Jump to content

Ασυρματα (802.11) τηλεφωνα SIP ?

YDinopoulos

Recommended Posts

Καλημερα !

Στο καινουργιο σπιτι οπου θα μετακομισω, εχω προνοησει ωστε σε καθε δωματιο να υπαρχουν 2-3 cat6e καλωδια, και καποια καλα Access Point σε ωστε να εχω πολυ καλη καλυψη χωρου.

Μη εχωντας μετακομισει ακομα, εχω αρχισει να στηνω μηχανηματα και να κανω δοκιμες. Εχω καταληξει για τηλ. κεντρο ενα διπυρηνο atom board, με 2 GB RAM. Εκει εχω βαλει ενα OpenVOX A400P με μια καρτουλα FXO100. Σκοπος μου ειναι να συνδεσω εκει πανω την γραμμη που μου φερνει η CYTA, αλλα και ενα SIP Trunk μιας εταιριας εξωτερικου. Ολα καλα, με extentions και εξερχομενες κλησεις.

Το "προβλημα" μου ειναι οτι θελω στο σπιτι να εχω ασυρματες συσκευες. Τωρα πχ εχω 4 συσκευες Siemens DECT τις οποιες θελω να τις αλλαξω με καποιες που να συνδεονται στο κεντρο ασυρματα, μεσω του ασυρματου δικτυου μου.

Εχω δει πχ μια Siemens συσκευη, ΑΛΛΑ αποτελειτε απο την βαση/τηλεφωνο ΚΑΙ το gateway (=2 συσκευες), ενω εγω ψαχνω για ολα σε μια !

Εχετε δει κατι παρομοιο? Ψαχνω για λυσεις μεχρι 150 ανα συσκευη, αλλα το συζηταω για παραπανω...

δες και συσκευες της alcatel SIP solutions for end users | Alcatel-Lucent

μηπως βρει κατι.

δεν εχω ασχοληθει με τα wireless. αλλα οτι alcatel ειχε περασει απο τα χερια μου, ηταν τιμιο.

Έχω χρησιμοποιήσει ένα ως FXS για να συνδέσω κλασσική ασύρματη συσκευή σε asterisk server. Με 25 ευρώ είναι η φτηνότερη λύση.

Είχα δοκιμάσει ένα wifi τηλέφωνο παλιότερα. Έκανε καλή δουλειά αλλά δε θυμάμαι μοντέλο.

Έτσι όμως θα πας στα ~400 !!

Το vigor έχει 2 RJ11 port για τηλεφωνικές συσκευές με 6 sip accounts συνολικά που ορίζεις σε πιο port χτυπάνε το καθένα.

Έχει επιλογή για bridge ή repeater στο wifi οπότε το τοποθετείς όπου σε βολεύει, συνδέεις 2 ασύρματες συσκευές πάνω του, που έχεις, και είσαι jet :crazy_pilot:

Απλά θα έχεις 2 επιπλέον συσκευές σε σχέση με wifi phones.

Κοίτα στο ebay για wifi voip phones. Όλο και κάτι θα βρεις

Οποτε εαν καταλαβα καλα, μπορεις να συνδεσεις 2 συσκευες στις rj11, σωστα ;

Για το κοστος, εχω budget για 5 συσκευες κανα 140-150 εκαστη. Εχω δει καποιες, αλλα οπως ειπα εχουν την βαση, ΑΛΛΑ και το gateway. Εγω θελω 1 συσκευη.

Ισως παρω 2-3 για αρχη κ λιγο πιο μετα αγοραζω και τις αλλες. Εχω μπανισει καποιες Unidata WPU 7800... στα 130 λιρονια...

• 4 weeks later...

Η λυση ηρθε απο την αναβαθμιση που εχω στην Vodafone, αξιας 350€

Μου εστειλαν την λιστα και ειδα "iPhone 3GS/3G+/8 GB/MA/" refurbished, 1 χρονο εγγυηση στα 169€

Παραγειλλα 2. Θα περασω 5.1.1 j/b και καπακια θα βαλω κανα bria η καποιο αλλο sip client.

Θα παρω και 2 cradles να εχω και ειμαι κομπλε....:happy2:

Η λυση ηρθε απο την αναβαθμιση που εχω στην Vodafone, αξιας 350€

Μου εστειλαν την λιστα και ειδα "iPhone 3GS/3G+/8 GB/MA/" refurbished, 1 χρονο εγγυηση στα 169€

Παραγειλλα 2. Θα περασω 5.1.1 j/b και καπακια θα βαλω κανα bria η καποιο αλλο sip client.

Θα παρω και 2 cradles να εχω και ειμαι κομπλε....:happy2:

Τυχερος θα εισαι αν εχουν 5.1.1 οπως ερθουν αλλιως..6.0.1 θες να πεις :nothing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.