chroma Δεκέμβριος 29, 2012 #41 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2012 Αν πηγαίνεις για vmware βλέπεις πρώτα το υλικό να μέσα στο HCL:VMware Compatibility Guide: System Searchμε μια γρήγορη ματιά πχ. το sabertooth δεν υπάρχει, όπως και οι περισσότερες consumer λύσεις. Ίσως μπορεί να δουλέψει esxi αλλά αν έχεις προβλήματα σταθερότητας, δεν αναγνωρίζονται onboard συσκεύες κλπ. και πάρεις για υποστήριξη το πρώτο πράγμα που θα ζητήσουν είναι το νούμερο πελάτη και το δεύτερο αν είσαι μέσα στο HCL.Εδώ βλέπεις το κόστος για άδειες και υποστήριξη: VMware vSphere Pricing OptionsΤα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για Windows server, το HCL είναι εδώ: Windows Server Catalogκαι λεπτομέρειες για τις διαφορετικές sku εδώ: datasheet και ένα FAQ είναι σε US αλλά παίρνεις μια ιδέα τι σου προσφέρει κάθε έκδοση πχ. με datacenter licence τρέχεις όσα windows vm θέλεις χωρίς έξτρα κόστος.Για server καλύτερα κοίταξε κάτι σε έτοιμο επώνυμο και ρώτησε για επίσης για OEM έκδοση vsphere ή windows, κοινώς αυτό θα επιτρέπει αν πάρεις πχ. ένα Dell server να παίρνεις την υποστήριξη της Dell για το υλικό και για το λογισμικό το οποίο κάνει τα πράγματα λίγο πιο απλά.Αξίζει να έχεις κάπου enterprise τύπου υποστήριξη για όταν τα πράγματα πάνε στραβά, όσο έμπειρο admin και να έχεις κανείς δεν τα ξέρει όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Δεκέμβριος 29, 2012 #42 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2012 Επειδή είμαι παθών θα σου έλεγα μακρυά απο custom servers. Αν σκάσει η μητρική μέσα σε εγγύηση και την στέλνεις rma τι θα κάνεις; Θα αγοράσεις άλλη μητρική για backup μέχρι να έρθει είτε θα έχεις κλειστό το μηχάνημα;Επίσης redundancy δεν βλέπω.Θέλεις απο μία κάρτα δικτύου να τραβήξεις τρελλά δεδομένα και αρκετά γρήγορα. Όταν θα σέρνετε όλο το δίκτυο μην αναρωτηθείς γιατί.Άμα σκάσει ο δίσκος στο λειτουργικό τι θα κάνεις; Πάλι ο server down?Επιμένω κοίτα σε branded server. Σου είπα και ποιο πάνω κοίτα προς HP γιατί είναι VFM. Δεν πρόλαβα-ξέχασα να σου γράψω SKU για build αλλά πάλι custom pc δε κάνει τη δουλειά του server. Ξέχνα το. Το έχω δεί αρκετές φορές να μη γίνεται όπως πρέπει και να πετάνε λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 30, 2012 #43 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2012 ναι οκ δεν διαφωνώ για τους xeon ( αν δεν χρειάζονται τα επιπλέον 3 mb cache η υποστήριξη περισσότερης μνήμης και 2-3 αλλα εξτρα που εχει ο xeon) νομιζω πως μια χαρα του κανει και ο 3930κ . Δεν ειναι αυτος ο λογος που παιρνει XEON καποιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Δεκέμβριος 30, 2012 #44 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2012 ναι ξερω τι κανει την διαφορα αυτα τα 2-3 εξτρα (υποστήριξη κάποιον λειτουργιών )που ειπα απλα δεν το ανέλυσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Δεκέμβριος 30, 2012 #45 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2012 SKU:594869-421HP ML350 G6 Intel� Xeon� E5620 (2.40GHz/4-core/12MB/80W) Processor Kit 601246-B21HP 2GB (1x2GB) Dual Rank x8 PC3-10600 (DDR3-1333) Registered CAS-9 Memory Kit500656-B21HP 8GB (1x8GB) Dual Rank x4 PC3-10600 (DDR3-1333) Registered CAS-9 Memory Kit*500662-B21 (x2)503296-B21HP NC360T PCI-E Dual Port Gigabit Server Adapter412648-B21Επειδή το μηχάνημα έρχετε χωρίς δίσκους. Μπορείς είτε να πας στην παρακάτω επιλογή με SAS δίσκουςHP 146GB 6G SAS 15K rpm SFF (2.5-inch) Dual Port Enterprise 3yr Warranty Hard Drive512547-B21 (x2)Για να βάλεις το λειτουργικό στους δίσκους και μόνο.Είτε αγοράζεις σκέτα caddies με SKU (378343-002) [ame]http://www.amazon.co.uk/378343-002-Compaq-Proliant-DL170h-Series/dp/B004EIWMGY/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1356875146&sr=1-1[/ame]ΚΑι βάζεις SSD's και 2.5 δίσκους για data.Γενικά μπορείς να παίξεις με τους δίσκους τους αν βρείς τα κατάλληλα caddies και μόνο. Η HP δεν υποστηρίζει caddies σκέτα αλλά δοκιμασμένα έχω βάλει και SSD για λειτουργικό αλλά και για data απλούς Sata.Αν θέλεις μεγάλους δίσκους όμως γιατί δυστυχώς οι 2.5" δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες είτε αγοράζεις extra cage (SKU 487936-B21) είτε κοιτάς για το παρακάτω μηχάνημα638180-421HP ML350 G6 Intel� Xeon� E5606 (2.13GHz/4-core/8MB/80W) Processor Kit638319-B21HP 4GB (1x4GB) Single Rank x4 PC3-10600 (DDR3-1333) Registered CAS-9 Memory Kit593339-B21 ή 500658-B21HP 8GB (1x8GB) Dual Rank x4 PC3-10600 (DDR3-1333) Registered CAS-9 Memory Kit500662-B21 (x2)HP NC360T PCI-E Dual Port Gigabit Server Adapter412648-B21Κωδικός caddies για δίσκους373211-002373211-001Αν ψάξεις για hp hdd caddy θα βρείς αρκετά και κάνεις άνετα την δουλειά σου. Απλά αν δε βάλεις caddy δε δουλεύει δίσκος. Κάτι κάνει βραχυκύκλωμα με το case και διαβάζει δίσκο. Αλλιώς δεν.EDIT: Μικρές αλλαγές. Αφού θέλεις ως File Server, Domain κλπ δεν χρειάζεσαι 2ο cpu για μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά χρειάζεσαι το λιγότερο 4 gigabit θύρες για καλύτερο manage του file share στο δίκτυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Δεκέμβριος 30, 2012 #46 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2012 vm με custom parts χωρίς HCL για productive χρήση; :suicide2:χωρίς να μειώνω τις γνώσεις σου καλύτερα να απευθυνθείς σε εταιρίες που το γνωρίζουν το αντικείμενο με επώνυμες λύσεις και θα υπάρχει και υποστήριξη.Μην ξεχνάμε και τις τιμές των αδειών χρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Δεκέμβριος 30, 2012 #47 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2012 ναι ξερω τι κανει την διαφορα αυτα τα 2-3 εξτρα (υποστήριξη κάποιον λειτουργιών )που ειπα απλα δεν το ανέλυσα Αν θεωρείς τον Xeon 2-3 διαφορές που το παίρνει κάποιος τότε μάλλον μείνε σε commercial use. Άλλο η λιανική χρήση και άλλο η επαγγελματική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Δεκέμβριος 30, 2012 #48 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2012 το ξερω οτι οι xeon δεν ειναι για απλη χρηση . εψαξα και διαβασα το τι εχει ενας xeon και τι ενας K . αλλα μην χαλαμε το θεμα οκ .απλα επιδι ειδα οτι εβαζε sabertooth υπεθεσα οτι δεν θελει xeon και λογικα και αυτα που προσφερει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
airvag Δεκέμβριος 30, 2012 Author #49 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2012 παιδια χωρις να σας το χαλαω... συγνωμη αλλα και εγω ψαχνοντας παω και οσο γινεται ενημερωνομαι (αν ηξερα δεν θα ρωτουσα..) Επειδη δεν θελω να παω σε επωνυμη λυση και προτιμω να επιλεξω τι θα βαλω μονος μου.Θελω να μου πειτε υπευθυνα τι ειναι καλυτερο?1) να κανω rendering farm? και αν πως μπορει να δουλεψει (επιλογες κτλ..) ???2) να χρησιμοποιησω vmware η windows servers ????Η επιλογη των 20 custom desktops ειναι τελικη 90% και ειναι αυτη που παραθετω παρακατω. Απλα πειτε μου πως θα απεδιδε καλυτερα με το χτησιμο των 2 σερβερ που προειπα (frame server , mirror server και ολα αυτα θα στελνουν στον Nas σε RAID 5 + hot spare). Θα με ενδιεφερε πολυ η ιδεα του rendering farm.Cpu: Intel Core I5-3570 3.4 GHz 6MB ~ 250 euroRAM: Corsair 2 x 8 Vegeance 1866 MHz ~ 175 euroMOBO: Gigabyte Z77X-D3H ~ 125Cooler Cpu: Cooler Master Hyper 212 Evo ~ 30Graphic Card: Gigabyte Geforce GTX 650 Ti 2GB ~ 150SSD: Samsung 830 256 GB ~ 250 euroHDD: Seagate Barracuda 7200.14 2TB ~ 90 euroPower: Corsair 650 W Enthusiast TX650M ~ 90 euroCase: Cooler Master Strorm Enforcer ~ 75 euroOptical: Asus DRW-24BIST ~ 30 euroHeadphone: Sennheiser Home HD201 ~ 20 euroKeyboard + mouse : Logitech MK260 ~ 25 euroTotal: 1.250 x 20 = 25.000Απο λειτουργικο σκεφτομαιWindows Ultimate 7 64bit ~ 150 euro x 20 = 3.000και Bitdefender Antivirus Plus 2013 ~ 200 euro για τα 20Απομενουν οι σερβερς ακουω ολοκληρωμενες προτασεις...συγχωρεστε με δεν θελω brands ετοιμα servers. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Δεκέμβριος 31, 2012 #50 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 Εξήγησε μου γιατί δεν θέλεις branded Server. Για τα τερματικά συμφωνώ να κάνεις customs. Για Server με τίποτα. Μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά καλύτερα κόψε από αλλού. Ούτε αποδίδει το ίδιο το ψεύτικο Server commercial pc αλλά και μιλάμε για μηχάνημα 24/7 που δεν θέλεις downtime. Βάζεις άχρηστα μπιχλιμπίδι στα τερματικά αλλά δε δίνεις λεφτά για Server? Μνήμες που είναι για Oc γιατί βάζεις αφού βάζεις non k επεξεργαστή. Τροφοδοτικό των 90€ αφού υπάρχει ίδιας εταιρείας ποιο φτηνό και θα κάνεις την ίδια δουλειά. Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Δεκέμβριος 31, 2012 #51 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 παιδια χωρις να σας το χαλαω... συγνωμη αλλα και εγω ψαχνοντας παω και οσο γινεται ενημερωνομαι (αν ηξερα δεν θα ρωτουσα..) Επειδη δεν θελω να παω σε επωνυμη λυση και προτιμω να επιλεξω τι θα βαλω μονος μου.Θελω να μου πειτε υπευθυνα τι ειναι καλυτερο?1) να κανω rendering farm? και αν πως μπορει να δουλεψει (επιλογες κτλ..) ???2) να χρησιμοποιησω vmware η windows servers ????Η επιλογη των 20 custom desktops ειναι τελικη 90% και ειναι αυτη που παραθετω παρακατω. Απλα πειτε μου πως θα απεδιδε καλυτερα με το χτησιμο των 2 σερβερ που προειπα (frame server , mirror server και ολα αυτα θα στελνουν στον Nas σε RAID 5 + hot spare). Θα με ενδιεφερε πολυ η ιδεα του rendering farm.Cpu: Intel Core I5-3570 3.4 GHz 6MB ~ 250 euroRAM: Corsair 2 x 8 Vegeance 1866 MHz ~ 175 euroMOBO: Gigabyte Z77X-D3H ~ 125Cooler Cpu: Cooler Master Hyper 212 Evo ~ 30Graphic Card: Gigabyte Geforce GTX 650 Ti 2GB ~ 150SSD: Samsung 830 256 GB ~ 250 euroHDD: Seagate Barracuda 7200.14 2TB ~ 90 euroPower: Corsair 650 W Enthusiast TX650M ~ 90 euroCase: Cooler Master Strorm Enforcer ~ 75 euroOptical: Asus DRW-24BIST ~ 30 euroHeadphone: Sennheiser Home HD201 ~ 20 euroKeyboard + mouse : Logitech MK260 ~ 25 euroTotal: 1.250 x 20 = 25.000Απο λειτουργικο σκεφτομαιWindows Ultimate 7 64bit ~ 150 euro x 20 = 3.000και Bitdefender Antivirus Plus 2013 ~ 200 euro για τα 20Απομενουν οι σερβερς ακουω ολοκληρωμενες προτασεις...συγχωρεστε με δεν θελω brands ετοιμα servers. ΕυχαριστωΚαι εγω δεν καταλαβαινω την επιμονη σου να στησεις τον σερβερ μονος σου και να μην παρεις μια ετοιμη λυση οπως σου προτεινουν και τα παιδιαειναι δεδομενο πως ο σερβερ θα χρειαστει διαφορετικου ειδους υποστηριξη απο τα workstations σου και το επιπλεον κοστος ενος branded server θα το βγαλεις απο την υποστηριξη σε περιπτωση βλαβης ή αστοχιας οταν και εφοσον αυτη προκυψειΓια τα workstations τωρα, εαν δεν εχεις κανει καποιο λαθος στος τιμες και τις ποσοτητες, απο εκει που εχεις παρει τιμες σε βαρανε στα αυτια...ο 3570 (non K) κοστιζει 190-200 ευρω σε ολα τα καταστηματα στην Ελλαδαο 3570K κοστιζει ~220 ευρωΜε ~80 ευρω βρισκεις 1600αρες μνημες 16 γιγα και με τα διπλα 32 γιγα, οποτε αν σου εχουν δωσει τιμη 180 ευρω για τα 16 σε κλεβουν...βαλλε 32 γιγα σε καθε περιπτωσηο 256 ssd ειναι υπερβολικος για την δουλεια σου και αν δεν θελεις εναν 128αρη ή τον θεωρεις μικρο, προτιμησε 2*128 σε RAID 0. Η διαφορα θα ειναι αρκετα μεγαλη εναντι του ενος δισκου και θα την καταλαβεις κατα την εργασιαεπισης ο 2ΤΒ δισκος ανα PC μου φενεται εξισου μεγαλος, αλλα αν η διαφορα στην τιμη απο εναν δισκο του 1ΤΒ ειναι μικρη, τοτε παω πασο.τον δισκο αυτον τον χρειαζεσαι για να αποθηκευει ο καθενας τα αρχεια του.αν θεωρεις πως δεν σου φτανει, ειναι προτιμοτερο να παρεις 1ΤΒ εσωτερικο και να προσθεσεις εναν εξωτερικο 1ΤΒ ή 2ΤΒ για να κραταει το καθε workstation ξεχωριστο backup και μονο για αυτοΓια το τροφοδοτικο και το κουτι το ξαναειπαμεσε καλυπτει πληρως και με το παραπανω και ενα μικροτερο με τα μισα χρηματα (σκεψου οτι 40 ευρω στα 20 μηχανηματα ειναι 800 ευρω διαφορα...)Το κουτι ειναι πολυ ακριβο και δεν εχει και την "σοβαροτητα" που απαιτει η φυση του συστηματοςΠροτιμησε καποιο απο αυτα που σου εχουμε προτεινει παραπανω γιατι και εκει η διαφορα ειναι μεγαληΚαι ενα τελευταιοΜιας και ζητας να σου πει καποιος "υπευθυνα" τι ειναι καλυτερο, θα πρεπει να ξεκοησεις απο την εμονη σου το να στησεις τους σερβερς μονος σου και να παρεις εναν brandedΟπως ειδες, για τα workstations δεν υπαρχει ουσιαστικη αντιθεση στο να στηθουν custom.Ο σερβερ ομως ειναι η ραχοκοκαλια του δικτυου σου και θα πρεπει να καταλαβεις πως δεν θα κερδισεις τιποτα απολυτως φτιαχνοντας τον custom, αλλα εχεις να χασεις παρα πολλα (χρημα και χρονο) σε περιπτωση οποιασδηποτε αστοχιας,βλαβης, προβληματοςΣκεψου μονο τι ζημια θα εχεις στο δικτυο σου αν χρειαστει να μεινεις χωρις σερβερ για μερικες μερες + το κοστος της αγορας καποιου ανταλλακτικου για να αντικαταστησεις αμεσα το χαλασμενο σε περιπτωση βλαβηςΜονο το τελευταιο, σου καλυπτει την οποια διαφορα στην τιμη σε σχεση με εναν επωνυμο σερβερΣτον ετοιμο, αν κατι χαλασει, επικοινωνεις με την εταιρεια και αμεσα στο αντικαθιστουνεπισης, στο μπατζετ σου, υπολογισε ενα εξτρα κοστος για την αγορα καποιον επιπροσθετων ανταλλακτικων σε περιπτωση βλαβης καποιου workstationδηλαδη 2-3 επιπλεον τροφοδοτικα, 1-2 ssd, 2-3 σετακια μνημες και 1-2 καρτες γραφικων, 2-3 πληκτρολογια+ποντικια και ακουστικα (αυτα ειδικα φθιρονται σχετικα ευκολα), 3-4 δισκουςαυτα αμα τα βαλλεις κατω, ειναι ενα κοστος το οποιο αντιστοιχει στα επιπλεον χρηματα που δεινεις εναντι αυτων που σου προτειναμε, για κουτι+τροφοδοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
airvag Δεκέμβριος 31, 2012 Author #52 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 Σωστη η σκεψη για 2 HDD με 1 ΤΒ ο καθενας. Ο επεξαργαστης που θα βαλω θα ειναι ο 3570Κ απλα οσο αναφορα το overclocking ειναι απαγορευτικο για ενα τετοιο workstation.Το θεμα μου ειναι οτι θελω μεγιστη αποδοση σε βαθος χρονου και φυσικα οσο το δυνατον να γλιτωσω καποια χρηματα.Τα θεματα που θελω βοηθεια ειναι 2.1) rendering farms Και RACK MOUNT CASES2) το στησιμο και την επιλογη των components of servers. Επισης ειναι καλη λυση να τρεχουν Linux οι σερβερς η θα εχουν Bugs με τα αλλα customs pcs που θα τρεχουν WIndows?Υ.Γ. Θελω λιγο βοηθεια οσο αναφορα το Wmware η καποιου αλλου καλυτερου (οπως KVM) και πως θα γινει το στησιμο του.Δεν θελω να γινω κουραστικος αλλα η αποφαση δεν ειναι δικια μου και οι σερβερς θα γινουν custom οπως και να χει. Οποια βοηθεια χρησιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Δεκέμβριος 31, 2012 #53 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 Και customs Servers και Κ επεξεργαστές και 1866 μνήμες. PC βέβαια δε θα γίνει. Απλά πεταμένα λεφτά που θα καλύπτει το Software άνετα. Ανεβάζεις πάνω από 100€ ανούσια το κόστος στο κάθε μηχάνημα. Σύνολο χαλαρά 2000€.Εγώ στο ξαναλέω, την πάτησα με custom Server και τελικά φεσωθηκα αγορά branded συν τα parts από τον custom. Με μητρική που πήγε 2 φορές έξω, επέστρεφε με το ίδιο πρόβλημα, έφαγα 1μιση μήνα χωρίς Server. Η οικονομική ζημιά κάπου στα 5κ+ συν ότι μου κόστισε που έπαιζε όλο το δίκτυο με έναν Server και δεν έκανα την δουλειά μου και Άλλοι 80 χρήστες σερνοντουσαν. Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
airvag Δεκέμβριος 31, 2012 Author #54 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 Και customs Servers και Κ επεξεργαστές και 1866 μνήμες. PC βέβαια δε θα γίνει. Απλά πεταμένα λεφτά που θα καλύπτει το Software άνετα. Ανεβάζεις πάνω από 100€ ανούσια το κόστος στο κάθε μηχάνημα. Σύνολο χαλαρά 2000€.Εγώ στο ξαναλέω, την πάτησα με custom Server και τελικά φεσωθηκα αγορά branded συν τα parts από τον custom. Με μητρική που πήγε 2 φορές έξω, επέστρεφε με το ίδιο πρόβλημα, έφαγα 1μιση μήνα χωρίς Server. Η οικονομική ζημιά κάπου στα 5κ+ συν ότι μου κόστισε που έπαιζε όλο το δίκτυο με έναν Server και δεν έκανα την δουλειά μου και Άλλοι 80 χρήστες σερνοντουσαν. Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2Ωραια μου λες να βαλω 32giga ram...συμφωνω σε αυτο αλλα καλυτεροι ειναι οι 1866 σωστα? Το επεξεργαστη μπορω να παρω τον 3570 και η διαφορα θα ειναι 200 ευρω συνολο. Το καταλαβαινω οτι μιλας απο εμπειρια αλλα και αλλοι που εχουν εμπειρια προτιμουν τα custom. Το μονο που συμφωνω ειναι οτι τα Brandnames σου παρεχουν γρηγορη καλυψη.Θελω να μου πειτε ενα προτεινομενο custom για τα συγκεκριμενα desktop, vmware πως θα δουλευει και πως μπορω να κανω rendering farms με rackmount servers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
isaias1983 Δεκέμβριος 31, 2012 #55 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 Συγνωμη που παρεμβαινω και ισως ειναι και λιγο offtopic αυτα που θα πω...Βλεπω τελικα οτι ενω τα παιδια σου εχουν δωσει διαφορες ιδεες εσυ εφιαξες τα δικα σου workstation...Επισης απο οτι βλεπω δεν σε ενδιαφερουν οι τιμες...Οι τιμες στα περισσοτερα ηδη ειναι σχεδον απαραδεκτες...Οι διαφορα απο 1600 σε 1866 μνημες ειναι αμελητεα,λες οτι δεν θα κανεις overclocking και παιρνεις Κ CPU,τροφοδοτικο πολυ παραπανω απο οτι απαιτει το συστημα...Αυτο μου δινει την εντυπωση οτι δεν σε ενδιαφερουν καθολου τα χρηματα που θα δωσεις...Δινεις ασκοπα 100-150 ευρω παραπανω σε καθε μηχανημα.Επισης λες οτι εχεις 2 εμπειρους τεχνικους που θα σε βοηθησουν να τα στησεις ολα αυτα.Ποια η γνωμη τους?δεν σου εχουν προτεινει κατι αυτοι?Οσο για το server θα συμφωνησω με τα παιδια...Εννοειται branded...Μην κανεις το λαθος και κανεις custom...Ακου τουλαχιστον κ μια συμβουλη απο ολες αυτες που σου εδωσαν.Sorry για το σχεδον offtopic αλλα δεν αντεξα!Καλη Χρονια να εχουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
airvag Δεκέμβριος 31, 2012 Author #56 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 Συγνωμη που παρεμβαινω και ισως ειναι και λιγο offtopic αυτα που θα πω...Βλεπω τελικα οτι ενω τα παιδια σου εχουν δωσει διαφορες ιδεες εσυ εφιαξες τα δικα σου workstation...Επισης απο οτι βλεπω δεν σε ενδιαφερουν οι τιμες...Οι τιμες στα περισσοτερα ηδη ειναι σχεδον απαραδεκτες...Οι διαφορα απο 1600 σε 1866 μνημες ειναι αμελητεα,λες οτι δεν θα κανεις overclocking και παιρνεις Κ CPU,τροφοδοτικο πολυ παραπανω απο οτι απαιτει το συστημα...Αυτο μου δινει την εντυπωση οτι δεν σε ενδιαφερουν καθολου τα χρηματα που θα δωσεις...Δινεις ασκοπα 100-150 ευρω παραπανω σε καθε μηχανημα.Επισης λες οτι εχεις 2 εμπειρους τεχνικους που θα σε βοηθησουν να τα στησεις ολα αυτα.Ποια η γνωμη τους?δεν σου εχουν προτεινει κατι αυτοι?Οσο για το server θα συμφωνησω με τα παιδια...Εννοειται branded...Μην κανεις το λαθος και κανεις custom...Ακου τουλαχιστον κ μια συμβουλη απο ολες αυτες που σου εδωσαν.Sorry για το σχεδον offtopic αλλα δεν αντεξα!Καλη Χρονια να εχουμε!Γεια σου φιλε μου και καλη χρονια να εχουμε. Παιρνω σαν καλοπροεραιτο το offtopic σχολιο σου.Ακουω οσα λεει ο καθενας και ειναι πολυ σημαντικο το καθε τι που λετε. Το workstation ειναι κατα 90% αυτο που εγραψα σε προηγουμενο ποστ. Τα ερωτηματικα μου ηταν 2 ως προς το specification των desktops. 1) οι επεξεργαστες που και λογω τιμης προτιμησα Ι5, απλα ειχα στο μυαλο μου το overclocking που θεωρω οτι ειναι επικινδυνο σε ενα workstation. και 2) οι RAM που νομιζω οτι εχουν διαφορα μεγαλη...το θεμα παλι και εδω ειναι η τιμη.Οι φιλοι μου οι τεχνικοι μου λενε οτι καλυτερο ειναι custom και εκει πορευομαστε. Παραλληλα σκεφτομαστε να εχουμε software servers η hardware. Ελπιζω να βρεθει λυση διοτι μεχρι τελος εβδομαδας θα γινουν οι παραγγελιες.Σε ευχαριστω για την παρεμβαση σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 31, 2012 #57 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 Ειχα πει ποιο πισω ρώτα και σε κάποιο φορουμ-σελιδα ποιο εξειδικευμένη ( πχ stackoverflow) .Τα "φιλαρακια" σου, οι τεχνικοί ,λυπάμαι που θα στο πω αλλα φαίνεται να μην εχουν ιδέα πως να στήσουν και τι απαιτήσεις εχεις σε τέτοιο περιβάλλον. Φιλικά και καλη χρονιά!Κακως κολλησες στις μνημες, τουλαχιστον αν δε προκειται για ECC δες να εχουν οσο ποιο χαμηλους χρονισμους- timings και οχι συχνοτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathisdim Δεκέμβριος 31, 2012 #58 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 Γεια σου φιλε μου και καλη χρονια να εχουμε. Παιρνω σαν καλοπροεραιτο το offtopic σχολιο σου.Ακουω οσα λεει ο καθενας και ειναι πολυ σημαντικο το καθε τι που λετε. Το workstation ειναι κατα 90% αυτο που εγραψα σε προηγουμενο ποστ. Τα ερωτηματικα μου ηταν 2 ως προς το specification των desktops. 1) οι επεξεργαστες που και λογω τιμης προτιμησα Ι5, απλα ειχα στο μυαλο μου το overclocking που θεωρω οτι ειναι επικινδυνο σε ενα workstation. και 2) οι RAM που νομιζω οτι εχουν διαφορα μεγαλη...το θεμα παλι και εδω ειναι η τιμη.Οι φιλοι μου οι τεχνικοι μου λενε οτι καλυτερο ειναι custom και εκει πορευομαστε. Παραλληλα σκεφτομαστε να εχουμε software servers η hardware. Ελπιζω να βρεθει λυση διοτι μεχρι τελος εβδομαδας θα γινουν οι παραγγελιες.Σε ευχαριστω για την παρεμβαση σουΣτις δουλειες δυστηχως η ευτυχως δεν υπαρχουν φιλιες, ο λογος που σου προτεινουν custom server ειναι οτι τα περιθωρια κερδους τους ειναι μεγαλυτερα (τοσο απο service οσο και απο εξαρτηματα, ειδικα αν κρινω απο τις τιμες των worksations). Δεν θα κανω τον κοπο να παραθεσω τα πλεονεκτηματα του branded server καθως πιστευω εχουν αναλυθει διεξοδικα, αλλα θα σταθω στο οτι ουσιαστικα δεν ζητας την συμβουλη των παιδιων αλλα να εγκρινουν τις αποφασεις τις οποιες εχεις ηδη παρει.Τωρα οσον αφορα τα workstations οι διαφορα αναμεσα στις μνημες 1600 και 1866 ειναι ανυπαρκτη, δεν υπαρχει λογος να δωσεις παραπανω χρηματα (επισης με 175€ βαζεις 32gb 1866mhz οχι 16gb). Το o/c σε workstation δεν ειναι επικδυνο ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ, καθως ζητουμενο ειναι η σταθεροτητα του συστηματος. Η μητρικη επισης υπερβολικα μπορεις να πας σε μια αντιστοιχη με H77 με κανα 30~40€ λιγοτερα χωρις να χασεις σε λειτουργικοτητα. Η ψυκτρα δεν ξερω κατα ποσο ειναι απαραιτητη με τα χρηματα που γλιτωνεις μπορεις να ανεβεις σε i7 3770. Το τροφοδοτικο υπερβολικο αλλα ποιοτικο. Τωρα workstation και κουτι cm strorm ειναι αντιθετες εννοιες ενδεικτικα κοιτα για το corsair 300r το οποιο βρισκεις στην ιδια τιμη πανω-κατω η τα corsair 200r, enermax ostrog.Παντως για αλλη μια φορα οτι και αν αποφασισεις σχετικα με τα workstation, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ CUSTOM SERVER Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Δεκέμβριος 31, 2012 #59 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 Για workstation δε θέλεις K έκδοση επεξεργαστή αφού δε θα ασχοληθείς με OC. Μιλάμε για rock stable μηχανήματα. Και OC να κάνεις θα αυξήζεις 10% τις επιδόσεις σου; Γιατί δε μπορείς και ένα ένα τα μηχανήματα να τα δοκιμάσεις τα όρια τους. Επίσης πάνω απο 1600mhz μνήμες σε σύστημα που δε θα γίνει OC pointless. Αφου όπως κουμπώσεις τις μνήμες θα παίξουν στα 1333 και θα πάς μέσα απο το BIOS να ενεργοποιήσεις το XMP Profile για να παίξουν στα 1600. Μετά πάλι πας σε OC στις μνήμες. Πάλι pointless. Καλύτερα βάλε 32GB ram. Προτείνω να κοιτάξεις τα παρακάτω για Workstation. Οτιδήποτε παραπάνω είναι πεταμένα λεφτά κατα τι δικιά μου γνώμη και πιθανών και για αρκετούς. Cpu: Intel Core I5-3570 3.4 GHz 6MB ~ RAM: Corsair 4 x 8 Vegeance 1600 MHz ~ MOBO: Gigabyte Z77X-D3H ~ 125€ Cooler Cpu: Cooler Master Hyper 212 Evo ~ 30€ (Ψύκτρα για να δουλέψεις stock pc δεν βρίσκω λόγο, μήπως καμια ποιο οικονομική να βάλεις Graphic Card: Gigabyte Geforce GTX 650 Ti 2GB ~ 150€ SSD: Samsung 830 128 GB ~ HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB (x2) σε Raid 1 για να υπάρχει backup στον τοπικό δίσκο. Το λειτουργικό αφού στήσεις ένα θα κάνεις ένα Ghost και θα το ρίχνεις σε όλα τα μηχανήματα. Power: Corsair CX500 ~ (Cable managment σε workstation = άχρηστο. 650watt με μέγιστη κατανάλωση 300watt επίσης άχρηστο) Case: Corsair Carbide Series 200R (Πολύ πιο οικονομικό κουτί, και ποιο σοβαρό) Optical: Asus DRW-24BIST ~ 30 euro (Ελλάδα βρίσκω με 22€ LG ή Samsung που είναι ποιο ποιοτικά. Εκεί γιατί σου πιάνουν τον κώλο Headphone: Sennheiser Home HD201 ~ 20 euro Keyboard + mouse : Logitech MK260 ~ 25 euro Δες πόσα γλυτώνεις απο τα παραπάνω. Και τα ξαναλέμε. Όσο για custom build server μη τα ξαναλέμε. Είμαι ριζικά αντίθετως, και η διαφορά κόστους είναι πολύ μικρή για την διαφορά που θα προσφέρει. Αλλά τελικά συνεχίσεις μην ξεχάσεις οτι θέλεις οπωσδήποτε 4 θύρες eth. Άλλο 4gbps σύνδεση και share μεγάλων αρχείων και άλλο 1gigabit. Και δυστυχώς οι κάρτες αυτές είναι πανάκριβες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aposporis Δεκέμβριος 31, 2012 #60 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2012 Απλή απορία. Τι εταιρεία θα τα πάρει όλα αυτά; Ανοίγει η Pixar παράρτημα στην Ελλάδα; Μήπως αν ξέραμε το αντικείμενο της να προτείνανε τα παιδιά κάτι καλύτερο και πιο ισορροπημένο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.