Jump to content

high performance workstation

airvag

Recommended Posts

Στο θεμα μας τωρα...

Τι πιστευεται οτι πρεπει να αλλαξει ωστε να σταθει δυνατα (και μηχανηματα και σερβερς) ?

Να αρχίσεις να ακούς αυτά που σου λέμε κατ' άρχήν...

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Γεια σας παιδια, το ξερω οτι με τις παρακατω επιλογες μου θα αναλωθειτε στο PSU (το οποιο το εβαλα και για αποδοση καλυτερη και επειδη ειναι πιο green) αλλα το παραθετω για να μου πειτε πως σας φαινεται και αν σηκωνει κατι καλυτερο.

Θελω καποιος να μου παραθεσει 2 custom servers που να ανταποκρινονται πιο αποδοτικα στα υπαρχοντα workstations. Ευχαριστω πολυ.

CPU: Intel Core i7-3930K 3.20GHz S2011 12MB ~ 550 euro

RAM: Corsair 32GB (4 x 8GB) Vengeance DDR3 1600MHz ~ 170 euro

SSD: Samsung 840 Pro 128 GB ~ 150 euro

HHD: Seagate Barracuda 7200.14 1ΤΒ ~ 80 euro

Power: Seasonic 560W 80 Plus Gold ATX 12V/EPS 12V Power Supply ~ 90 euro

Graphic Card: Amd FirePro V5900 2GB ~ 450 euro

MOBO: Gigabyte Z77X-D3H ~ 125

Case: Corsair 300R ~ 50 euro

Monitor: Dell UltraSharp U2312HM 23" ~ 200 euro

Optical: Asus DRW-24BIST ~ 30 euro

Headphone: Sennheiser Home HD201 ~ 20 euro

Keyboard + mouse : Logitech MK260 ~ 25 euro

Windows 7 pro 64bit ~ 140 euro x 20 = 2.800

Eset Endpoint protection ~ 420 x 2 για 20 desktops 840 euro

i7 για καλυτερη αποδοση..το ξερω οτι ειναι 2 με 3 φορες πανω αλλα πολυ πιο αποδοτικος.

ssd για το συστημα να εχει καλυτερη αποδοση και τον hdd για προσωρινη αποθηκευση μεχρι να τον στειλει στον file server.

Μπορουμε να κανουμε customazation του σερβερ?

Γεια σας παιδια, το ξερω οτι με τις παρακατω επιλογες μου θα αναλωθειτε στο PSU (το οποιο το εβαλα και για αποδοση καλυτερη και επειδη ειναι πιο green) αλλα το παραθετω για να μου πειτε πως σας φαινεται και αν σηκωνει κατι καλυτερο.

Θελω καποιος να μου παραθεσει 2 custom servers που να ανταποκρινονται πιο αποδοτικα στα υπαρχοντα workstations. Ευχαριστω πολυ.

CPU: Intel Core i7-3930K 3.20GHz S2011 12MB ~ 550 euro

MOBO: Gigabyte Z77X-D3H ~ 125

Ο επεξεργαστής είναι ι7 2011 socket.Η μητρική Ζ77 1155 socket.Kάτι είναι λάθος εδώ.

Αν θες να βάλεις αυτόν τον επεξεργαστή ψάχνεις μητρική για 2011 socket δηλαδή Χ79 chipset.

i7 για καλυτερη αποδοση..το ξερω οτι ειναι 2 με 3 φορες πανω αλλα πολυ πιο αποδοτικος.

ssd για το συστημα να εχει καλυτερη αποδοση και τον hdd για προσωρινη αποθηκευση μεχρι να τον στειλει στον file server.

Μπορουμε να κανουμε customazation του σερβερ?

Δεν παίζει έτσι.

Και σου ξανά είπα κοίτα για τετραπλή κάρτα δικτύου. Αν στέλνουν 20 τερματικά σε έναν Server θα πάτωσε όλο το δίκτυο. Επίσης θέλεις και σωστό Software για να κάνει network balance. Πχ vmware είτε Intel κάρτα με το Software της. Προσοχή πια όμως.

Cpu κλπ δεν θέλεις στο Server σαν file Manager. Ο controller κάνει όλη τη δουλειά. Κάτι που ο custom Server δεν θα κάνει ποτέ σωστά.

Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Δεν παίζει έτσι.

Και σου ξανά είπα κοίτα για τετραπλή κάρτα δικτύου. Αν στέλνουν 20 τερματικά σε έναν Server θα πάτωσε όλο το δίκτυο. Επίσης θέλεις και σωστό Software για να κάνει network balance. Πχ vmware είτε Intel κάρτα με το Software της. Προσοχή πια όμως.

Cpu κλπ δεν θέλεις στο Server σαν file Manager. Ο controller κάνει όλη τη δουλειά. Κάτι που ο custom Server δεν θα κάνει ποτέ σωστά.

Θες να μου προτεινεις καποια εσυ?

οπως αυτη?

LSI Internal SATA/SAS 9211-8i 6Gb/s PCI-Express 2.0 ~ 250 euro

Ειχα σκοπο να την εχω στους σερβερς και οχι σε καθε desktop ξεχωριστα

Συγνώμη αλλά ίσως φανώ κακός με τα παρακάτω.

Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει.

Προσωπικά από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις ιδέα από υπολογιστές. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη.

Αν προσπαθείς να μάθεις, ώστε να μην σε πιάσουν κορόιδο οι τεχνικοί είμαι μαζί σου.

Καλά κάνεις και ρωτάς εδώ μέσα. Τα παιδιά να σε βοηθήσουν θέλουν χωρίς κέρδος.

Προσωπικά προτείνω να πάρεις προσφορές από 2-3 τεχνικούς-εταιρίες για το σύνολο του έργου και να τις ποστάρεις εδώ για να σου πουν τη γνώμη τους τα παιδιά.

Αλλά από την άλλη μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί απλά να τρολάρεις. Πολλές φορές έχω δει thread με τίτλο "PC μέχρι 1500 ευρώ" που τελικά γίνονται για το χαβαλέ.

Μέχρι τώρα πάντως βλέπω ελληνική νοοτροπία στην Αγγλία. Τέτοια πασαλείμματα μόνο στην Ελλάδα περνάνε...

Όλα αυτά τα λέω καλοπροέρετα. Δικά σου τα λεφτά, δικό σου το ρίσκο. Προσωπικά δεν έχω κάτι να κερδίσω.

ΥΓ Η LSI Internal SATA/SAS 9211-8i 6Gb/s PCI-Express 2.0 είναι RAID controller. Ο swatoner μιλούσε για κάρτες δικτύου.

Προσωπικά από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις ιδέα από υπολογιστές. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη.

Αν προσπαθείς να μάθεις, ώστε να μην σε πιάσουν κορόιδο οι τεχνικοί είμαι μαζί σου.

Καλά κάνεις και ρωτάς εδώ μέσα. Τα παιδιά να σε βοηθήσουν θέλουν χωρίς κέρδος.

Προσωπικά προτείνω να πάρεις προσφορές από 2-3 τεχνικούς-εταιρίες για το σύνολο του έργου και να τις ποστάρεις εδώ για να σου πουν τη γνώμη τους τα παιδιά.

Αλλά από την άλλη μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί απλά να τρολάρεις. Πολλές φορές έχω δει thread με τίτλο "PC μέχρι 1500 ευρώ" που τελικά γίνονται για το χαβαλέ.

Μέχρι τώρα πάντως βλέπω ελληνική νοοτροπία στην Αγγλία. Τέτοια πασαλείμματα μόνο στην Ελλάδα περνάνε...

Όλα αυτά τα λέω καλοπροέρετα. Δικά σου τα λεφτά, δικό σου το ρίσκο. Προσωπικά δεν έχω κάτι να κερδίσω.

ΥΓ Η LSI Internal SATA/SAS 9211-8i 6Gb/s PCI-Express 2.0 είναι RAID controller. Ο swatoner μιλούσε για κάρτες δικτύου.

Φιλε μου δεν υπαρχει λογος να τρολαρω οπως λες , εχω και εγω πολυτιμο χρονο οπως και εσυ φανταζομαι για ασχολουμαστε με βλακειες. Συγνωμη δεν προσεξα καλα τι μου εγραψε ο προηγουμενος γιατι εχω στο νου μου να βαλω Raid Controller και στα workstation. Θελω να μου πεις και εσυ την γνωμη σου. Το Raid 0 οπως εχω σκεφτει δινει ταχυτητα αλλα δεν δινει ασφαλεια οπως το Raid 5 + hot spare η και ακομα το Raid 1. Θα αξιζε το κοπο να βαλω Raid Controller και στα 20?

Οσο για την Network Card αυτη καλη ειναι?

Intel Gigabit Ethernet Quad Port Server Adapter/Network adapter - PCI Express OEM ~ 350 ευρω

Δυστυχώς δεν έχω τόσες γνώσεις όσο οι υπόλοιποι εδώ μέσα. Κυρίως με PC γραφείου ασχολούμαι.

Προσωπικά θα άκουγα τους υπόλοιπους τι είπαν.

Πρώτα θα έβρισκα τι software θα χρησιμοποιούσα και μετά θα έβλεπα το hardware.

Πάντως στην Αγγλία θα βρεις καλύτερες λύσεις από την Ελλάδα πιστεύω. Ολοκληρωμένες!

Σκέψου μακροπρόθεσμα τα κόστη. Δε θες να περιμένεις μέρες για ένα ανταλλακτικό μόνο και μόνο γιατί ο προμηθευτής δε μπορούσε. Μην σου πω όλο το στήσιμο να γίνει από τη DELL με Next Business Day repair.

Raid controller δεν χρειάζεσαι στα τερματικά.. Έχουν ήδη οι μητρικές τους.

Περαιτέρω προτάσεις δεν έχω να κάνω.

Σχετικά με Server δεν πήγαινε για τα τερματικά σου αλλά θα χρειαστείς έξτρα raid controller αν πας σε custom non server parts.

Γενικά μαζεύονται πολλά λεφτά και θα κοστίσει περισσότερο από branded.

Αν όμως δεν αποφασίσεις τι software θα παίξεις δεν μπορούμε να σου πούμε vfm λύση.

Αν δε στήσεις domain πχ δεν θες ram και καλό cpu στον Server. Κλπ....

Raid controller δεν χρειάζεσαι στα τερματικά.. Έχουν ήδη οι μητρικές τους.

Περαιτέρω προτάσεις δεν έχω να κάνω.

Σχετικά με Server δεν πήγαινε για τα τερματικά σου αλλά θα χρειαστείς έξτρα raid controller αν πας σε custom non server parts.

Γενικά μαζεύονται πολλά λεφτά και θα κοστίσει περισσότερο από branded.

Αν όμως δεν αποφασίσεις τι software θα παίξεις δεν μπορούμε να σου πούμε vfm λύση.

Αν δε στήσεις domain πχ δεν θες ram και καλό cpu στον Server. Κλπ....

Μαλιστα... τα workstations θα στηθει σε Windows Prof 64. Ειμαι προς Windows Server αλλα αν εχετε καλυτερη προταση..θα ηθελα να την ακουσω. Οι σερβερ ουσιαστικα θα διαχειριζονται μεγαλο ογκο αρχειων. Ο πρωτος σερβερ θα λειτουργει σαν frame store και ουσιαστικα θα αναμιγνυουν (προσθετουν σταδιακα) αυτα που δουλευουν οι σχεδιαστες στα μηχανηματα. Και ο δευτερος ουσιαστικα θα ειναι mirror του. O τριτος σκεφτηκα να ειναι o NAS που ανεφερα οπου θα ειναι "κοιμησμενος" και θα γινεται το secondary backup στο τελος καθε μερας η της εβδομαδας.

Ο στοχος μου ειναι η καλυτερη αποδοση στο βαθος του χρονου και χρηματων. Το πολυ 20Κ ειναι το budget ολων των

σερβερ.

Αξιζει το κοπο να βαλω PCIe SSD για αποθηκευση. Γνωριζω ειναι πανακριβες αλλα πιστευω θα δινουν αλλη ταχυτητα στο συστημα. Π.χ.

OCZ Z-Drive R4 RM Series 600GB Half Height PCI Express Solid State Drive ~ 3.254 lires

Intel 2.5 inch 710 Series Solid State Drive (300GB, SATA, 3Gb/s, 25nm, MLC, OEM) ~ 1.169 lires

OCZ Technology 1.2TB Z-Drive R4 CM84 PCIe SSD - Solid State Drive ~ 5.726 lires

SSD για store δεν είναι VFM. Μιλάς για 4κ για 1 δίσκο και δεν θέλεις μόνο έναν. Θέλεις όγκο.Δεν αξίζει τον κόπο.

Καλύτερα βρες SAS δίσκους των 15k rpm. Δεν έχω να σου προτίνω κάποιον συγκεκριμένα γιατί δεν έχω στον μυαλό μου κανένα εκτός απο branded.

Το NAS μια χαρά θα κάνει δουλειά για backup daily-weekly-monthly.

Εκτός απο ταχύτητα θέλεις και όγκο.

Εφαρμογές για το rendering τι θα βάλετε τελικά; Γιατί οκ το λειτουργικό αλλά αν η εφαρμογή δεν τρέχει σε Win είναι pointless.

Πρώτα ξεκινάς με το τι προγράμματα θα τρέξεις. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία ούτε γνώση απο rendering farm για να προτίνω κάτι, απλά εικάζω συν τις γνώσεις μου να βοηθήσω όσο μπορώ.

Προσπάθησε να αποφύγεις άχρηστα έξοδα όπως ακριβό psu για τα workstations είτε ανούσια DVDRW κλπ. Οτιδήποτε έξοδο εξτρα είναι έξοδο.

Δε νομίζω οτι θα χρειστείς ούτε DVD στα τερματικά, ούτε psu των 90 αφού και με 50-60 κάνεις άνετα τι δουλειά σου και με το παραπάνω. Οικονομική σειρά μιας επώνυμης εταιρείας συν αγορά 3-4 για backup είναι το καλύτερο και vfm. Δεν έχουν απαιτήσεις ρεύματος τα μηχανήματά σου αφού mobo-vga-cpu-1 ssd-1 hdd θα τρέχουν.

Ούτε το z77 θα σου δώσει τίποτα παραπάνω απ ότι το h77 chipset στην περίπτωσή σου. Ούτε OC θα κάνεις ούτε θα παίξεις PCI-E 3.0 κάρτα ούτε τίποτα. Καλύτερα ότι μείνει ρίξτα στο χώρο, γραφεία, server μεγάλο UPS για όλο το γραφείο και γεννήτρια για διακοπή ρεύματος παρά σε hardware που δε θα δείς διαφορά ή κράτα τα στην άκρη ή ρίξτα αλλού ποιο έξυπνα.

i7 3770 πάει με τις μητρικές σου. Μην βάλεις K έκδοση αφού δεν πρόκειται να κάνεις OC. Ούτε aftermarket coolers.

Στα προτείνουμε όλοι γιατί απλά θα πετάξεις λεφτά. Στην τελική δικά σου είναι.

Εφαρμογές για το rendering τι θα βάλετε τελικά; Γιατί οκ το λειτουργικό αλλά αν η εφαρμογή δεν τρέχει σε Win είναι pointless.

Προσπάθησε να αποφύγεις άχρηστα έξοδα όπως ακριβό psu για τα workstations είτε ανούσια DVDRW κλπ. Οτιδήποτε έξοδο εξτρα είναι έξοδο.

Δε νομίζω οτι θα χρειστείς ούτε DVD στα τερματικά, ούτε psu των 90 αφού και με 50-60 κάνεις άνετα τι δουλειά σου και με το παραπάνω. Οικονομική σειρά μιας επώνυμης εταιρείας συν αγορά 3-4 για backup είναι το καλύτερο και vfm. Δεν έχουν απαιτήσεις ρεύματος τα μηχανήματά σου αφού mobo-vga-cpu-1 ssd-1 hdd θα τρέχουν.

Ούτε το z77 θα σου δώσει τίποτα παραπάνω απ ότι το h77 chipset στην περίπτωσή σου. Ούτε OC θα κάνεις ούτε θα παίξεις PCI-E 3.0 κάρτα ούτε τίποτα. Καλύτερα ότι μείνει ρίξτα στο χώρο, γραφεία, server μεγάλο UPS για όλο το γραφείο και γεννήτρια για διακοπή ρεύματος παρά σε hardware που δε θα δείς διαφορά ή κράτα τα στην άκρη ή ρίξτα αλλού ποιο έξυπνα.

i7 3770 πάει με τις μητρικές σου. Μην βάλεις K έκδοση αφού δεν πρόκειται να κάνεις OC. Ούτε aftermarket coolers.

Στα προτείνουμε όλοι γιατί απλά θα πετάξεις λεφτά. Στην τελική δικά σου είναι.

Ευχαριστω πολυ για οποια βοηθεια. Τα προγραμματα που θα παιζουν κατα κυριο λογο θα ειναι Lightwave3d 11 και Photoshop CS6 οποτε απαιτουν βαρβατα μηχανηματα. Τα προγραμματα ειναι συμβατα σε Windows και Mac.

Σκεφτομαι το Kerberos για ΑΑΑ.

Για τους σερβερς θελω να μου πειτε τι λειτουργικο ειναι καλυτερο και σχετικα με το VMware τι προτεινετε.

Ups εβαλα το

Ups: CyberPower CP1500AVRLCD Intelligent LCD 1500VA 900W with AVR Tower UPS ~ 150 euro

Αν νομιζεται καποιο καλυτερο και γεννητρια να μου προτεινετε.

900watt δε θα κρατήσει ούτε για 3 δεύτερα.

Εγώ έλεγα για κανένα 20kva για να έχεις πάνω όλο το γραφείο έως ότου πάρει η γεννήτρια. Είναι και θέμα περιοχής, αν υπάρχουν διακοπές κλπ για το θέμα γεννήτριας.

Τα pc όλα και τους servers βάλτους σε ένα μεγάλο ups όλα μαζί. Μη βάλεις ξεχωριστά για το καθένα (αυτά είναι μπακαλιές)

Άρα πας για Windows 2012 και domain για όλα τα pc.

Οσο αναφορα τους SAS το ερωτημα μου ειναι που συμφερει να τους βαλω καλυτερα στα workstations η στους servers. Νομιζω ειναι καλυτερα στο καθε desktop για να boostaroun την ταχυτητα και την αποδοση. Αυτα ειναι μερικα απο τα καλυτερα της αγορας.

SAS

HP P2000 600GB 6G SAS 15K rpm ~ 600 ευρω

Hitachi Ultrastar 600GB 15K600 SAS ~ 400 ευρω

Seagate Cheetah 600GB 15K.7 SAS ~ 320 ευρω

Για Ups σκεφτηκα να βαλω απο ενα στο καθενα απο αυτο που σου προτεινα επειδη η λυση της μια μεγαλης ειναι περιπου στα 10Κ οπως αυτη.

APC Smart-UPS VT 15kVA 400V w/4 Batt Mod Start-Up 5X8 Int ~ 12.000 ευρω

Απο οσο βλεπω παω για Windows Server 2012 με domain σε ολα τα τερματικα

Στα τερματικά θα βάλεις SSD για το λειτουργικό και HDD για τα Data.

Στους servers θα βάλεις SAS.

Ο SSD είναι πιο γρήγορος απο τους SAS αλλά επειδή οι SSD έχουν limit σε read & write αλλά και το κόστος για μεγάλους δίσκους SSD είναι απαγορευτικό.

Η HP έχεις SAS δίσκους 6G 1TB κάπου στα 400€ νομίζω.

Οκ πες οτι βάζεις 900w στα τερματικά. Στους servers δεν αρκεί. Θέλεις το λιγότερο 20λεπτά αυτονομία για τους servers για να κάνουν shutdown σε τυχόν διακοπή ρεύματος.

Συν οτι σκέψου οτι κάθε 2 χρόνια τα ups θα θέλουν μπαταρίες. Αυτά συνήθως παίρνουν 2 ή 3 μπαταρίες το ένα * 20 συν 4-5 μπαταρίες που θα θέλει το κάθε ups για τον κάθε server... Γεια σας.

Ενώ το μεγάλο παίρνει 20-25 μπαταρίες και τέλος. Αν υπολογίσεις και τις εργατοώρες τότε στα έκανε απόσβεση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.