Jump to content

Gaming headset για surround ηχο

Galioni

Recommended Posts

Επειδή το gaming συνήθως γίνεται όταν η γυναίκα πάει για ύπνο, θέλω ένα headset που να μου δίνει καλό surround ήχο 5.1 ή 7.1. Διαθέτω μέχρι 90 ευρώ max αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό.

Έχω δει τα εξής:

Corsair Vengeance 1500 90 ευρώ

Plantronics GameCom 780 50 ευρώ από amazon

Creative Sound Blaster Tactic3D Sigma 65 ευρώ

Προτάσεις;

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Απ' όσο διάβασα σε ένα review

But what about the misguided criticisms that virtual surround is fake? That surround could not possibly exist without multiple speakers? Nonsense. When you think about it logically, you're listening to surround every day with only two ears. It's the delicate distortions in timing and intensities that allow you to pick out locations, and it's only reasonable to expect that these distortions can be recreated in software. And while virtual surround may not feel as natural as everyday life since the algorithms are tuned for generic ears rather than your own, it certainly works well enough to get the point across that someone is shooting at you from behind.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία πάντως.

γνώμη μου λοιπόν είναι ότι στο αυτί δεν το πολυκαταλαβαίνεις το 5.1 / 7.1. όλα γίνονται μέσω sw και οι αποστάσεις από το αυτί είναι τέτοιες που όλα stereo είναι...

Εμπειρία έχω από το 1 (δοκιμή ενός φίλου) και το 3 (κάτοχος).

σαν κατασκευή Ποιοτικά και τα δύο μου αρέσουν αλλά το corsair κερδίζει άνετα. Ποιοτικότερο πλαστικό, κορδόνι sleeved και usb σύνδεση απευθείας και όχι από usb external Που έχει το sigma.

Ήχος: Πολύ καλό και τα δύο. Το corsair έχει καλυτερο ήχο σε games (καλύτερα αναγνωρίζεις που είναι ο εχθρός σε σύγκριση με τα sigma). Αλλά το μπάσο είναι πιο ασθενές από του sigma. Στην μουσική το sigma είναι καλύτερο αλλά πρέπει να βγάλεις ότι sw παραμόρφωση κάνει το sw της creative.

SW: Δεν πρόλαβα να δοκιμάσω της corsair αν υπάρχει, ότι ρύθμιση από windows. Πάντως του sigma είναι ευκολόχρηστο κλπ αλλά θέλει download καθώς δεν έχει cdaki μέσα. Επίσης το sigma κάνεις FW update που βελτιώνει το Noise cancelling.

Mic: Δεν έχω προλάβει ακόμα να το δοκιμάσω σε games να ακούσω κριτικές. όταν παίξουμε Borderlands2 θα ακούσεις το mic από το sigma...

Αλλά όταν μάθω θα ποστάρω ;)

Στα ακουστικα ειδικα οταν ακουω για 5.1 και 7.1 ψοφαω στα γελια...

Αυτό ακριβώς. Και όχι μόνο για το .1 που είναι και καλά ο woofer αλλά και για το 5.1

Είναι τόσο κοντά τα ηχεία μέσα στο ακουστικό που δεν κάνει καμιά διαφορά στο αυτί. Τώρα αν σου πουλάει τα 3-δρομα ηχεία για 3D είναι άλλη ιστορία.

Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα, καλα ακουστικα με μικροφωνο μεχρι 50 ευρω παιζει τιποτα..??

Ή να κανω υπομονη να παρω τα akg που μαρεσουν τα ακουστικα της..?

*S2

Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα, καλα ακουστικα με μικροφωνο μεχρι 50 ευρω παιζει τιποτα..??

Ή να κανω υπομονη να παρω τα akg που μαρεσουν τα ακουστικα της..?

*S2

Αν έχεις ήδη κάρτα ήχου για παιχνίδια, με 10€ ή 13€ παραπάνω παίρνεις Creative Aurvana Live που είναι φα-ντα-στι-κά (για τα λεφτά τους) και για μουσική και για παιχνίδια ή Audio Technica ATH-M30, αντίστοιχα.

Ή τα AKG που γουστάρεις. Δεν αξίζει να πάρεις ακουστικά μόνο για παιχνίδια, imho.

Εχω καρτα καλη, xonar d2x..

Απο ακουστικα ετσι μεγαλα, εχω τα akg k81dj..

Απολυτα ικανοποιημένος.. παραγγειλα και καινούργια μαξιλαρακια επειδη ξεφλουδισαν.

Απλα ηθελα κατι που να εχει μπασο καλο, και μικροφωνο ..

Τα akg τα αντίστοιχα εχουνε καμια 100αρα..

*S2

Tα Creative τα πάνε αρκετά καλά με το μπάσο. Υπάρχουν και άλλα κάτω από 100€ ακουστικά με πολύ μπάσο. Δε μου έρχεται κάτι τώρα (γιατί γενικά προτιμώ πιο ισορροπημένο ήχο), αλλά υπάρχουν κάποια της Sony στα 70κάτι, της Philips, κλπ.

Πάντως αν το σημαντικότερο θέμα είναι το μικρόφωνο, μπορείς να πάρεις ένα εξωτερικό όπως πχ.

[ame=http://www.amazon.com/Zalman-Zm-Mic1-Sensitivity-Headphone-Microphone/dp/B00029MTMQ/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1355318532&sr=1-1]Amazon.com: Zalman Zm-Mic1 High Sensitivity Headphone Microphone: Computers & Accessories[/ame]

[ame=http://www.amazon.co.uk/SteelSeries-Siberia-Microphone-Black-PC/dp/B0035JL2LO]SteelSeries Siberia Microphone - Black (PC): Amazon.co.uk: PC & Video Games[/ame]

και να κρατήσεις για την ώρα τα ακουστικά που έχεις. Υπάρχουν και μεγαλύτερα μικρόφωνα που πιάνουν πάνω στο ακουστικό, σαν headset ένα πράγμα.

Γνώμη πάρε τα 5.1 και ειδικά τα πιο ακριβά που μπορεί να τραβήξει η τσέπη σου..

Για τα Plantronics εγώ προσωπικά δεν θα έπερνα γιατί είχω τα 380 και πραγματικά παρακαλάω τον θεό να χαλάσουν για να πάρω καινούρια αλλά από ήχο είναι άστα να πάνε..

Επίσης και ο [MENTION=173]Wizard![/MENTION] είχε τα 367? και τα πούλησε την ίδια μέρα..?

Για τα Superlux που λένε να πάρεις οι περισσότεροι δεν ξέρω αλλά πραγματικά είμαι πάρα πολύ περιεργος να τα πάρω και εγώ να τα δοκιμάσω αλλά το μόνο μαγαζί που στελνει είναι 1 γερμανο/ελλινικό το οπίο είναι στην γερμανια και από 30 ευρώ που κάνουν τα μεταφορικά για ρουμανια κάνουν και αυτά αλλα 30 πάει 60.. άμα είναι για 60 ευρώ πιστεύω

με αξίζει να δώσεις 15 ευρώ παραπάνω και να πας σε

SteelSeries - Gaming Headsets - SteelSeries Siberia V2

Εγώ τα βρίσκω 75 απάν το φθυνότερο εδώ βαράνε 100άρικο

steelseries siberia v2 - Ακουστικά Υπολογιστή | Skroutz.gr

PS. Πιστεύω θα είναι τα επόμενα..

Και δεν ξέρω άμα αξίζει η αγόρα αλλά πάλι ξαναλέω πιστεύω βγάζουν καλύτερο ήχο από τα Superlux..

Τώρα για τα Corsair κανονικά πράγματα μόνο καλά λόγια αλλά επίσης θα κοίταγα όπως είπα

Steelseris siberia V2

Superlux 668B

επίσης για 5.1

CM Storm » Products: Sirus - 5.1

Strato Evo

P531 · Headphones · Sound · ARCTIC

PS. αυτά τις Arctic ψάξτα λίγο είναι 5.1 και στην τιμή των 60 ευρώ τα βρίσκω εγώ αλλά δεν μου αρέσουν έτσι όπως κάθονται στα αυτιά.. (σαν εμφάνιση)

ROCCAT STUDIOS V3.0 - PRODUCTS » Gaming Sound » ROCCAT Kave 5.1

PS. τα μόνο που διαβάζω είναι καλά λόγια αλλά τα περισσότερα σχόλια έχουν το μόνο αρνιτικό που λένε είναι βαριά στα αυτιά και πονάνε και αμί τι άλλο να πάρεις ακουστικά και να σου πονάνε τα αυτιά.. και με αυτήν την τιμή!

επίσης άμα τα σηκώνει η τσέπη σου..

Tritton AX Pro 5.1 Surround Dolby Digital Precision Gaming Headset | Tritton Technologies

επίσης 5 άτομα που ξέρω και παίζουν Battlefield 3 έχουν τα αμέσως προηγούμενα.. και θέλουν να αλλάξουν αλλά είναι ακριβά 180 ευρώ πάει πολύ..

Tritton AX 720 3D Surround Sound Gaming Headset | Tritton Technologies

Από Razer δεν θα έλεγα κάτι γιατί τα μόνο 5.1 που βλέπω είναι Wireless και Wireless δεν ψυφίζω για κανένα λόγο..

και μετά πάμε και στην Thermaltake που είναι 2..

από TT SPORTS αλλά είναι DOWN η σελίδα..

Επίσης και ο [MENTION=173]Wizard![/MENTION] είχε τα 367? και τα πούλησε την ίδια μέρα..?

Ισχύει. Βέβαια η σύγκριση έγινε με AKG και αντικαταστάθηκαν με AKG GHS-1, οπότε μιλάμε για άλλο επίπεδο/budget

Καλός surround ήχος σημαίνει δύο πράγματα και μόνο.

1. Ακουστικά με αρκετά δυνατό μπάσο, πρίμα(positioning) και ομαλότητα.

2. Dolby headphone.Ο καλύτερος generic 3d αλγόριθμος που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Τα gaming ακουστικά ούτε ομαλή τονικότητα έχουν ούτε αρκετά δυνατά πρίμα(τα περισσότερα) για να αντισταθμίσουν την μείωση τους και την μικρή θολούρα που εισάγει το dh.

Με εξαίρεση ίσως τα corsair και τα razer θα πάρεις ψεύτικο ήχο και το reverb θα σε κουράζει.

Από τα ακουστικά που έχω(dt 990 pro, hd 650, hd 595) τα καλύτερα για dh είναι τα φθηνότερα dt 990 pro για τους λογους που προανέφερα. Κυρίως όμως για επάρκεια πρίμων και μπάσου(που δεν είναι τόσο πειστικό στα ανοικτού τύπου senn, πόσω μάλλον σε AKG). Σκέψου ότι το dh3 setting που οι περισσότεροι το αποφεύγουν λόγω υψηλού reverb στα dt 990 pro νομίζεις ότι είσαι μέσα σε αίθουσα κινηματογράφου και έχεις καλύτερη αίσθηση χώρου σε games. Ασυναίσθητα πάει το χέρι σου στο χειριστήριο των ηχείων για να χαμηλώσεις την ένταση. Με άλλα λόγια τίποτα δεν είναι λάθος στο dh αν έχεις σωστό εξοπλισμό.

Γι'αυτό λοιπόν Superlux. Είναι ότι πιο ουδέτερο και καθαρό υπάρχει για τα λεφτά που ψάχνεις και έχει παραμετροποιήσιμο ήχο.

Διάβασε και το πρώτο ποστ εδώ: http://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/headphones-gaming-hifi-high-end-merika-dedomena-107698.html

Για εμένα ναι, αλλά δεν έχω δοκιμάσει τα Superlux που αναφέρει ο Πέτρος.

Υπάρχει αρκετό hype σχετικά με τα superlux. Πολλοί λένε ότι συγκρίνονται με set των 100€ και πάνω.

Στο goldenears.net ο κορεάτης reviewer τους έχει βάλει υψηλή υποκειμενική βαθμολογία. Ο συγκεκριμένος τύπος σε γενικές γραμμές βαθμολογεί αντικειμενικά χωρίς να λαμβάνει υπόψη τιμές και για αυτό τον εμπιστεύομαι περισσότερο από άλλους.

Αυτή είναι π.χ. η εκτίμησή του για τα ακριβά Sennheiser hd 598. Ο διάδοχος των hd 595 με μέτριο για τα λεφτά τους ήχο(όπως τελικά είδα και ο ίδιος):

9c6f1afb86d95e45924558a61da0a496.png

και αυτή για τα Superlux 668b:

7c6c179119b6530be4bab28686df3f6d.PNG

Με εξαίρεση μια μικρή χαλαρότητα στο μπάσο(ούτε solid αλλά ούτε και fluid/χαλαρό) και μια σκληράδα στα πρίμα(που διορθώνεται με eq) είναι εκπληκτική η βαθμολογία που τους βάζει σε καθαρότητα, δυναμικά και ανάλυση*

*Ζωηράδα του ήχου και πλούτος ηχοχρωμάτων. Εξαρτάται και από την ποσότητα των πρίμων και από την γενικότερη ποιότητα. Κάτι σαν τον κορεσμό στα χρώματα και τον πλούτο αποχρώσεων στις οθόνες.

Ρε μαγκες, σε αυτα τα χρηματα παρτε τα Superlux 668B. Ναι ξερω οτι τσουζουν τα μεταφορικα απο το Thomann, αλλα με ομαδικη παραγγελια τα γλυτωνεις. Εσεις που ενδιαφερεστε, φτιαξτε μια ομαδικη και τσιμπηστε τα. Ειναι πολυ καλα. Ειδικα οταν σκεφτεσαι οτι εχεις δωσει 29€, ακουγονται ακομα καλυτερα :p

Στην περιπτωση των 668B, ειναι σαν να σου λεει η εταιρεια: "Ρε κ@ρ@γκιοζη, ψαχνεις καλα ακουστικα και στα προσφερω με 29 γ@μημ3ν@ ευρω, τι αλλο θες για να τα παρεις; Να σου στειλουμε και Call Girl στο σπιτι σου;" :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.