sotiris Δεκέμβριος 12, 2012 #21 Δεκέμβριος 12, 2012 Fan - Coil, όχι fanc oil Fan coil unit - Wikipedia, the free encyclopedia (ανεμιστήρας / σπείραμα-στοιχείο). Αναφορικά με την απόδοση αναφέρομαι σε αυτό: The outdoor section on some units may 'frost up' when outdoor temperatures are between 0°C and 5°C (between 32°F and 41°F) and there is sufficient moisture in the air[citation needed] which restricts air flow across the outdoor coil. These units employ a defrost cycle where the system switches to "A/C" mode to move heat from the home to the condenser to melt the ice. This requires the supplementary heater (resistance electric or gas) in the indoor section to activate, to temper the cold air being distributed. The defrost cycle reduces the efficiency of the heat pump significantly, although the newer (demand) systems are more intelligent and need to defrost less. As temperatures drop below freezing the tendency for frosting of the outdoor section decreases due to reduced humidity in the air. Air source heat pumps - Wikipedia, the free encyclopedia n mild weather, the COP of an air source heat pump can be up to 4. However, on a very cold winter day, it takes more work to move the same amount of heat indoors than on a mild day. The heat pump's performance is limited by the Carnot cycle and will approach 1.0 as the outdoor-to-indoor temperature difference increases, which for most air source heat pumps happens as outdoor temperatures approach −18 °C / 0 °F. Heat pump construction that enables carbon dioxide as a refrigerant may have a COP of greater than 2 even down to -20°C, pushing the break-even figure downward to -30 °C (-22 °F). A ground source heat pump has comparatively less of a change in COP as outdoor temperatures change, because the ground from which they extract heat has a more constant temperature than outdoor air. Σίγουρα δεν έχουμε βαρύ χειμώνα στην Αθήνα, οπότε για Αθήνα μια χαρά είναι και το κλιματιστικό, με γνώση βέβαια ότι στο ζεστό καις κάτι παραπάνω. Στην Κομοτηνή που σπουδάζει ο φίλος όμως δεν ξέρω τι χειμώνα κάνει.
performer Δεκέμβριος 12, 2012 Author #22 Δεκέμβριος 12, 2012 βαράει συνεχόμενες μέρες κάτω από μηδέν.πέρυσι το μεσημέρι έφτανε -2 και το βράδυ -10 / -15
jax7480 Δεκέμβριος 12, 2012 #23 Δεκέμβριος 12, 2012 Fan - Coil, όχι fanc oil Fan coil unit - Wikipedia, the free encyclopedia (ανεμιστήρας / σπείραμα-στοιχείο). Αναφορικά με την απόδοση αναφέρομαι σε αυτό: The outdoor section on some units may 'frost up' when outdoor temperatures are between 0°C and 5°C (between 32°F and 41°F) and there is sufficient moisture in the air[citation needed] which restricts air flow across the outdoor coil. These units employ a defrost cycle where the system switches to "A/C" mode to move heat from the home to the condenser to melt the ice. This requires the supplementary heater (resistance electric or gas) in the indoor section to activate, to temper the cold air being distributed. The defrost cycle reduces the efficiency of the heat pump significantly, although the newer (demand) systems are more intelligent and need to defrost less. As temperatures drop below freezing the tendency for frosting of the outdoor section decreases due to reduced humidity in the air. Air source heat pumps - Wikipedia, the free encyclopedia n mild weather, the COP of an air source heat pump can be up to 4. However, on a very cold winter day, it takes more work to move the same amount of heat indoors than on a mild day. The heat pump's performance is limited by the Carnot cycle and will approach 1.0 as the outdoor-to-indoor temperature difference increases, which for most air source heat pumps happens as outdoor temperatures approach −18 °C / 0 °F. Heat pump construction that enables carbon dioxide as a refrigerant may have a COP of greater than 2 even down to -20°C, pushing the break-even figure downward to -30 °C (-22 °F). A ground source heat pump has comparatively less of a change in COP as outdoor temperatures change, because the ground from which they extract heat has a more constant temperature than outdoor air. Σίγουρα δεν έχουμε βαρύ χειμώνα στην Αθήνα, οπότε για Αθήνα μια χαρά είναι και το κλιματιστικό, με γνώση βέβαια ότι στο ζεστό καις κάτι παραπάνω. Στην Κομοτηνή που σπουδάζει ο φίλος όμως δεν ξέρω τι χειμώνα κάνει. Μερικά κλιματιστικά κάνουν ξεπάγωμα μόνα τους. Το μεγάλο Samsung που έχω στο σπίτι, στα πολλά κρύα πέρυσι, σταματούσε, έβγαζε ένδειξη defrosting (πανω στο display) και μετά από λίγο άνοιγε μόνο του ξανά. Όσο για την κατανάλωση τα έχω πει και σε άλλο thread: Για το σπίτι μου με κοινόχρηστο πετρέλαιο πλήρωνα 100-130€ το μήνα. Με το κλιματιστικό πέρυσι, το οποίο επειδή το σπίτι είναι μικρό το κάλυπτε όλο, έδωσα 100€ παραπάνω εκκαθάριση στο τετράμηνο στη ΔΕΗ. Και πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που είπαμε πως σκάσαμε από τη ζέστη. Αφού ερχόντουσαν καλεσμένοι στο σπίτι και δεν άντεχαν. Το κλιματιστικό είναι inverter.
sotiris Δεκέμβριος 13, 2012 #24 Δεκέμβριος 13, 2012 Μερικά κλιματιστικά κάνουν ξεπάγωμα μόνα τους. Το μεγάλο Samsung που έχω στο σπίτι, στα πολλά κρύα πέρυσι, σταματούσε, έβγαζε ένδειξη defrosting (πανω στο display) και μετά από λίγο άνοιγε μόνο του ξανά.Όσο για την κατανάλωση τα έχω πει και σε άλλο thread:Για το σπίτι μου με κοινόχρηστο πετρέλαιο πλήρωνα 100-130€ το μήνα. Με το κλιματιστικό πέρυσι, το οποίο επειδή το σπίτι είναι μικρό το κάλυπτε όλο, έδωσα 100€ παραπάνω εκκαθάριση στο τετράμηνο στη ΔΕΗ. Και πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που είπαμε πως σκάσαμε από τη ζέστη. Αφού ερχόντουσαν καλεσμένοι στο σπίτι και δεν άντεχαν.Το κλιματιστικό είναι inverter.Κι εμένα αυτή τη λύση έχουν ακολουθήσει οι δικοί μου Αθήνα, όχι τόσο γιατί είναι ακριβό το φυσικό αέριο αλλά γιατί πλέον το να ανοίξει η κεντρική θέρμανση στην Αθήνα είναι αρκετά δύσκολο, οι περισσότερες πολυκατοικίες δεν την ανοίγουν ή την ανοίγουν πολύ λίγες ώρες και τα σπίτια δεν ζεσταίνουν.Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όλα τα σπίτια που είνια σχετικά παλιά δεν έχουν μόνωση. Μπάζουν από παντού, οπότε καις 2 και 3 φορές πάνω από το κανονικό.Όσον αφορά τα κλιματιστικά έχουν διαφορετική απόδοση στο ζεστό ανάλογα με τον τύπο, αλλά η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας για την απόδοση (όχι για το αν ζεσταίνουν, αλλά για το πόσο καίνει για να ζεστάνουν).Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς, άλλο να θες να δημιουργήσεις μια διαφορά θερμοκρασίας 30 βαθμών (από τους -5 στους 25) άλλο 20 (από τους 5 στους 25). Απλή θερμοδυναμική είναι. Στο defrosting δουλεύει ανάποδα, γυρνάει στην ψύξη μέσα, ζεσταίνει το στοιχείο έξω και λιώνει τον πάγο (αν έχει) που μπλοκάρει τη ροή αέρα. Για να μη σου κρυώνει μέσα τον αέρα παίζει να έχει αντιστάσεις οπότε για το χρονικό διάστημα του ντεφρόστ καίει τον άμπακο.Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως του performer δεν θα μπορούσα να προτείνω σε κάποιον που έχει ομολογουμένως καλή κεντρική θέρμανση να σκάσει 300 ευρώ (= 6 μήνες κεντρικής θέρμανσης) για κλιματιστικό σε σπίτι που νοικιάζει. Πιστεύω χρειάζεται κάτι οικονομικό σε κόστος απόκτησης, μιας και η χρήση είναι παροδική. Ένα αερόθερμο με κόστος 20-30 ευρώ πιστεύω θα δώσει το έξτρα που χρειάζεται, και το κόστος του ηλεκτρικού είναι το κόστος 2-4 κιλοβατώρων την ημέρα (για 2-3 ώρες χρήσης).
jax7480 Δεκέμβριος 13, 2012 #25 Δεκέμβριος 13, 2012 Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως του performer δεν θα μπορούσα να προτείνω σε κάποιον που έχει ομολογουμένως καλή κεντρική θέρμανση να σκάσει 300 ευρώ (= 6 μήνες κεντρικής θέρμανσης) για κλιματιστικό σε σπίτι που νοικιάζει. Πιστεύω χρειάζεται κάτι οικονομικό σε κόστος απόκτησης, μιας και η χρήση είναι παροδική. Ένα αερόθερμο με κόστος 20-30 ευρώ πιστεύω θα δώσει το έξτρα που χρειάζεται, και το κόστος του ηλεκτρικού είναι το κόστος 2-4 κιλοβατώρων την ημέρα (για 2-3 ώρες χρήσης).Το αντίθετο. Επειδή νοικιάζει και το σπίτι δεν είναι δικό του, μιλάς με τον ιδιοκτήτη, κάνεις έναν ωραίο διακανονισμό και ζητάς να μπει κλιματιστικό. π.χ. πληρώνεις εσύ το κλιματιστικό και για τους επόμενους 6 μήνες κόβεις από το νοίκι ένα 60αρι. Για να μην του φανούν του ιδιοκτήτη του λες να βάζεις ένα 30αρι λιγότερο για 12μηνο.Παράδειγμα λέω. Το κλιματιστικό θα μείνει στο σπίτι μέχρι ο performer να τελειώσει, θα το έχει και για το καλοκαίρι που κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα όπου κι αν μένεις χρειάζεται και θα πληρώσει μόνο την διαφορά στη ΔΕΗ και το ποσοστό που του αναλογεί στην κεντρική θέρμανση.
N4speed Δεκέμβριος 13, 2012 #26 Δεκέμβριος 13, 2012 Fan - Coil, όχι fanc oil Fan coil unit - Wikipedia, the free encyclopedia (ανεμιστήρας / σπείραμα-στοιχείο). Αναφορικά με την απόδοση αναφέρομαι σε αυτό: The outdoor section on some units may 'frost up' when outdoor temperatures are between 0°C and 5°C (between 32°F and 41°F) and there is sufficient moisture in the air[citation needed] which restricts air flow across the outdoor coil. These units employ a defrost cycle where the system switches to "A/C" mode to move heat from the home to the condenser to melt the ice. This requires the supplementary heater (resistance electric or gas) in the indoor section to activate, to temper the cold air being distributed. The defrost cycle reduces the efficiency of the heat pump significantly, although the newer (demand) systems are more intelligent and need to defrost less. As temperatures drop below freezing the tendency for frosting of the outdoor section decreases due to reduced humidity in the air. Air source heat pumps - Wikipedia, the free encyclopedia n mild weather, the COP of an air source heat pump can be up to 4. However, on a very cold winter day, it takes more work to move the same amount of heat indoors than on a mild day. The heat pump's performance is limited by the Carnot cycle and will approach 1.0 as the outdoor-to-indoor temperature difference increases, which for most air source heat pumps happens as outdoor temperatures approach −18 °C / 0 °F. Heat pump construction that enables carbon dioxide as a refrigerant may have a COP of greater than 2 even down to -20°C, pushing the break-even figure downward to -30 °C (-22 °F). A ground source heat pump has comparatively less of a change in COP as outdoor temperatures change, because the ground from which they extract heat has a more constant temperature than outdoor air. Σίγουρα δεν έχουμε βαρύ χειμώνα στην Αθήνα, οπότε για Αθήνα μια χαρά είναι και το κλιματιστικό, με γνώση βέβαια ότι στο ζεστό καις κάτι παραπάνω. Στην Κομοτηνή που σπουδάζει ο φίλος όμως δεν ξέρω τι χειμώνα κάνει. Πρακτικά λές ότι στους -18 η αντλία θερμότητας έχει βαθμό απόδοσης κοντά στο 1. Από εκεί και πάνω έχει έως 4-5. Τα αερόθερμα / θερμοπομποί έχουν βαθμό απόδοσης ~1 όλο τον καιρό. Δηλαδή αν έξω έχει 8 βαθμούς που το κλιματιστικό θα δουλεύει με COP 3 , οι θερμοπομποί θα έχουν πάλι 1. Άρα γιατί να μην προτιμήσει κάποιος κλιματιστικό???? ?????
Constandinos Δεκέμβριος 13, 2012 #27 Δεκέμβριος 13, 2012 όχι βαθμό απόδοσης ρε συ, αλλο πράγμα το COP και αλλο ο βαθμός απόδοσης...
sotiris Δεκέμβριος 13, 2012 #28 Δεκέμβριος 13, 2012 [MENTION=1366]N4speed[/MENTION] Δες την εικόνα. Διάβασε κι αυτή τη μελέτη: http://www.energimyndigheten.se/PageFiles/18133/Rumsv%C3%A4rmepumpar%20F%C3%B6rstudie%205313-01-3729.pdf Υπόψιν ότι αν δεν είναι inverter πέφτει κι άλλο. Από 7 βαθμούς και πάνω αποδίδει με COP 5. Από 4-5 και κάτω με COP 2. Στο COP 2 έχουν υπολογίσει και το defrost. Ανάλογα τώρα με το κλιματιστικό (π.χ. αν πάρεις firstline του carrefour που δεν είναι inverter, δύσκολα θα σου ξεπεράσει το COP 2 στα κρύα) αυτά αλλάζουν κι άλλο. Ναι δεν λέω ότι το αερόθερμο είναι καλύτερο. Αλλά όταν για ένα σπίτι θες 2-3 κλιματιστικά = 1000 ευρώ δεν ξέρω το πότε κάνεις απόσβεση. Προφανώς με το πετρέλαιο στο 1.50 κάνεις γρήγορα, αλλά με το πετρέλαιο στο 0.50 (όπως ήταν πριν 5 χρόνια) δεν ξέρω. Ειδικά αν δεν έχεις νυχτερινό ρεύμα όπου έχεις κι άλλες καταναλώσεις (φούρνος θερμοσίφουνας κλπ.) αν περάσεις τις 800 κιλοβατώρες μετά το πλερώνεις χρυσάφι (αν μένουν 2 άτομα σε ένα σπίτι δύσκολο, αλλά αν μένει τετραμελής οικογένεια τις περνάς εύκολα).
N4speed Δεκέμβριος 13, 2012 #29 Δεκέμβριος 13, 2012 Ρε μάγκες, μηχανικός είμαι. Τα ξέρω αυτά που λέτε. Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα είναι σχετικά υψηλές. Αν δείτε τις θερμοκρασίες σχεδιασμού , όπως και τις μέσες μηνιαίες θερμοκρασίες (πχ για την πολύ κρύα Καστορία είναι +3 βαθμούς Κελσίου το Δεκέμβρη , για την θεσσαλονίκη είναι +6,9). Άρα τα καλά κλιματιστικά παίζουν κοντά στο 2-2,5 αναλόγως του μοντέλου. Βαθμός απόδοσης και COP σημαίνει το ίδιο πρακτικά.COP=2,5 => για να δώσει ενέργεια στο χώρο 2,5 kWh καταναλώνει 1 kWh ρεύμα.βαθμός απόδοσης 0,98 (πχ θερμοπομπός) => για να δώσει 2,5 kWh ζέστη καταναλώνει 2,55 kWh ρεύμα.Προφανώς δεν είναι πανάκια. Ένας λέβητας συμπύκνωσης φ.α. με ενδοδαπέδια σε μία κρύα περιοχή μπορεί να βγαίνει πιο οικονομικός. Αλλά αν συγκρίνουμε τα ηλεκτρικά μεταξύ τους δεν υπάρχει σύγκριση.
oxide Δεκέμβριος 13, 2012 #30 Δεκέμβριος 13, 2012 για να δώσει ενέργεια στο χώρο 2,5 kWh καταναλώνει 1 kWh ρεύμα.Ρε παιδιά δεν είμαι ειδικός αλλά πως γινεται αυτό? Δηλαδή δεν μετασχηματίζει απλά την ενέργεια αλλά την πολλαπλασιάζει κιόλας?!!Άλλο αν μιλάμε από βατ σε θερμίδες...απο βατ σε βατ μου φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά...
z3et Δεκέμβριος 13, 2012 #31 Δεκέμβριος 13, 2012 θερμικη ενεργεια != ηλεκτρικη ενεργεια (το = ισχυει μονο σε ωμικα φορτια, σε αντιστασεις πχ).
sotiris Δεκέμβριος 13, 2012 #32 Δεκέμβριος 13, 2012 Ρε παιδιά δεν είμαι ειδικός αλλά πως γινεται αυτό? Δηλαδή δεν μετασχηματίζει απλά την ενέργεια αλλά την πολλαπλασιάζει κιόλας?!!Άλλο αν μιλάμε από βατ σε θερμίδες...απο βατ σε βατ μου φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά...Το A/C δεν μετασχηματίζει την ενέργεια όπως π.χ. μια αντίσταση.Αν το δεις θερμοδυναμικά, μεταφέρει την εξωτερική ενέργεια μέσα.Πώς το κάνει αυτό? Βασίζεται στην αλλαγή φάσης του 'ψυκτικού' και στη συμπίεση του αερίου. Δηλαδή παρ'όλο που φαίνεται κουλό να μεταφέρεις θερμότητα από τους 0 βαθμούς κελσίου στους 15 βαθμούς κελσίου που έχεις μες στο σπίτι, εντούτοις γίνεται, όπως γίνεται να βάλεις το κλιματιστικό και να βγάλει κρύο όταν έξω έχει 35 και μέσα 30 (βγάζοντας θερμότητα έξω).Η διαδικασία έχει πολλές απώλειες, αλλά ακόμη και με αυτές τις απώλειες αποδίδει πολύ καλύτερα από το να μετασχηματίζεις απλά την ηλεκτρικη΄ενέργεια σε θερμική.
o polonos Δεκέμβριος 14, 2012 #33 Δεκέμβριος 14, 2012 Παιδες, στη πολυκατοικια μας δεν θα ανοιξει η θερμανση φετος ασχετα που ειναι αυτονομη Ειμαι στον 5ο οροφο, δεν εχω κανενα αλλο διαμερισμα απο πανω μου. Στο σαλονι που ειναι 30τμ εχω A/C και με καλυπτει απολυτα. Το θεμα ειναι τη νυχτα στη κρεβατοκαμαρα (15τμ), ετσι κ βγει κανα χερι η ποδι εξω απ'τα σκεπασματα ειναι Παναγια βοηθα. Ψαχνω κατι που δεν θα καει τα εντερα του σε ρευμα.
N4speed Δεκέμβριος 14, 2012 #34 Δεκέμβριος 14, 2012 Παιδες, στη πολυκατοικια μας δεν θα ανοιξει η θερμανση φετος ασχετα που ειναι αυτονομη Ειμαι στον 5ο οροφο, δεν εχω κανενα αλλο διαμερισμα απο πανω μου. Στο σαλονι που ειναι 30τμ εχω A/C και με καλυπτει απολυτα. Το θεμα ειναι τη νυχτα στη κρεβατοκαμαρα (15τμ), ετσι κ βγει κανα χερι η ποδι εξω απ'τα σκεπασματα ειναι Παναγια βοηθα. Ψαχνω κατι που δεν θα καει τα εντερα του σε ρευμα. Μόνο AC και κατά προτίμηση Inverter ενεργειακής κλάσης Α. Αν δεν θες ρεύμα και θες εναλλακτικά καύσιμα δες και κάτι εδώ , αλλά θα ιδρώνουν οι τοίχοι μετά : εναλλακτική θέρμανση | Sportygossip
deninho Δεκέμβριος 14, 2012 #35 Δεκέμβριος 14, 2012 Θωμά, εγώ την έχω καταβρεί με υπέρυθρο πάνελ. Σε φάση που, όταν διαβάζω και βαριέμαι να σηκωθώ να το βγάλω από την πρίζα (δεν έχουν ενσωματωμένο θερμοστάτη...) σκάω από τη ζέστη. Μπορείς να το βάλεις είτε επιτοίχιο (σαν κάδρο), είτε σε σε κινητή βάση. Το κακό είναι ότι είναι αρκετά ακριβά (αυτό που έχω εγώ πάει περίπου 420€ ή 480 αν θες και εκτύπωση) και δεν ξέρω αν συμφέρει καλύτερα αρκουδίσιο, για να έχεις και την ψύξη το καλοκαίρι.
o polonos Δεκέμβριος 14, 2012 #36 Δεκέμβριος 14, 2012 Τι γινεται με τις υπερυθρες και την υγεια ? Αρχισα να το ψαχνω και επεσα πανω σε αυτο redwell
l2phile Δεκέμβριος 14, 2012 #37 Δεκέμβριος 14, 2012 Τι γινεται με τις υπερυθρες και την υγεια ? Αρχισα να το ψαχνω και επεσα πανω σε αυτο redwellΣαν το νερό με όζον δηλαδή.
o polonos Δεκέμβριος 14, 2012 #38 Δεκέμβριος 14, 2012 Σαν το νερό με όζον δηλαδή.Αναφερομουν περισσοτερο στα μειονεκτηματα που μπορει να εχει παρα στα πλεονεκτηματα.
dunkel_Stern Δεκέμβριος 14, 2012 #39 Δεκέμβριος 14, 2012 Τι γινεται με τις υπερυθρες και την υγεια ? Αρχισα να το ψαχνω και επεσα πανω σε αυτο redwellαπόλυτος τίποτα. ούτε αρνητικό ούτε θετικό.και όλα αυτά που λένε πως οι υπέρυθρες κάνουν καλο η κακό είναι το λιγότερο αγράμματοι.
aqua Δεκέμβριος 14, 2012 #40 Δεκέμβριος 14, 2012 Παιδια εγω πηρα ενα carbon heater 45 ευρω και εμεινα υπερευχαριστημενος απο την αποδοση του,εχει 2 σκαλες 500 και 1000 watt,στα 500w που το λειτουργω ουτε κλιματιστικο ξανααναψα(19000btu),και ουτε καλοριφερ βλεπω να αναβω,με καλυψε πληρως.Το μεταφερω σε 2 χωρους ο ενας 20 και ο αλλος 30τ.μ και ζεσταινει επαρκως στη μικρη σκαλα,αυτο εδω ειναι για οποιον ενδιαφερεται Kerosun CH-900 | Skroutz.gr
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.