγής. Οι onboard κάρτες το κάνουν με software που σίγουρα υπολείπεται των hardware chips. Πρόσφατα σύγκρινα την onboard μου (Realtek) με την SB Recon3D και απογοητεύτηκα. Αν δεν υπάρχει μια καλή κάρτα ήχου, πολλές φορές οι λύσεις ακουστικών 5.1/7.1 είναι καλύτερες γιατί έχουν μέσα τους την κάρτα ήχου και γίνεται σωστά η επεξεργασία.

Αυτό λοιπόν που θα πρότεινα εγώ είναι αγορά κάποιου USB set ακουστικών σε περίπτωση που έχουμε μια onboard κάρτα, ενώ την αγορά ενός καλού set αν υπάρχει κάποια καλή κάρτα ήχου.

Ενημερωτικά τα superlux για αγορά solo μπορείς να τα βρείς εδώ

[ame]http://www.amazon.co.uk/Superlux-HD668B-Headphones/dp/B003JOETX8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1355405639&sr=8-1[/ame]

Κόστος περίπου 40 ευρώ αντί για 50 απο thoman.

Το και καλά 5.1 σε 2 αυτιά δεν ισχύει. Έχω χρησιμοποιήσει 5.1 ακουστικά και σε μερικά πράγματα αξίζει αλλά όχι δε με κράτησαν. Ίσως γιατί δε βρήκα τα σωστά και ποιοτικά ίσως γιατί όντως είναι πολύ κοντά στα αυτιά μας τα ηχεία και δε γίνεται σωστά αισθητά ο ήχος.

Το συναίσθηματα που δοκίμασα τα superlux άλλα ακουστικά δε το έδωσαν (Όταν έβαλα flac αρχείο και τα πρωτοδοκίμασα κυριολεκτικά τα έβγαλα και τα κοίταγα. Έδωσα ούτε 30€ και είναι τόσο καλά;)

Και έχω δοκιμάσει παλιότερα άλλα 3 dj ακουστικά απο AKG, pioneer,seinheiser και ακριβές σειρές κιόλλας αλλά πάλι έμεινα βλάκας. Ίσως γιατί πάνε και μερικά χρονάκια απο την τελευταία μου δοκιμή. (Πάει και καιρός που έκανα DJ φοιτητής)

Θεωρώ οτι για 30€ είναι η καλύτερη αγορά και για gaming και για μουσική. Χρειάζεσαι όμως καλύτερη υποδομή (κάρτα ήχου, amplifier) για να αξιοποιήσεις όλα τα ακουστικά.

[MENTION=6900]AnimaTronic[/MENTION] αυτές οι παρέες με χαλάνε και κάνω τέτοιες αγορές.

Με βάση την παραπάνω τεκμηρίωση του Wizard!, μερικά πολύ καλά reviews, και καμιά 100στη χρήστες του amazon που γράφαν τα καλύτερα για το headset και τη δυνατότητά του να αποδώσει την κατεύθυνση του ήχου, παρήγγειλα αυτά

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0079G2Y52/ref=oh_details_o00_s00_i00]Plantronics Gamecom 780 [/ame]

Τελικό κόστος με μεταφορικά 55 ευρώ και τα περιμένω Δευτέρα, οπότε και θα γράψω εντυπώσεις.

Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανόν να μοιάζει ακατόρθωτο να εξομοιωθεί το surround από ακουστικά, αλλά εκεί έξω υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι συμβαίνει. Δεν ξέρω πως αλλά συμβαίνει. Οπότε marketing ξεmarketing, θα τους ακούσω ρισκάροντας να κάνω λάθος. Στη χειρότερη θα έχω ένα αξιοπρεπές set ακουστικών με μικρόφωνο για gaming.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια :)

Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανόν να μοιάζει ακατόρθωτο να εξομοιωθεί το surround από ακουστικά, αλλά εκεί έξω υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι συμβαίνει.

Συμβαίνει. Τον όγκο στα μπάσα θα χάσεις μόνο, όχι όμως στα αυτιά, αλλά στη συνολική αίσθηση. Πχ, στο καινούριο DLC του bf3, το Aftermath, έχει μια πίστα που γίνονται σεισμοί. Με τα ακουστικά, ακούς τη βοή. Αν βάλεις τα ηχεία και είναι και δυνατά, τρίζουν τα πιάτα στην πιατοθήκη :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.