Jump to content

Συνδεση μεταξυ δυο ρουτερ

dark_ds

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια..

εχω για το internet ενα thomson tg585v7 και συνδεδεμενο σε αυτο ενα tp-link wa500g για να φτανει πιο μακρυα η εμβελεια, ολα μια χαρα εως εδω.

θελω τωρα να συνδεσω ενα ακομα ρουτερ το οποιο να παιρνει ασυρματα internet απο το thomson και να το δινει στα lan του..

εχω ενα usr 9106 και ενα Phillips CGA5722.. τα συνδεσα μεταξυ τους με wds (το καθενα απο τα δυο με το thomson) αλλα δεν δινουν internet στο lan

τι να κανω? σιγουρα κανω λαθος καπου αλλα δεν το βρισκω..

επισης εχω και ακομα ενα thomson tg585v7... ισως με αυτο μπορει να γινει κατι?

edit:

κατι αλλο που εχω παρατηρησει ειναι οτι απο τοτε που συνδεσα το tp-link στο thomson,εχει πεσει η αποδοση του thomson.. δηλαδη οταν κατεβαζω κατι πχ αν ειμαι συνδεδεμενος στο tp link πιανει μεχρι 500κατι (το μεγιστο τις συνδεσης) ενω με το thomson μεχρι 150-200..

Όταν τα συνδέεις στο thomson ασύρματα και συνδέεσαι με κάποιον υπολογιστή ασύρματα σε κάποιο εκ τον usr-phillips παίζει κανονικά το internet; Πιθανόν να είναι περιορισμός τους να μη μοιράζουν το wifi στο lan όταν μπαίνουν σε repeater-wds mode.

Η ταχύτητα είναι λογικό να πέφτει όσο προσθέτεις επαναλήπτες. Έχεις μόνο ένα κανάλι μέσα στο οποίο έχεις αντί για 2, 4 ροές δεδομένων.

συνδεω ασυρματα το cga5722 με το thomson,επιλεγω το καθενα στην καρτελα WDS,εχω απανεργοποιηση το dhcp στο cga και το εχω συνδεδεμενο στο pc με lan αλλα δεν δινει internet..

εχω βαλει και τους ιδιους WEP κωδικους και στα δυο..

μηπως τελικα δεν συνδεονται?

Άνοιξε ένα command line και πάτα

ping x.y.z.w

όπου x.y.z.w η IP που έχεις δώσει στο cga (ή οτιδήποτε άλλο είναι συνδεδεμένο). Αυτό το κάνεις από το pc σου που είναι συνδεδεμένο πάνω στο thompson.

στατιστικα στοχεια ping για 192.168.1.252

Πακετα: απεσταλμενα=4 ληφθεντα 4

απολεσθεντα=0 (απωλεια 0%)

αυτα μου εβγαλε!

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παντως και συγνωμη που αργω να απαντησω..

Αφού σου απαντάει σημαίνει ότι είναι λειτουργική η ασύρματη ζεύξη μεταξύ τους. Οπότε αν έχεις θέμα με το ιντερνετ στους πελάτες που συνδέονται στο cga πρέπει να εξετάσεις κατά πόσο γίνονται σωστά forward τα πακέτα από το ασύρματο στις ethernet θύρες. Παίρνεις IP διεύθυνση από τον dhcp server του thompson όταν συνδέεσαι στο cga ή ό,τι άλλο είναι συνδεδεμένο πάνω στο thompson;

φιλε μου αστο,σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια αλλα δεν χρειαζεται αλλο.

μου εσπασε τα νευρα, κλεινω το dhcp δεν μπορω να μπω στη σελιδα του router και πρεπει να κανω reset και μετα παλι απο την αρχη.

μετα αλλαξα wep κωδικο,παλι κολλησε και γενικως αλλαζα ρυθμισεις και τα επαιζε..

αρκετα ασχοληθηκα.

και παλι σε ευχαριστω. καλο βραδυ!

• 1 month later...

παιδια καλησπερα,θελω να συνδεσω ενα Netfaster IAD 2 σε ενα αλλο μοντεμ ενσυρματα για να εχω wireless (μεχρι τωρα επρεπε να χω μονιμως το καλωδιο ethernet στο laptop)μπορειτε να μου λυσετε μερικες αποριες?

1ον. θα πειραξω μονο τις ρυθμισεις του δευτερου μοντεμ δηλ του Netfaster ; (το πρωτο δεν ξερω τι ειναι και δεν θελω να προκαλεσω καποιο προβλημα σε αυτην τη συνδεση γιατι ειναι του γειτονα ... )

2ον. απ οτι καταλαβα αυτο γινεται εδω http://192.168.1.1/ ,αλλα για καποιο λογο δεν ανοιγει η σελιδα αυτη υπαρχει αλλος τροπος?

3ον.τι στοιχεια του πρωτου μοντεμ θα χρησιμοποιησω;

ευχαριστω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.